Cevap: STSL 12/13 H:24 | Eskişehirspor - Galatasaray | 19.00 | 2 Mart
Drogba ve Burak'tan birisinin kesilmesinden bahsedilmiş oysa bunlara Sneijder'i de ekleyelim bunların ileri üçlüde birbirlerine alışmaları için mutlaka yer alması gerekiyor, Galatasaray hiçbir zaman bir İtalyan takımı gibi savunma özellikleriyle maç çevirmedi. Uefa finalinde bile Arsenal'den zaman zaman baskı yedik, uzatmalarda takımın pili bitmek üzereyken (10 kişi kalmamızın da etkisi var) gol bile yiyorduk ki Terim ileri ileri diye saha kenarından kendisini parçalıyordu. Topu ilerde tutmayı rakibi baskı altına almayı ve oyun kontrolünü ortasaha ve rakip saha arasında tutmayı öğrenmeliyiz. Elbet savunma da yapacağız ama maç içersinde bunun oranı düşük olacak. Olmak zorunda olduğundan değil zaten takım birbirine alışıp oyunun kontrolünü elinde tutmayı öğrendiğinde saha içinde savunmaya çekildiğimiz anların süresi azalacak.
Bir de Galatasaray'ın ligde içerde dışarda bana göre tek bir taktiği olması gerekir. Ligde bir X takımın Ali Sami Yen'de savunmaya çekilmesini, kendi evinde ise "burası nasılsa benim evim her türlü baskı yaparım" psikolojisini ben henüz çözemedim. Baskı yapsan da hücum etsen de X takımın eti budu bellidir. Ancak genel olarak oyuncularda, taraftarda, kulüplerde neden böyle bir ruh hali vardır üstelik bu kadar paralardan profesyonellikten bahsederken hiç anlamam gitti. Hakkaten de X takımın kabiliyeti olsun olmasın kendi evinde kendisini daha atak oynama gereği hissederken, deplasmanda deplasman psikolojisi sebebiyle daha defansif daha pasif futbol oynar. Futbolun çözemediğim ender yanlarından birisidir. Belki futbolcu olsam aynı şeye ben de kapılırdım ama teorik olarak bakınca çok mantıklı gelmiyor.