STSL 14/15 H:23 | Fenerbahçe 1-0 Galatasaray | MS | 8 Mart

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dün dortmund- schalke macini izledim.
ilk 70 küsür dakika skor 0-0

abartmiyorum ama skor o dikakaya kadar en az 5-0 olmasi gerekirdi dortmundun lehine. inanilmaz goler kacirdilar. sonra seytanin bacagini kirdilar ve 3 tane saladilar son 15 dakikada ama olmayada bilirdi yani.
bizimde bu tür maclarimiz oldu orda maalesef.
bu hafta ama bence onlar baskili oynayacak ve biz ise az posisyonlarimizi degerlendirip vurucagiz bunlari.
Fb ts macinda 37 veya 38 sut atisti unutmayalim :)
2 macta 67 sut atmislar ama ciddi bi basiretsizlik var. Emenike oynamaya devam ederse sampiyon yapar bizi. Her hafta kacan net pozisyonlar dikkatinizi cekmistir. Iste bunlar iyi haber penaltida cikmayinca apisip kaliyorlar. :)

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2 saattir bu maçı düşünüyorum.sakin olmak lazım,özgüvenli oynamak ve hataları en aza indirgemek lazım böylesine bi maçta.zor tabi bunlar...sneijder hem 1 tane uzaktan çaksa,hem de asist yapsa burağa güzel olur.

Son düzenleme:
Diego yu kazanamamalari buyuk dezavantaj mesela onlar adina.
Saglam oyuncu cunku ama bi turlu oturtamadilar sistemi buyuk ihtimal boye de gider.
Ismail hoca bizim icin bi avantaj. Her ne kdr disardan destek aldiginida dusunsem malum kisiden her an bocalamaya musait bi halleri var :)
Taraftarin istegi arzusu cok onemli artik su saaten sonra sonuna kdr destek vermeliler tribunler en az erciyes maci kdr dolmali en az oda. 30bin falan vardi sanirim. Az ama rekor heralde bu sezon derbiyi saymazsak
Son duzluge geciyoruz fener maciyla birlikte

Fb ts macinda 37 veya 38 sut atisti unutmayalim :)
2 macta 67 sut atmislar ama ciddi bi basiretsizlik var. Emenike oynamaya devam ederse sampiyon yapar bizi. Her hafta kacan net pozisyonlar dikkatinizi cekmistir. Iste bunlar iyi haber penaltida cikmayinca apisip kaliyorlar. :)

emenikinin bir posisyonu görümüsdüm ki sonra maratonda gördüm. akhisar macimiydi simdi hatirlamiyorum.
orta yapmis caner mi ne yerden. 1 metreden kalenin üstünden auta atmis resmen. guiza aklima geldi o ana ama o bile bunu atardi herhalde.

emenikinin bir posisyonu görümüsdüm ki sonra maratonda gördüm. akhisar macimiydi simdi hatirlamiyorum.
orta yapmis caner mi ne yerden. 1 metreden kalenin üstünden auta atmis resmen. guiza aklima geldi o ana ama o bile bunu atardi herhalde.
Akhisar olmali 6pasin icinden aauta atti :D

bi de sabır çok önemli.ben derbileri bi şekilde atlatıyorum.ama biliyorum ki bütün forum stres yapacak maç oynanırken.orda her zaman hakem hataları oluyo,her zaman balları oluyo ve biz iyi oynasak da onlar genelde 1 kez gelip gol atıyo,biz her zaman çok gol kaçırıyoruz orda da ,kendi stadımızda da..ne kadar çok şey saydım baksanıza..

bunları bilerek izleyin maçı ve kendinizi hırpalamayın lütfen.koskoca bi 12 hafta var yahu...sonuna kadar destek olmalıyız takıma.sonuç istedğimiz gibi olmazsa moral bozmak yok.yola devam.:)

Bilgi :
Hava durumuna baktım cumartesi günü sağanak yağışlı pazar günüde güneşli gözüküyor.

Çok uzun zamandır bu maçın Sneijder'in maçı olacağına dair güzel bir his var içimde umarım yanılmam :D Çok enteresan bir sezon yaşıyoruz. Ben hayatımda rakibimizden çok daha kötü oynadığımız bir şikebahçe maçı kazandığımızı hatırlamıyorum ama bu sezon bu ilki yaşadık. Arena'daki maçta rezalet bir futbol oynadık hiçbir varlık gösteremedik ama Sneijder'in son dakikalardaki iki muhteşem golü ile maçı kazandık. Bu sezon bir ilki daha yaşayıp kadıköy deplasmanında kazanacağımıza yürekten inanıyorum :) Hakem faciası olursa bilemem tabi :38573:

Takima guven hissettirirse taraftar gerisi gelir zaten hamzaoglu ciddi iyi motive ediyor ve ilk geldigi zamanki soylediklerini tek tek uyguluyor.
Takim gibi olduk takim bunun farkina varmaliiz.
Herkes canla basla biseyler yapmaya calisiyor.
Sneijderin baskisi istegi ayni sekilde son mac hamitin istegi olcanin bi taraflarini yirtmasi her atakta ieriye cikmasi geri donmesi, selcuk sabrinin istegi. Bence hersey olumlu adimiza daha da iyisini yaoarmiyiz yapariz insallah taraftarin destegiyle.

yani ben de çok istiyorum sneijder yine gol atsın,burak o güzel oyununu bu maçta devam ettirip gol veya gollerle taçlandırsın...ama işte hayallere dalmıyorum.bu sezon çok kirli bi sezon ve ben Allah'a bıraktım işi.o cevabı verecek.konya maçında kaç kere kendilerini yere attılar,gördünüz.bunlar normal şeyler değil.şerefsizliğe alıştılar.

Son düzenleme:
Olay ne biliyormusunuz ?
Kaleyi bulan şutlar gol olsun. 2-3 kere gidelim 2 gol atalım. Ondan sonra debelensin dursunlar. Relax olalım anasını satayım.

Bence galibiyet gelecek, hemde böyle rahat bir şekilde.

#Kral haleder rahat olun

Ben aslında şu Umut'un kazanmamız şart değil açıklamasına çok sinirlendim, keza bazı arkadaşlar bu çok önemli diyerek destek de vermişler. Çok saçma ve gereksiz bir açıklama. Hiçbir şey deme daha iyi. Bir kere bu formayı taşıyan bir sporcu asla beraberlik bizi kotarır diyemez, dememeli. Hele ki rakip Fenerbahçe iken. Kazanmak şart, hem de şart oğlu şart. Rekabeti bir kenara bıraktım. Diyelim ki kaybettik.

Galatasaray 51
Fenerbahçe 50

Arkadan bir de gelen Beşiktaş var. Bir şekilde ben de onların yarıştan kopacaklarını düşünsem de şu an 1 maç eksikle 47 puanlı bir takım daha var ensemizde. Yok Beşiktaş da Fener'le oynayacak bilmem ne bunları geçelim, biz de Trabzon'la oynayacağız mesela, Fener oynadı berabere kaldı, bizim kazanacağımız garanti mi ? Misal o maçta puan kaybettik, Fener kazandı o hafta. Ne olacak ? Böyle daha tam 12 hafta var.

Tamam kabul avantaj bizde. Ama bu avantajı kazanıp ya daha büyük bir avantaja çevireceğiz, ya da yenilip Fener'i ve Beşiktaş'ı ensemizde, berabere kalıp en kötü Beşiktaş'ı ensemizde bulacağız. Tabi belki de Beşiktaş'ın aldığı skorlara göre yine rahat olacağız. Yani bu haftalardaki puan farkı bir şey ifade etmez.

Kendi düşüncem bu maç için, kazanamıyorsan kaybetme mantığı çok yanlış, sen kazanmaya oyna da kaybedersen de boşver. Çünkü olur da kazanırsan, ne elde edeceğini bir düşün. Korkak olmayalım yeter, bu forma altında oynayan her futbolcu da bunu bilmesi lazım keza.

Tabi hakemdir bilmem nedir, onlar dış etkenler onları saymıyorum. Zart uyduruk bir penaltı çalar orası ayrı, ama zaten sen maça yatmaya çalışırsan da kafaya koyduysa o penaltıyı çalar o yapacak bir şey yok.

Kazanmamiz sart degil demek yenilecegiz ama kilif uydurmamiz lazim bir sekilde demek benim icin. Yani ben futbolcularin bu maci alabileceklerine inandiklarini sanmiyorum orada. Psikolojik ustunluk falan yalan. Hala bizim topcularin eli ayagina dolaniyor bence kadikoy deyince bunu yenmemiz lazim. O da boyle aciklamalar yaparak olmaz.

Eski bir futbolcu olarak kendimin tespitleri soyle:

En rahat futbolcularimiz:

Hakan Balta, bu adam mactan 1 gun once bile deliksiz ve rahat bir uyku uyur, maca giderken heyecan duymadan gidebilir.
Altintop, sogukkanli ama ufak bir heyecan oldugunu dusunmekteyim.
Semih, ufak bir derbi heyecani disinda herhangi bir etki altinda kalacagini sanmiyorum.

En tedirgin/korkan oyuncularimiz:

Wesley Sneijder, kendisinin cok fazla baski altinda oldugunu dusunuyorum. O stada Galatasaray formasiyla hic cikmadi. ilk deplasman derbisi olacagi icin cekinceleri vardir illaki o da bir insan, ikinci senesi olsa sogukkanlilar listesine girerdi. Profesyonelligi geregi bunu asacaginida dusunmekteyim. eger rahat oyun oynarsak, basindan gordugu cevreden duydugu muhtesem kadikoy icin bu muymus kadikoy dedikleri diye dusunecegini saniyorum. (bunu drogba ve melo hatta muslerada yasadi) basın yoluyla, disarda fblilerden ya da rakip arkadaslarindan gelen korkutucu cumlelerle 15senelik kazanamama serisini hafizasinda birlestirdiginde tedirginlik duyacaktir, fakat macin ardindan hatta belkşde macta aslinda butun bunlarin bir sacmalik oldugunu anlayacak. ama suan anlamadigi icin gergin ve hafif tedirgin

Muslera, kendisi defansina guvenmedigi icin tedirgin, sneijderden farkli olarak bu tedirginlikten ziyade biraz korkuda var. cunku savunmasina guvenmeyen bir kaleci her maca korkarak cikar.

Chedjou, gecen sene yaptigi sacma sapan hata tum kalbimle soyluyorumki hala aklinda. Oldukca tedirgin.

Olcan, eger sol bek oynarsam diye korkuyor

Selcuk, her ne kadar gorunum olarak sogukkanli olsada, baski ve press aninda sacmalama olasiligi cok yuksek oyuncumuz. Sonuc olarak baskidan fazlaca etkileniyor. Bu tahminde yaniliyor olabilirim ama bence korkuyor.

Bruma, illaki duymustur orada kazanamayali kendi yasi kadar oldugunu. uzerinde zaten bir baski var, bu maca dair stres kesinlikle var.

En heyecanli:

Sabri Sarioglu, adeta mac gununu iple cekiyor. Stada ciktiktan sonra isinirken muazzam bir hirs var ki bu hirsindan tuyleri diken diken olacak.

Sonuc olarak sakin olmaliyiz. o stadda, yani futbol oynayanin degil psikolojinin kazanacagi yerde sakin kalabilecek sadece 3 belkide (en fazla) 4 tane oyuncumuz var.

cok sogukkanli olmaliyiz, sakin sakin paslarla oyuna hakim olmaliyiz. Topla oynama bizde olmali. Asla topu rakibe verip defansa cekilmemeliyiz. Bu statejide zaten sacmalayan takim, psikolojik olarak ezildigi rakibine karsi temelli sacmalar. Tempoyu surekli dusurmeliyiz, tipki onlarin arenada yaptigi gibi. O stadda her ne kadar iyi futbol oynasakta, bu oyuna ragmen (cogu zaman yaptigimiz sey) kadikoyden bahsedersek psikolojik ustunlugun bizde oldugunu dusunmuyorum. Eskiden her iki stadda psikolojik olarak onde fenerbahce idi. Fakat son 3 senede kendi evimizdeki maclarda inanilmaz ustunuz bu konuda. deplasman icin ayni seyi soylemek pekte mumkun degil.

Sampiyon gittik, ve sampiyon giden bir takimin bu kadar gerilmesi hayret verecek bir durumdu. Sadece 0-0 biten macta cok fazla sasirmistim. Bizim oyuncular sasirtici sekilde sakin ve sogukkanlilardi. sonucunda da 0-0 bitirmeyi basardilar. bu ornegi verdikten sonra 2-2lik mac diyen olur belki ama, ordaki ilk 20 dakikadaki oyuncularimizin durumu icler acisiydi. ozellikle 2. golde melonun yuz ifadesi var ki, melo boyleyse digerleri nasildir demistim. Neyseki ajanimiz aykut yapacagini yapmis ve oyunun kontrolunu ele alip 2-2 bitirmistik. Ayni hatayi yapip dagilmamaliyiz. Top kesinlikle bizde olmali.

edit: buraki unuttum, mactaki en arzulu kisi o olacaktir. sogukkanli olacak, heyecan hissetmeyecektir, fakat biraz korku (rakipten degil) ve cok buyuk baski-stres altinda oldugundan oldukca eminim. sonucta o bir santrafor ve macta gol atamazsa helede derbide bu onun icin buyuk bir yikim olacaktir.
burak o stadda defalarca rakip olarak oynadi. herseye ve her tepkiye acik. fakat korkmamasinin nedeni eskiden o kulupte futbolcu olmasidir. Ezelden Galatasarayda oynayan sabri ile fb formasi giyen burak psikolojisi arasinda elbette fark var.

bir kopekten diger insanlar korkarken, sahibi kendi kopeginden korkmaz. burakinki ise boyle bir durum, o atmosferden zerre etkilenmeyecek adamlardan biri. tek korkusu gol kacirmak, kotu oynamak

Son düzenleme:
Bence Sneijder de sadece heyecan olur ve o heyecanda oyununa iyi etki eder diye düşünüyorum

Olcan konusunda hemfikirim ve Brumanında ılk 11 çıkmayacagını düsünüyorum

Son maçta statdaydım ve Koray öyle oynayacaksa bence oynamasın normalde beğendiğim bir oyuncu ama Erciyes maçında çok gereksiz uzun top yaptı ve biz ilerdeyken genelde savunma duruş hatası yapıyordu.

Ya böyle fener 40 tane pozisyon kaçırsin net, bizde sneijder ile birkere sut çekip ust direğe çarpıp volkanin kafasina degsin kaleye girsin. Yada ezelim 4 5 tane atıp sahaya gomelim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt