STSL 14/15 H:3 | Balıkesirspor 2-0 Galatasaray | MS | 20 Eylül

10 senedir solbek oynayan Hakan yeterli degilde Yasin mi yeterli bekte? Kaldı ki Hakan'ın defansif ozelligi Tarıktan daha iyi. Tarık'ın asıl mevkisi sag bektir bu arada. Sag bekte sol bektekinden cok daha etkili oynuyor acın eskisehir maclarını izleyin gecen sene.

Yani kısaca Prandelli sacmalıyor.
İsterse 20 senedir sol bek oynasın Hakan mevcut haliyle ve temposuyla yetersiz sol bekte. Hele ki bizim gibi sürekli hücum eden takımlar için.

Senin mantıkla ilerlersek Riera'nın da kaç yıllık sol bek Hakan'ın yerine denenmemesi gerekiyordu...

Ben demiyorum ki Yasin sağ bek için mükemmel bir tercih, yardırıp gidecek vs. Elbette tutmama ihtimali de var ama en azından Prandelli'nin bir arayış içinde olması anlaşılabilir.

Ayrıca Eskişehir'in maçlarını izlediğim için Tarık'ın sol bekte de etkili olduğunu biliyorum. Adam ilk geldiğinde sol bekte oynayamaz diyenler şimdi hiç fena değilmiş falan demeye başladılar.

tapatalk

İsterse 20 senedir sol bek oynasın Hakan mevcut haliyle ve temposuyla yetersiz sol bekte. Hele ki bizim gibi sürekli hücum eden takımlar için.

Senin mantıkla ilerlersek Riera'nın da kaç yıllık sol bek Hakan'ın yerine denenmemesi gerekiyordu...

Ben demiyorum ki Yasin sağ bek için mükemmel bir tercih, yardırıp gidecek vs. Elbette tutmama ihtimali de var ama en azından Prandelli'nin bir arayış içinde olması anlaşılabilir.

Ayrıca Eskişehir'in maçlarını izlediğim için Tarık'ın sol bekte de etkili olduğunu biliyorum. Adam ilk geldiğinde sol bekte oynayamaz diyenler şimdi hiç fena değilmiş falan demeye başladılar.

tapatalk

Riera 6 ay antremana cıkmasa bile Yasinle top diye oynar. Tarık yeteneklı oldugu icin sol bekte sırıtmıyor ama asıl mevkisi sag bek.

Aynı sekilde Bruma'da oyle. Adamın asıl mevkisi sol acık daha etkili oynuyor orada. Yetenekli oldugu icin sag acıktada sırıtmıyor.

İlla birsey denenecekse ve Baltadan hic memnun degilse sag bekte Tarık koyarsın sol beke Olcan'ı.

Bilmiyorum ben kendi adıma Prandelli'nin geldiginden beri yaptıgı hicbir eylemi begenmedim. Yaptıgı hersey gozume batıyor. Benim gibi bircok taraftarında oyle olduguna eminim. Umarım dedigi gibi 6. haftadan sonra istedigimiz takımı goruruz zaten goremezsek ligin ikinci yarısı Prandelli olmaz takımın basında

tapatalk

Hakan´a hala önyargili davrananlar var. Bence 2 senedir gayet iyi oynuyor. Hem stoperde hemde sol bekte.

Ama dedigim gibi, benim icin asil sorun, hücum hattinin hem form hemde sayisal olarak yetersiz olmasidir.

Riera 6 ay antremana cıkmasa bile Yasinle top diye oynar. Tarık yeteneklı oldugu icin sol bekte sırıtmıyor ama asıl mevkisi sag bek.

Aynı sekilde Bruma'da oyle. Adamın asıl mevkisi sol acık daha etkili oynuyor orada. Yetenekli oldugu icin sag acıktada sırıtmıyor.

İlla birsey denenecekse ve Baltadan hic memnun degilse sag bekte Tarık koyarsın sol beke Olcan'ı.

Bilmiyorum ben kendi adıma Prandelli'nin geldiginden beri yaptıgı hicbir eylemi begenmedim. Yaptıgı hersey gozume batıyor. Benim gibi bircok taraftarında oyle olduguna eminim. Umarım dedigi gibi 6. haftadan sonra istedigimiz takımı goruruz zaten goremezsek ligin ikinci yarısı Prandelli olmaz takımın basında
Olcan konusunda aynısını yazmıştım ben de. 4-3-1-2'de sol kanat komple emanet edilebilir sağda da Tarık oynayabilir diye.

Ama fiziksel veya mental olarak bir sorun gördü sanırım Prandelli. Yoksa mutlaka denerdi diye düşünüyorum.

tapatalk

Balikesirspor´u da hic takip etmedim. Kadrolari nasil? Bi Alanzinho duymustum. Baska kimler var?

Hakan´a hala önyargili davrananlar var. Bence 2 senedir gayet iyi oynuyor. Hem stoperde hemde sol bekte.

Ama dedigim gibi, benim icin asil sorun, hücum hattinin hem form hemde sayisal olarak yetersiz olmasidir.
Hakan'a önyargılı davranmıyorum. Aksine stoperde gayet başarılı buluyorum ben de.

Bunun temel sebebi de dar alanda oynaması. Enerjisini ekonomik kullanıyor markajı, topu oyuna sokması, pozisyon alışı, soğukkanlılığı da ona göre oluyor.

Ama kalkıp kanatsız bir sistemde Hakan'dan çizgiden çizgiye oynamasını beklemek hayalcilik olur.

tapatalk

Hakan kendisini çözdü artık, fazla bir yeteneği ve gücü olmadığını anladı, o yüzden temiz oynuyor, yerini pek terketmiyor gelene gidene de vuruyor riske girmiyor. Bursa maçında sol bekte sırıtmadı, sadece savunmasını yaptı, toplasan 1-2 kere ileri çıkmıştır, fazla da yeltenmedi zaten çıkmaya.

Stoperde de bu yüzden performansıyla göze battı zaten, rakip hücumculara baskı yapmayıp arkada süpürücü olarak bekledi genelde. Az buçukta tekniği olduğu için topu savunmadan çıkarırken ara sıra iyi toplar attı. Türkiye liginde Hakan çok rahat kullanılabilir.

bu 11le oynayacağımıza Yekta yerine Balta oynasın 3-5-2 oynayalım bari. Yasin'den bek oluyorsa 3lü defansta orta sahanın kanadı da olur hem açık verdiğinde arkasını kapatacak stoper de olur, hem de daha baskılı oynayabiliriz

Hakan kendisini çözdü artık, fazla bir yeteneği ve gücü olmadığını anladı, o yüzden temiz oynuyor, yerini pek terketmiyor gelene gidene de vuruyor riske girmiyor. Bursa maçında sol bekte sırıtmadı, sadece savunmasını yaptı, toplasan 1-2 kere ileri çıkmıştır, fazla da yeltenmedi zaten çıkmaya.

Stoperde de bu yüzden performansıyla göze battı zaten, rakip hücumculara baskı yapmayıp arkada süpürücü olarak bekledi genelde. Az buçukta tekniği olduğu için topu savunmadan çıkarırken ara sıra iyi toplar attı. Türkiye liginde Hakan çok rahat kullanılabilir.
Ben de benzer şekilde düşünüyorum da...

Zaten kanatsız bir sistemde bir de sol beki hücumdan düşen takımın çok fazla seçeneği kalmıyor.

Yoksa stoperde kullanılabilir rahatlıkla.

tapatalk

Bence her rakip Sneijder Bruma Burak üclüsünü rahatlikla savunabilir. En ufak zorluk yasamaz.

Bu sistemin islemesi icin 3´lü orta saha hem basacak, hemde topla ileri cikacak, asist yapacak, skora katki yapmaya calisacak vs.

Ayrica bekler de ofansif anlamda etkili olacak. Onun disinda bu takimin hücumda baski yapmasi mümkün bile degil.

herkes 4-2-3-1 diyorda o 1 burak yılmaz olmaz olamaz. pandev olursa sınıra takılıyor ligde. burakı oynatmak için çift forvet oynuyoruz ama anderlecht maçında neden öyle başladık anlamış değilim

Olcan konusunda aynısını yazmıştım ben de. 4-3-1-2'de sol kanat komple emanet edilebilir sağda da Tarık oynayabilir diye.

Ama fiziksel veya mental olarak bir sorun gördü sanırım Prandelli. Yoksa mutlaka denerdi diye düşünüyorum.

tapatalk

Olcan gobekli sadece. Ama sakatlıgı yoksa Yasin'in Sinan Gumus'un ilk 18e girdigi yerde Olcan hayli hayli girer.

3 mactır oynattıgı sistemde ne kadar kotu oldugumuzu ozellikle hucumda gorduk. Simdi bu mactada aynı sistemle cıkarsa ben Prandelliye notumu veririm. Hic oyle daha 3. haftaymış diye dusunmem.

Cunku sorun bu kadronun sisteme alısması degil. Bu kadronun hicbir sekilde bu sistemi oynayamaması

Ben de benzer şekilde düşünüyorum da...

Zaten kanatsız bir sistemde bir de sol beki hücumdan düşen takımın çok fazla seçeneği kalmıyor.

Yoksa stoperde kullanılabilir rahatlıkla.

tapatalk

İşte sorun Hakan'da değil de, kanatsız sistemde zaten. Doğru düzgün bir diziliş olsa Yasin'lerden, Riera'lardan bek yaratma ihtiyacı duymayız ama hep bir fantezi peşinde koşuyoruz.

Olcan gobekli sadece. Ama sakatlıgı yoksa Yasin'in Sinan Gumus'un ilk 18e girdigi yerde Olcan hayli hayli girer.

Sabride futbolcu tipi yok diye kadro dışı bırakmış olcanıda göbekli diye oynatmıyor olabilir ama olcanın doğal yapısı o. Umarım inat etmez olcan konusunda. Olcan bu haliyle bile 10 gol 10 asist yapar bizde. Takımın skor yeteneği zaten yok

10445993_862741570437995_8653922370784163456_n.jpg

Salih Dursun: 2.750.000 Euro
Telles: 6.150.000 Euro
Hayrovic: 3.500.000 Euro
Ontivero: 2.000.000 Euro
Olcan: 4.000.000 Euro

Bugun bunlar kadroda bile degil. Hatta bazıları takımda yok.

Su 20m.euroya 2 tane ust duzey adam alırdık. En basitinden Doumbia cok rahat alınabilirdi. Ya da gecen sene bunlarla ugrasacagımıza Galatasaraylı oldugunu ve Galatasarayda oynamak istedigini soyleyen Hakan Calhanoglu 10 milyon euro civarına alınabilirdi.

Galatasaray'ın parası sokaklarda ne yazık ki.

Geri
Üst Alt