Cevap: STSL 10/11 H:9 | Fenerbahçe - Galatasaray | 24 Ekim | 19.00
Merhaba,
Kalbim ne kadar kadıköyde galibiyet istesede, birde hayatın gerçekleriyle karşı karşıyayız.
Birincisi kadıköyde maç öncesi bitmek bilmez tacizler. Bunlara siz sağlam bir cevap veremezseniz orada ezilmeye mahkumsunuzdur. Sahaya çıktık, çoğu maç sahaya taş atılarak yaralanmamıza sebep oldu. Hangi kadıköydeki maçtan çekildik. Maçtan çekilelim, güvenliğimiz yok diyelim, sonrasında bırakalım onlar düşünsün. Kormayın kimse Türkiye'de Galatasaray'ı küme düşüremez, hemde hiçbir güç...Çok büyük rantlar var...Çekilelim, kadıköydekiler statta çıldırsın, olaylar çıkarsınlar, bakalım ne oluyor o zaman, ne olacak hükmen mağlup sayılsak şimdi...Ama orada adam gibi maç oynanmadığı sürece maça çıkmayalım, bak o zaman nasıl adama gibi hizaya giriyorlar....
Ama kafamıza o taşı yedikçe o stat içinde hala kalıyorsak, ezilmeye mahkumuz. Kimse o zaman galibiyet falan beklemesin. Daha bu kafayla gidersekte bu iradeyi gösteremediğimiz sürece bu eziyet son bulmaz.
İkincisi fener derbilerinde kesinlikle fenerin kazanamadığı maçları bahane etmeyin. Bizde bu kafada futbolcular olduğu sürece, fener her maçı kaybeder, galatasaray maçında 3-4 atar, hiç merak etmeyin. Şartlar ne olursa olsun. İster UEFA kupası almış olalım ister bugünkü gibi dibe vuralım.
Hala 10 senedir benim için hiçbir zaman bir şampiyonlar ligi galibiyetinin yerini alamayacak olsada, taraftarına bir galibiyet bile hediye edemeyen bu kulübün bu mantıkla yola devam edecekse, hiçbir maçındanda umudum yoktur. Bugünkü maçtan da umudum yok. Alınacak tesadüfi bir galibiyetin ise benim için hiçbir anlamıda maalesef yoktur. Johnson'ın attığı gol gibi bir maç kazanacaksak, o gün fenerin maçta ezildiği gibi ezilerek maç kazanacaksak hiç kazanmayalım daha iyi.
Ben 1999 yılında son kazandığımız kadıköyde 2-1lik maç gibi galibiyet istiyorum. Kora kor atak yapan, karşındaki fenerlinin içine korku salan takım istiyorum. Bugünkü fenerli futbolcunun, aman kötü bile oynasak öylede böylede yeniyoruz merak etmeyin, Konya'dan bile vursak galatasaray maçlarında gol oluyor psikolojisiyle var olmasına sebep oluyorsak, zaten benim için galatasaray ın bu maçta varlığı yok demektir.
Yazık,