Taner Aşkın: "Bu taraftar hareketi çok büyük bir tehlike!"

Sadece bir, yada iki yildir degil. En az 10 yildir kulübün üyelik düzeninin degismesini destekleyen bir taraftarim. Ama bunu yazan arkadasa da hak vermem gerekiyor, en azindan güzel bir karsi arguman. Galatasaray lisesi kültürü ve egitimi bir nevi kaliteli insan olmanin bir teminatidir. Bizi Fenerbahce, ve BJK´den ayiran en büyük unsurda bu... Besiktas ve Fenerbahce´nin "halka acik" düzeninde kulübün diktatörlere teslim olduguna da sahit olduk...
Cogu arkadasimiz da sosyal medyadan sallamayi, kürsüye cikip konusmak ile es deger görüyor. Hakikatlara uymayan, rakamlar ile sabit olmayan bir aciklama yaparsan, ve müthis konusma kabiliyetin de yoksa, adami rezil ederler orada.

Eee dursun çok mu uyan açıklama yapıyor çok mu kaliteli insan. 1 senedir yalan söyleyen bir Galatasaray başkanı. O yazıyı yazan sallamış kimse demiyor defolun gidin kulübü bize bırakın diye para yok deniliyor 16bin adam var üye çözüm üretme diye bir şey yok hiç birinde en parlak zekalı olan sneijderi satalım derdinde.

Ayrıca kulübe üye olmayan çok değerli mimar, mühendis, doktor iş adamı bir sürü kaliteli insan mevcut. Kulüpte futbol oynayan herhangi bir birey rahatlıkla üye olabiliyor kalitesine bakılıyor mu hayır?
Her fırsatta fenerbahçeli olduğunu ortaya saçan demirkol sırf liseli diye kulube 250 liraya üye olabiliyor.

Ha eğer kalite falan diyeceksen o zaman yıllık 250 lira olan aidatı 5 bin liraya çıkaracaksın. Kaliteli adamlarsa kaliteli para versinler

Son düzenleme:
Böyle kalması daha mantıklı geliyor, düşmanımız çokken üyeliği bu şekilde açmak tehlikeli olur,aziz yıldırım doldurur 10000 kişi, neler olur neler

Tamamen açılmamalı ama her sene 1905 üye alınabilir mesela.

Gökmen Özdemir@gokmnozdmr 29 Şub
Galatasaray'ın 111. yaşında 15 bin liradan 1905 üye kaydı yapılırsa; hem kulüp 30 milyon TL kazanır, hem de oy tüccarlarının önü kesilir!

Ben bunu 30 bin uyeye gore yapmistim bir kac ay once. Sanirim kopyalamis!! :)

Oyle 1905 adet vs gibi geyige degil nakte ihtiyaci var kulubun. Oyle 30 milyon TL senin alt tarafi bruma icin odedigin 40 milyon TL bonservisi bile karsilamiyor.

30000 kisi x 15000 TL yapip kasana 450 milyon TL yi koyman ve her yil toplam 50 bin uyenden 3 er bin alman lazim.

Ben bunu 30 bin uyeye gore yapmistim bir kac ay once. Sanirim kopyalamis!! :)

Oyle 1905 adet vs gibi geyige degil nakte ihtiyaci var kulubun. Oyle 30 milyon TL senin alt tarafi bruma icin odedigin 40 milyon TL bonservisi bile karsilamiyor.

30000 kisi x 15000 TL yapip kasana 450 milyon TL yi koyman ve her yil toplam 50 bin uyenden 3 er bin alman lazim.

Para verecek 30.000 kişi biraz zor bulunur bence.

Ara bir formül bulmak gerekiyor. Ne Galatasaray geçmişteki geleneklerinden ve kültüründen vazgeçecek ne de yönetim mevcut dinozorların elinde kalacak. Burada da kontrollü üye alımı ve gençleştirme modeli izlenebilir. Yine lise mezunları aktif konumda olsun sorun değil, ancak gençleştirme elzem.

Elbette bir orta yol olmaz ise olmazdir, ancak bu genclesme olayi da kurullarda, okadar basit birsey degildir. Genc is adamlari, yada Galatasaray üyeleri diyelim, tabi ki hepsi isi gücü basindan askin adamlar. Hirslilar, kariyerlerin önemli asamalarindalar. Adam kalan bos vakitini eglenerek de, ailesi ile de gecirmek isteyebilir. Genc bir insanin daha degisik hirslari, ve hedefleri de vardir...

Hep yastan dem vuruyoruz, hersey dinazorlarin elinde, bu sikinti olabilir, amenna. Ama gencler kulüp ile alakali bukadar yoruyor mu kafasini ? Bukadar zaman bulabiliyor mu ? Bukadar zaman harciyabiliyor mu ? Beginilir, begenilmez, Hayri Kozak cikip her kurul öncesi raporunu hazirliyor, konusmasini yapiyor adam. Bunlar zaman, ve azim gerektiri... Demekki adam sürekli denteliyor, sürekli takipte... Sahipleniyor adam kulübü...

Kendini kulübe adiyacak gencler bulmak da, maalesef ki kolay degil. Demekki genc üyelerde de bir pasiflik söz konusu ki, hep yasli üyeler aktif katilim gösteriyor. Öyle yada böyle, yasi 90´da olsa, disaridan sürekli paylasim yapma hirsinda üyeler var. Genclerimizden yönetim disinda olduklarinda ayni azimi göremiyorum. Sarigüller yok ortalikta.

Ömrünün baharinda, gencligini feda edebilecek insanlar bulmak da kolay degil. Bunlar stresli, ve zahmetli isler.

Son düzenleme:
15 bin çok uçuk ama 5-7 bin gayet mantıklı. Veya 3 yıl boyunca 5 binden 15 bini alırsın yine bunların içerisinden genel kurulda oy yetkisi olabilecek senede 2-3bin adam seçersin çarkı döndürürsün.

Çıta 100 bin deyip bu seviyelere çekmemiz gerekir. Üniversite şartı koy yüksek lisans koy bir şey yap. Yapmak istemezler ama borcu 2 milyara çıkarırlar sonra gayrimenkuller satılır en son kulübü birine satar rahat ederler.

Mevcut yönetim şeklinin maksimum 10 sene ömrü var zaten.

Son düzenleme:
bu dede yekta kazıgını sokan dede.tipe bak mezarlıktan izin alıp gelmis.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eee dursun çok mu uyan açıklama yapıyor çok mu kaliteli insan. 1 senedir yalan söyleyen bir Galatasaray başkanı. O yazıyı yazan sallamış kimse demiyor defolun gidin kulübü bize bırakın diye para yok deniliyor 16bin adam var üye çözüm üretme diye bir şey yok hiç birinde en parlak zekalı olan sneijderi satalım derdinde.

Ayrıca kulübe üye olmayan çok değerli mimar, mühendis, doktor iş adamı bir sürü kaliteli insan mevcut. Kulüpte futbol oynayan herhangi bir birey rahatlıkla üye olabiliyor kalitesine bakılıyor mu hayır?
Her fırsatta fenerbahçeli olduğunu ortaya saçan demirkol sırf liseli diye kulube 250 liraya üye olabiliyor.

Ha eğer kalite falan diyeceksen o zaman yıllık 250 lira olan aidatı 5 bin liraya çıkaracaksın. Kaliteli adamlarsa kaliteli para versinler

Dursun dedigin adamin kac tane sirket yönettigini biliyormusun ? Dursun orada yeterince tepki aliyor, ama orada insanlara satasip, damaralarina basacak laflar da etmiyor. Cogu Baskan gibi Dursun´da yalanci, ama bunu beceremiyor iste... Iyi konusmaci degil, ama adamda cok önemli bir vita bulunuyor. Tipsiz, ve anadolu sivesi buludungu icin asagalaniyor adam, bizde bazen bunlari espri olarak yaptik, ama isin asli tabi ki degisik.
80 Milyon dolarlik teminatlarin altina imzasini atabilen bir adam, emin ol ki dis görünüsü non ortaya koydugu kadar bos degildir.

Üyelik ücreti yükselmesin felanda demedim ben. Amenna, ödesinler üyeler. Ancak öyle yüksek bir parayi ödeyecek, cok kisi bulamazsin her sene tabi. Benim bahsettigim sikintilar, ve o yazarin bahsettigi sikintilar farkli... Ben diyorum ki, gelir oraya Aziz Yildirim, Demirören gibi kiro bir adam. Doldurur 2000-3000 tane üye, borclandirir kendine kulübü, alir genel kurulu kucagina...

Son düzenleme:
Dursun dedigin adamin kac tane sirket yönettigini biliyormusun ? Dursun orada yeterince tepki aliyor, ama orada insanlara satasip, damaralarina basacak laflar da etmiyor. Cogu Baskan gibi Dursun´da yalanci, ama bunu beceremiyor iste... Iyi konusmaci degil, ama adamda cok önemli bir vita bulunuyor. Tipsiz, ve anadolu sivesi buludungu icin asagalaniyor adam, bizde bazen bunlari espri olarak yaptik, ama isin asli tabi ki degisik.
80 Milyon dolarlik teminatlarin altina imzasini atabilen bir adam, emin ol ki dis görünüsü non ortaya koydugu kadar bos degildir.

Üyelik ücreti yükselmesin felanda demedim ben. Amenna, ödesinler üyeler. Ancak öyle yüksek bir parayi ödeyecek, cok kisi bulamazsin her sene tabi. Benim bahsettigim sikintilar, ve o yazarin bahsettigi sikintilar farkli... Ben diyorum ki, gelir oraya Aziz Yildirim, Demirören gibi kiro bir adam. Doldurur 2000-3000 tane üye, borclandirir kendine kulübü, alir genel kurulu kucagina...

öyle birşey olmaz. Fenerbahçe ve Beşiktaş açtı üyeliği, kaç Galatasaray'lı gitti üye oldu. Adamların işi gücü yok, kendi kulüplerini on numara yönetiyorlar, oraya 2000-3000 üye koyacak. 2.000-3.000 üye de yetmez o işe emin ol.

öyle birşey olmaz. Fenerbahçe ve Beşiktaş açtı üyeliği, kaç Galatasaray'lı gitti üye oldu. Adamların işi gücü yok, kendi kulüplerini on numara yönetiyorlar, oraya 2000-3000 üye koyacak. 2.000-3.000 üye de yetmez o işe emin ol.

Yanlis anladin. Bizim icimizden o tarz bir adam cikip, kulübe kendisine bagimli hale getirebilir diyorum. Demirören kendi istemeseydi, 40 yil oradan cikaramazdi kimse. Aziz ecel canini alana kadar, kulübü yönetecek gibi duruyor... Yediriyor, iciriyor, oy verdiriyor bir cok üyeye.

Trabzon´da Kurtlar Vadisi bozuntusu herif bile bunu denedi, zor önlediler.

Yanlis anladin. Bizim icimizden o tarz bir adam cikip, kulübe kendisine bagimli hale getirebilir diyorum. Demirören kendi istemeseydi, 40 yil oradan cikaramazdi kimse. Aziz ecel canini alana kadar, kulübü yönetecek gibi duruyor... Yediriyor, iciriyor, oy verdiriyor bir cok üyeye.

Trabzon´da Kurtlar Vadisi bozuntusu herif bile bunu denedi, zor önlediler.

Anladım, ama yine de mümkün değil dediğin. Onun da formulünü üretirler. Ya da her yıl sınırlandırma getirsinler. Atıyorum mevcut üye kadar üye alınacak diye. 5 yılda kemik kadro kurulmuş olur. ondan sonra kimse yapamaz o işi.

Anladım, ama yine de mümkün değil dediğin. Onun da formulünü üretirler. Ya da her yıl sınırlandırma getirsinler. Atıyorum mevcut üye kadar üye alınacak diye. 5 yılda kemik kadro kurulmuş olur. ondan sonra kimse yapamaz o işi.

O yüzden zaten dengelemek gerekiyor diye yaziyorum. Gerce bizde liseciler her türlü dengeleyebilirler gibi dursa da, genel kurul tamamen taht kavgasi icinde olan, bir sirke de dönebilir. Ben 10 yildir kulübün tamamen hallka acilmasini isteyen bir taraftarim . Hep bunu savundum, bazen ensemek gerekiyor, belirli fikirlerden. Kaygilari da göz ardi etmemek lazim...

Dedigin olaya itirazim yok zaten.

O yüzden zaten dengelemek gerekiyor diye yaziyorum. Gerce bizde liseciler her türlü dengeleyebilirler gibi dursa da, genel kurul tamamen taht kavgasi icinde olan, bir sirke de dönebilir. Ben 10 yildir kulübün tamamen acilmasini isteyen bir taraftarim taraftara. Hep bunu savundum, bazen ensemek gerekiyor, belirli fikirlerden. Kaygilari da göz ardi etmemek lazim...

Dedigin olaya itirazim yok zaten.

Çözüm her türlü bulunur. Buradaki asıl sorun yıllık kısıtlama ve genel kurul üyesi 2 kişinin referans olması sorunu. Ve onlara da her yıl belirli sayıda kişiye referans olma artı getiriyor. yani çok kısır döngü. üye yapılırken kimlik no vs hepsi alınacak. başka kulübe üye olanlar alınmayacak, tespiti halinde çıkarılacak. Galatasaray Lisesi mezunu olup, başka kulüp sempatizanlarının da dışarı atılması lazım. Örneğin Turgay Demirel, Mehmet Demirkol vs.

global dünyada yaşıyoruz çağa ayak uyduramayan yenilikçi gelişimci akımlara kulağını tıkayan teknolojik gelişmelere gözünü kapatan hiç bir şirket kurum yada devlet farketmez ayakta kalması yaşaması mümkün değil !! futbol görsel bir oyun ve artık dev bir sanayi !! siz her transfer döneminde sadece mali tablolarla muhasebe kayıtları ile ve saçma sapan hayali projelerle taraftarı uyutmaya çalışıp sonra da gel bileklik al kazak al çorap al kombine ala derseniz taraftar size nah der sadece !!! ezeli rakiplerin takır takır güçlenecek bizde kadro kurarken mali tabloları ilk 11 e koyacağız :) para lazım para parasız bu çark dönmez !! gerekirse arap rus iranlı alacak bu kulübü !! igalatasaray 1000 kişinin keyfine bırakılacak bir kulüp değil !!!

Dursun dediğim adam isterse 100 bin tane şirket yönetsin geldiğinden beri yapmış oldukları ortada. Daha sponsorluk ücretinin parasını alamayacak, kendi oyuncusunu durduk yere fesih edip 1.5 milyon euro zarara sokacak kadar beceriksiz bir adamsa isterse bill gates olsun dünyanın en zengin adamı olsun. 80 milyon dolarlık teminata imza atmış adamın yönettiği kulüp teminatın yarısı kadar zarar etmiş. Şampiyon olduktan 3 ay sonra 4 yıldızlı forma çıkarabilmiş hani anlatabiliyor muyum. Ben 3 tane alacaktım almadım misal kırık iğne de almam.

Kaliteli adama bakarsan uefa yetkililerinin karşısına geçip bileklik göstermiş. Rezaletin dik alası.

Kulubün kazancının %15'i ş.ligi geliri olan 104 milyon liraymış bileklikten gelecek para max 10 milyon lira avukata bizi savun diye vermişizdir o parayı da.

Hayır kürsüye çıkıp bize sövse daha az koyar emin ol.

Ayrıca bu zamana kadar dış görünüşü hakkında yorum yapmadım. Bu kulübü yönetecek vizyon olmadıktan sonra kişi isterse brad pitt olsun

Takım şampiyonluktan uzaklaşmayı bırak neredeyse ligi 10. tamamlayacak. Geldiğinden beri 140 milyon liralık zarar var, takım kalite olarak bitirilmiş ve eldekileride satıp borçsuzuz ehhe diyecek kapasitede bir adam.

Son olarak gelelim kalite olayına tekrardan azizde demir ören gibi bir adam 2-3 bin adam doldursun ne güzel para kazanırız. Çaylak üyelik getirirsin bunu aşarsın.

Ben kaliteli doktor mühendis mimar avukatlardan bahsettim olayı dramatik hale getirmeye gerek yok. Yine seçerek alsınlar seçmesinler demiyoruz ya.

Dursun dediğim adam isterse 100 bin tane şirket yönetsin geldiğinden beri yapmış oldukları ortada. Daha sponsorluk ücretinin parasını alamayacak, kendi oyuncusunu durduk yere fesih edip 1.5 milyon euro zarara sokacak kadar beceriksiz bir adamsa isterse bill gates olsun dünyanın en zengin adamı olsun. 80 milyon dolarlık teminata imza atmış adamın yönettiği kulüp teminatın yarısı kadar zarar etmiş. Şampiyon olduktan 3 ay sonra 4 yıldızlı forma çıkarabilmiş hani anlatabiliyor muyum. Ben 3 tane alacaktım almadım misal kırık iğne de almam.

Kaliteli adama bakarsan uefa yetkililerinin karşısına geçip bileklik göstermiş. Rezaletin dik alası.

Kulubün kazancının %15'i ş.ligi geliri olan 104 milyon liraymış bileklikten gelecek para max 10 milyon lira avukata bizi savun diye vermişizdir o parayı da.

Hayır kürsüye çıkıp bize sövse daha az koyar emin ol.

Ayrıca bu zamana kadar dış görünüşü hakkında yorum yapmadım. Bu kulübü yönetecek vizyon olmadıktan sonra kişi isterse brad pitt olsun

Takım şampiyonluktan uzaklaşmayı bırak neredeyse ligi 10. tamamlayacak. Geldiğinden beri 140 milyon liralık zarar var, takım kalite olarak bitirilmiş ve eldekileride satıp borçsuzuz ehhe diyecek kapasitede bir adam.

Son olarak gelelim kalite olayına tekrardan azizde demir ören gibi bir adam 2-3 bin adam doldursun ne güzel para kazanırız. Çaylak üyelik getirirsin bunu aşarsın.

Ben kaliteli doktor mühendis mimar avukatlardan bahsettim olayı dramatik hale getirmeye gerek yok. Yine seçerek alsınlar seçmesinler demiyoruz ya.

Senin bu saydigin olaylara benzer boyutta skandallar hic yasanmadi mi daha önce ? Hadi Dursun rezalet savundu FFP önünde, bizi FFP´nin kucagina Dursun mu itti ? Demekki zamaninda vizyonsuz yönetildi ki, FFP´ye hazir olamayip, kurban gitti kulüp...
Sirket yönetmek kilüp yönetmek ile es deger degil. Okadar kolay degil bunlar. Dursun´un hic bir tecrübesi yok, yönetiminde bir tane bile tecrübeli yönetici bulunmuyor...
Dursun´dan ziyade, bu zor durumda, yöneticilikten, baskanliktan kacanlara göz atsak, bizi farkli kilmaz mi ?

Dursun büyük bir futbol yöneticisi iddiasinda kimse bulunmadi. Donanimi ve vitasi var dedim. Simdi vitasi olmayan, donanimi sifir insanlar sence daha mi iyi yönetirler ? Heryer mafya dolu, parmaginda oynatirlar adami.

Bizi simdiye kadar daha basarili kilan, daha farkli kilan olay, her ucan kusun üye olamadigi gercegi olabilir mi aceba ? Senin saydigin kulüpler bak ne halde... Biz cok mu iyiyiz hayir, elbette ki ileriye dönük, yeni cözümler üretmemiz gerekiyor...

Ama durumlar zannetiginiz kadar basit degil. Karsi görüse de kulak asin diyorum. Bende kulübün acilmasindan yanayim, ama her ayrintiyi düsünmek lazim.

Son düzenleme:
Üye tabanının genişletilmesinin kalitesizlik ve popülizm dışında bir şey getirmeyeceği açık. Ancak mevcut profil de yeterince kalitesiz. Liseli olması dışında herhangi bir vasfı olmayanlar, evlat kontejanından yararlananlar ve reklam, rant arayışındaki ikinci sınıf iş adamlarından oluşan bir topluluk yönetiyor kulübü. Galatasaray seviyesindeki bir kulüp iki olasılıkta da başarılı olarak yönetilemez.

Bence olması gereken, taraftar veya üyelerden ayrı olarak kulübün profesyonel maaşlı bir çalışanı olacak ceo benzeri bir başkan ve yönetim kurulu'nun, başarılı olduğu sürece süresiz olarak görev yapacağı ve taraftarın büyük bölümünün kulübe üye olacağı bir sistem. Böylelikle üyelerin yönetimsel işlerden uzak, denetim mekanizmasında olması sağlanarak hem çoğunluğun getireceği kalitesizlik hemde mevcut vasıfsız azınlığın keyfi yönetiminin önüne geçilebilir.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt