STSL 14/15 H:3 | Balıkesirspor 2-0 Galatasaray | MS | 20 Eylül

Yasin harika bir tercih, güzel olmus. Bravo Prando.

-----------------------------------Muslera----------------------------------
---Yasin--------------Semih------------Chedjou------------Tarik----------
-------------------------------Dzemaili-------------------------------------
------------------------Selcuk------------------Yekta-------------------------
----------------------------------Sneijder--------------------------------------
-------------------Bruma--------------------Yilmaz-------------------------

Signatur mu geldi? Herkez mi yoksa sadece Mod vs

Yasin in sağbekte denenmesini yine de olumlu buluyorum, Tarık ı -fahiş fiyatı nedeniyle- almak yerine de önermiştim bunu...

1. Yasin bu takımda kanat olarak yetersiz kalır, hep zorlama ve riskli çalımlar deniyor...Basit oynamayı becerebilirse boş alan bulduğunda geriden fırlaması daha kolay olur, fizik olarak Tarık tan fazlası bile var...Defans özellikleri çok zayıf olan Metin Tekin ve İlker Yağcıoğlu bile 30 yaşından sonra gayet iyi bir bek performansı gösterebilmişlerdi...

2. Veysel sağbek olarak büyük takımda tutunamaz...Orijini ve özellikleri önlibero oynamasını gerektiriyor, orada oynarsa tutunabilir, en azından alternatif olur, çokta ihtiyaç duyulan bir bölge...

Tutarsa, bu şekilde hem Yasin i hem Veysel i kazanmış oluruz...

Sağbekte Tarık ve Yasin den iyi olan oynar...Solbeki de Telles-Hakan-Olcan götürür, icabederse (Hakan stoper, Olcan kanat tercihleri gibi) Tarık veya Yasin...

Yasin'in sağ bekte oynaması çok daha doğru , Veysel'i Selçuk'un yerinde değerlendirmek daha doğru olur bence...

Ya da bugün Melo yokken derinde oynasın Yekta-Dzemaili'nin arkasında , orada daha verimli olur...

Ah şu Selçuk yerine Furkan oynasa takımın seviye atladığını göreceğiz de yok yok ne Mancini ne Prandelli kesiyor yetmiyor Terim milli takıma alıyor...

en sonunda doğruyu gören bir arkadaş daha. demekki tek ben böyle düşünmüyorum. Adam sol da daha rahat oynuyor dediğin gibi şut ve pas açısı daha rahat . 10 numara olarak oynadığında rakip ceza sahası önlerinde sıkışıp kalıyor zaten dripling özelliği olmadığı için defansı zorlaştıracak bir hamlede yapamıyor. sol tarafa daha yakın oynaması şart bencede. geçen sene bu şekilde oynadı ve verdiği katkı gerçekten çok iyiydi.

eğer oturtabilirsek .

4-4-2 iyi gider

bruma..melo.xxx..sneijder
.......pandev...burak.........
Sınır olayı çok zorlar bu şekilde bir ön tarafı. Olcanıda Bruma yerine adapte edebiliriz bence Olcan sağda Sneijder solda Burak-Pandev en uçta olabilir.Melonun yanıda harbiden çok büyük bir muamma olur 2 li ortasaha yükünü kaldıracak Melo dışında oyuncumuz yok ama bu sistem kesinlikle ligde iş görür.Bu kadar güçlü bir ofansa çok az takım dayanır.Melo yerine biraz toparlanırsa Selçuk eğer toparlanamazsa en azından direnç koyması adına Furkan Özçal denenebilir.
--------------------Muslera------------------
Tarık----------Chedjou---Semih---------Hakan
---------------Melo------Selçuk(Furkan)
------Olcan----------------------Sneijder-----
------------Pandev---------Burak------------
bu şekilde bir 11 olsa çok rahat gol bulabiliriz.

Dortmundda iken orada oynamış, fizik ve stil olarak başarılı olabilir, tek yapması gereken o mevkiiyi benimseyip basit oynamayı becerebilmek...

Tarık alınmamış olsa daha çok beklentim olurdu bu denemeden, Tarık geldiği ve solbekte çok verimli olamayacağı düşüncesiyle çok anlamlı olmayacaktır diye düşünüyorum...

Yani bu durum bir nevi Atletico Madrid'in Arda'yı Manisa'da sağ bek oynadı diye sağ beke yerleştirmesi gibi bir şey. Bende bu denemenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Gereksiz bir fanteziden öteye gitmez gibi. Belki Balıkesir gibi zayıf takımlara karşı sırıtmayadabilir ama devamlılık arz etmeyeceği kesin.

Yav Yasini sag beke koyana kadar koy tarıgı sag beke birde adamı orada gorelim. Adamın asıl yeri sag bek zaten. Sol bekede koy Baltayı en azından ne oynayacagı belli.

Selçuk'suz kadro yapanlara 3 ay MYC verilsin. Hepimiz biliyoruz ki oynayacak.

Yani bu durum bir nevi Atletico Madrid'in Arda'yı Manisa'da sağ bek oynadı diye sağ beke yerleştirmesi gibi bir şey. Bende bu denemenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Gereksiz bir fanteziden öteye gitmez gibi. Belki Balıkesir gibi zayıf takımlara karşı sırıtmayadabilir ama devamlılık arz etmeyeceği kesin.

Tam doğru bir kıyas olmamış...Arda daha az yetenekli ve daha hızlı-dayanıklı bir futbolcu olsa ve sağbekte ihtiyaç duysa Simeone de böyle bir tercihte bulunabilirdi belki de!...İlle tutar diye iddia etmiyorum zaten de Veysel den daha iyi bir sağbek alternatifi olabilmesi bile çok fayda sağlar, şu yoklukta...

Sagda solda bi ilk 11 görüyorum. Balikesir´i yenermiyiz bilmiyorum ama, baska bir takimi asla yenemezdik bu 11´le.

Tarik Camdal - Hakan Balta varken neden fantezi yapiyor bu adam? Yekta Selcuk Dzemaili zaten ayri rezillik, önde Burak.

Biraz da el mahkum tabi de, bu 11 en fazla Balikesir´i yener zaten. O da belki. Baska takimi yenemez acikcasi.

Yasin-Selçuk-Yekta ilk 11'de beyler.. Faciaya hazır olalım.

Yasin-Selçuk-Yekta ilk 11'de beyler.. Faciaya hazır olalım.

aqu5ygy2.jpg

Şahsen Yasin'i sağ beke koymak yerine Tarık'ı oraya çekip Hakan'ı sola koymak daha mantıklı olurdu. Ha Yasin orda tutarsa gerçekten çok büyük bir artı kazanmış oluruz. Olcan'ın kadro da olmaması ise rezillik.

Geri
Üst Alt