Anlatayim . Birincisi akparti secmeni olmadigim gibi siyasetle isim olmaz ,cunku kisa hayatta bana zirva gelen bir muhabbettir siyaset , o yuzden aklama ya da karsi cikmalarim toplum ne der diye olmadigi gibi , bir seye bagli olmadigim icin son derece adildir.
Konuya gelince
Yasanin adaletle alakasi yok , birincisi , verilmis bir ceza var , bu fiilin karsiligi bir ceza ongorulmus , bu fiili isleyenler de suclu bulunarak bu cezayi haketmisler . Eger bu cezanin o veya bu sekilde tamami ya da bir bolumu affedilirse , ortada diger suclar acisindan bir adaletsizlik dogmus olur , ceza kanunu butunuyle kabul edilmisken bazi cezalara af getirilmesi dogru olmaz
Ikincisi , yapilan eylem siddet ,tehdit ,cebir icermiyorsa deniyor ,fakat belirli bir yasin altindaki kisilere karsi "ikna" dahil olayi tecavuz kapsamindan cikarmamali dusuncesindeyim ,bu yuzden "riza" diye bir konu konusulamaz.
ucuncusu , bir kac mesaj once yazdigim , toplu tecavuz durumlari, erkege tecavuz , asiri yas farki olan durumlar, tecavuz edenin evli olmasi gibi sayilabilecek bir cok uygulamada sikinti doguracak tarafi var
peki o zaman bunlari biliyorsan neden net sekilde karsi cikmiyorsun diyenlere ..
biz olaylarin disaridan degerlendiricisi olarak yorum yapiyoruz , fakat bir dogu mezrasina gittiginizde , bu olay basina gelmis aileye sorsan , o cocugun o adamla bile bir sekilde evlendirilip ,kendilerince namus temizlenmesi ,bir de uzerine maddi yardim , kaymakli kadayif gibi geliyor.
zaten bu af konusu olmasa bile cok aile var ki , gerek tecavuzcusu ile hapiste evlendiren , gerek baska bir yasli adama kuma gonderen ,basimizdan gitsin bu lekeyle yasayamayiz diyen
simdi kalkip da bizim bilincimizdeki insanlarin bunu savunmasi mumkun mu ? fakat biz savunmuyoruz diye bu olaylar yok mu diyecegiz
isin daha beteri , kendi inisiyatifi ile , bir nevi "olan oldu ,basima bu geldi, omrum boyunca sahipsiz mi kalacagim" diye , para yok pul yok , kendi tercihi ile sucluyla evlenen tonla magdur olduguna ismimin sinan oldugu kadar eminim
"olamaz boyle sey" demeyin , oluyor..
yani onlarin bakisina gore , o adamin iceride olmasi , ailelere ve bazi durumlarda magdurun kendisine bile ikinci bir ceza gibi geliyor ... sen ben bunu anlayamayiz ama git mardine ,bitlise, sivasa , orada bir aile bul bu durumda, konus bak neler anlatacaklar sana
Benim dikkat kesildigim nokta burasi , magdur daha da magduruz diye secim bolgelerinde il baskanlarina vs iletiyor bunlari , onlar da partilerine ulastiriyor , sayi bahsedildigi gibi 3 bin 4 binlere vurdu ise gundeme gelmistir muhtemelen
olaylara bir cok acidan , en cok da magdurlarin penceresinden bakmak zorundayiz .. yoksa yazimin basinda anlattigim sekilde sakincalarini , yanlislarini yazdim