tecavüze uğrayan çocukları tecavüzcüleri ile evlendirme yasası

İşin şu boyutunu kimse düşünmüyor galiba

Sonuçta erken evlilik yapmış ve ailesini kurmuş bir sürü hane var ülkemizde

Ve bunların her birinin en az 2-3 çocuğu mevcut

Peki biz bu adamları tutuklu bırakırsak bu aileler ve çocuklar ne olacak

bu da başlı başına bir sorun getirecektir

O kadın nasıl geçinecek

çocuklar nasıl büyüyecek

çocuklar kötü yola düşerse uyuşturucu bataklığına düşerse bunun sorumlusu kim olacak

yani çocukların istismar edilmesini engellemeye çalışırken

mevcut çocukların istismar edilmesi de ancak bizde görülür herhalde

az biraz akıllı hareket edelim artık bu ülkede arkadaş

O insan ile rızası ile evlenen de suçluya ortak oluyor aslında ama hadi geçelim burayı diyelim. Zorla evlenenleri tenzih ederim, onlar zaten ayrılınca seviniyor içten içe.

Ha yine de devlet bakacak o zaman kardeşim. Talep edecek ve kenara fırlatıp atmayıp o kadının çocuklarını geçindirtecek iş imkanını ve yardımı yapacak.

Normal sosyal devletler bunu düşünür. Irz düşmanı herifleri aklamayı değil. Yasa bir seferlik bile çıksa emsal olarak kullanacak hakimler çok bu ülkede.

hükumet yeni bir tutuklama dalgasına başlayacak.muhalifleri fetöcü ayağına içeri atacak ama hapishanelerde boş yer yok onun için tecavüzcü sapık arkadaşlarını dışarı salıveriyor!

İşin şu boyutunu kimse düşünmüyor galiba

Sonuçta erken evlilik yapmış ve ailesini kurmuş bir sürü hane var ülkemizde

Ve bunların her birinin en az 2-3 çocuğu mevcut

Peki biz bu adamları tutuklu bırakırsak bu aileler ve çocuklar ne olacak

bu da başlı başına bir sorun getirecektir

O kadın nasıl geçinecek

çocuklar nasıl büyüyecek

çocuklar kötü yola düşerse uyuşturucu bataklığına düşerse bunun sorumlusu kim olacak

yani çocukların istismar edilmesini engellemeye çalışırken

mevcut çocukların istismar edilmesi de ancak bizde görülür herhalde

az biraz akıllı hareket edelim artık bu ülkede arkadaş

Hepi topu sayısı bile belli bu ailelerin

Devletin yardım yapması belli bir yaşa kadar bakması imkansız değil

Ama bu yol bir kere açılırsa af beklentisiyle bu vakalarda patlama olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Medeniyetin uzaklaştığı topraklar. Artık tecavüzden sonra saçından sürükleyerek evine de götürürler.

O insan ile rızası ile evlenen de suçluya ortak oluyor aslında ama hadi geçelim burayı diyelim. Zorla evlenenleri tenzih ederim, onlar zaten ayrılınca seviniyor içten içe.

Ha yine de devlet bakacak o zaman kardeşim. Talep edecek ve kenara fırlatıp atmayıp o kadının çocuklarını geçindirtecek iş imkanını ve yardımı yapacak.

Normal sosyal devletler bunu düşünür. Irz düşmanı herifleri aklamayı değil. Yasa bir seferlik bile çıksa emsal olarak kullanacak hakimler çok bu ülkede.

Yahu Alpay devlet baksın demek bu iş için kolaya kaçmaktan başka bir şey değil

ayrıca devlet yetiştirme kurumlarından çıkan çocukların ne tür suçlara bulaştığını hiç mi okumadınız

bir kere de şu ülkede akılla yapılan bir iş olsun kardeşim artık

Hem suçun önüne geç, hem de gerçekten mağdur ailelerin sorununu çöz

çok zor değildir diye tahmin ediyorum

Hepi topu sayısı bile belli bu ailelerin

Devletin yardım yapması belli bir yaşa kadar bakması imkansız değil

Ama bu yol bir kere açılırsa af beklentisiyle bu vakalarda patlama olur

4 bin aile diyorlar şayet bu rakam gerçekten doğruysa

İmkansız kelimesi bile yetersiz kalır

Ayrıca bundan sonra çocuk yaşta evlilik konusu ile ilgili çok sert cezai işlemler olmalı diyorum

Bence yalnızca çocuğa ceza vermek yetmez

Hem kıza hem de her 2'sinin ailelerine de ceza verilmeli

Son düzenleme:
Yahu Alpay devlet baksın demek bu iş için kolaya kaçmaktan başka bir şey değil

ayrıca devlet yetiştirme kurumlarından çıkan çocukların ne tür suçlara bulaştığını hiç mi okumadınız

bir kere de şu ülkede akılla yapılan bir iş olsun kardeşim artık

Hem suçun önüne geç, hem de gerçekten mağdur ailelerin sorununu çöz

çok zor değildir diye tahmin ediyorum

Çözümünün bu yasa olmadığı belli değil mi bu durumun. Suçun önüne eğitimle ve bilinçlendirerek geçilir. Devlet gidip aman şunu yapma günah, bunu düşünme haram diye dayatırsa dinle alakası olmayan safsataları hiç eğitimi olmayan topluma adam da temel içgüdülerini bastırabildiği yere kadar bastırır sonrasında da böyle saçma sapan iğrençliklere girer bir yerden sonra da.

Ülke de geçen 4+4+4'ler, sürekli değişen sınav ve eğitim müfredatlarının karşısında bunun için duruyor bir kesim. Sürekli bir BÜYÜK RESİM diye tutturuldu zamanında. Al işte sana büyük resim. Büyük resim CAHİLLİK, seviyesizlik, yozlaşmışlık dolu. Hem de en çok sözde dine değer veren toplum yetiştirmek istiyoruz diyenler döneminde. Tesadüf değil bu olsa olsa çarpıklığın resmidir.

4 bin aile diyorlar şayet bu rakam gerçekten doğruysa

İmkansız kelimesi bile yetersiz kalır

Saçma sapan konuşma yav

Babası vefat edenlere aylık vermiyor mu devlet

Gerekirse üstüne iş de verir anneye

4000 in 4000 i de masum değildir emin ol

O adamın dışarıda sağa sola hallenmesi daha büyük probleme yol açar

Yarın birgün birisinin çocuğuna da aynı şeyi yaparsa aile de tvde bakana seslense ne cevap verecek bu bakan o zaman

Anlatayim . Birincisi akparti secmeni olmadigim gibi siyasetle isim olmaz ,cunku kisa hayatta bana zirva gelen bir muhabbettir siyaset , o yuzden aklama ya da karsi cikmalarim toplum ne der diye olmadigi gibi , bir seye bagli olmadigim icin son derece adildir.

Konuya gelince

Yasanin adaletle alakasi yok , birincisi , verilmis bir ceza var , bu fiilin karsiligi bir ceza ongorulmus , bu fiili isleyenler de suclu bulunarak bu cezayi haketmisler . Eger bu cezanin o veya bu sekilde tamami ya da bir bolumu affedilirse , ortada diger suclar acisindan bir adaletsizlik dogmus olur , ceza kanunu butunuyle kabul edilmisken bazi cezalara af getirilmesi dogru olmaz

Ikincisi , yapilan eylem siddet ,tehdit ,cebir icermiyorsa deniyor ,fakat belirli bir yasin altindaki kisilere karsi "ikna" dahil olayi tecavuz kapsamindan cikarmamali dusuncesindeyim ,bu yuzden "riza" diye bir konu konusulamaz.

ucuncusu , bir kac mesaj once yazdigim , toplu tecavuz durumlari, erkege tecavuz , asiri yas farki olan durumlar, tecavuz edenin evli olmasi gibi sayilabilecek bir cok uygulamada sikinti doguracak tarafi var

peki o zaman bunlari biliyorsan neden net sekilde karsi cikmiyorsun diyenlere ..

biz olaylarin disaridan degerlendiricisi olarak yorum yapiyoruz , fakat bir dogu mezrasina gittiginizde , bu olay basina gelmis aileye sorsan , o cocugun o adamla bile bir sekilde evlendirilip ,kendilerince namus temizlenmesi ,bir de uzerine maddi yardim , kaymakli kadayif gibi geliyor.

zaten bu af konusu olmasa bile cok aile var ki , gerek tecavuzcusu ile hapiste evlendiren , gerek baska bir yasli adama kuma gonderen ,basimizdan gitsin bu lekeyle yasayamayiz diyen

simdi kalkip da bizim bilincimizdeki insanlarin bunu savunmasi mumkun mu ? fakat biz savunmuyoruz diye bu olaylar yok mu diyecegiz

isin daha beteri , kendi inisiyatifi ile , bir nevi "olan oldu ,basima bu geldi, omrum boyunca sahipsiz mi kalacagim" diye , para yok pul yok , kendi tercihi ile sucluyla evlenen tonla magdur olduguna ismimin sinan oldugu kadar eminim

"olamaz boyle sey" demeyin , oluyor..

yani onlarin bakisina gore , o adamin iceride olmasi , ailelere ve bazi durumlarda magdurun kendisine bile ikinci bir ceza gibi geliyor ... sen ben bunu anlayamayiz ama git mardine ,bitlise, sivasa , orada bir aile bul bu durumda, konus bak neler anlatacaklar sana

Benim dikkat kesildigim nokta burasi , magdur daha da magduruz diye secim bolgelerinde il baskanlarina vs iletiyor bunlari , onlar da partilerine ulastiriyor , sayi bahsedildigi gibi 3 bin 4 binlere vurdu ise gundeme gelmistir muhtemelen

olaylara bir cok acidan , en cok da magdurlarin penceresinden bakmak zorundayiz .. yoksa yazimin basinda anlattigim sekilde sakincalarini , yanlislarini yazdim

Amasız, fakatsız kati şekilde karşı durulması gereken bir durum. Doğudaki istismar olayları mağdurların sosyal yaşantısını etkiliyorsa ona çözüm bulması gerekir devletin. Bir "çocuğu" tecavüzcüsü ile evlendirmek verilebilecek en ağır cezadır. Üstelik cezayı mağdur olana veriyor bu yasa.

Ailesi aman ne çevre ne der diyorsa ve gerçekten o çevre öyle diyorsa demek ki her türlü ahlaksızlığı hak eden aşağılık bir toplum olmuşuz.

Kafayı yediniz oğlum siz?

Tecavüzcüsü içeride olan mağdur kadın ne yapacakmış? Çözüm o sapkın herifi içeriden çıkartıp bu mağdur kadına koca yapmak mı? Bu sapığın dışarı çıktıktan sonra başka insanların canını yakmayacağının garantisi ne?

Devlet bakar, bakmalı, o tecavüzcü sapığın neyi var neyi yoksa, donuna kadar da almalı tazminat olarak.

Çocuğum ortada kaldı, n' apayım tecavüzcüsü ile evlendireyim diyecek baba düpedüz pezevenktir!

Tecavüzcüsü içerde diye mağdur olan kişiler mi? ben sizin karakterinizi...

bu ulkede rahat yasamanin tek yolu yalniz ve sorumluksuz yasamaktir , bu yuzden de mevcut evliler alinmasin ama tum bekar arkadaslarima evlenmemeyi , hele hele cocuktan filan uzak durmayi oneriyorum

zira hem kendiniz hem de cevreniz icin hayat zorlasiyor, maddi manevi ... tek olunca en azindan kendinle basbasasin . zaten gerek ulke gerek dunya iyiye gitmiyor .. minimum stresle gezip tozarak bir hayat idealdir

yasam derdi , is stresi , es coluk cocuk problemleri ... bana uzak seyler acikcasi

Amasız, fakatsız kati şekilde karşı durulması gereken bir durum. Doğudaki istismar olayları mağdurların sosyal yaşantısını etkiliyorsa ona çözüm bulması gerekir devletin. Bir "çocuğu" tecavüzcüsü ile evlendirmek verilebilecek en ağır cezadır. Üstelik cezayı mağdur olana veriyor bu yasa.

Ailesi aman ne çevre ne der diyorsa ve gerçekten o çevre öyle diyorsa demek ki her türlü ahlaksızlığı hak eden aşağılık bir toplum olmuşuz.

Evet zaten oyleyiz . ulkemiz insaninin dunya uzerindeki reputasyonu zaten bu

Kafayı yediniz oğlum siz?

Tecavüzcüsü içeride olan mağdur kadın ne yapacakmış? Çözüm o sapkın herifi içeriden çıkartıp bu mağdur kadına koca yapmak mı? Bu sapığın dışarı çıktıktan sonra başka insanların canını yakmayacağının garantisi ne?

Devlet bakar, bakmalı, o tecavüzcü sapığın neyi var neyi yoksa, donuna kadar da almalı tazminat olarak.

Çocuğum ortada kaldı, n' apayım tecavüzcüsü ile evlendireyim diyecek baba düpedüz pezevenktir!
Çok şükür ki forumumuzda aklı başında insanlar da var. Teşekkür ediyorum ağabey benden önce ve sakin bir şekilde yazdığın için. Ramak kaldı küfür kıyamet giriyordum mevzuya. Bazılarının yazdıklarını okuyunca kanım dondu resmen. Bir de yazdıklarına entellektüel bir hava katmaya çalışıyorlar belki yediririz gibisinden veya tartışmaya açtıkları konunun ne olduğunun henüz farkında değiller sanırım.

zaten bu yuzden onceki mesajlardan birinde yazmistim , bu tip iliskilerin hapis sonrasi surecinde aile ici siddet kacinilamaz bir gercek olacaktir , mesela 4000 aile ise , kesin 100 de 1 veya 2 ye yakin katil olma olayi olacaktir , adam veya magdur toplamda

ben bunlari yazdim , dedigim gibi , halen bir cozum onerilmis degil ... egitim ,aile planlamasi su bu ... tecavuz olmus birader artik , bundan sonrasindaki cozumun ne ?

önce tecavüzcüyü hayat boyu sadece yemek ve yatak karşılığı ağır işe mahkum edeceksin, taş mı kırar, yük mü taşır, gözetim altında bunları yapacak, gücü yettiği yere kadar 2-3 iş yapacak sonra zaten geberir gider kimsenin de umrunda olmaz. bedenini yakarsın gider.

ama mağdur olan ne yapsın kadar gerzekçe bir çözüm isteği yok. kimsesiz kaldı ortada diye ruh hastası bir psikopatla evlendirmek nasıl bir mantıktır. kendini düşün aç, zor şartlarda bir hayat mı istersin yoksa gene ortalama şartlarda ama her gün her saat işkence ile yaşamayı mı? sen diyorsun ki aç kalmasınlar ama her gün işkene görsünler daha iyi. değil cinsel istismar, tokat bile vuran adamla (veya kadınla) aynı evde yaşamak ölümden beterken sen bu seviyede aşağılama, hakaret ve işkence yapmayı göze almış adamın gelip o işkence ettiği insanı huzur içinde yaşatacağını mı sanıyorsun? o kadın her gün sadece onun yüzünü görerek en büyük işkenceyi yaşamayacak mı? ki bu kimlikte bir adam sadece bununla kalmaz, psikolojik ve fiziksel işkenceyi sürdürür, 1 kuruş da vermez.

kurmaya çalıştığın, en azından köle olarak verelim aç kalmasınlar mantığı gerzeklik ve psikopatlık arasında bir yerde gidip geliyor.

Saçma sapan konuşma yav

Babası vefat edenlere aylık vermiyor mu devlet

Gerekirse üstüne iş de verir anneye

4000 in 4000 i de masum değildir emin ol

O adamın dışarıda sağa sola hallenmesi daha büyük probleme yol açar

Yarın birgün birisinin çocuğuna da aynı şeyi yaparsa aile de tvde bakana seslense ne cevap verecek bu bakan o zaman

Adamın zihniyeti bozuk ise içeride veya dışarıda olması gerekmez suç işlemesi için

Ayrıca babasını salmadığın çocuk yarın suçlu olursa ve suç işleyip birinin canını yakarsa ne olacak

o zaman gelip kime atarlanacak canı yanan kişi

bunları böyle düşünüp ona göre mi karar verelim

Öncelikle hukuk ve yasa devletin elindedir

ve bir konuyu çözerken öncelikle suçun oluşmaması hedef alınır

sonra da suçun mağduru varsa o mağdudiyet giderilir

bende tam olarak bunu söylüyorum

2 kişi var ve bunlar bir şekilde yuvalarını kurmuşlar

Adamı sen suçlusun diye hapse atıyorsun ve geride kalanlara mağduriyet oluşturuyorsun

Adamın eşi diyor ki ben kocamı seviyorum çocuklarımız var lütfen onu serbest bırakın

Ee şimdi ne yapacaksın nasıl mağduriyeti gidereceksin

önce tecavüzcüyü hayat boyu sadece yemek ve yatak karşılığı ağır işe mahkum edeceksin, taş mı kırar, yük mü taşır, gözetim altında bunları yapacak, gücü yettiği yere kadar 2-3 iş yapacak sonra zaten geberir gider kimsenin de umrunda olmaz. bedenini yakarsın gider.

ama mağdur olan ne yapsın kadar gerzekçe bir çözüm isteği yok. kimsesiz kaldı ortada diye ruh hastası bir psikopatla evlendirmek nasıl bir mantıktır. kendini düşün aç, zor şartlarda bir hayat mı istersin yoksa gene ortalama şartlarda ama her gün her saat işkence ile yaşamayı mı? sen diyorsun ki aç kalmasınlar ama her gün işkene görsünler daha iyi. değil cinsel istismar, tokat bile vuran adamla (veya kadınla) aynı evde yaşamak ölümden beterken sen bu seviyede aşağılama, hakaret ve işkence yapmayı göze almış adamın gelip o işkence ettiği insanı huzur içinde yaşatacağını mı sanıyorsun? o kadın her gün sadece onun yüzünü görerek en büyük işkenceyi yaşamayacak mı? ki bu kimlikte bir adam sadece bununla kalmaz, psikolojik ve fiziksel işkenceyi sürdürür, 1 kuruş da vermez.

kurmaya çalıştığın, en azından köle olarak verelim aç kalmasınlar mantığı gerzeklik ve psikopatlık arasında bir yerde gidip geliyor.

Simdi ben acikcasi durust olmayi hayat dusturu edinmis biriyimdir , yine oyle olacagim , bu konuda alinacak kararlarin zerre kadar umrumda olmadigini soyleyebilirim , cunku ben dunyayi kurtarma gayesinde biri degilim , ben merkezci ,kendini dusunen , fazla da insanlarin dertleri vs ile ilgilenmeyen biriyimdir

Burada surekli sen sen sen diye benim bunlari soyledigimi savundugumu ima etme . .Bu yonelttigin soru ya da elestirilerin muhattabi ben degilim , volkan uyemizin buraya getirdigi haberdeki kadin veya benzerlerine soyleyeceksin onu

Bu konuyu da kendi adima burada noktaliyorum , ister sali versinler ister idam etsinler ...

Geri
Üst Alt