Supernatural | 10. Sezon

Cevap: Supernatural | 8. Sezon

Aksine melek olayının başlaması zirve yaptırdı bence, kıyamet, Lucifer falan. Mahşerin dört atlısı...

Cebrail kadar kral karakter var mı? Yok bence.

7. bölüm fragmanı çok iyi. Cass geri dönüyomuş bu hafta

Sam'in eski anıları dışında film iyi gidiyor.

Supernatural Sorunu

Bu sorum dizinin fanlarına. Çevremden çok fazla övgüyle bahsedilen bir dizi. Geçenlerde oturup izleyeyim dedim, en fazla 7 bölüm dayanabildim, Neden mi?

Bi kere dizinin kurgusu güzel, fantastik şeyleri de seviyorum. Ama dizinin sonu hep aynı desek yalan olmaz sanırım. Her bölüm sonu, bu iki eleman bir şekilde kötü varlıkları öyle veya böyle yok edip duruyor. Polat'ın 50 kişinin arasına girip tek bir kurşun almaması gibi bi olay yani. Acaba üst üste izlediğim için mi bu kadar saçma geldi bana? Fanlarından yanıt bekliyorum .:)

Cevap: Supernatural Sorunu

Konuyu birazdan başlık ile birleştireceğim ama önce yazayım. :)

Şimdi Supernatural zaten, 2. sezondan itibaren gerçekten başlayan bir dizi, ilk bölümler dediğin gibi bir şekilde kötüleri yen formatında gidiyor. Baş edilemeyecek, çok daha üstün varlıklar ileride var :) Mesela Crowley isimli karakter kaç sezondur ortalıkta dolanmasına rağmen onun kılına bile zarar verememişlerdir. Hala da başlarına bela sarmaya devam etmektedir :) Ayrıca spoiler olmayacağını bilsem çok daha fazla şeyi aktarabilirim ama büyük ihtimalle henüz o bölümlere gelmemiş üyeler beni linç eder. :)

Öte yandan zaten bir film ve dizinin özü bu değil midir? Yani esas karakterler öyle ya da böyle bir şekilde üstün gelirler. Zaten temelde 2 ana karakteri olan bir dizi de yenilip ölmeleri biraz acayip olmaz mı :D

Game of Thrones gibi çok geniş karakter seçimine sahip diziler veya Spartacus gibi tarihsel gerçeklere dayalı dizilerde elbet karakterler ölür kaçınılmaz olarak. Ama bunun dışında pek çok dizide ana karakterin bir şekilde her şeyin altından kalkması normaldir. CSI'da bütün cinayetleri çözüyorlar veya House da tüm hastaları kurtarıyor bu mantıkla bunlar da mümkün değil :)

Ayrıca dediğim gibi dizinin 1. sezonu diğer sezonlarına göre vasat ve tutorial tadında. Ben bunu "her bölüm, bir canavar" olarak adlandırmıştım. Bu durum azalıp gerçekten ortaya konu çıktığı zaman durum değişecek.

Ölseler zaten dizi biter de ama bence izle belki ölürler ilerleyen zamanlarda. :yenieek:

Bu arada gerçek dizi zaten 2. sezondan itibaren başlıyordu yanlış hatırlamıyorum asıl konusu

İlk 2 sezon leş olduğu için böyle düşünmen normal. Ama 2. sezondan sonra dizi bambaşka bir hal alıyor. Arada yine ana hikayeden ayrılıp sadece avlandıkları bölümler oluyor olsada çok sağlam hikayesi var. Devam et bence.

hiç izlemedim izlememde yani bi dexter , arrow kalitesinde değil :asd:

İzlemediysen nasıl yapıyorsun kalite ölçümünü Barış? :)

Ben hayatımda hiç bu yemekten yemedim ama makarna daha güzel gibi bir cümle olmuş :)

spoiler..

arada sirada ölüyorlar zaten..

spoiler

izlemeyen biri ne dedigimi anlayamaz.. :o

Ayrıca şey de var

spoiler

sonuçta sam'in bedeni lucifer, dean'in bedeni de mikail için hazırlanmıştı. meleklerin bu tip insanları koruduğunu biliyoruz, çok zorda kalırsak "meleker korudu" gibi masum bir ifade kullanabiliriz :D

spoiler

hatta cennet sahnesinde bunun esprisi vardi.. :D

Yorumları okudum, bi şans daha tanıyacağım Supernatural'e :)

Kazandıklarını sanıp kaybettikleri anlar da olmuştur :)

spoiler

Sam dingilinin mal gibi Lilith'in peşinden gidip öldürmesi ve son kilidi kırması. İlk kilidi de Dean kırmıştı zaten "masum bir adam cehennemde kan döker" :yenieek:

spoiler

Spoiler

cennet,cehennem,araf her yeri gördü Dean reis.

Spoiler

Bayağı bayağı spoiler doldu ya la buralar.

bence 5. sezondan sonraki sezonlar hiç bir zaman o ilk 5 sezonun kalitesine erişemez :sad007:

SPOİLER

Hiçbir dizide ana karakter bu kadar ölemez. (Dean'ın bir bölümde 100lerce ölmesi:Z18:)

SPOİLER

1. sezonun sezonun ilk 5 bölümünü izledim pek sarmadı.Devamını izlemeye değer mi?

1. sezonun sezonun ilk 5 bölümünü izledim pek sarmadı.Devamını izlemeye değer mi?

Valla Baki, iki açıdan cevap vereceğim bu soruna.

1) Önceki mesajları okursan hep bir 1. sezon muhabbeti var. 1. sezon değişik, yani farklı..Oyunların tutorial bölümleri olur ya aynı onun gibi, genel bir konu yok, öyle bu yaratıkla nasıl savaşılır tarzı eğitimler veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam 13-14. bölümlere kadar da böyle devam ediyor. Ondan sonra da konu çok parlak değil. Yani en az 2. sezonun ortalarına gelmek lazım konunun seni kapması için. O açıdan devam et derim. (1. sezonun yarısından sonra da oluyor bir şeyler o kadar boş değil)

2) Ama konsept sarmadıysa, yani hayalet, demon falan bunlar ne lan, böyle savaşıyorlar falan diyorsan çok da zorlamanın anlamı yok.

Ben genelde dizileri 1. sezonlarını bitirmeden bırakmam başladıktan sonra, çünkü bazı şeyler ancak oturur. 1. sezonundan sonra bıraktığım dizi çoktur ama :D

Geri
Üst Alt