tekrarlayan aft sorunu

herpes olmuş olabilirsin, herpes ile aft genelde karıştırılır, son zamanlarda birine çok oral seks yaptıysan ve karşı tarafta cinsel hastalıklar varsa gizli, oradan geçme ihtimali daha yüksek. biz erkekler oral seks yapmayı sevsek de, kadınların cinsel organı, herhangi bir kanalizasyondan daha çok bakteri ve virüs barındırıyor.

herpes olmuş olabilirsin, herpes ile aft genelde karıştırılır, son zamanlarda birine çok oral seks yaptıysan ve karşı tarafta cinsel hastalıklar varsa gizli, oradan geçme ihtimali daha yüksek. biz erkekler oral seks yapmayı sevsek de, kadınların cinsel organı, herhangi bir kanalizasyondan daha çok bakteri ve virüs barındırıyor.
Herpes hep mevcut üstat. Aft bu direkt.

Bir an Doruk yazmış sandım. Ona da burdan sevgilerimi sunuyorum

Üniversite yıllarında ben de çok muzdariptim bu sorundan hatta bir cok dönem arkadaşım da aynı sorunları yaşıyordu şimdi senede 1 ya çıkar ya çıkmaz neyi kafana takiyorsan acilen birak kendiliğinden düzelecek..Bir sürü tetkik yaptırmışsin zaten sistemik bir bozukluk olsa çıkardı illa ki

SLS (Sodyum lauril Sülfat) içeren diş macunlarını kullanma. Paradontax’ın bir tane var SLS içermeyen diş macunu. Alırken içerisindeki kimyasalları kontrol et, bu maddeyi içermesin.

Şuanda yaşıyorum bu durumu. Hayatı berbat bir hale getiriyor. Bu ilaç direk bitiriyor ama hem pahalı hemde inanılmaz acı veriyor.

Maalesef 50 liralık ilacı 100 kusur lira yapmışlar bunun yaninda hikaye diğerleri küçük aftlarda piraldyne falan işe yarar ama aft çok acılı ve büyükse mecbur bu..

Maalesef 50 liralık ilacı 100 kusur lira yapmışlar bunun yaninda hikaye diğerleri küçük aftlarda piraldyne falan işe yarar ama aft çok acılı ve büyükse mecbur bu..
35 liraydı 100’mi çıkmış.? Yanlız bunun verdiği acı afttan daha büyük. Kısa sürüyor ama iliklerine kadar hissediyorsun.

Sensodyne bende çok yapıyordu diş macununu değiştirince düzeldi. Aft deyip geçmemek lazım bazı hastalıkların yan etkisi olarak da görülüyor aslında

Uzun süredir Tekrarlayan aft şikayetleri olanlara Behçet hastalığı sorgulaması dışında Demir parametreleri, B12, Folik Asit, Çinko, ANA (antinükleer antikor), gaitada Helicobacter pylori Ag, sedimantasyon, Crp, ASO, Tam kan sayımı baktırıp altta yatan bir hastalık varsa onu tedavi etmek lazım. Bir neden bulamazsan karbonatlı gargara vb bir gargara ve aftların üzerine 3-4 gün Kenacort orabase uygulanır. Yine tekrarlıyorsa Behçet yoksa bile Kolşisin başlanabilir. Ama bunlar için öncelikle Dermatoloji uzmanına gitmekte fayda var.

Uykusuzluk, susuzluk, ciddi ve ısrarlı su tüketim azlığı , cips türü gıdaların sık tüketilmesi, ağır fiziksel veya ruhsal travma Vs... Gibi sorunlar toplumda yaygın sebepleri bunlardan birini yaşadıysanız düzeltmeye çalışın ancak çözüm olmuyorsa dermatolojik(cildiye) muayene olunmalı. Behçet ve benzeri romatolojik hastalıkların olduğu gibi bazı viral enfeksiyonlarında neden olduğu hata bazı ciddi dermatolojik hastalıkların ilk bulgusu olabileceği, crohn hastalığında bile ilk bulgu olabileceği unutulmamalı. İlk cümledeki sorunlardan uzak durun kenacort orabase ve gargara kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun....

Yıllar önce aynı şikayetle doktora gitmiştim. Çok da iyi bir doktordu. Önce tahlillerimi alıp vitamin tahlili istemişti. Özellikle Selenyum, Çinko ve D3 Vitamini. Bunlarla birlikte glutensiz bir diyet. 3 ay sonra aft diye bir şey kalmamıştı.

Bende de çok çıkar, genelde 2 temel sebebi var kendim için konuşmam gerekirse. 1. si stres, buna çare yok. 2. si b vitamini eksikliği, buna da çektirmeli makarna (erişte) yiyerek ile çare buluyorum.

Sodium Lauryl Sulfate Dis macununda son siralarda olmasina bak. Bazi insanlar buna bilmeden kôtü reaksiyon gösteriyormus.

B12 vitamini ve demir de önemli.

Birde cevizler ve limonlar buna sebep oluyor diye okumustum. Bendede senede rahat 2 kere aft cikiyor ve gitmesi rahat 1 hafta sürüyor.

beladır, insanı hayattan soğutur. bir bu zıkkım bir de uçuk, ikisinden de müzdaribiz.

bırak dişle ezmeyi kazaleyin dilin dokunsa anlık serçe parmağı sehpaya vurma hissi verir. 3-5 ayda bir çıkıyor bende de. kenacort'la müdahele ediyoruz.

Geri
Üst Alt