Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Böyle bi konu neden açılmış bi taraftar forumunda yeri burası mı yani??

İnsanların en hassas olduğu konu, modların kapatmasında yarar var diye düşünüyorum zira insanlar artık diğer başlıklarda karşıt görüşteki renkdaşlarına surekli ters cevap vermeye başlayabilir..

Muhtacın dini, dili, ırkı olmaz. Bir iyilik yapılacaksa bunlar hiçe sayılarak yapılmalıdır.

Benim ve benim gübi düşünenlerin kahramanı diyebilirm ama (: Halk kahramanı olmayabilir.

Ayrıca doktor olduğu yıllarda yaptıklarına da göz gezdirmek lazım. Orda dünya görüşü ayırt etmeden herkesin kaçtığı cüzzamlılara yardım etti.

Sana göre aktır,bana göre kara.Sana göre kahramandır,bana göre HAİN,MİSYONER...

Kişinin kendisi bilir. Herkes iyi olmak zorunda değil.

İyiliği bile kategorize etmek yanlıştır.

bir kişi kime iyilik yapıosa iyiliktir bunun adı.

Sevmediğim bi cemaat hatta hain olarak adleddirebilceğim bi cemaat birisine yardım yapıyorsa benm için iyiliktir. İnsan seçmesi mühim değil. Yeter ki bir kişi daha az muhtaç olsun

İyiliği bile kategorize etmek yanlıştır.

bir kişi kime iyilik yapıosa iyiliktir bunun adı.

Sevmediğim bi cemaat hatta hain olarak adleddirebilceğim bi cemaat birisine yardım yapıyorsa benm için iyiliktir. İnsan seçmesi mühim değil. Yeter ki bir kişi daha az muhtaç olsun

İşte o biri her zaman biri olmalıdır. Biri senden ekmek istese sen adamın ırkı y olduğu için iyilik yapmayacaksan, x olsa iyilik yapacaksan o zaman sen iyi olmuyorsun.

Kim ne derse desin benim fikrime göre. Birisinin daha hayatını kurtarmak, milletin ayrımcı demesinden iyidir.

Millet sana ne derse desin. Senin vicdanın rahatsa, vatan haini olman bile umurumda olmaz. Ben sadece o kişinin vicdanına soruyorum; sırf düşünce yapısı sana uymuyor diye ölüme terkettiğin insanların hesabını nasıl ödeyeceksin?

Millet sana ne derse desin. Senin vicdanın rahatsa, vatan haini olman bile umurumda olmaz. Ben sadece o kişinin vicdanına soruyorum; sırf düşünce yapısı sana uymuyor diye ölüme terkettiğin insanların hesabını nasıl ödeyeceksin?

Onun vicdanı çok rahattır merak etme...

Onun vicdanı çok rahattır merak etme...

Vicdanı rahatsa o zaman iyilik yaptım diye böbürlenmesin ki iyilik falan da yaptığı yok. Bu dünyada ayrımcılık yapmadan iyilik yapan bir çok insan var. Dünya ona kalmadı.

Ölüme terkettiği kimse yok doktorluk hayatında.

Para yardımı ise, istediğine yapar. Yani mesela benim hangi dilenciye para verme hakkı bende değil mi ? yani dilenci seçersem ben de mi iyi olmayacağım ?

Anlayamıyorum, insanlar başka insanların kime yardım edeceğini bile belirlemeye çalışıyorlar.

Ben ateist bir insan olarak, belli bir gruptan cemaatten yardım alamam.. Vermezller hatta bulundukları ortamdan dışlarlar(yaşadım) Bu yanlış birşey değil..

Sanki cemaatlerler insan seçmiyormuş gibi konuşuyorsunuz. Komik :D

Ölüme terkettiği kimse yok doktorluk hayatında.

Para yardımı ise, istediğine yapar. Yani mesela benim hangi dilenciye para verme hakkı bende değil mi ? yani dilenci seçersem ben de mi iyi olmayacağım ?

Anlayamıyorum, insanlar başka insanların kime yardım edeceğini bile belirlemeye çalışıyorlar.

Ben ateist bir insan olarak, belli bir gruptan cemaatten yardım alamam.. Vermezller hatta bulundukları ortamdan dışlarlar(yaşadım) Bu yanlış birşey değil..

Onların yaptıkları da doğru değil. Bak deminden beri; benim için ateist, deist, teist, x, y olman mühim değil diyorum. İyilik fiilini iyi olduğun için gerçekleştiriyorsun. İyi olan insanın da ayrım yapma hakkı yok. Aksi halde ayrım ve gösteriş için iyilik yapmış olursun. Bununda hiçbir hükmü yok, benim için. Yani sen teistsin sana iyilik yapayım diyen biri olursa iyiliğini kabul etmem. En sıkışık anımda bile etmem.

Türkan Saylan cüzzam tedavisinde memlekete hayırlı işler yapmış bir insan ama onu bugün ünlü yapan ideolojisidir.Bunu kabul etmek gerekir.Sağolsun cüzzamla mücadele etmiş baya.Dernekler falan kurdurmuş,insanlara yardım etmiş falan.Allah hayrını kabul etsin..

Ama:

Türkan Saylan misyonerlik faaliyetlerinde bulunmuş mu diye soruyorsun Cevap:

-O cüzzamlıları tedavi etti.

Türkan Saylan'ın ''ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARININ KALKAN OLARAK KULLANILDIĞI, BİR ÇOK KİŞİ VE KURULUŞTAN YARDIM ADI ALTINDA PARA TOPLANDIĞI, İLGİLİ BAKANLIKLARDAN İZİN ALMAKSIZIN YURTDIŞINDAN YARDIM ALDIĞINA DAİR MİT RAPORU VAR'' diyorsun ? (Ki ben mit raporlarına genelde inanmam.O raporlar hazırlatanın görüşlerine göre değişebiliyor da :) ) Cevap :

-O kardelenleri okuttu.

''Türkan Saylan ÇYDD
kardelenler projesiyle Pkk'ya kadro yetiştirdi mi?'' diye soruyorsun.Cevap :

-Ama o bir sürü insana yardım etti.

Türkan Saylan "Biz Türkler hep akın etmişiz; yakıp yıkmışız, başkalarının yaptıklarını yakıp yıkmışız. Şimdi kendi yaptıklarımızı yıkıyoruz. Nedir bu alışkanlık. '' dedi diyorsun.Cevap :

-Türkan Saylan Atatürkçü'ydü.

Türkan Saylan "Gençlik Orkestrası'nı yaratan ve yöneten arkadaşımızın ismi Muhammed. Düşünebiliyor musunuz buradaki ironiyi?","Biz TSK’yı bir sivil toplum örgütü gibi görüyoruz",''Türkler tarihten beri yakan yıkan bir millet'',''Bir öğrenci sıranın üzerinde namaz kılacağına bale yapsın. Çağdaş Türkiye böyle olur'' böyle diyor ''özgür,demokrat,inançlara saygılı olanların vereceği tepki nerde ?'' diyorsun..Cevap:

Umarım hakaret olmaz...

Onların yaptıkları da doğru değil. Bak deminden beri; benim için ateist, deist, teist, x, y olman mühim değil diyorum. İyilik fiilini iyi olduğun için gerçekleştiriyorsun. İyi olan insanın da ayrım yapma hakkı yok. Aksi halde ayrım ve gösteriş için iyilik yapmış olursun. Bununda hiçbir hükmü yok, benim için. Yani sen teistsin sana iyilik yapayım diyen biri olursa iyiliğini kabul etmem. En sıkışık anımda bile etmem.

Yalnız dünya hep böyle olmuştur. Bu yüzden insanları suçlayamam ben..Yani bir kişiye daha yardım yapanın gözümde değeri büyüktür. İster misyoner olsun ister cemaatçi .. Sonuçta hangi fikirden olursa olsun yardım edilmiş bi kişiye daha

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt