Maçın sonucu kadar önemli olduğunu düşündüğüm bir şey daha var ki, o da Selçuk'la tandemi oluşturacak oyuncu için Fener maçının provası olacak olması.
Hamit de Dzemaili de derbide o bölgeyi 90 dakika oynayabilecek durumda görünmüyor. Hatta Dzemaili'nin aldığı 20 dakikayı bile çıkaramayacak görüntüsü var, en önemli sorun da bu.
Erciyes maçında ben olsam Dzemaili ile oyuna başlarım, gücünün yettiği yere kadar oynatır sonra yerine Hamit'i alırım. Böylece ihtiyaç durumunda Dzemaili kaç dakika performans verebileceğini görmüş olurum ve Hamit'in de süresini azaltarak daha diri kalmasını sağlarım.
Kimi köşe yazarlarının aksine Yekta'yı alternatif olarak göremiyorum. O bölgede oynayacak oyuncunun boyunun kısa olması ciddi bir sıkıntı. Yekta'nın hem boyu kısa ve bu yüzden hava toplarında ya faul yapıyor ya kaptırıyor, hem de adım aralığı kısa olduğundan deparları alan kapatmaya yetmiyor.
Emre alternatifi ise fiziksel dezavantajlarının yanında depar kalitesi ve top tekniği avantajları taşıyor. Ancak son maçlarda Emre'nin pozisyon almaktan daha çok kendini ileri atması ve defansif disipline uymaması beni düşündürüyor. Emre oynayacaksa 12000'in üstünde koşmalı.
Bütün bunların yanında insan Dzemaili'nin durumuna hakikaten sinirleniyor. Transfer detaylarını bi tarafa bırakıyorum, doğru adamdır yanlış adamdır başka yerde tartışırım. Sakatlıktan çıkmışsın, hocan seni fırsat bulduğu her yerde kullanıp senden yararlanabileceği yeri bulmaya çalışıyor. Sen ne yapıyorsun, hiç çabalıyor musun acaba?
Oyunculuklarını birbiriyle değiştirelim, diyelim ki yıllardır Dzemaili oynuyor ve Melo yeni transfer olarak geldi. Melo o formayı alır bi daha da geri vermez.