Ben F2 pro almayı düşünüyordum ama oyun vs için değil de günlük kullanım için. O zaman ona 4700-4800 TL vermek yerine 3700'e Note 10 pro almak daha mı mantıklı yoksa aradaki farkı hak ediyor mu bu f2 pro? Telefondan pek anlamamda bu pop up kamera sayesinde ilgimi çekmişti f2 pro.
Hocam iyi denk gelmiş.
Ben de F2 Pro düşünüyorum çünkü. Hatta kararım kesin. Çok araştırdım, 1 yıl önce çıkmış bir telefon olmasına rağmen donanım olarak hala rakipsiz bir telefon. (bu fiyat segmentinde)
Bunun bir de F3'ü çıktı da, o hem bütçemi aştı hem de şarj sıkıntısı var.
COD Mobile vs gibi high end oyunları oynamayı sevdiğim için donanım benim açımdan birincil faktör.
Adreno 650 ve SD 865 var cihazda. Amiral gemisi bir telefon yani.
Çentiksiz olması da ayrı bir cezbetti tabii.
Ama gel gelelim eksi yönü yok mu, var.
Amoled ekran var, ama 60 Hz. Ha 120 Hz IPS'e tercih ederim yine ama daha ucuza görüldüğü gibi 120 Hz Amoled ekranlı telefonlar da var. Günlük kullanımda illa o 120Hz'in etkisi olacaktır akıcılık bakımından.
Bir de ağır bir telefon. 220 gram. 200 gram sınırının bile üstünde yani. Hani öyle batarya koyunca doğal bir durum ama, eksi işte.
Note 10 pro ise 193 gram. Arada epey fark var.
Telefonu sadece günlük kullanım için alacak olsam bunun ameleliğini yapmayı sineye çekmezdim mesela.
Bir de Mono hoparlör var. Hani ses olarak bir sıkıntısını duymadım ama Note 10 Pro'da Stereo kullanılmış. İlla daha iyi bir kalite sunacaktır.
Yani demem o ki, o donanımı o fiyata almak için bir yerlerden feragat etmek zorunda kalıyorsunuz ve ben bunları kabul ettim, çünkü ihtiyacıma yönelik bir ürün.
Ama sizin yerinizde olsam daha hafif, daha güzel fotolar çeken ve kesinlikle Amoled ekranlı ve en azından 90 Hz yenilemeye sahip telefonlara bakarım. Zaten bu segmentteki telefonların alayı aynı donanımı kullanıyor. SD720/730 ve Adreno 618. Bunlar standart. Gövde, ekran, kamera, şarj durumu vs değişiyor.
Bu segmentte epey bir cihaz var. Gerçekten ince eleyip sık dokumak lazım seçim yaparken. Yani illa Note 10 Pro alın demiyorum ama alet güzel görünüyor. Şarj sıkıntısı yoksa kesinlikle değerlendireceğim telefonlardan biri olurdu.