Aksine biz kadıköyde ilk golü yiyene kadar hiç saldırmadık ve sürekli ezik bir oyun başlangıcı yaptık.
Defansa çekilmek ezik bir oyun anlayışı değildir ki. Defans yapabiliyorsan yapmanda herhangi bir sakınca yok bu tür maçlarda. Pozisyon vermedikten sonra istedikleri kadar topla oynasınlar. Adamları yormak bizim işimize gelir zaten. GS defans yapmaz yaptırır mantığı olmasın 2019 yılında lütfen. Her maçın taktiği oyun şablonu farklı olabilir. Yine kaldı ki biz oyunu geride kabul ettiğimiz 2 Porto maçında da, 2 Benfica maçında da az pozisyon verip birçok pozisyona girdik. Defans yapmayı becerebiliyoruz yani. Sadece 2 ayağı olan bir forvetimiz yoktu o zaman...

Biz şimdi Kadıköy’de baskılı başlasak Ne olur yahut biz baskılı başlayabilir miyiz?

Yukarıda da yazdım da temel olarak 3 sebeple önemli baskılı başlamak.

1. Fenerbahçe psikolojik olarak bu sezonun ezikliğini tekrar yaşamalı. Bizim de 19 senelik baskıdan çıkmamızı sağlar.
2. Rakibe kart aldırabiliriz ve taraftarı onlara çevirebiliriz
3. İlk golü atanın derbileri kazandığını düşünürsek bir an önce ilk gol atarsak iyi olur.

Defansa çekilmek ezik bir oyun anlayışı değildir ki. Defans yapabiliyorsan yapmanda herhangi bir sakınca yok bu tür maçlarda. Pozisyon vermedikten sonra istedikleri kadar topla oynasınlar. Adamları yormak bizim işimize gelir zaten. GS defans yapmaz yaptırır mantığı olmasın 2019 yılında lütfen. Her maçın taktiği oyun şablonu farklı olabilir. Yine kaldı ki biz oyunu geride kabul ettiğimiz 2 Porto maçında da, 2 Benfica maçında da az pozisyon verip birçok pozisyona girdik. Defans yapmayı becerebiliyoruz yani. Sadece 2 ayağı olan bir forvetimiz yoktu o zaman...

Tabiki savunma yapmak eziklik değil bir taktiğin parçası olarak.

Benim eziklikten kastım sürekli baskı altında kalmak ve çok erken gol yemek.

Bugün önde basmamızı mantıklı görmemin sebebi bu maça ve sezona özel.

Bu Fenere önde basan her takım mahvetti.

Geriye çekildiğinde ise biz de Beşiktaş da Başakşehir de neredeyse maçı veriyordu.

Fener'e onde duzgun basabilecek olsak basalim dagitiriz da guzel pres yapamayiz mumkun degil. Zaten iyi pres yaptigimiz bir mac bile yok aklimda. Diagne - Feghouli - Onyekuru ucu de pres bilmeyen adamlar.

Çoğu kişinin aksine ben ilk yarıda oyunu geride kabul edip kontraatak oynamamız, 2. yarıda yorulan FB takımını paspas etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

FB akşama kadar topla oynasa ne olur Allah aşkına. Herifler yeteneksizlikten ceza sahasının etrafında 15-20 pasla dolanıp dolanıp duruyor. Sonra da mal gibi gidip atak yapıyoruz ama atamıyoruz diyorlar. Ulan maçta 2 tane pozisyon buluyorsunuz onu da atamayınca sorunun bitiricilikte olduğunu filan sanıyorlar. Bütün takımlar bir dünya pozisyon harcıyor hangi ligi izlerseniz izleyin. İstisnalar haricinde 5-6 pozisyonun anca 2'si filan gol olur aksi taktirde zaten kaliteli forvetler yılda 50 gol filan atardı. Böyle bir dünya yok.

Topu FB'ye bırakmak rakiplerin işine geliyor bir kere. Yukarıda da bahsettim zaten. Adamlar tehlike yaratamadığı gibi arkada hayvanı boşluklar da bırakıyorlar. Sonra da bütün maç o yedikleri golü çıkarmaya çalışıyorlar.
Senin elinde Onyekuru varsa FB gibi bir takıma pozisyon bulmama şansın yok.
Hepimiz biliyoruz ki bunların 45 dakika sonra pili bitiyor. Biz fizik ve kondisyon açısından 3-4 gömlek üstünüz onlardan. Deplasmanlar da attığımız gollerin büyük çoğunluğunu zaten 2. yarıda atıyoruz.
Eğer ilk yarıda gol yemezsek biz bunları normal şartlarda evire çevire yenmemiz lazım. Ama işte normal şartlarda. Orada Drogba'lı Wesley'li Melo'lu kadroda bile kazanamadık. Şans yanımızda olması lazım.
Aynen oynamamiz gereken oyun bu hatta dizilisi haftalardir ben yaziyorum.

forvet arkasi kesinlikle badou olmali forvette onyekuru ile emre.
_________onyekuru--emre_____
-----------------------badou
----belhanda----fernando----feghouli

ile çikmamiz lazim hem fener ataga cikamaz hata yapar hemde rakibi epey yorup 2. yari airpods ile fişi çekeriz.

Buradaki diziliş oyuncular vs degisse bile kilit adam badounun forvet arkasi oynamasi

Yukarıda da yazdım da temel olarak 3 sebeple önemli baskılı başlamak.

1. Fenerbahçe psikolojik olarak bu sezonun ezikliğini tekrar yaşamalı. Bizim de 19 senelik baskıdan çıkmamızı sağlar.
2. Rakibe kart aldırabiliriz ve taraftarı onlara çevirebiliriz
3. İlk golü atanın derbileri kazandığını düşünürsek bir an önce ilk gol atarsak iyi olur.
Biz baskılı oynadığımız maçların nerdeyse hepsinde ilk yarıda gol bulduk ama bütün enerjimizle yüklenip gol bulamazsak o zaman işimiz Allah'a kalır ama. TS maçında 30 dk atak yaptık ama gol bulamayabilirdik ilk yarıda. Bunun garantisi yok. Baskılı oynayıp bir de gol yersen asıl sen psikolojik olarak çökersin zaten...

Umutsuzluğun şahsımı üzüyor. @Uğur İz

Yenemeyiz ustat.Cagne topa 10 kere dokunamayacak.Top bizdeyken set oyununda on liberomuz pas atacak adam bulamayacak,kontra yiyecegiz.Onyekuru karsi karsiya kaciracak.En cok kafa golu yiyen fener,hic kafa golu yemeyen bize kafa golu atacak.Biz bu filmi cok gorduk maalesef.

Yenemeyiz ustat.Cagne topa 10 kere dokunamayacak.Top bizdeyken set oyununda on liberomuz pas atacak adam bulamayacak,kontra yiyecegiz.Onyekuru karsi karsiya kaciracak.En cok kafa golu yiyen fener,hic kafa golu yemeyen bize kafa golu atacak.Biz bu filmi cok gorduk maalesef.

Hep aynı sonla bitecek değilya bu kodumun filmi.

ŞURDA UMUDU OLMAYAN ARKADASLARA SESLENIYORUM.. EGER YENER VE BU SENE SAMPIYON OLURSAK BURAYA SEVINMEYE GELMEYIN ARKADAS.. BIRAZ VICDANINIZ VARSA GELMEYIN BIZ BIZE YETERIZ. BURAYA GELMEYE YUZUNUZ OLMAZ INSALLAH

Inanmiyosan burda durma kardes kusura bakmada

ilk yarida ne yapip ne edip geride kapatmamaliyiz. 2. yari oyundan dusecek cok oyuncusu var. genis alan vermemeliyiz baslarda

sarper baska nickle girecek cunku. adamin 3-4 tane hesabi var

Geri
Üst Alt