STSL 12/13 H:2 | Beşiktaş 3-3 Galatasaray | Maç Sonucu | 26 Ağustos

Cevap: STSL 12/13 H:2 | Beşiktaş 3-3 Galatasaray | Maç Sonucu | 26 Ağustos

Bu Beşiktaş'a Arena'da tarihi fark atmamız lazım..

Şımarıklıktan çok Hamit Melo ve stoperlerin iyi olmaması defansta zafiyet yaşatıyor.Şu an tempolu takımız ama geçen sene kadar "Sağlam" değiliz.Şl'ye kadar daha iyi oluruz.

beklentileri yüksek tutmak için zaman gerekli.

bu nasıl bişey biliyormusunuz?

çok iyi bir bina yapacaksınız? olsun bitsin içine girelim hemen diyoruz.

sezon öncesi planlamalar yapıldı-o sağlam bina için yapılması gereken malzemeler var- inşaat başladı-gün geçtilçe kaba inşaatı güzel gözükmesede zamanla orası nasıl bir yapı oluşturuldu görücek..

Elmander'in yerine Burak ile başlamamız gerektiğini düşünen arkadaslar ben farklı bir mac mi seyrettim Allah askınıza? Ne yaptı Burak dün aksam? Hamit ne kadar hazır degilse Burak da onun kadar hazır degil. Ayrıca biz dün aksam oyun olarak kötü degildik sadece konsantrasyon eksikliğini fazlası ile hissettik. Oyuna hükmettiğimiz anlar cogunlukta olmakla birlikte maci bir türlü kontrolumuz altına alamadık. Eğer one gecseydik bu maci rahat rahat alırdık. Oyunun kontrolunu ikinci yarıda elimize alamadık, ama Beşiktaş da alamadı zira böyle bir düşüncesi yoktu. Yoksa kötü oynadığımızı söylediğiniz ikinci yarıda iki tane pozisyonunu söyleyin bana Beşiktaş'ın? Fakat sonuc olarak hakkı beraberlik olan maci yanlış bir penaltı kararı ile Berabere bitirdik.

Yanlız ceza sahamız etrafında kullanılan her serbest vuruşun bir sekilde Muslerayi kontrpiyede bırakıp gol olmasına uyuz olmaya başladım artık. Su yerleşim sorunlarını halletmemiz lazım..

Burakla Umutu görmekte yarar var. Durum çok karışık abi. Ben umutun olumlu olacağını biliyordum. Fakat bu kadar olumlu işler yapacağını tahmin etmemiştim. Eminim Fatih hocada tahmin etmemiştir. Umut böyle bir patlama yapınca işler iyice arap saçına döndü diyebilirim. Dün gece sahada 2 tane savunmacı forvetimiz vardı. Umut ve elmander. Bu iki oyuncunun en önemli artıları savunmacı forvet olmaları. Elmander ikinci yarı sahada yoktu diyebilirim. ilk yarı iyiydi. Geçen sezona göre form grafiğinde düşüş var. Yani uzun lafın kısası şuan ki durumda Burak ilk 11'de oynayacaksa eğer kesilecek oyuncu asla umut olmaz.. Burak Elmanderin sahada yaptığı katkıyı ne kadar yapar, özellikle savunmaya verdiği katkıyı ne kadar yapar orası tartışılır..

Aslında sezon başında takımdan beklettim çok üst düzey değildi zaten. Geçen sezon mesela 7-8. haftalardan sonra muhteşem bir takım olmuştuk. Bu sezon 7-8 olmasında 5.haftadan sonra harika bir takım olacağımızı düşünüyorum. Ayrıca kötü oynadığımız bir günde bile 3 gol atabiliyorsak işler o kadarda kötü gitmiyor demektir. Medyaya bakmayın siz herkesin Galatasaraydan beklentisi üst düzey olduğu için bu beraberlik bile kötü sonuç olarak görülüyor. Mesela dün yanlı Rıdvan ı izledim. Galatasarayın son 3 maçında 6 gol yediğini ve bunun kötü olduğunu söylüyor. Sayalım kimlerden yedi. fb den 2, kasımpaşadan 1 (ve ben bu kasımpaşanın lig sonunda ilk dörtte olacağını düşünüyorum) ve bjk den 3. Evet rıdvan çok sıradan takımlardan yemişiz bu golleri ve o yüzden Galatasaray kötü oynuyor dimi. Bırakın bu işleri Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda Galatasaraya kafa tutabilecek bir takım yok.

Kimle oynarsak oynayalım 3 maçta 6 gol fazla. Yenilen gollere baktığımızda ise durum karisik, giderilebilecek Bireysel hatalardan gol yediğimiz icin şanslıyız, umutlanabiliriz; ama 50 milyon kere milli olmuş oyuncularımız hala amatör amatör hatalar yapıyorlar sınır krizine de girebiliriz..

Kaç maçta 1 golü kendi kalemize atıp 2 tane rakipe gol pası verdik ki? Geçen sezon kaç tane Allah aşkına? Çok ama çok rahat 5-0 gibi bir skorla kazanabileceğimiz bir maçı 3-3 bitirdik ve maç sonrası şu konuşulanlara bak. Gerçekten üzgünüm.

Beşiktaş hırslı istekli iyi mi oynadı? 3 golüde kalemize biz attık onun dışında var mı bir pozisyonları? 2. yarı top onlarda oldu ama bizim ilk yarıda oynadığımızın %50'si kadar oynamadılar. Uzun top atıp durdular hakem her hava topuna faul çaldı. Zamanın olduğunda bir daha izle ilk 45 dk yı ben böyle top oynayan Galatasaray görmedim. Süperdi süper. Kendi kalemize golleri atmasaydık Umut'un kaçırdıklarınıda say Beşiktaş 5iktaş olurdu.

2. yarı vasat oynamamıza ragmen beşiktaş oyuna hükmedemedi. sadece biz vasat oldugumuz ve önde oldukları için onlar kötünün iyisiydi sadece. adamlar kalemize ilk şutunu 35 te olcayın cılız şutuyla bulmuş.

Burak ile Umut ilerde top tutmakta zorlandılar dün. ELmander en azından kafayla, yerden, iterek kakarak o topu orada tutuyordu.

İlk 30 dakika harika oynarken sonradan düşmemiz sanırım rehavet ve Melo,Hamit,Semih gibi antrenman eksiği, fizik esiği olan oyuncular dolayısıyla oldu.

Elmander'in yerine Burak ile başlamamız gerektiğini düşünen arkadaslar ben farklı bir mac mi seyrettim Allah askınıza? Ne yaptı Burak dün aksam? Hamit ne kadar hazır degilse Burak da onun kadar hazır degil. Ayrıca biz dün aksam oyun olarak kötü degildik sadece konsantrasyon eksikliğini fazlası ile hissettik. Oyuna hükmettiğimiz anlar cogunlukta olmakla birlikte maci bir türlü kontrolumuz altına alamadık. Eğer one gecseydik bu maci rahat rahat alırdık. Oyunun kontrolunu ikinci yarıda elimize alamadık, ama Beşiktaş da alamadı zira böyle bir düşüncesi yoktu. Yoksa kötü oynadığımızı söylediğiniz ikinci yarıda iki tane pozisyonunu söyleyin bana Beşiktaş'ın? Fakat sonuc olarak hakkı beraberlik olan maci yanlış bir penaltı kararı ile Berabere bitirdik.

Yanlız ceza sahamız etrafında kullanılan her serbest vuruşun bir sekilde Muslerayi kontrpiyede bırakıp gol olmasına uyuz olmaya başladım artık. Su yerleşim sorunlarını halletmemiz lazım..

İlk yarıda savunma arkasına atılan toplarda Burak olsaydı, gol olma şansı kesinlikle daha yüksekti.. Bu adam geçen yıl bu pozisyonlar sayesinde gol kralı oldu.. Ki takımda belkide onu en iyi besliyebilecek, kariyerinde en iyi anlaşabildiği oyuncu Selçuk 'unda olduğunu göz ününde bulundurursak.. Şu aşamada formsuz bir Elmanderin yerine kesinlikle Burak 'ı tercih ederim.. Oynuya oynuyo maç temposunu yakalıycak bu adam yedekte bekleyip son 60-70. dakikalarda oyuna girerek değil.. Şu kadro yapısında tıpkı Meloda olduğu gibi Burağın bize, bizim Burağa ihtiyacımız var...

Kimle oynarsak oynayalım 3 maçta 6 gol fazla. Yenilen gollere baktığımızda ise durum karisik, giderilebilecek Bireysel hatalardan gol yediğimiz icin şanslıyız, umutlanabiliriz; ama 50 milyon kere milli olmuş oyuncularımız hala amatör amatör hatalar yapıyorlar sınır krizine de girebiliriz..

Karşılığında attığımız 8 golde unutulmamalı

Burak ile Umut ilerde top tutmakta zorlandılar dün. ELmander en azından kafayla, yerden, iterek kakarak o topu orada tutuyordu.

İlk 30 dakika harika oynarken sonradan düşmemiz sanırım rehavet ve Melo,Hamit,Semih gibi antrenman eksiği, fizik esiği olan oyuncular dolayısıyla oldu.

Katilmiyorum. Burak mutlaka 11´de olmali. Elimizdekilerden farkli oldugu icin aldik zaten.

Elmander ve Umut cekisecek, suanda Umut önde.

Zaten 20 dakika oynadi Burak. O anlarda baski bile yapamiyorduk.

Burak´a 1 top geldi, o da penalti oldu zaten :)

Geçtiğimiz sezonun ardından Fatih Terim'i eleştirecek değilim(ki kimsenin de buna hakkı yok); ancak Allah aşkına ikinci yarının başında yapılan Melo-Amrabat değişikliğinin mantığı nedir çözemedim ben. Anlayan varsa lütfen açıklasın.

Talihsizlikten başka bir şey değil şu geçirdiğimiz maç.

Dün 2. yarı topu ilerde tutamamamızın nedeni Burak'ın oyuna girmesi değil Melo'nun oyundan çıkmasıdır.Hazır bir Burak saç baş yolma oranımızı azaltacaktır.

Burakla Umutu görmekte yarar var. Durum çok karışık abi. Ben umutun olumlu olacağını biliyordum. Fakat bu kadar olumlu işler yapacağını tahmin etmemiştim. Eminim Fatih hocada tahmin etmemiştir. Umut böyle bir patlama yapınca işler iyice arap saçına döndü diyebilirim. Dün gece sahada 2 tane savunmacı forvetimiz vardı. Umut ve elmander. Bu iki oyuncunun en önemli artıları savunmacı forvet olmaları. Elmander ikinci yarı sahada yoktu diyebilirim. ilk yarı iyiydi. Geçen sezona göre form grafiğinde düşüş var. Yani uzun lafın kısası şuan ki durumda Burak ilk 11'de oynayacaksa eğer kesilecek oyuncu asla umut olmaz.. Burak Elmanderin sahada yaptığı katkıyı ne kadar yapar, özellikle savunmaya verdiği katkıyı ne kadar yapar orası tartışılır..

Burak ile Umut bizde ts de olduklarından daha verimli olurlar..ama şimdi degil, açıkça görülüyor Burak hazır degil, uyum sağlanamamış. Bu Burak icin Elmander den vazgeçmek hem haksızlık olur hem vicdansizlik. Dün ilk yarı gercekten çok iyiydi Elmander. Umuta çok iyi derken Elmandere kötü diyemeyiz, hem aynı tip oyuncular hem de bana kalırsa aynı performanstalar su an, sadece umut 90 Dakika'ya daha iyi yayiyor performansını, Elmander de 60 dan sonra niyeyse düşme basliyor. Belki psikolojiktir, isler yolunda gitmeyince kulübede Burak in olduğunu ve çıkacak ilk adamın kendisi olduğunu seziyorsunuz o da mutlaka. Oyuncuyu bozar bu.

Katilmiyorum. Burak mutlaka 11´de olmali. Elimizdekilerden farkli oldugu icin aldik zaten.

Elmander ve Umut cekisecek, suanda Umut önde.

Zaten 20 dakika oynadi Burak. O anlarda baski bile yapamiyorduk.

Burak´a 1 top geldi, o da penalti oldu zaten :)

Burak 2 serbest vuruş 1 penaltı kazandırdı dün gece. :)

Bir pozisyon vardı süper paslaşmalardan sonra Selçuk havadan defans arkasına Elmander'e pas attı ama Elmander kaleciyle karşı karşıya pozisyonda iyi vuramadı.Eğer o pozisyon gol olsaydı kesin toplu kuş ölümleri olurdu,bunların içine barça kaçmış diye:D

O pozisyonu yayınlayabilen olur mu acaba?

Asıl Melo ortasına Eboue'nin yarım vole ortası ve Umut'un göğsü ile dokunması ama o içe koşusu. Tam EPL-CL klasında pozisyon idi. Her maç 3-4 bu tip pozisyonlar yapmaya devam edersek rakiplerimize (lig için diyorum) 1-0 pskilolojij üstünlük kurarız.

Bir de aklıma geldi şimdi. Elmander kafa ile topu indirdi hani Umut'a. Orada kontrol etse. Ne bileyim göğüs kontrol ve dönüş vuruş yapsa ya da çekip vursa gol idi. Kötü tercih kullandı. Markajdaki Umut'a top indirmek ve kötü indirmek bitirdi o güzel topu.

Geçtiğimiz sezonun ardından Fatih Terim'i eleştirecek değilim(ki kimsenin de buna hakkı yok); ancak Allah aşkına ikinci yarının başında yapılan Melo-Amrabat değişikliğinin mantığı nedir çözemedim ben. Anlayan varsa lütfen açıklasın.

Melo daha hazir degil kardes. Terim söyledi zaten en fazla 45-60 dakika cikarabildigini, alismasi icin israrla oynattigini.

Adam 3 ay sarap icti tatilde hergün. 1 gün bile antrenman yapmadi. Buna kiziyorduk biz zaten.

çok basit ve rahat gol yemeye başladık...attığımız goller ise hiç organize değil.takım iyi değil.umarım toparlanırlar...yani bu ligi illa ki siler süpürürüz de avrupa maçlarına kadar takım toparlanmalı.burak ın pozisyonu faul ama penaltı değil bence bu arada.dışarda gibi duruyo.

en çok üzüldüğüm de ilk şutunu 34. dk da çeken orta sahayı 5 kez geçebilen bu rezillere ilk yarı 4-5 tane atıp bunlarla alay etmek varken iş nerelere kaldı şimdi herkes burak ın pozisyonunu konuşuyo...hakim kararına kafasını popolarına sokan omurgasız itler hakem kararlarına ağlar olmuş..adaletine koyayım ülkem

Burak ile Umut bizde ts de olduklarından daha verimli olurlar..ama şimdi degil, açıkça görülüyor Burak hazır degil, uyum sağlanamamış. Bu Burak icin Elmander den vazgeçmek hem haksızlık olur hem vicdansizlik. Dün ilk yarı gercekten çok iyiydi Elmander. Umuta çok iyi derken Elmandere kötü diyemeyiz, hem aynı tip oyuncular hem de bana kalırsa aynı performanstalar su an, sadece umut 90 Dakika'ya daha iyi yayiyor performansını, Elmander de 60 dan sonra niyeyse düşme basliyor. Belki psikolojiktir, isler yolunda gitmeyince kulübede Burak in olduğunu ve çıkacak ilk adamın kendisi olduğunu seziyorsunuz o da mutlaka. Oyuncuyu bozar bu.

Çok doğru şeyler. Elmanderin düşüşüne ek bir şeyde ben söyliyeyim, Yaşının 31 olması da bunu tetikleyebilir. Havaların sıcak olmasıda.. Bir de abi şu var, bana deseler k, Formda bir elmander mi yoksa formda bir burak mı. ben Elmander derim. Çok farklı bir oyuncu. inanılmaz derecede yüreğiyle oynuyor.

Geri
Üst Alt