STSL 14/15 H:3 | Balıkesirspor 2-0 Galatasaray | MS | 20 Eylül

bekte Yasinin oynaması pek mantıklı değil Tarık-Hakan Balta olsun lig için oldukça yeterli isimler.Yasin defansta çok açık verir tıpkı Rierada olduğu gibi.bu kadroda denenebilecek en fazla bek Olcan olur ama oda gereksiz olur takımda iki tane Milli takımında sürekli kadrosunda olan oldukça yeterli bekler varken.Bu arayışlar gerekli değil.

aqu5ygy2.jpg

Burak Yılmaz maalesef ilk 11 oynamak zorunda.. Buna kendimi hazırladım, bu sebeple onu saymıyorum. Umut Bulut daha kötü, Pandev'i de kontenjandan ötürü kullanamıyoruz, kullansak bile tek forvette bu haliyle etkili olamaz.

kanatsız futbol oynatan hiç bi hocayı desteklemem, çağdışı bi futbol anlayışı. prandelli eğer kanatlı bi oyun sistemi üzerinde diretseydi takım kötü oynasa bile biçok kişi en azından doğru yolda deyip desteğini devam ettirirdi ama bu adam da mancini gibi saçma dizilişinde ısrar edecek gibi duruyor.

Sag-sol ic pozisyonunda Yekta yada Selcuk´u oynatacagima, bitik Hamit´i oynatirim daha iyi.

Saga sola o da pas atar, mesele agir olmaksa, onlar da agir.

Özellikle Yekta´ya hic tahammülüm yok acikcasi. Bosa giden haftalar. Bu süre zarfinda Furkan´i, Birhan´i kazanirdim.

Kötü oynayacaklarsa, bu cocuklar kötü oynasin. Bazi sifatlara gercekten tahammülüm kalmadi artik.

Tam doğru bir kıyas olmamış...Arda daha az yetenekli ve daha hızlı-dayanıklı bir futbolcu olsa ve sağbekte ihtiyaç duysa Simeone de böyle bir tercihte bulunabilirdi belki de!...İlle tutar diye iddia etmiyorum zaten de Veysel den daha iyi bir sağbek alternatifi olabilmesi bile çok fayda sağlar, şu yoklukta...

Fizik özellik ve yetenek olarak değil de, olayın şekli olarak değerlendirdim ben. Arda'nın Manisa macerasından bu yana çok zaman geçti. O günden bu yana da sağ bek oynamadı. Yasin'in ben Dortmund A Takımı'nda oynadığını bile hatırlamam, ama oynamış olsa bile kaç yıl geçmiştir, arada Gençlerbirliği, Trabzon, Erciyes gibi takımlarda oynadı ve hepsinde de kanat forvet oynadı. Gençler'e ilk geldiğinde forvette de oynadığını hatırlıyorum bir kaç maç.

Veysel'den daha iyi hücum yapar belki ama savunmada berbat eder Yasin, çünkü baya dengesiz bir oyuncu. Savunma yapmayı bilmiyor. Boşa macera aramak yani, başka bir şey değil.

Şu an ciddi anlamda kaybedilmiş çok bir şey yok. Anderlecht maçında galibiyet lazımdı ama olmadı.
Ligde ise şu an her şeye rağmen iyi konumdayız. Önemli olan hataları ne kadar düzeltebileceğiz.

Muslera
Tarik chedjou semih balta
Yekta dzemaili
Yasin Sneijder bruma
Umut

Muslera
Veysel-ched-semih-tarık
Furkan-xemal
Bruma-sneijder-yasin
Burak

Galatasaray´in bu sene cok iyi bir kadrosu var lig icin. Kullanamiyoruz resmen. Beni sinirlendiren bu zaten.

Prandelli´nin karari, iyi hos da, Olcan´in kadro disi kalmasinin aciklamasi yok acikcasi. Ligin en faydali oyuncularin basinda geliyor.

Yok Yasin Dortmund altyapisinda 1-2 kere sag bek oynamismis. Ya böyle birsey var mi ya? Yani hepsi sakat olsa tamam dicem de, bu nedir ya?

Allah´tan Balikesirspor´la oynuyoruz da, bu kadroyla da kazanma ihtimalimiz var. Zaten kazanamiyorlarsa birakip gitsinler arkadas. Kabul edemem.

Beni heyecanlandiran, güven veren bir kadro degil acikcasi. Sneijder birsey yapti yapti, yapamadi, yine ecel terleri dökeriz

Yasin sağ bek, Alanzinho da sol açık olur. O zaman siz görün cümbüşü

Selcuk kadroda ve yine 3lü orta alan,

prendelli gözümde efsane olmaktan çok uzak,

selcuğu kadrodan çıkarmayan bi hoca efsane falan olamaz,

ayrıca en kısa zamanda 4-4-2 li sisteme dönmezsek daha çok başarısızlık yaşarız,

başarılı olduğumuz dönemlerde hep 4-4-2 oynadık biz..

Ilk 2 hafta 0 cektikten sonra 3. Hafta bize karsi oynamalari balikesir icin sans,ilk puan veya puanlarini alacaklar

Bu sistemin basarili olabilmesi icin, forvetin arkasinda 2 oyuncu rüzgar gibi esmeli sagdan soldan. Ayrica skora katki yapmalari gerekiyor.

Sneijder bu oynadigimiz sisteme uygun biri degil, bu 1. Bruma´nin da eksiklerini herkes biliyor, bu da 2.

Orta sahaya bakiyorsun, katki sifir. Ne pozisyon yaratabiliyorlar, ne tehlike yaratabiliyorlar.

Sag bek Yasin, sol bek Tarik :) Allah yardimcimiz olsun, ne diyeyim?

Geri
Üst Alt