STSL 12/13 H:2 | Beşiktaş 3-3 Galatasaray | Maç Sonucu | 26 Ağustos

Cevap: STSL 12/13 H:2 | Beşiktaş 3-3 Galatasaray | Maç Sonucu | 26 Ağustos

yanlis gercekden, bizim kanatlar kim?

- Hamit

- Amrabat

- Aydin

- "Emre"

Hamit yavas.., Emre orta'da daha iyi...

kaliyor Aydin ve Amrabat. Bu ikisi 433 de daha iyi oynarlar bence.

Ve öylece Hamiti sag ic de kulaniriz. Onunda orda verimi cok daha artar.

Amrabat ve Hamitin verimini cogaltmak istoyrsak 4-3-3'e gecmemis lazim..

katılıyorum. Ama 4-3-3 için Eboue'nin bir de sol ayaklı versiyonunu bulmak lazım

Daha once de söyledim, gene söylüyorum. Ben Muslera'ya sizin güvendiğimiz kadar guvenemiyorum. Bütün mac oyunca kurtarmasını umacağımız bir top geldi, Holosko'nun 2. golü attıgı pozisyon, yedi. Hataliydi demiyorum ama her kalecinin yiyeceği golleri yiyince büyük kaleci olunmuyor..

Bana göre muslera nekadar iyi bi kaleci olsa da dün kötüydü. Hiç etki etmedi skora. Gerçi etki edebilirdi etmeliydi. Özellikle 2. ve 3. golü çıkarabilirdi. O kalitede bi kalecinin yememesi gereken gollerdi. Özellikle 3. golde açıyı çok kötü kapattı ve kaleyi boşalttı. Rüştü gibi gol yedi resmen.

Vay arkadaş kırk yılda bir hakem hatası bizim lehimize oldu herkes ağlamaya başladı lan. Bir gün önce şerefsizler elle gol attı, onları konuşan yok.

Hamit'in kesilmesi için 20 maç üstüste kötü oynaması lazım cünkü hocanın amacı ona takıma uyum ve maç kondisyonu sağlamak

Evet hamit mutlaka maç kondisyonuyla daha iyi olacaktır. Ama hamit bekleneni veremez. Çünkü hamitten genel olarak beklenen ile hamitin verebilecekleri farklı. Hamit joker bi adam . Ama şu bölgede direk etki yapabilen bi adam değil.

Çok rahat alacağımız maçı son dakikada net olmayan tartışılacak bir penaltıyla beraberliğe getirdik.

İlk yarıdaki sayısız gol fırsatından yararlanamayıp, kendi kalene gol ve asist yaparsan insan psikolojisi de bozulur tabi.

İkinci yarı bu yüzden mental olarak oyundan düştük, Melo ve Elmander'in çıkması da bana göre çok etkili oldu.

Sonuçta Burak'ın penaltısına üzüldüm ama her maçta çok "dürüst" ve "şerefli" gibi gözükmeye çalışan Beşiktaş taraftarlarına da bir sözüm var,

"Yere yatsana, yere yatsana, Samet Aybaba yere yatsana!!!"

Ulan iyi ki öyle böyle bi öne geçtiniz düşen yerden kalmıyor, sedye geliyor, yürüyerek çıkıp tekrar giriyor!

Batuhan, Toraman, Olcay!

Okuyan çok dürüst ve şerefli Beşiktaşlılar vardır diye yazdım.

Vay arkadaş kırk yılda bir hakem hatası bizim lehimize oldu herkes ağlamaya başladı lan. Bir gün önce şerefsizler elle gol attı, onları konuşan yok.

O herkes dediğinin topu edittir.Şike ile şampiyonluk çalınıp hiç bir yaptırım yapılmayan bir ülkede yaşamıyoruz zanneder insan.Burak'ın pozisyonu olmasa herşey adaletli ve düzgün olacaktı:)

Bizim millet kaybetmeyi hazmedemiyor. Hemen hem kendisinin hem de milletin huzurunu bozmaya başlıyor.

Bence bu maç ilerisi için güzel bir teminat. Daha sezon başı, hazır olmayan bir sürü adam var. Hem taktik antrenman hem de kondisyon eksiği bulunan oyuncularımız var, sakatlıktan yeni çıkmış oyuncularımız var. Dolayısıyla daha orta sahamız ve defansımız taktiksel anlamda oturmuş değil. Tam 5 hafta sonra -puan kayıplarını minimuma indirirsek- ligi domine etmeye başlayacağımızı düşünüyorum.

Kasımpaşa maçına oranla -bilhassa ilkyarı- bence müthiş oynadık. Melo oyundan çıktıktan sonra orta sahamızın direnci düştü. Eğer o değişiklik olmasaydı ya da daha geç olsaydı maçı bile kazanmış olabilirdik.

Bazen elindeki tercihlerin kısıtlı olması daha iyi oluyor kafan rahat cünkü cok fazla alternatifli düşünemiyorsun bazende nerde cokluk orda bkluk oluyo bizde oldugu gibi gercekten bunu ciddi ciddi düşünmeye basladım bize rahat yaramıo hep imkanlar kısıtlıykan hem sıkıntılıyken daha iyi oluyoruz..

Gelelim Takıma İyi oynadıgımız zamanlarda bile rahat olamıyoruz cok kolay gol kacırıp cok kolay gol yer hale gelmişiz Her tava topu her duran top tehlikeli oluyor Belkide haddiden fazla ofansif oynadıgımız icin cok acık veriyoruz.. Gercekten düşünüyorum o hic bişey oynamayan fb 2 gol bitik bjk 3 kasımpasa 1 ama daha fazlasınıda atabilirlerdi neler oluyor o gecen seneki saglam takıma anlam veremedim.. Böyle devam edersek hem ligde hem clde sıkıntı var Rüya takım bi an önce uyanmalı adam gibi takım olmalı..

Gecen seneki takım savunması ile bu seneki takım savunması arasında ucurum var tamam belki gecen senede böyle basladık ama o zaman yeni takımdık su sorunların bu sene bu kadar sıklıkla tekrarlanması can sıkıyor

Yani bu degerlendirmeler öyle abartili ki, gerceklerle pek alakasi yok. Daha dün sabah kendini Barcelona sananlar, bugün suramiz lesh buramiz lesh diyor.

Yedigimiz gollere bakarsak, anlik hatalardan golleri yedigimizi görürüsünüz. Bu maca denk geldi. Anlamadigim sekilde panik oynadik.

Gecen hafta Elazig macindan sonra Fenerbahce´yi cöp ilan edenler, bugün Fb baya iyi takim demeye baslamis. Türk kafasi sanirim.

3 kere sacmasapan sekilde geriye düsüp, cökmeyip de geri dönen takima biraz da saygi duyar insan.

Yani Besiktas´i ve Inönü´yü ne saniyor bazilari gercekten anlamiyorum.

Haftaya Bursaspor´u yenersek, yine olaganüstü bir takimiz ya diyecek bu elestirenler.

Son sözüm Fenerbahce medyasina. Ne yüzsüz, ne igrenc insanlar bunlar ya. Yani konusacak en son kisi bunlar.

Bizim takımda veremicek bu sene ilerleyen haftalarda daha net görürüz. Emre daha hareketli ve presli hücumda ise daha yaratıcı.

Emre Muslera'dan da daha faydalı olacaktır senin mantığına göre daha hareketli ve presli olduğu icin. Elma ile Armutu karşılaştırmamak lazım

tüm dediklerine katılıyorum ama bence Hakan Böyle maçlarda sorunlu alternatif alınmalı hamitin kendini bulması zor. 4-3-3 denenmeli

Yani bu degerlendirmeler öyle abartili ki, gerceklerle pek alakasi yok. Daha dün sabah kendini Barcelona sananlar, bugün suramiz lesh buramiz lesh diyor.

Yedigimiz gollere bakarsak, anlik hatalardan golleri yedigimizi görürüsünüz. Bu maca denk geldi. Anlamadigim sekilde panik oynadik.

Gecen hafta Elazig macindan sonra Fenerbahce´yi cöp ilan edenler, bugün Fb baya iyi takim demeye baslamis. Türk kafasi sanirim.

3 kere sacmasapan sekilde geriye düsüp, cökmeyip de geri dönen takima biraz da saygi duyar insan.

Yani Besiktas´i ve Inönü´yü ne saniyor bazilari gercekten anlamiyorum.

Haftaya Bursaspor´u yenersek, yine olaganüstü bir takimiz ya diyecek bu elestirenler.

Son sözüm Fenerbahce medyasina. Ne yüzsüz, ne igrenc insanlar bunlar ya. Yani konusacak en son kisi bunlar.

Evet hamit mutlaka maç kondisyonuyla daha iyi olacaktır. Ama hamit bekleneni veremez. Çünkü hamitten genel olarak beklenen ile hamitin verebilecekleri farklı. Hamit joker bi adam . Ama şu bölgede direk etki yapabilen bi adam değil.

Hamit'ten bir sağ acık performansı bir Keita etkisi beklersen veremez tabi :) Ama 4-4-2 nin olayı budur bir kanat daha akıcı bir kanat daha iç oyuncusu olur, arkadaki bekler de dengeler

4-3-1-2 veya 4-4-2 olması gereken bu.

takımda şunda forvetlerin hepsi aynı tarzda. bence hücüm anlamında bu dezaventaj. dün gördük hep kanatlara atıyorlar kendini. maç içinde bunu yaparsın elbet ama sürekli yaparsan kendini yorarsın pozisyon almada zorlanırsın.

belki benim kadar suarezi isteyen olmamıştır. isteme nedenimde buydu. (sakat olmadan önceki oyunu ile )

topu alır-duvar olur-tekniği ve hızı ile adam geçer-asist özelliğini yansıtır-şutu ve vuruşları ile etkili olur. dar alanda iyi çıkar. kapalı defansı açar.

şimdi kaka-nene olayı.

şunuda söyleyiyim diğer futbolcuların verimliğini artırcak her mevkidei bir oyuncudur.

nasıl melo (iyi olduğu zaman) orta sahanın yükünü alıp çağ atladıyorsa.

nasıl ujfa defansın tecrübesi ve dengesini kuruyorsa

nasıl selçuk pas trafiğinin beyni ise.

hücüm hattında böyle bir üst düzey isim gereklidir.

türkiye ligi için yeterli ölçüdeyiz.

şpl de şu durum var.

rakip senin gibi veya senden çok üstün kadroya sahip olacak. mücadelemiz onalrdan aşğı olmaz bu güven var ama

topu ilerde tutacak bir adam yoksa- orta sahan ne kadar basarsa bassın-pas trafiği yapsın. hücümda yerleşemez veya top kaybı olursa verimliliğimiz artmaz. diğer mevkilere çok yük biner.

belki söyleceğim örnekler çok üst düzey isimler ama o takımların başarılı olma nedenleri

1-messi-ronoldo/mesut-chelsa drogba varken-bayern roben-riberyy. bu adamların üst düzey bu kabulde. yapı bu topu ayağına aldığında bekliyor veya adam geçip diğer adamlara pozisyon yaratıyor. top kayıpları az olduğunda orta sahanın ileri çıkmasını takımın yerleşmesini sağlıyor.

2-hagi en göze çarpan örnektir. takımı rahatlatır adam geçer.

diyeceksiniz böyle adam bulmak-türkiyeye getirmek zor. kaka olayı zor diyelim- nene. geçen sene fatih terimin istediği isimler shaqiri-suarez. fatih teriminde kafasında bu var bence.

tüm dediklerine katılıyorum ama bence Hakan Böyle maçlarda sorunlu alternatif alınmalı hamitin kendini bulması zor. 4-3-3 denenmeli

Hakan Balta´ya alternatif sart tabiki, ama hata yaptigi icin degil. Öyle de lazimdi. O hatayi Coentrao da yapabilir, Marcelo da yapabilir.

Pek takilmiyorum buna. Bazen hersey takir takir islemiyor iste, gercekten bu maca denk geldi.

Ilk yari ne kadar üstün ve ezici bir takim oldugumuzu kanitladik aslinda.

Ben 2.yari bu panik havasini üstümüzden atacagimizi düsünürken, daha da panik olmaya basladik. Tek elestirim bu.

Bu savunma şampiyonlar liginde de böyle olursa durum çok vahim.

rüya takım falan olmadığımızı dün akşam tüm gerçekliğiyle görmüş olduk. bjk gibi bir takımdan 3 gol yemeyi beceren takımımız acaba c.liginde kalburüstü takım lardan kaç yer bunu merak etmeye başladım şimdiden. müthiş bir konstrasyon eksikliği var takımda. ve bu nasıl oluyorsa fatih hocanın takımında olabiliyor. o kadar kolay gol yiyiyoruzki, inanın bana geçen seneki takıma duyduğum o özgüvenimi 2-3 maçta sıfırlayıverdi bu takım. defans hakikatten saatli bomba. ş. liginde bunu sıkıntısını çok çekeceğiz gibime geliyor. keşke amrabatı alana kadar, chivu yu bu takıma alabilseydik, daha mantıklı bir hamle olurdu. hem stoper hem solbek oynayabilen kaliteli bir oyuncumuz olurdu. bu puan kaybı umarım bizi kendimize getirir, çünkü her ne kadar oyuna hükmetmekte zorlanmasak da, kolay gol yiyip çok zor gol buluyoruz. bu da ciddi bir sıkıntı bizim açımızdan. bunu tersine çevirmemiz gerekiyor ve ilk yapacağımız şey takım savunmasını iyi yapmak ve bireysel hataları asgariye indirebilmek.

rüya takım falan olmadığımızı dün akşam tüm gerçekliğiyle görmüş olduk. bjk gibi bir takımdan 3 gol yemeyi beceren takımımız acaba c.liginde kalburüstü takım lardan kaç yer bunu merak etmeye başladım şimdiden. müthiş bir konstrasyon eksikliği var takımda. ve bu nasıl oluyorsa fatih hocanın takımında olabiliyor. o kadar kolay gol yiyiyoruzki, inanın bana geçen seneki takıma duyduğum o özgüvenimi 2-3 maçta sıfırlayıverdi bu takım. defans hakikatten saatli bomba. ş. liginde bunu sıkıntısını çok çekeceğiz gibime geliyor. keşke amrabatı alana kadar, chivu yu bu takıma alabilseydik, daha mantıklı bir hamle olurdu. hem stoper hem solbek oynayabilen kaliteli bir oyuncumuz olurdu. bu puan kaybı umarım bizi kendimize getirir, çünkü her ne kadar oyuna hükmetmekte zorlanmasak da, kolay gol yiyip çok zor gol buluyoruz. bu da ciddi bir sıkıntı bizim açımızdan. bunu tersine çevirmemiz gerekiyor ve ilk yapacağımız şey takım savunmasını iyi yapmak ve bireysel hataları asgariye indirebilmek.

çok haklısın renktaş.dünkü pozisyonlarda chivu ve berbatov gibi bitirici olsaydı maç farka giderdi.

Geri
Üst Alt