Taner Aşkın: "Bu taraftar hareketi çok büyük bir tehlike!"

70 yaşını dolduranların kulüp üyelikleri otomatik olarak düşürülsün diyerek olaya yeni bir renk getiriyorum

ırkçıları burjuvaları

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence her önüne gelenin üye olamaması o kadar da kötü bir şey değil.

Öyle olsa belirli bir zihniyetin adamlarını doldurup kulübü ele geçirmeyeceği ne malum.

belli zihniyet her yıl 50 bin kişi için 1000 lira vericekse ele geçirebilirler zaten taraftar kulubune sahip cıkmıcaksa konusmasın kimse
tamamen acılmalı elitçilik yapılmamalı

Sadece bir, yada iki yildir degil. En az 10 yildir kulübün üyelik düzeninin degismesini destekleyen bir taraftarim. Ama bunu yazan arkadasa da hak vermem gerekiyor, en azindan güzel bir karsi arguman. Galatasaray lisesi kültürü ve egitimi bir nevi kaliteli insan olmanin bir teminatidir. Bizi Fenerbahce, ve BJK´den ayiran en büyük unsurda bu... Besiktas ve Fenerbahce´nin "halka acik" düzeninde kulübün diktatörlere teslim olduguna da sahit olduk...
Cogu arkadasimiz da sosyal medyadan sallamayi, kürsüye cikip konusmak ile es deger görüyor. Hakikatlara uymayan, rakamlar ile sabit olmayan bir aciklama yaparsan, ve müthis konusma kabiliyetin de yoksa, adami rezil ederler orada.

gs lisesi eğitimi kültürü benden fazla olduğuna kim karar veriyor? ayrıca suanki dedelerin hiçbiri ile beni kıyaslıyamazsın aynı yaşıtları mı neyse
aynı zamanda burası spor kulubu lise değil, kulup cok başarızsı yönetiliyor bunun sebebi de lise taraftar değil

belli zihniyet her yıl 50 bin kişi için 1000 lira vericekse ele geçirebilirler zaten taraftar kulubune sahip cıkmıcaksa konusmasın kimse
tamamen acılmalı elitçilik yapılmamalı

1000 değil 100000 de verseler geçiremezler.

GS diğer kulüplere benzemez.

O yüzden de bu zihniyete izin verilmiyor zaten.

1000 değil 100000 de verseler geçiremezler.

GS diğer kulüplere benzemez.

O yüzden de bu zihniyete izin verilmiyor zaten.

ben de diyorum yıkılmalı bu zihniyet biz taraftarlar olarak yönetimde söz sahibi olalım bu kötü bişey değil

şerefsiz dinazorlar bu kulübün bu hale gelmesinin temel kaynağı bunlar

ben de diyorum yıkılmalı bu zihniyet biz taraftarlar olarak yönetimde söz sahibi olalım bu kötü bişey değil

İyi de senin önceki mesajda dediğin bu değil ki.

Parasını verdikten sonra gelsin kulübü ele geçirsin diyorsun böyle bir mantık olabilir mi?

Şu anki yapıyı beğensek de beğenmesek de en azından Galatasaray'ın kültürü, dünyaya bakış açısı, değerleri büyük ölçüde korunuyor.

Birden köklü bir değişime gidersen nereye savrulacağımızı bilemezsin.

Yavaş yavaş bazı şartlar esnetilip üye profilini korumak şartıyla sayıda artışa gidilebilir, o ayrı bir konu.

ya değişim gelir yada bu borçlarla birlikte külübün elindekilerde gider. Biraz kafayı çalıştırsalar anlayacaklar. Şu dinazorlarında neslinin tükenmesi lazım artık.
Paralı adam lazım, paralı.
Bu kafayla LİSEYİ BİTİREMEZ BUNLAR!!!

Şu an telefonumdan yazdığım için uzun uzun yazamıyorum ama yok lise kültürdür yok kaliteli insan olmanın teminatıdır yok eksiden muhtemelen marjinalliğin dibine vurmaya çalışan ya da o malum liseden olan birinin alıntısıyla bu dinazor zihniyeti destekleyen veya orta yol bulalım diyerek açıkça lise bir tarafa diğerleri bir tarafa olayına başka bir kılıf bularak, hele hele o lise cumhuriyetin başından hatta öncesinden beri siyasete dibine kadar bulaşmışken herkese açılırsa kulübe siyaset girer diye bu konuya cevap atanları görünce hem sinirlendim, hem de insanların gönüllü olarak kendilerini aşağı görmelerine üzüldüm.

Sadece lise kültürdür veya kaliteli adamdır lafına şunu söylemeliyim ki Anadolu'da bir çok lisede öyle adamlar var ki hem kaliteleri hem kültürleri büyük çoğunluğu gönlünü Paris kulislerine kaptırmış, müstemlekeci zihniyetli ve Galatasaray Spor Kulübünü hafta sonunda kumar oynamak gibi gören bu fosilleşmiş kimselerden yüksektir.

O liseyi bu taraftar birgün örgütlü bir şekilde başlarına yıkacak ama dur bakalım ne zaman.

Para verecek 30.0

00 kişi biraz zor bulunur bence.

Koca GS kulubu uyeligi icin 15 bin TL verecek 30 bin kisi bulamiyorsak birakalim buyuk kulubuz demeyi.

Karsiligonda da GS adasi , Kalamis tesislerini sosyal tesis olarak kulandirtiriz. Bu salak spor salonlarina kisi basi her yil 3 -4 bin veriyor onbinlerce insan ve gitmiyor. Istanbul golf kulubune uyelik icin 130 bin TL ariyorlar ve 7 bin uyesi var!!!

Bir çok ülkenin nüfusundan fazla taraftarı olan kulübü 100 senedir kasaba takımları seviyesine getirmemişler ama kültür ama değer bık bık bık..

Fransa'da ancient regime savunucuları gibi tek dertleri çıkar. Beyefendiler yazın nerede ucuz çay içip havuza gireceğimiz derdinde, taraftar da kültür bekçiliği yapıyor ;-)

Vizyon tanrımız Galatasarayin düşmanı Galatasaraylılar diye bir laf söylemişti....

ne kulübü ele geçirmesinden bahsediyorsunuz saçmalamayın allahınızı severseniz. dünyanın birçok kulübü halka açık bi şekilde on binlerce üye alıyor hangisi ele geçirildi. halka açmak demek önüne geleni almak demek değildir. bunun belli kriterleri olur, zaten üye olanların çoğu da sicili,geçmişi bilinen adamlar olur. öyle fenerli bjk li adam elini kolunu sallaya sallaya gelip üye olamaz. SAÇMALAMAYALIM LÜTFEN

Bu adamlar başımızda olduğu sürece gram ilerleyemeyiz. Aysal aday olmayı istiyor da bu adamda sıfat şeref yok ki seçime gitsin...

Büyümekten ve bunu idare edememe korkusundan başka bir şey degil bu. Taner bey düşünüyor şimdi. Herkezi alırsak pilavı nasıl ödeyeceğiz nasıl mekan ayarlayacağım okadar kişiye:(

Çok doğru konuşmuş

Taraftara kalırsa kulüp 1 yılda batar

"kot pantolonla gelmeyi düşünen varsa zaten aklından dahi geçirmesin. ilgili videodaki adamı savunmak neyin kafasıdır? bu şekilde taraftar üyelere konuşma yapma hakkına sahip olsa, orası tribünden farksız olur.

siz ultraslan'dan, tribünden kaç kişi gördünüz ki o meclise uyum sağlayabilecek. daha doğru düzgün cümle kurmasını bile bilmeyen, tavır-davranış olarak kaba devasa bir kitle var. 25 milyon taraftar diyorlar. hangi biri üye olmak için uygun?

başkan adayı çıkmıyor diye böyle bir kampanya yapmak ne kadar mantıklı emin değilim. öncelikle üyelik alımı zaten açık. 10bin lira da oldukça cüzi bir miktar. hayatında 10k tasarruf yapacak kadar başarılı biri olmayanın, zaten yönetimin kapısından içeri girmeye ne hakkı olabilir.

kaldı ki insanlar şahsi menfaatler için, çevre yapmak piyasa yapmak için bile buraya üye olmaya çalışabilir. başkan olanların forsunu, ticari itibarını görüyoruz. özellikle anadolu kulüplerinde siyasi destek almak için bile başkanlığa soyunuyorlar. aynı anlayışın galatasaray kapısından girmesini böyle bir durumda kim engelleyebilir?

galatasaray halkın takımı söylemi de bayağı saçma. galatasaray bir kültürdür. kökü tarihtedir, halk da değil. siz halkı bu kültür seviyesine çıkarmayı değil, kültürü halka indirgemeye çalışmayı düşünüyorsunuz. dünyanın neresinde var böyle bi anlayış? bu üniversiteli solcu zırvasından başka bi şey değil.

değiştirilecekse üye alımı kriterleri esnetilebilir. ama bu da ne derece doğru emin değilim. buraya üye olmadan önce insanların şahsi olarak bi şeyleri kanıtlamış, donanımlı olarak gelmiş olmaları gerekir. bahsedilen şey sadece maddi servet de değildir.

şimdi şunu düşünüyorum. ben buraya üye olsam, kulube ne yararım olabilir. şu anki birikimimle üye olanların yapamadığı neyi yapabilirim? çünkü 10k verebilriim, üyelik şartları da zayıfladı diyelim, üye olarak alıyorlar. e orası benim gibi inovatif olmayan insanlarla dolmaz mı. oy vermek gibi aslında çok büyük bir gücü, bu tür bir kesimin eline verilmesi ilerde zararlar doğurmaz mı.

diyelim ki bir başkan çıktı, tüm arsaları satıp takımı los galacticos yapmaya karar verdi. üyeler de buna destek verdi. çünkü hepsi yeni üye oldu ve aşırı heyecanlı. bu galatasaray'ın sonunu hazırlamaz mı? bunun sorumlusu kim olur.

diyelim ki bu başkanın kurduğu yönetim yaptığı projelerde tüm parayı cukkalıyor. neden olmasın? şu an bile denetlenemiyor, o zaman nasıl olacak?

tam tersi aynı kesim, çok muhteşem projeler de geliştirebilir. altyapı, scouting vs konularda yenilikçi ve geliştirmeci olabilir. ama bunun kıstası kulubün kapısını herkese açmak olamaz.

zaten donanımlı, fayda sağlayacak insanlar zamanla kulubün kapısını kendilerine aralayacaklardır. kulubün yapacağı şey potansiyel üyeleri daha doğru değerlendirmek. insanlar da buraya üye olmayı çok önemsiyorlarsa, aklındaki fikirleri, projeleri sunmaya çalışır. eğer kampanya bu yönünü vurgularsa o zaman kabul edilme şansı da yüksek olabilir.

öbür türlüsü ''bozo noyo olmoyolor. boz do combomloyoz. yonotom bozo sohop ççıkson.'' dan öteye gitmez. galatasaray öyle yol geçen hanı filan değildir. başka kulüplerde olur, ama burada olmaz.

buradan alp yalman şöyle, ünal aysal böyle, dursun başka çok rererö... gerçek hayat öyle değil."

Ekşiden bir alıntı.

Sevgili kardeşim dediklerinin birçoğu mantıklı ve doğru olabilir ama ortada da bir gerçek var yani kulübün bir zümreye ait olması durumu. Seviyeli, ortalama üstü insanların kulübe zamanla üye olabileceğini söylemişsin fakat etrafımda çok iyi eğitimli, donanımlı birçok Galatasaraylının maddi şartları kabul etmelerine rağmen üyeliğe uzun yıllardır kabul edilmeme durumu da var ve maalesef bu bir gerçek.

Son Galatasaray başkanlığı seçiminde başımdan geçen bir olayı anlatmak isterim. Seçim olduğu gün o bölgede bir arkadaşımla buluşacaktım. O sırada uzun zamandır görmediğim uzak bir akrabamı gördüm. Selamlaşma faslından sonra seçim için orada olduğundan bahsetti. Bir an şaşkınlık geçirdim. Galatasaray Lisesinde okuduğunu biliyordum ama kulübe üye olduğundan haberim yoktu. Niye şaşırdım derseniz, babası, abileri yani ailecek fanatik fbli olmalarıydı beni şaşırtan. Babasıyla hayatta topu topu 3 defa karşılaşmış olmama rağmen sonunda üçünde de gs-fb kavgasına dönmüştür aramızdaki sohbetler.

Sen fblisin ne işin var Galatasaray Kulübünde dedim. "Galatasaray Liselilerin cüzi (açıkçası komik) bir rakama üye olduğundan, kendisine prestij kazandırdığından, hem maddi hem manevi faydası olduğundan" bahsetti bu üyeliğin ona. Hatta seçimde babası kime oy ver dediyse ona vereceğini söyledi. Kıza kötü kötü bakmış olmalıyım ki "bana hiç öyle bakma şu an içeride benim gibi başka takıma sempatisi olup oy veren onlarca kişi var" dedi. Hatta şakayla karışık " beni şikayet etmeyi düşünüyorsan hiç boşuna uğraşma" dedi. En sonunda da kimi kime şikayet edeceksin diye de bitirdi.

Onca yıldır yaşadığım Galatasarayım ile ilgili anılar gözümün önünden bir film şeridi gibi geçti. Açıkçası yıkıldım o an. Ben bu takım için cebimdeki üç kuruştan olup, bir yerlerimi yırtarken o takıma azıcık bile sempatisi olmayan birinin o takımın başkanını seçebilmesi beni gerçekten hayal kırıklığına uğratmıştı.

Bu takımı Galatasaray Liseliler kurmuş olabilir. Aradan 100 yıl geçmiş olmasına rağmen hala kulübü kendilerine saklamaları (ki kulüb artık milyonlarca sempatizanı olan dünya kulübüdür) kabul edilemez. Kaldı ki her Galatasaray Liseli üst seviye insan değildir. Liseliye üçe beşe olan bir şey liseli olmayana onbine oluyorsa ve hala bunu savunanlar varsa kusura bakmasınlar onlarda bu lisenin bir parçasıdırlar. Kimse halkı zümrelere ayıramaz sen yeterli değilsin diyemez. Derse ne olu biliyor musun işte bu olur. Koca kulüb genelde bürokratlardan oluşan Galatasaray Liseliler tarafından bu hale getirilir. Bir gün gelir Galatasaray Lisesinden seyirci için otobüs kaldırmak zorunda da kalırlar.

Geri
Üst Alt