Sucuk 3 Milyar TL’yi Buldu Pastırma Atağa Kalktı - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Sucuk 3 Milyar TL’yi Buldu Pastırma Atağa Kalktı


Bir kere şahin sucuk aldım bir kere yedik kalanı kedilere mama oldu. Çok kötüydü yahu, bu kadar baharat yemek istersek kaşık kaşık yeriz kardes
 
Üstat seri üretim için at, kedi, köpek, eşek, domuz bulamazsın. Katakullileri tavuk ve küçükbaş atıkları yani ibik, gaga, ayak, kıkırdak, toynak kullanılıyor. O yüzden helal diyorlar. Sağlıksız da değil çünkü işlemden geçirilip pişiriliyor ama yediğin atık ne tavuk ne kırmızı et.

Konserve balıkta da satışı olmayan elde kalmış ingilizin, iskandinavın, japonun tenezzül etmediği okyanus ürünlerini ucuza kapatıp konserveliyorlar yani bizim denizlerimizden gelmiyor soran olursa da orkinos cinsi bu diyorlar.
Benim mesajdan önce at bahsi geçti, bu yüzden yazdım İsocum.
 
Benim mesajdan önce at bahsi geçti, bu yüzden yazdım İsocum.
Türkiyede o kadar at popülasyonu yok hatta her sene pek bilinmese de TSK at ve katır ihalesi açar zar zor talep toplar o derece... Ki at üretim çiftliklerinin kahir ekseriyeti sizin orada eskişehirde sen de bilirsin at kıtlığı... Nasıl seri üretimi olacak? Bunlar hep şehir efsanesi... Ama dediğim gibi kemik, toynak, kuyruk, deri, tırnak vesaire kullanılıyor ama hepsi kanatlı, küçük ve büyük baş hayvanların...
 
Türkiyede o kadar at popülasyonu yok hatta her sene pek bilinmese de TSK at ve katır ihalesi açar zar zor talep toplar o derece... Ki at üretim çiftliklerinin kahir ekseriyeti sizin orada eskişehirde sen de bilirsin at kıtlığı... Nasıl seri üretimi olacak? Bunlar hep şehir efsanesi... Ama dediğim gibi kemik, toynak, kuyruk, deri, tırnak vesaire kullanılıyor ama hepsi kanatlı, küçük ve büyük baş hayvanların...
Bizde tatarlar yer at eti. Bu yüzden tatar köylerinde beslerler ya da yarış için alırlar ömrü bitince keserler
 
Sanirim bir daha sucuk yemeyecegim ustad. Hurmetler.
O zaman kebap da yeme tava da zira onlar da kıyma... Ucuz yemek isteyenleri sanılanın aksine daha temiz ve sahtekarlık yapması daha zor olduğundan taşlık, ciğer, dalak, billur gibi ucuz sakatat yemeğe davet ediyorum. Sakatat deyince yemek akla geliyor o da yeni yeni bizim adanalıların sayesinde; mumbar, işkembe, şırdan biraz da kokoreç lakin bunlar yemek ve her dışarı yemeği gibi hijyen olmayabilir.

Kasaplardan ya da şarküterilerden ucuza taşlık, dalak, billur ve ciğer alın kendiniz pişirin hem ete doyun hem de lezzete...
 
Üst Alt