Cevap: Supernatural Sorunu
Konuyu birazdan başlık ile birleştireceğim ama önce yazayım.
Şimdi Supernatural zaten, 2. sezondan itibaren gerçekten başlayan bir dizi, ilk bölümler dediğin gibi bir şekilde kötüleri yen formatında gidiyor. Baş edilemeyecek, çok daha üstün varlıklar ileride var

Mesela Crowley isimli karakter kaç sezondur ortalıkta dolanmasına rağmen onun kılına bile zarar verememişlerdir. Hala da başlarına bela sarmaya devam etmektedir

Ayrıca spoiler olmayacağını bilsem çok daha fazla şeyi aktarabilirim ama büyük ihtimalle henüz o bölümlere gelmemiş üyeler beni linç eder.
Öte yandan zaten bir film ve dizinin özü bu değil midir? Yani esas karakterler öyle ya da böyle bir şekilde üstün gelirler. Zaten temelde 2 ana karakteri olan bir dizi de yenilip ölmeleri biraz acayip olmaz mı
Game of Thrones gibi çok geniş karakter seçimine sahip diziler veya Spartacus gibi tarihsel gerçeklere dayalı dizilerde elbet karakterler ölür kaçınılmaz olarak. Ama bunun dışında pek çok dizide ana karakterin bir şekilde her şeyin altından kalkması normaldir. CSI'da bütün cinayetleri çözüyorlar veya House da tüm hastaları kurtarıyor bu mantıkla bunlar da mümkün değil
Ayrıca dediğim gibi dizinin 1. sezonu diğer sezonlarına göre vasat ve tutorial tadında. Ben bunu "her bölüm, bir canavar" olarak adlandırmıştım. Bu durum azalıp gerçekten ortaya konu çıktığı zaman durum değişecek.