tecavüze uğrayan çocukları tecavüzcüleri ile evlendirme yasası

Yapılan olay çok net bir şekilde şerefsizliğin yasalaşmış halidir.

Alanen ortada olup çözümü çok basit olan bir şeyin içine eden şerefsizler koskoca anayasayı değiştirip ülkenin anasını bellemek için yapmayacakları şey yok.

Bekir Bozbağ'ın açıklaması ise pastanın üstündeki krema olmuş.

Rahatlayamıyorum böyle şerefsiz ahlaksızlığı kabullenemiyorum. Bunu kabul edenin yasa olarak getirmeye çalışanın bir inancı bir Allahı olamaz

cozum yok ki , cozum onlemektir , herkesin basina polis dikemeyecegin icin trafik teroru gibi bu olayda da nihai bir cozum yok , cezai yaptirimlari tartisiyoruz sadece

toplumun kalitesizligi

Ben de (ve volkan da) sunu diyoruz ,duzenlemeye karsi olmasina olalim da bu magdur bu yolla tekrar duzeni bozulup mutsuz olmuyor mu ?

Bunun cevabini bir turlu alamiyorum 7 sayfa oldu

magdurun magduriyeti zaten sucun islendigi vakit rizasi olamayacagindan resit biri tarafindan cinsel istismara ugramasi
zaten ulkenin gercekleri adi altinda kabul ettiginiz bu seyi demin verdigim link uyarinca -> Cinsel istismarda 15 yaş eşiği iptal: 'Sanıklara daha az ceza verilecek' - Diken legal bir hale getirmeye calisiyorlar sanirim. 18le 15in evlenmesine net cezadansa case by case bakip duruma gore ceza verme planlari var heralde. eger yapilan sey suc olmaktan cikarsa ancak o zaman cocugum var kocam hapisten ciksin diyen senin deyiminle magdurlarin talebi gerceklesmeli. yoksa cezasi sabit cinsel istismar sucu sirf istismardan sonra aile kuruldu diye bir seferlik bozalim aile magdur olmasin ivir zivirinin kabul edilecek tarafi yok

Ben sinan bilginide anladım diğerlerini de 7-8 sayfadır herkes aynı şeyleri yazıp duruyor. Bence asıl soru şu çözüm ne?

Çok basit söylüyorum işte

Bugün itibari ile kişinin kendi rızası dahi olsa reşit olmayan yaşta kaçırıp ilişkiye giriyorsa en ağır cezai işlem şart koşulmalı

Ama bugünden evvel bir cahillik yapıp erken yaşta evlenenleri

ve halen evli iken TCK'nın 103 ve 104. maddesi gereği hapise atılan aile babaları da tespit edilip serbest bırakılmalı

Yapilan seyin suc olmaktan cikarilmasi baska problemler yaratir ,zaten yasada bu sekilde bir degisiklik ongorulmuyor sanirim

Ben de (ve volkan da) sunu diyoruz ,duzenlemeye karsi olmasina olalim da bu magdur bu yolla tekrar duzeni bozulup mutsuz olmuyor mu ?

Bunun cevabini bir turlu alamiyorum 7 sayfa oldu

Ya o kadar okumuş görmüş adamsın o insan zorla evlendiriliyor zaten. Zorla olmasa da sırf toplum baskısından iğrene iğrene o kararı alıyor.

Neyin mutluluğundan bahsediyorsun sen birader.

Ortada bozulacak bir mutluluk falan yok. Sırf töre gereği ölmeyeyim, millet laf etmesin diye ruhuna kramplar gire gire o kararı veren bir insanın dramı var.

Psikoloji diye bir şey biraz okuyan bu çıkarımı yapabilir. Ben x'ci değilim diyen her insan gibi senin de tarafın net belli işte.

Ha dediğin gibi tarafsız gözle bakıyorsan da enerjini daha mantıklı olan biçimde bu tarz iğrençliklerin olduktan sonrasını değil olmadan öncesini engellemeye harcarsan sevinirim.

magdurun magduriyeti zaten sucun islendigi vakit rizasi olamayacagindan resit biri tarafindan cinsel istismara ugramasi
zaten ulkenin gercekleri adi altinda kabul ettiginiz bu seyi demin verdigim link uyarinca -> Cinsel istismarda 15 yaş eşiği iptal: 'Sanıklara daha az ceza verilecek' - Diken legal bir hale getirmeye calisiyorlar sanirim. 18le 15in evlenmesine net cezadansa case by case bakip duruma gore ceza verme planlari var heralde. eger yapilan sey suc olmaktan cikarsa ancak o zaman cocugum var kocam hapisten ciksin diyen senin deyiminle magdurlarin talebi gerceklesmeli. yoksa cezasi sabit cinsel istismar sucu sirf istismardan sonra aile kuruldu diye bir seferlik bozalim aile magdur olmasin ivir zivirinin kabul edilecek tarafi yok

Yahu Hayri neden anlamak istemiyorsun

diyorum ki Bugünden sonra bu tarz kendi rızası muhabbeti olsa bile

EN AĞIR CEZAİ İŞLEM ŞART OLMALI

ama bugünden evvel geçmişe dönük olarak bunu yapan ve halen evli olan ailelerinde sıkıntısı giderilmeli

Çok NET...

Ya o kadar okumuş görmüş adamsın o insan zorla evlendiriliyor zaten. Zorla olmasa da sırf toplum baskısından iğrene iğrene o kararı alıyor.

Neyin mutluluğundan bahsediyorsun sen birader.

Ortada bozulacak bir mutluluk falan yok. Sırf töre gereği ölmeyeyim, millet laf etmesin diye ruhuna kramplar gire gire o kararı veren bir insanın dramı var.

Psikoloji diye bir şey biraz okuyan bu çıkarımı yapabilir. Ben x'ci değilim diyen her insan gibi senin de tarafın net belli işte.

Ha dediğin gibi tarafsız gözle bakıyorsan da enerjini daha mantıklı olan biçimde bu tarz iğrençliklerin olduktan sonrasını değil olmadan öncesini engellemeye harcarsan sevinirim.

Demin volkan bir haber paylasti , fotografli , sence o kadini zorla biri mi oyle konusturuyor ?

Yasalar eskiden de aynıydı bugünden sonrası bugünden öncesi diye birşey olamaz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yahu Hayri neden anlamak istemiyorsun

diyorum ki Bugünden sonra bu tarz kendi rızası muhabbeti olsa bile

EN AĞIR CEZAİ İŞLEM ŞART OLMALI

ama bugünden evvel geçmişe dönük olarak bunu yapan ve halen evli olan ailelerinde sıkıntısı giderilmeli

Çok NET...

niye
bunu yapinca ilerde de ayni sikinti olmayacak mi
yoksa su an hapiste olanlar yasa degisikligi sebebiyle sucu isledikten sonra yururluge giren bir yasa sebebiyle mi hapse girdiler
mantiksiz geliyor bana bu af mevzusu, suc suctur arkadas herif suc islemisse cezasini cekecek

Yapilan seyin suc olmaktan cikarilmasi baska problemler yaratir ,zaten yasada bu sekilde bir degisiklik ongorulmuyor sanirim

tamam iste az yukarda dekan beyin izah ettigi gibi sen bu durum icin yasada slippery slope yaratip turlu turlu durumlarin onunu aciyorsun, ondan once benim verdigim linkte de yasanin degistirilmesinden soz ediliyor, nasil degisiklik ongorulmuyor dedigini cozemedim

niye
bunu yapinca ilerde de ayni sikinti olmayacak mi
yoksa su an hapiste olanlar yasa degisikligi sebebiyle sucu isledikten sonra yururluge giren bir yasa sebebiyle mi hapse girdiler
mantiksiz geliyor bana bu af mevzusu, suc suctur arkadas herif suc islemisse cezasini cekecek

Hayır daha değişik cezai işlemleri devreye koyalım

Yani artık farklı düşünelim

mesela bu tarz hanelerde genellikle kız çocukları aile baskısı ile evlendiriliyor

Böyle bir durum olduğu zaman aileye de cezai işlem yapılsın

hem çocuğun hem de kızın ailesine

yani farklı yöntemleri deneyelim diyorum

ve bu bir milat olsun

Daha yasalaşmamış olabilir lakin önergeyi veren güruh ve bu güruhun hitap ettiği kitle çok net belli. O yüzden şu mevzuyu yumuşatmaya çalışmasın kimse. Rezilliğin haysiyetsizliğin dik alasıdır bu durum. Benim yandaşım olur da çoluğa çocuğa tecavüz ederse yanmasın, aileye para desteğiyle evlilikle bir şekilde kurtulsundur bunun anlamı.

Çocuk tecavüzü vakalarında bu çözümü münasip görenlerin çoluk çocuğu da umarım aynı muameleye maruz kalır. O zaman tecavüzcü damatları ile mutlu mesut yaşarlar.

Çocuk tecavüzüne verilecek en hafif cezalar hadım veya 30 yıl hapistir. Gerisi lafı güzaf.

Degisiklik ongorulmuyor cunku yasada 1 kerelik hukmu var . Yani af gozuyle bile baksan 16 kasim mi ne bir tarih belirlenmis , detayli incelemedim ama her donem gecerli bir durum degil bu , gecici madde

Su 4000 midir nedir onlar ciksin diye yapilan bir sey . Tekrarliyorum , volkanin fikri volkanindir , ortustugumuz seyler olabilir ayrildiklarimiz olabilir

ben idama karsiyim , o taraftar mesela .. o bu yasaya taraftar , ben karsiyim , karsi olusum durust olmak gerekirse cocuklari filan dusundugumden degil , adaletsizlik penceresinden bakiyorum , bu yuzden karsiyim

sadece volkanla uzlasip aksi fikir beyan edenlere sorumuz ayni , o noktada birlesiyoruz

tecavuzle veya erken evlilikle , yasamlarini bu sekilde birlestirip sonucta birbirlerine alisip coluk cocuk sahibi olmus ,ev kurmus ciftlere oneri nedir ? bu konudaki cozum nedir

bir baska deyisle erken evlilik yapti ama bir sekilde hersey rayina girmisken adamin alinip 10 sene mahkum olmasi o magdura bir ceza daha degil mi ?

Hayır daha değişik cezai işlemleri devreye koyalım

Yani artık farklı düşünelim

mesela bu tarz hanelerde genellikle kız çocukları aile baskısı ile evlendiriliyor

Böyle bir durum olduğu zaman aileye de cezai işlem yapılsın

hem çocuğun hem de kızın ailesine

yani farklı yöntemleri deneyelim diyorum

ve bu bir milat olsun

o farkli bir tartisma o zaman
cunku devlet bunu milat olarak belirlemis ama bahsettigin uygulamalar ortada yok
cocuk evliligini mesru hale getirdikleriyle kalmislar

Bu aslinda genel itibariyle bir af kararidir . Gecmisteki daha genel aflarin dar kapsamda olanidir . Zaten kesinlesmis cezanin o veya bu sekilde azaltilmasinin genel ismi aftir

Kosullara bagli bir af kararidir bu . Nasil sartli saliverme bir af ise , nasil son seneyi elektronik kelepceyle imza verme bir af cinsiyse , ev hapsi bir af cinsiyse , bu da bir aftir

Ben aflara tumuyle karsiyim . Cunku af baskalarina haksizliktir . Sanirim 2 sene olan suc alt limitini de 3 seneye cikarmislardi yakin zamanda , hapishaneler doldu galiba

Demin volkan bir haber paylasti , fotografli , sence o kadini zorla biri mi oyle konusturuyor ?

O zaman şunu söyleyeyim bir yasa yaparken %99.9'u düşünerek mi yoksa tek tük bir durumu düşünerek mi yapmak mantıklıdır.

İki saattir tartıştığımız şeye bu şekilde bakmak gerekir kanaatindeyim. 10.000 tecavüz mağduru var ise aşık olan veya olduğunu sanan 5-10 kişi vardır yoktur. Nazarımda bu konunun tartışılması bile abesle iştigaldir.

ÜLKE OLARAK SÜREKLİ TARTIŞILMASI GEREKENİ TARTIŞMAYIP, TARTIŞILMAMASI GEREKEN NE VARSA TARTIŞTIĞIMIZ İÇİN BUGÜN BU SALAKLIKLARI KONUŞUYORUZ. Bunu diyen dağda ki okumamış dede olabilir ama yüksek tahsil alan, az biraz okuyup beynini aydınlatan insan olamaz.

İşin şu boyutunu kimse düşünmüyor galiba

Sonuçta erken evlilik yapmış ve ailesini kurmuş bir sürü hane var ülkemizde

Ve bunların her birinin en az 2-3 çocuğu mevcut

Peki biz bu adamları tutuklu bırakırsak bu aileler ve çocuklar ne olacak

bu da başlı başına bir sorun getirecektir

O kadın nasıl geçinecek

çocuklar nasıl büyüyecek

çocuklar kötü yola düşerse uyuşturucu bataklığına düşerse bunun sorumlusu kim olacak

yani çocukların istismar edilmesini engellemeye çalışırken

mevcut çocukların istismar edilmesi de ancak bizde görülür herhalde

az biraz akıllı hareket edelim artık bu ülkede arkadaş

Bu 4000 in içinde kimin yakını var çok merak ediyorum

Ayrıca bu vergi affı gibi nasıl olursa affedilir diye tecavüz ve kaçırılma vakalarını patlatır

Neresinden tutarsan tut rezalet bir yasa

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

o farkli bir tartisma o zaman
cunku devlet bunu milat olarak belirlemis ama bahsettigin uygulamalar ortada yok
cocuk evliligini mesru hale getirdikleriyle kalmislar

Yahu zaten ben bu kanun tasarısını olduğu gibi hayata geçirelim demiyorum

herşeyden evvel bu konu çok hassas bir mevzu

ama bu konuyu öyle bir halletmeliyiz ki

bir daha çocuk yaşta evliliğin önünü kestiğimiz gibi

mağdur ailelerinde sorunlarını çözmeliyiz

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt