Teknik Direktör Nöbeti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yerli olarak tek seçenek okan buruk başka potansiyelli hoca yok zaten sergen var bide yeni başkan yada cengizin Yeni yönetimi yabancı td işine girerlermi pek sanmıyorum tabi terimin sene sonu ben bırakıyorım dedigini varsayarsak böyle birşey olmazsa ne cengiz ne de gelecek yeni yönetim terimi gönderemez

Del boske, aragonez, raykard, dick, löw, şuster. Bunlar buyuk kupalar kazanmış herifler lakin ligimizdeki ismail kartallar hikmetler haşortman reyisler tarafından ellerine verilerek memleketlerine gönderildiler. Ellerimizdeki cevherlerin değerini bilelim derim.
Ne diyeyim şimdi buna ;D
Ona kalırsa süper yıldızlar da geldi. Örnek: Guiza :asd:

Feldkamp, Derwall gibi projeyle gelmiş direktör diyorum. Ununu elemiş, yüksek para kazanmak için ya da stajını yapanlardan bahsetmiyorum... Bunun istisnası Rijkaard'dı o da kendini bitirdi. Son 10 yılda da Dick geldi(artık direktörlük yapmıyor). Adamın elindekiler çöp olmasına rağmen toparladı haşortmanlı sevdasından adamı yediler.

Yabanci teknik direktor zamanlama olarak da imkansiz zaten.
Sizce hangi Baskan adayinin teknik direktor veya futbolcu listesi vardir?
Okan haricinde kimse olmaz. Ya Terim ya Okan

Daniel Farke. Norwich’in teknik direktörü...
Gerçi gelmez çünkü PL’e promosyonu kapacaklar.
O Norwich takımına oynattığı futbolu, bizim lige göre çok üstün kadro kalitemiz ile bize oynatsa rekor puanla şampiyon oluruz.
Ben Başkan olsam tüm şartları zorlar onu getirir, minimum üç sene koşulsuz destek verirdim.

galatasaray bu hocanın da iyisini bulur

yeter ki derwalli getiren yönetim vizyonu olsun

terimin arkasına gizlenen adamlar olmasın

güzel günler elbette göreceğiz

hele bir karanlığı kaldıralım üzetimize çöken

en çok söylenen isim okan buruk. ben akhisarda takip etmedim. b.şehirse nasıl hoca olmalı sorusuna cevap vermeye yetecek bir takım değil. topçularının çoğu yaşlı, tecrübeli. deplasmanda oynamaya alışık, paraları ödenen, seyirci baskısı olmayan camiasız bir takım.

okanın adam yönetimi nasıl, oyuncu parlatma, kazanma yeteneği ne seviyede, az imkanlarla bir şeyler çıkartabiliyor mu, takımlarının fizik durumu ve oyun anlayışı ne? olumluysa bunlar gelsin başlasın. ama gelecek hocadan da önemlisi yeni yönetimin vizyonu ne olacak? saha içi saha dışını hocaya bırakacaklarsa veya oyuncu maaşlarını ödemekte sıkıntı yaşayacaklarsa, komisyon için başlarına buyruk transferler yapacaklarsa ki böyle olacak büyük ihtimal. yabancı hoca 2 aya kalmaz gönderilir. ne yazık ki türkiye' de sistem kursun diye hoca transfer edilmiyor yönetimin elini rahatlatsın diye transfer ediliyor. bunun için de ya yerli hoca seçilecek ya da lucescu gibi kısıtlı imkanlarla pozitif işler yapan, az çok çakallığı, sistemi bilen hoca lazım. alman, hollandalı gibi profesyonelliğe alışmış adamların tutunması zor burada. o yüzden yabancı gelecekse güney amerika'dan birinin gelmesi daha uygun olur kanaatimce. yoksa yokluk, fakirlik görmüş kalli, derwall gibi jenerasyon kalmadı almanya'da hatta dünya üzerinde, olan ülkelerin de futbolla alakası yok. gelecek alman hocaya da bizim verebileceğimiz, vadedeceğimiz hiçbir profesyonellik yok.

ED561C42-8A42-4D9F-8C9A-B57E984852D2.webp

Dünyanın futbolda en iyi teknik direktörleri hep Almanlardan çıkmıştır ama adamlara bir proje ile gideceksin ve tüm ekibini getirteceksin yani futbolcu psikologundan tutun da, fizyoterapistinden dünyada genç ve ucuz futbolcu tarama işinden sorumlu scout ekibine, kaleci antrenöründen transfer ekibine, kondisyonerinden alt yapı genç oyuncu geliştirme sorumlularına kadar ve hepsinin başında bir tane olan teknik direktörüne varana kadar. Hatta basın sözcüsü ve çevirmenlerini de dahil edebiliriz bu ekibe. En az 15-20 kişilik bir ekip. Sayıca çok olduğundan korkmayın bir Fatih Terim ve varlığı ile yokluğu belli olmayan 5 yardımcısının aldığı toplam paranın yarı maliyetine bile ulaşmaz masrafları. 5 yıllık bir plan, proje ve sözleşme ile gideceksin ve sabredeceksin. İlk bir kaç yıl belki şampiyon olamayız ama ondan sonraki 3-5 seneye amborgo koyarız. Türkiye ligi bizi kesmez Avrupa'da kupalar kazanırız. Türk futbolu sayemizde puanlarını yükseltir ve şampiyonlar ligine 3 takımla katılacak seviyelere falan geliriz. Türkiye liginden oyuncular 40-50 milyon eurolara Avrupa'nın büyük takımlarına transfer olur. Avrupa'dan önemli yıldız oyuncular ligimiz takımlarına gelmek için can atar. Kulüplerimiz ekonomik anlamda çok gelişir, zenginleşir. Ama nerede öyle bir başkan ve vizyon. Fatih Terim'le devam ederiz biz boşuna çenemi elimi yordum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt