# Sulley Muntari

Cevap: # Sulley Muntari

Bazı yorumları anlamakta zorluk çekiyorum. Ben Muntari cana kıyaslamasına o kadar gülüyorum ki. Biz hiç maç izlemiyoruz heralde. Herkes futbolcunun adını youtube a yazıyor vikipedi ye bakıyor daha sonra Cana daha büyük diyor.

Ben futbolcunun kaç maçta kaç gol attığına değil saha içinde takım oyununa ne kadar katkı yapacağına bakarım. Türkiye ligi sert bir lig burada devamlılığı olan ayağına hakim sert orta sahan olursa mutlaka başarılı olursun.Muntari gibi appiah gibi essien gibi sert oynayacaksın ama oyun zekan da yüksek olacak. Mesela emanada bu kalıba uygun bir oyuncu. Cana da sert bir futbolcu ama aranan bir adam değil çünkü en yoklukta bile Galatasarayda doğru dürüst 11 de oynamadı ama oyun zekası biraz gelişmiş olsaydı kesin kendine yer bulurdu. Sadece oyunu baskette faul yapar gibi durdurmaya yarıyor cana.Onun içinde Terim bile istemiyor. Cananın oyun zekası yok.

Ama Muntari İnterin Şampiyon ve Şampiyonlar ligi kaldıran en önemli futbolcularından biriydi. Ben 20 maçını izlemiş ve keşke bizde de bu tarz oyuncular olsa demişimdir. CAnadan daha iyi kesicidir. Canadan daha iyi şutlar çeker uzaktan. Canada olmayan çalım kapasitesi Muntaride vardır. Birde eski Alman tankları gibi çok güçlü bir oyuncu Muntari. Hırslı.

Kallstrom mü Muntarimi? Çok yumuşak bir oyuncu Kallstrom. Fatih Terim sert orts saha istiyor. Sert bir orta sahan mücadeleci bir orta sahan olsun istiyorsan Muntari, Yumuşak çok atıp çok yiyecek bir orta saha istiyorsan Kallstrom transfer edilir.

Bana kalsa orta sahaya Muntariyi isterim. İnşallah da olur. Bizim ne yapıp edip orta sahayı güçlendirmemiz lazım. Mourinho Muntariden vazgeçmedi biz istemiyoruz. Bize stancular layık formicalar layık youtube topçuları

Muntari'nin Şampiyonlar Ligi'nde ne katkısı varmış? Saçma sapan konuşuyorsunuz.İzlemesek yutturacaksınız.

----------Motta------------

---Cambiasso----Zanneti(Stankoviç)---

--------Schneider----------

Bu adamların sayesinde aldılar.

Cananın Galatasaraya ne katkısı varmış bir sene boyunca.

Şampiyonlar ligine ne katkısı varmış kaç kere izledin muntariyi?

Bende bundan bahsediyorum youtube tpçuları zihniyeti

Cananın Galatasaraya ne katkısı varmış bir sene boyunca.

Şampiyonlar ligine ne katkısı varmış kaç kere izledin muntariyi?

Bende bundan bahsediyorum youtube tpçuları zihniyeti

Lorik Cana iyi, süper diye birsey yok. Aksine Galatasaray icin yetersiz bir oyuncu olmustur. Fakat Muntari yetersiz olan Cana'dan daha da asagı kalibre bir oyuncudur. Piyasada önlibero kalmamıs gibi bu Muntari ısrarı komik.

Bazı yorumları anlamakta zorluk çekiyorum. Ben Muntari cana kıyaslamasına o kadar gülüyorum ki. Biz hiç maç izlemiyoruz heralde. Herkes futbolcunun adını youtube a yazıyor vikipedi ye bakıyor daha sonra Cana daha büyük diyor.

Ben futbolcunun kaç maçta kaç gol attığına değil saha içinde takım oyununa ne kadar katkı yapacağına bakarım. Türkiye ligi sert bir lig burada devamlılığı olan ayağına hakim sert orta sahan olursa mutlaka başarılı olursun.Muntari gibi appiah gibi essien gibi sert oynayacaksın ama oyun zekan da yüksek olacak. Mesela emanada bu kalıba uygun bir oyuncu. Cana da sert bir futbolcu ama aranan bir adam değil çünkü en yoklukta bile Galatasarayda doğru dürüst 11 de oynamadı ama oyun zekası biraz gelişmiş olsaydı kesin kendine yer bulurdu. Sadece oyunu baskette faul yapar gibi durdurmaya yarıyor cana.Onun içinde Terim bile istemiyor. Cananın oyun zekası yok.

Ama Muntari İnterin Şampiyon ve Şampiyonlar ligi kaldıran en önemli futbolcularından biriydi. Ben 20 maçını izlemiş ve keşke bizde de bu tarz oyuncular olsa demişimdir. CAnadan daha iyi kesicidir. Canadan daha iyi şutlar çeker uzaktan. Canada olmayan çalım kapasitesi Muntaride vardır. Birde eski Alman tankları gibi çok güçlü bir oyuncu Muntari. Hırslı.

Kallstrom mü Muntarimi? Çok yumuşak bir oyuncu Kallstrom. Fatih Terim sert orts saha istiyor. Sert bir orta sahan mücadeleci bir orta sahan olsun istiyorsan Muntari, Yumuşak çok atıp çok yiyecek bir orta saha istiyorsan Kallstrom transfer edilir.

Bana kalsa orta sahaya Muntariyi isterim. İnşallah da olur. Bizim ne yapıp edip orta sahayı güçlendirmemiz lazım. Mourinho Muntariden vazgeçmedi biz istemiyoruz. Bize stancular layık formicalar layık youtube topçuları

Çok güzel yazmışsın.

Ne diyorsan katılıyorum. Ama Muntari defansında Servet, Sabri ve Çağlar oynayacak bir takımın orta sahasında zaten dengesiz olacak pas trafiğini felç edebilecek bir adam. Evet bir Barış değil bunu kabul ediyorum ama öyle bir adam tarif etmişsin ki Yaya Toure'den bahsediyorsun sanıcam.

Bize dediğin gibi fakat Muntari'den iyi bir oyuncu lazım. Saidu Keita olur, Cambiasso olur, olur oğlu olur. Bu tarz adam piyasada çok var.

Busquest'i ele alalım. Fatih Terim çok beğendiği ve herkes tanıdığı için... Defansında Abidal, Mascherano, Puyol, Pique ve Alves olan bir takımda sırıtmıyor, çok faydalı bir oyun ortaya koyuyor. Ama gel bir de Galatasaray'a koy. Bir zamanların Bülent Akın'ı gibi durur.

Yoksa kimsenin bence Youtube topçusu istediği yok.

Benim önceden beri çok istediğim bir oyuncuydu. Essiene benzetiyorum gerçekten.

Bunu şöyle anlayabiliriz Kalite meselesini mesela Lorik Cananın intere transfer olma şansı kaçtır? Ama Scoutlarına izletiyorsun Muntariyi alıyorsun 4 sene oynatıyorsun bu bile iki futbolcu arasındaki kalite farkıdır.

Onuda geçtim göz var nizam var. Bir kaç hatası yüzünden mutariyi beğenmiyoruz galiba. O zaman Musleranın Galatasaray kapısından girmemesi lazım. Benim youtube topçusu diyerek kastettiğim budur.

Muntari, Cana'dan iyidir canım. cana derken herkesin aklında Marsilya'daki Cana var, aklınıza sokun o Cana öldü, 2 yıl oldu öleli. Cana'nın kariyeri tepetaklak gitmezse bende neyim...

Muntari'nin tekniği, oyun görüşü G.Saray'daki Cana'dan en az 1 gömlek üstündür. Ama Muntari asla o şişirilmiş fiyatların, İnter'in oyuncusu değildi zaten zamanla anlaşıldı akkoyun karakoyun. Ama G.Saray gibi C sınıf bir takıma, eger hesaplı bir maliyetle gelirse Muntari gayet yeterlidir.

C sınıf(takım gücü bazında) diye ceza veren aklı evveller olur... Son 5 seneyi baz alıyorum.

A sınıf: İnter, manu vs. B sınıf: Lyon, Ajax, Benfica,Porto, Tottenham, Villereal vs. C Sınıf: G.Saray, Anderlecht, Pana vs.

Benim önceden beri çok istediğim bir oyuncuydu. Essiene benzetiyorum gerçekten.

Bunu şöyle anlayabiliriz Kalite meselesini mesela Lorik Cananın intere transfer olma şansı kaçtır? Ama Scoutlarına izletiyorsun Muntariyi alıyorsun 4 sene oynatıyorsun bu bile iki futbolcu arasındaki kalite farkıdır.

Onuda geçtim göz var nizam var. Bir kaç hatası yüzünden mutariyi beğenmiyoruz galiba. O zaman Musleranın Galatasaray kapısından girmemesi lazım. Benim youtube topçusu diyerek kastettiğim budur.

Malesef iyi top kullanan oyuncu sayısı çok az olan bir takımız. Bu durumda önemli miktarda para harcanıp transfer yapılacaksa gelen her oyuncunun topla iyi olması lazım. Topu ayağına alıp yardırmasından bahsetmiyorum. Pas alışverişini iyi yapmalı. Top arkadaşındayken iyi noktada pas istemeli, düzgün pas atabilmeli. Muntari'yi epey izlemişsin. Eh ben de az izledim sayılmaz. Sence bu özellikler var mı?

Defansta Chivu, Lucio, Maicon, Zanetti; orta sahada Estaban Cambiasso, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Dejan Stankovic; forvette Samuel Eto'o, Diego Milito, Goran Pandev'le oynamak var bir de Sabri, Hakan Balta, Çağlar, Servet ile oynamak. O takımda Muntari hakikaten önemli bir taktik adamı haline gelir.

Peki Galatasaray'da? Şu anki kadro içerisinde bence oldukça sıkıntılı olur.

Şimdi top alışverişi yapacak derken benim anladığın fatih terim

Servet ?????

muntari

???? Seçuk Elmander Arda

Baros

Böyle bir düzen düşünüyor. Elmanderi hem ilerde hem takımın çıkışlarında kullanacak 10 numara gibi. Onun için ofans değil defansa yakın istiyor ön libero. Yeri gelir göbekte yektayı da kullanır ama benim anladığın defansın önüne adam istiyor. Bunun içinde muntari kallstrome ağır basıyor.

kallstrom'le Muntari elmayla armutu toplamak gibi.

İkisi de alınır yani Culio giderse iki göbek adamı gelir, biri dmc/mc kırması (muntari gibi) biri de mc/amc kırması(Romaric, kallstrom gibi)

Elmander'den playmaker olmaz, iyi bir supporter forward, sag/sol açık karışımı olur. Misal Tuncay şanlı play maker mı? Santrfor mu? Değil. Stilleri farklı olsa da işlev olarak Elmander ve Tuncay benzeşir.

Muntari'nin Şampiyonlar Ligi'nde ne katkısı varmış? Saçma sapan konuşuyorsunuz.İzlemesek yutturacaksınız.

----------Motta------------

---Cambiasso----Zanneti(Stankoviç)---

--------Schneider----------

Bu adamların sayesinde aldılar.

kardeş senin sneijder biraz alman olmuş :D

Cana´yı gönderip,bu adamı alırsa yemin ederim Bülent Tulun´u silahla vururum.

Valla gelirse sevinirim ben.Her zaman diyorduk ya bu takıma Appiah gibi ortasaha lazım diye.Bu adam öyle bir adam işte.

onu bunu bilmem en az iki zenci olucak takımda :) bazıları için..

bizim öncelikle orta sahaya selçuğn yanına ts deki colman tarzı bir oyuncu almalıyız oyunu 2 yönlü oynayan.muntari de iyi oyuncu en azın cana dan daha iyidir.ama cana babasının türk pasaportu olmasından dolayı bir sene sonra türk statüsünde oynayacak diye söylenti vardı eğer öyle birşey varsa cana takımda tutulmalı.

Bir yaratıcılık muhabbetidir gidiyor, Gattuso, Khedira, Busquets, Essien yaratıcılıkta Picasso ile yarışır sanki. Enerjisi bitmeyen, her yere koşacak, sert, kısacası zenci :D adamlar da lazım orta sahaya.

Geri
Üst Alt