Teknik Direktör Nöbeti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dogru düzgün uyulmuyo.çok kahpece bi haftaydı.

Bir an Bilic bizde iş yapmaz mı diye düşündüm..

some-gifs-on-sneakhype-of-course-2.gif

2. ligde orta sıra takımıyken aldığı ne olduğu belirsiz, statsız, taraftarsız bir takımı 11. yılında Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımına dönüştüren ve 11 yıllık süreçte neredeyse hiç bir maçta takımını ezdirmeyen, kaybettiğinde bile son ana kadar takımını mücadele ettiren, büyük takımlarda barınamayan futbolcuları (Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, İbrahim Akın vs) alıp kariyerlerini geliştiren, işi bitti gözüyle bakılan futbolcuları (Adebayor, Emre Belözoğlu, Volkan Babacan vs) ligin en önemli oyuncuları haline getiren, Cengiz Ünder'i parlatıp yurt dışına en pahalı transfer olarak gönderen, Visca, Holmen, Doka, Ekrem, Tevfik, Mahmut, Rızvan gibi adamlarla bol yıldızlı büyüklere her daim kafa tutabilen, lige çıktığı günden beri Beşiktaş'a neredeyse maç kaybetmeyen, Galatasaray'a 4-0, 4-0, 5-1 gibi hezimetler yaşatabilen, Fenerbahçe'yi içeride dışarıda yenebilen, Galatasaray'ın Ostersunds, Fenerbahçe'nin Vardar'a elendiği tarihlerde Sevilla gibi eleme maçlarının kurdu olmuş bir takımı eleme noktasına gelip elinden kaçıran üstelik de Galatasaraylı olduğu bilinen ve daha önce bu kulübün altyapısında görev almış ve hayalleri arasında Galatasaray teknik direktörlüğü olması çok muhtemel olan birini artık bu kulübün başına geçirmek gerekir.

Karabükspor'da 6 ay çalışıp 2 tane büyük maçta galibiyet aldı diye kariyeri yok denilecek kadar az olan Türkiye ve Galatasaray ile herhangi bir bağı olmayan Igor Tudor, sezon ortasında başka td kalmamış gibi getirilebiliyorsa, hem Galatasaraylı hem de Türk futbolunu yalayıp yutmuş her sene daha iyiye giden bir kariyere sahip Abdullah Avcı 150 kere getirilmeli Galatasaray'ın başına..

fatih terim sene sonuna kadar gelsin bizi şampiyon yapıp hocalık hayatına noktayı koysun. sonra avcıyla devam edelim
Keşke mümkün olsa, aklın yolu bir...

Şu durumda Abdullah Hoca takımını bırakıp gelmez, gelirse saygınlığından ödün vermiş olacağının farkındadır. Aslında ta zamanında MT a gitmesini erken bulmuş, Galatasaraya gelmesinin kariyeri için daha doğru olacağını savunmuştum. O zamanki genç jenerasyonun altyapıda iken elinden geçmiş olması, yabancı sınırı dolayısıyla ayrıca avantaj sağlardı kuşkusuz...Nitekim daha maç bile oynanmadan kariyerinin MT için hafif kalacağına dair çok agresif bir tutum içinde oldu spor medyası, başarılı olacağı varsa da engellenmiş oldu böylece...

Fatih Terim' e gelince...Zaman zaman (En çok da futbol dışı nedenlerle) ağır eleştirilerde bulunmuş olsam da kulüp tarihimizin, aklımın yettiği dönem içinde 1 numaralı figürü, yaşayan efsanemizdir kuşkusuz. O değilse kimdir ki yani?...

Son mekan basma olayı, bir insanın dizginleyemediği egosundan zarar görmesinin uç bir örneğidir maalesef. Yine fazlaca eleştirmeme rağmen, görevden alındığını duyduğumda içimden bir şey koptu adeta. Çünkü iyisiyle kötüsüyle kendisi ''Bizim adamımız'' dır...

Daha önce de muhtelif vesilelerle yazdığım üzere, kendisine muhteşem bir ''Kariyer finali'' elbette Galatasarayımızın başında yakışır. Bunun malum sebeplerle zorluklarının farkındayım; sistemin başındaki zat tarafından bir tür 'aforoz' a uğramış birini göreve getirmeye yetecek yüreğin mevcut yönetimde olmadığını bilmeyen yoktur; onlar istese bile kendisi kabul eder mi?, vs vs vs...

Dediğim gibi keşke mümkün olsa ve Terim makamına geri dönse; bu sezonu kazanırsa önümüzdeki sezon da devam etmek ister haklı olarak. Zaten yarım sezonluk bir kariyer finali de olmaz ayrıca...Sonrasında en uygun bir zamanda Abdullah Hocaya devretmesinden daha iyi bir senaryo düşünemiyorum...

Hayırlısı ne ise o olsun...

"igor tudor ayrılırsa takımın başına gelebilecek en olası isim olarak gözüküyor. yönetimde kendisi ile aktif olarak irtibatta olan iki isim var."

quakerboy bunları yazmış bu sabah. Cihat Arslan bahsettiği isim. Bu yönetimin Igor Tudor'u kovarsa getirebileceği isimler hakkında bir fikir oluşturması adına buraya aktarıyorum. Kim gelirse gelsin Tudor'dan iyidir deniyor ama bu içi bomboş bir argüman. Bu yönetimin kalibresi bahsettiğiniz isimleri getirmeye yetmez, hayal kurmayalım. Hele Fatih Terim, Dursun Özbek ile kesinlikle çalışmaz. Dolayısıyla Tudor ile yolları ayırsak bile gidip daha saçma bir tercih yapacaklar. Prandelli döneminden itibaren sezonu başladığımız hocayla bitirmedik. Hamza Hamzaoğlu harici şampiyonluk alınan sezon da yok. Onun da sonu belli, kulübü en az 5 sene geriye attı.

Burada saçma sapan sebeplerle birbirimize giriyoruz. Ben Tudor'un kalmasının gerektiğini düşünüyorum ama bu demek değil ki Tudor'a ölüp bitiyorum. Sezon başlangıcında kazandığı krediyi çok kolay harcadı. Gelecek adına da pek umut vaat etmiyor şu an. Kadronun kilit eksiklikleri var hala ama bu kadrodan daha iyisini çıkarması lazımdı son haftalarda. Sonuca bağlarsak, Tudor'u kovmak büyük bir olay değil. Bugün kovarsın. Sözleşmesi sezon sonu biten adam, tazminat vs yok. Ama bu yönetimin getireceği yeni teknik direktörün şampiyon yapma ihtimali olmayacak. Önce bu yönetimin gitmesi lazım, sezon sonu hep beraber konuşuruz sonra hangi hoca gelsin diye.

Avci gelse sene sonu yollariz.bize uymaz ya da en az 1 sene tahammul etmek gerekir.
hic maceraya gerek yok terim gelsin 5 sene calistirsin sonrasinda emekli olur zaten

Laurent Blanc'ı getirelim, macera aramaya gerek yok.

Terim gelsin emeklilik kararı alana kadar kalsın takımın başında sonrasını düşünürüz ...

Avcı salak bir adam değil şu anda Başakşehir'i bırakıp gelmez.Şu aşamada Fatih Terim'den başka kurtuluşumuz yok maalesef.

fatih terim nöbeti desek daha doğru olur zira taraftar başka bir isim istemiyor :D :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt