Telefon Önerileri

Bi çılgınlık yaptım ve OnePlus 8 Pro aldım.

oneplus-8-pro-128-gb-z.jpg
@Murat Saylak

Ben de yakın zamanda telefon aldım. Shift delete gibi sağlam abonesi olan YouTube kanallarından pili uzun ömürlü kullanma taktiklerini anlatan videolar izledim. O videolardan birinden izledim.

Powerbank kullanmak bataryaya zarar verir. Batarya sağlığını korursanız zaten Powerbank kullanmaya ihtiyacınız kalmayacak. Telefonu mutlak orijinal şarj aletiyle kullanın. Bende 6 ay önce yeni telefon aldım şuan telefonu günde 1 kere şarj ediyorum ve 8-10 saat ekran süreleri alıyorum. Bunu nasıl yapıyorum diye soracak olursanız telefonun şarjını yüzde 15'in altına indirmemeye özen gösteriyorum, telefonu geceden sabaha kadar şarjda bırakmıyorum, telefon %100 şarj olunca uzun süre şarjda bırakmıyorum, Hızlı şarjı gerekmedikçe kullanmıyorum onun yerine telefonu normal şarj ediyorum. Şuan telefon üreticileri hızlı şarjı pazarlama stratejisi olarak kullanıyor şu kadar dakikada tam dolum vs gibi ama uzun vadede telefona zarar veriyor bunun nedeni bataryanın hızlı şarj olurken gereğinden fazla ısınması. Telefonu hem normal hem de hızlı şarj edin, hızlı şarj ettiğinizde telefonun normal şarja göre şarjının daha hızlı bittiğini göreceksiniz. Bunun dışında telefon şarj olurken telefonda video izlemek, oyun oynamak vs bataryayı ısındırır bu da batarya sağlığını olumsuz etkiler. Bu arada anlattıklarımın hepsini bende harfiyen uygulayamıyorum tabi ama bunları yapmaya özen gösteriyorum.

Aklıma gelmişken yazayım telefonunuzun ekranı Amoled ise telefonu karanlık modda kullanırsanız tasarruf sağlarsanız bunun nedeni Amoled ekranlar siyah rengini vermek için piksellerini kapatır ve ekstra olarak batarya harcamaz. Ayrıca IPS ekranlara göre gerçek bir siyah renk elde edersiniz. Amoled ekranın dezavantajı ise IPS ekranlardaki gibi beyaz rengini gerçekçi bir şekilde yansıtamaz.

Mİ 10 kullanıyorum şu an.
Tavsiye edebilirim.

Gscimbom
Yav bunlar bu telefonları niye bu kadar büyük yapıyorlar. Bütün Xiaomiler en az 6,5 inch.

Yeni çıkacak Mi 11 6,81 inch olacakmış manyak mı bunlar.

Aynı özelliklerde atıyorum 6,1-6,2 inchlik telefon yapsalar hemen alacağım.

sent via GSC

Yav bunlar bu telefonları niye bu kadar büyük yapıyorlar. Bütün Xiaomiler en az 6,5 inch.

Yeni çıkacak Mi 11 6,81 inch olacakmış manyak mı bunlar.

Aynı özelliklerde atıyorum 6,1-6,2 inchlik telefon yapsalar hemen alacağım.

sent via GSC
Boyu degil islevi önemli

kamerası orta ust takilan bi android tel onerebilir misiniz anneme alacağım sadece wp ve alo demesi kafi kamera da biraz iyi olsun foto cekiyor cayira cimene1500-2000 falan olabilir
[bu ciddi bi posttur]

Geri
Üst Alt