Ben aslında şu Umut'un kazanmamız şart değil açıklamasına çok sinirlendim, keza bazı arkadaşlar bu çok önemli diyerek destek de vermişler. Çok saçma ve gereksiz bir açıklama. Hiçbir şey deme daha iyi. Bir kere bu formayı taşıyan bir sporcu asla beraberlik bizi kotarır diyemez, dememeli. Hele ki rakip Fenerbahçe iken. Kazanmak şart, hem de şart oğlu şart. Rekabeti bir kenara bıraktım. Diyelim ki kaybettik.
Galatasaray 51
Fenerbahçe 50
Arkadan bir de gelen Beşiktaş var. Bir şekilde ben de onların yarıştan kopacaklarını düşünsem de şu an 1 maç eksikle 47 puanlı bir takım daha var ensemizde. Yok Beşiktaş da Fener'le oynayacak bilmem ne bunları geçelim, biz de Trabzon'la oynayacağız mesela, Fener oynadı berabere kaldı, bizim kazanacağımız garanti mi ? Misal o maçta puan kaybettik, Fener kazandı o hafta. Ne olacak ? Böyle daha tam 12 hafta var.
Tamam kabul avantaj bizde. Ama bu avantajı kazanıp ya daha büyük bir avantaja çevireceğiz, ya da yenilip Fener'i ve Beşiktaş'ı ensemizde, berabere kalıp en kötü Beşiktaş'ı ensemizde bulacağız. Tabi belki de Beşiktaş'ın aldığı skorlara göre yine rahat olacağız. Yani bu haftalardaki puan farkı bir şey ifade etmez.
Kendi düşüncem bu maç için, kazanamıyorsan kaybetme mantığı çok yanlış, sen kazanmaya oyna da kaybedersen de boşver. Çünkü olur da kazanırsan, ne elde edeceğini bir düşün. Korkak olmayalım yeter, bu forma altında oynayan her futbolcu da bunu bilmesi lazım keza.
Tabi hakemdir bilmem nedir, onlar dış etkenler onları saymıyorum. Zart uyduruk bir penaltı çalar orası ayrı, ama zaten sen maça yatmaya çalışırsan da kafaya koyduysa o penaltıyı çalar o yapacak bir şey yok.