Supernatural | 10. Sezon

Cevap: Supernatural | 8. Sezon

Valla Baki, iki açıdan cevap vereceğim bu soruna.

1) Önceki mesajları okursan hep bir 1. sezon muhabbeti var. 1. sezon değişik, yani farklı..Oyunların tutorial bölümleri olur ya aynı onun gibi, genel bir konu yok, öyle bu yaratıkla nasıl savaşılır tarzı eğitimler veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam 13-14. bölümlere kadar da böyle devam ediyor. Ondan sonra da konu çok parlak değil. Yani en az 2. sezonun ortalarına gelmek lazım konunun seni kapması için. O açıdan devam et derim. (1. sezonun yarısından sonra da oluyor bir şeyler o kadar boş değil)

2) Ama konsept sarmadıysa, yani hayalet, demon falan bunlar ne lan, böyle savaşıyorlar falan diyorsan çok da zorlamanın anlamı yok.

Ben genelde dizileri 1. sezonlarını bitirmeden bırakmam başladıktan sonra, çünkü bazı şeyler ancak oturur. 1. sezonundan sonra bıraktığım dizi çoktur ama :D

Her köşe başından bi tane iblis çıkması ve onları avlamaları çok yavan geldi bana da,ilerde bi şeyler değişecekse izlemeye değer o zaman :yenieek:

Her köşe başından bi tane iblis çıkması ve onları avlamaları çok yavan geldi bana da,ilerde bi şeyler değişecekse izlemeye değer o zaman :yenieek:

Komple değişecek spoiler'lara karşı nasılsın bilmem ama beyazla çok genel bazı şeyler yazacağım detaya inmeden arzu edersen oku fikir verebilir.

* önce annelerini öldüren demon'u bulacaklar, ama iş biraz büyükmüş sanıldığından 2. sezonun sonuna kadar onun peşindeler ama asıl ondan sonrası bomba, cehennem, şeytanlar, lucifer, 66 kilit, melekler, kıyamet, mahşerin dört atlısı, hikaye inanılmaz hale geliyor :D gene öyle av bölümleri oluyor ama arada bir olduğu için tadında oluyor. 3-4-5-6. sezonları 10 numara *

Benim için ilk sezon da güzeldi, belirli bir konusu yoktu ama bölümleri akıcı ve heyecanlıydı, buda benim için yeterli.

Benim için ilk sezon da güzeldi, belirli bir konusu yoktu ama bölümleri akıcı ve heyecanlıydı, buda benim için yeterli.

Aynen ben de ailemin yanındaydım o sırada sıkılıyordum zaten. Ne güzel her bölüm aksiyon hoşuma gidiyordu :D Ama genel bir konu beklentisi olanları sıkabiliyor.

Bir de bana kalırsa tüm dizinin en vasat 2 bölümü 1. sezonda biri 2. bölüm (wendigo) biri de 13. bölüm mü ne arabalı olan

Aynen ben de ailemin yanındaydım o sırada sıkılıyordum zaten. Ne güzel her bölüm aksiyon hoşuma gidiyordu :D Ama genel bir konu beklentisi olanları sıkabiliyor.

Bir de bana kalırsa tüm dizinin en vasat 2 bölümü 1. sezonda biri 2. bölüm (wendigo) biri de 13. bölüm mü ne arabalı olan

Onlar neysede ghostfacers bölümleri daha leşti :) Başlık içinde belirtmiştim; beğenmediğim 2-3 bölüm var onun dışında belirli bir standartın altına düşmüyor.

ghostfacers'in ilk ortaya çıktığı bölüm rezillik hakkaten..2-3 bölümde varlar sanırım bir tanesi fena değildi.

en bomba bölümlerden biri:

bir baş melek mi, yoksa Crowley mi ne bunları arıyordu da Castiel ya da öbür bir tane çakal melek vardı (my heart will go on şarkısını sevmediği için geçmişe gidip titanic'in batmasını engelleyen :D :D), o muydu, bunları paralel evren diye bizim dünyamıza yolluyordu :D

o bölüm ciddi süperdi. düşünce harika. O bölümde, kendi evrenlerinde şeytan olan biri Sam'in eşi oluyordu gerçekten de evliler onlar her şey komple gerçek :D

**

Evet hatırladım o bölüm gerçekten güzeldi. Dean'ın esprileri dahada güzelleştirmişti :)

ohohoho müthişti son bölüm. Çok net son 1.5 senenin en iyi bölümüydü, ayrıca sezonun hikayesi de müthiş şekilde açılmış oldu, merakla bekliyoruz.

:ayatollah::ayatollah: CASTIEL :ayatollah::ayatollah:

izlemeyen tıklamasın :D

https://f1211.hizliresim.com/13/h/fy6xw.jpg

Spoiler

Castiel metatron mu olmuş anlamadım o bölümü,crowley ile kapışmak üzereyken yaptığı haraket neydi ki crowley korkup kaçtı? İlk defa gördüm 8 sezonda :o

Spoiler

Castiel metatron mu olmuş anlamadım o bölümü,crowley ile kapışmak üzereyken yaptığı haraket neydi ki crowley korkup kaçtı? İlk defa gördüm 8 sezonda :o

yok Metatron'un ne olduğu belli değil, ilginç biçimde Crowley, Metatron hakkında o ne gibi bir soru yöneltti Kevin'e..Crowley'ın bile tanımadığı bir arch angel tuhaf geldi bana.

Ama Castiel'in orada yaptığı hareketin gücü, kökeni, o finalde gittiği beyazlı odayaki kadına veya onun patronu kimse o, ona ait olabilir tabii.

Bİr de şöyle bir teori var, Chuck'ı zaten merak ediyorduk, hatta geçenlerde İnan'la konuşmuştuk Chuck'a ne oldu diye (eski peygamber, Lucifer falan varken yazıyordu ya bunların başlarına gelenleri), bu bölümde o anıldı ve bir anda bir peygamber olur sisteminden dolayı herhalde Chuck ölmüştür bilmiyorum dediler. Benim de aklıma geldi sağda solda da okudum Chuck'ın peygamberden ziyade, Metatron olma ihtimali var, hatta Metatron Tanrı'nın nick name'i bile olabilir :) Chuck'ın Tanrı olduğu teorisi de vardı çünkü

Ha Zekeriya (ingilizce'sini yazmak zor :D) "god has left the building" demişti, Tanrı'nın dünyayı terk ettiğini söylemişti Tanrı tedbil-i kıyafet geziyor gibi geldi bana da Chuck görüntüsünde :D

yok Metatron'un ne olduğu belli değil, ilginç biçimde Crowley, Metatron hakkında o ne gibi bir soru yöneltti Kevin'e..Crowley'ın bile tanımadığı bir arch angel tuhaf geldi bana.

Ama Castiel'in orada yaptığı hareketin gücü, kökeni, o finalde gittiği beyazlı odayaki kadına veya onun patronu kimse o, ona ait olabilir tabii.

Bİr de şöyle bir teori var, Chuck'ı zaten merak ediyorduk, hatta geçenlerde İnan'la konuşmuştuk Chuck'a ne oldu diye (eski peygamber, Lucifer falan varken yazıyordu ya bunların başlarına gelenleri), bu bölümde o anıldı ve bir anda bir peygamber olur sisteminden dolayı herhalde Chuck ölmüştür bilmiyorum dediler. Benim de aklıma geldi sağda solda da okudum Chuck'ın peygamberden ziyade, Metatron olma ihtimali var, hatta Metatron Tanrı'nın nick name'i bile olabilir :) Chuck'ın Tanrı olduğu teorisi de vardı çünkü

Chuck metatron olabilir evet.Musevi dinine göre metatron daha önceden insanmış ve tanrı tarafından cennete alınıp melek yapılmış ve cennetin 7. katını yönetme görevi verilmiş. Chuck da zaten görevi bitince birden ışınlanmıştı.Tablette de görevi tamamlayarak dünyayı terk ediyorum tarzı bişey yazılmış zaten metatron tarafından,chuck ile benzerlik taşıyor yani. Ayrıca aynı bölümde hem chuck hemde metatrondan bahsedilmesi de bu tezi kuvvetlendiriyor.

Chuck metatron olabilir evet.Musevi dinine göre metatron daha önceden insanmış ve tanrı tarafından cennete alınıp melek yapılmış ve cennetin 7. katını yönetme görevi verilmiş. Chuck da zaten görevi bitince birden ışınlanmıştı.Tablette de görevi tamamlayarak dünyayı terk ediyorum tarzı bişey yazılmış zaten metatron tarafından,chuck ile benzerlik taşıyor yani. Ayrıca aynı bölümde hem chuck hemde metatrondan bahsedilmesi de bu tezi kuvvetlendiriyor.

vay bu detayı bilmiyordum güzeeel :D İnan Yılmaz hacı bak teori 10 numara

Bende wikiden öğrendim neymiş şu metatron diye,meğersem yahudi dininde geçiyormuş gerçekten.Senaristler işi öyle bağlarlarsa harbiden süper olur ha :D Daha önceden john u tanrı olarak kullanmayı planlıyorlardı bence ama o aktörün işlerinin yoğunluğu nedeniyle anlaşamadılar,o fırsat kaçtı bari bunu değerlendirsinler :D

Cass,Crowley,Sam'in saçma anıları yok daha ne olsun. :ayatollah:

4 ve 5. sezondan aldığım zevki hiç bir diziden almadım su ana kadar, su Michael - Lucifer olayları dehşetti :ayatollah:

5. sezondan sonra 6 ve 7. sezonlar tam anlamıyla REZALET olsada 8 de yavas yavas toparlıyor, ama bir 4, bir 5. sezon tadı alamayız bence bir daha.

***********SPO*******

Hatta bence 5. sezonun sonunda, Sam'le beraber Dean de kabul etmeliydi beden olayını. Yönetmen olsam söyle yapardım;

İkisi tam açık alanda kapısacakken Bobby ve Cass impalayla gelir, gene anılar falan derken ikiside Michael ve Lucifer'den bir süreligine bedeni alırlar, bir süre bakışma falan olur arka fonda sağlam bir müzik geçmişteki olaylardan flashbackler falan ardından ikisi beraber çukura atlar dizi de böyle biter.

Böyle bir son olsaydı bende çok çok fena olurdu :D Ama tabi paranın gözü kör olsun fazla kazanalım diye diziyi bok ettiler 7. sezonda. 5 da bitecekti ne güzel

Geri
Üst Alt