Telefon Seçmem Gerekiyor Lütfen Yardım

Ben Realme 6 kardeşim de Realme 7 kullanıyor. Pro versiyonu değil. İkimiz de memnunuz. O oyun da oynuyor, şikayet ettiğini hiç duymadım. Ay fotoğrafları falan çekiyor manuel ayarlarla. Bayağı eğleniyor. Ama bizim telefonlar 90Hz, Pro versiyon neden 60Hz bilmiyorum. Realme 7'yi tavsiye ederim günlük kullanım için. 2500₺ civarına almıştık iki telefonu da. Redmi Note 10'u da arkadaşım kullanıyor, o da çok memnun.
Şarj durumu nedir peki?

Fotoğraf kalitesi ve batarya ömrü nasıl peki

Batarya çok iyi. Çok kısa sürede doluyor.

Mesai günleri eve döndüğümde yüzde 70'e ancak düşüyor. Bu kullanıcı performansına göre değişir. Mobil oyun oynamıyorum pek.

Teknik özelliklerde yanlış hatırlamıyorsam 13 saat video izleme özelliği var diye yazıyordu.

Fotoğraf fena değil. Daha iyilerini gördüm. Bir iPhone değil. Fotoğrafa çok önem veriyor profesyonel kullanıyorsan seni tatmin etmeyebilir. Kefil olamam fotoğraf kalitesine.

Şarj durumu nedir peki?
Realme 6 için konuşursam boş olduğum günlerde Instagram, Chrome, bizim forum ve YouTube uygulamalarında ciddi vakit geçiriyorum onlarda bile 1.5 gün şarjın durumu gözüme çarpmıyor bile. En son 25 saat önce şarj etmişim. 3 saat ekran açık kalmış, parlaklık neredeyse full ve şu an şarj %75. 32 saat kullanım süresi var diyor kalan şarjın. Boş vaktim olmadığı günlerde 3 gün şarja takmadığım da oluyor. Zaten 50-60 dakikada %5'ten %100 oluyor.

Eğer oyun oynayacaksan o fiyat segmentinde X3 Pro'dan daha iyi bir telefon yok zaten. Donanım olarak rakipsiz. Adreno 640 ve Snapdragon 860 gibi hayvani bir donanıma sahip. 120Hz ekran da cabası (IPS LCD). Ama ağır bir telefondur. Onu baştan söyleyeyim.

Ha yok oyun oynamayacaksan Note 10 Pro daha iyi bir seçim.
Amoled 120 Hz ekran var ve çok yeni bir telefon.

Üstelik saydığın telefonlar arasında cam gövdeye sahip olan tek telefon.

Şarj durumunu hatırlamıyorum ama. İncelemesine bir bak. Kerem Enginar incelemişti.
Benim de listeye yazdığım bir telefondu ama donanımdan dolayı elemiştim.

Bu arada Note 10 Pro da Cod Mobile vs gibi high end oyunları rahatlıkla oynatır. Ama üst düzey ayarlarda değil. Yani oyun oynatmıyor vs gibi bir durum söz konusu değil. Sadece safkan oyuncu bir telefonu değil X3 Pro gibi.

Eğer oyun oynayacaksan o fiyat segmentinde X3 Pro'dan daha iyi bir telefon yok zaten. Donanım olarak rakipsiz. Adreno 640 ve Snapdragon 860 gibi hayvani bir donanıma sahip. 120Hz ekran da cabası (IPS LCD). Ama ağır bir telefondur. Onu baştan söyleyeyim.

Ha yok oyun oynamaycaksan Note 10 Pro daha iyi bir seçim.
Amoled 120 Hz ekran var ve daha çok yeni bir telefon.

Üstelik saydığın telefonlar arasında cam gövde olan tek telefon.

Şarj durumunu bilmiyorum hatırlamıyorum ama. İncelemesini bir bak. Kerem Enginar incelemişti.

Bu arada Note 10 Pro da Cod Mobile vs gibi high end oyunları rahatlıkla oynatır. Ama üst düzey ayarlarda. Yani oyun oynatmıyor vs gibi bir durum söz konusu değil. Sadece safkan oyuncu bir telefonu değil X3 Pro gibi.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Oyun oynamayı sevmiyorum telefonda. Zamanında en kral oyunları pcde oynadık. Zaten işten güçten fırsat kalmıyor. Amoled ekran almak istiyorum aslında. Ipse ısınamadım birtürlü. Isınmasın istiyorum mate 10 lite yanıyor çünkü. Şarjı gitsin istiyorum. Sanırım 10 proya daha yakınım

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Oyun oynamayı sevmiyorum telefonda. Zamanında en kral oyunları pcde oynadık. Zaten işten güçten fırsat kalmıyor. Amoled ekran almak istiyorum aslında. Ipse ısınamadım birtürlü. Isınmasın istiyorum mate 10 lite yanıyor çünkü. Şarjı gitsin istiyorum. Sanırım 10 proya daha yakınım
Dediğim gibi, incelemesine ve kullanıcı yorumlarına bakmalısın. Telefon yeni olduğu için hakkında çok bilgi yok. Özellikle şarj durumu modelden modele değişebiliyor aynı donanımlar ve benzer büyüklükte bataryalar kullanılmasına rağmen. Arayüzü vs gibi tonla ıvır zıvır var.
Ama özelliklerine göre epey iyi bir telefon. Amoled ekran da gerçekten bir başka oluyor. Hele hele 120Hz olunca.

Bir telefon için abartılı fiyatlar ödenmesine karşıyım. 1 hafta önce Amazon'dan 2500 liraya GM 21 Pro aldım. Taş gibi telefon. 2500 bile verirken içim rahat değildi ancak en azından Türkiye piyasası için f/p oranı en iyi telefonlardan biri olduğunu düşünüyorum.

Ha yok oyun oynamayacaksan Note 10 Pro daha iyi bir seçim.
Amoled 120 Hz ekran var ve çok yeni bir telefon.

Üstelik saydığın telefonlar arasında cam gövdeye sahip olan tek telefon.

Şarj durumunu hatırlamıyorum ama. İncelemesine bir bak. Kerem Enginar incelemişti.

Bu arada Note 10 Pro da Cod Mobile vs gibi high end oyunları rahatlıkla oynatır. Ama üst düzey ayarlarda değil. Yani oyun oynatmıyor vs gibi bir durum söz konusu değil. Sadece safkan oyuncu bir telefonu değil X3 Pro gibi.
Ben F2 pro almayı düşünüyordum ama oyun vs için değil de günlük kullanım için. O zaman ona 4700-4800 TL vermek yerine 3700'e Note 10 pro almak daha mı mantıklı yoksa aradaki farkı hak ediyor mu bu f2 pro? Telefondan pek anlamamda bu pop up kamera sayesinde ilgimi çekmişti f2 pro.

Bir telefon için abartılı fiyatlar ödenmesine karşıyım. 1 hafta önce Amazon'dan 2500 liraya GM 21 Pro aldım. Taş gibi telefon. 2500 bile verirken içim rahat değildi ancak en azından Türkiye piyasası için f/p oranı en iyi telefonlardan biri olduğunu düşünüyorum.
abartili avatarlarda sevmiyorsun sanirim renktas. yok mu dusuk pikselli baska foto

Ben F2 pro almayı düşünüyordum ama oyun vs için değil de günlük kullanım için. O zaman ona 4700-4800 TL vermek yerine 3700'e Note 10 pro almak daha mı mantıklı yoksa aradaki farkı hak ediyor mu bu f2 pro? Telefondan pek anlamamda bu pop up kamera sayesinde ilgimi çekmişti f2 pro.
Günlük kullanım içinse bu 3 telefonda gayet iyi başlıkta belirttiğim 🙏🏻

anladım rengim telefondan anladıgını düşündüğüm 1kaç kişi: @Melih Peker @Keramettin TANRIVERDİ @Melih Sönmez @Mete Temiz @Bekir Keser @Umut Öfkeli
Valla ben Apple ekosistemi kullandığım İçin Apple iPhone se2020 aldım ekranı ufak olsa da çok memnunum.

androidte Samsung s20fe baktım en ideal telefondu ama exynos işlemci ısındığından ötürü problemler var stabil değil, snapdragon şu versiyonu Tr ye gelecekti geldiyse o alınır.

poco x3 pro çok hoşuma gitti oyun oynayan biri için en ideal telefon

xiaomi x11 pro mu neydi 108 mp kamera fena değil onu da beğendim.

samsung a52 güzel ama zam yaptılar saçma şekilde.

bu telefonları bir değerlendirin derim
Ayrıca one+ Türkiye’ye geliyor resmî olarak ona da bakın derim

Hocam iyi denk gelmiş.
Ben de F2 Pro düşünüyorum çünkü. Hatta kararım kesin. Çok araştırdım, 1 yıl önce çıkmış bir telefon olmasına rağmen donanım olarak hala rakipsiz bir telefon. (bu fiyat segmentinde)
Bunun bir de F3'ü çıktı da, o hem bütçemi aştı hem de şarj sıkıntısı var.
COD Mobile vs gibi high end oyunları oynamayı sevdiğim için donanım benim açımdan birincil faktör.
Adreno 650 ve SD 865 var cihazda. Amiral gemisi bir telefon yani.
Çentiksiz olması da ayrı bir cezbetti tabii.

Ama gel gelelim eksi yönü yok mu, var.
Amoled ekran var, ama 60 Hz. Ha 120 Hz IPS'e tercih ederim yine ama daha ucuza görüldüğü gibi 120 Hz Amoled ekranlı telefonlar da var. Günlük kullanımda illa o 120Hz'in etkisi olacaktır akıcılık bakımından.

Bir de ağır bir telefon. 220 gram. 200 gram sınırının bile üstünde yani. Hani öyle batarya koyunca doğal bir durum ama, eksi işte.
Note 10 pro ise 193 gram. Arada epey fark var.

Telefonu sadece günlük kullanım için alacak olsam bunun ameleliğini yapmayı sineye çekmezdim mesela.

Bir de Mono hoparlör var. Hani ses olarak bir sıkıntısını duymadım ama Note 10 Pro'da Stereo kullanılmış. İlla daha iyi bir kalite sunacaktır.

Yani demem o ki, o donanımı o fiyata almak için bir yerlerden feragat etmek zorunda kalıyorsunuz ve ben bunları kabul ettim, çünkü ihtiyacıma yönelik bir ürün.

Ama sizin yerinizde olsam daha hafif, daha güzel fotolar çeken ve kesinlikle Amoled ekranlı ve en azından 90 Hz yenilemeye sahip telefonlara bakarım. Zaten bu segmentteki telefonların alayı aynı donanımı kullanıyor. SD720/730 ve Adreno 618. Bunlar standart. Gövde, ekran, kamera, şarj durumu vs değişiyor.

Bu segmentte epey bir cihaz var. Gerçekten ince eleyip sık dokumak lazım seçim yaparken. Yani illa Note 10 Pro alın demiyorum ama alet güzel görünüyor. Şarj sıkıntısı yoksa kesinlikle değerlendireceğim telefonlardan biri olurdu.

Red me note 9 pro aldım. Telefonun şarjını bitiremiyorum. Bütün gün oyun oynuyorum, ikinci günün akşamında ancak bitiyor. 3-4 ay oldu alalı, kasma, bug vs hiçbirşey olmadı. 40 derece antep sıcağında ısınma yapmadı. Ses güzel, görüntü güzel. Telefon iyi çekiyor. Tek problem biraz büyük, tek elle kullanmak zor. Onada problem dersen artık. Red me note 10 proda bundan 2 kat daha iyidir diye tahmin ediyorum

Red me note 9 pro aldım. Telefonun şarjını bitiremiyorum. Bütün gün oyun oynuyorum, ikinci günün akşamında ancak bitiyor. 3-4 ay oldu alalı, kasma, bug vs hiçbirşey olmadı. 40 derece antep sıcağında ısınma yapmadı. Ses güzel, görüntü güzel. Telefon iyi çekiyor. Tek problem biraz büyük, tek elle kullanmak zor. Onada problem dersen artık. Red me note 10 proda bundan 2 kat daha iyidir diye tahmin ediyorum
Şöyle bir destek atayım ben de:
Arkadaşta Note 9 Pro var ve aynı şekilde çok memnun.

Üstad bu arada Cod Mobile oynuyorsan duo atalım telefonu alınca. :asd:

ÜStad bu arada Cod Mobile oynuyorsan duo atalım telefonu alınca. :asd:
Mobile hiç denemedim, PCde 3 sene boyunca bilfiil şehrimdeki hakim savcı eczacı öğretmen kim varsa her hafta koca koca adamlar internet cafeye gittik cod için :asd: Pandemide ara verdik, şimdi nostalji yapıp pokemon Goya sardım. Ondan önce de Sniper 3D gibi eğlencelik oyunlar oynuyordum :D Malum dersler bitti, okulda boş oturuyoruz. FPS oyunları telefonda ve playstation vb makinalarda beceremiyorum. illa A4 tech mouse olacak. Halbuki, atari nesliyiz, playstation nesliyiz ama FPS hiç onyamayınca konsolda garip geliyor.

Soran arkadaşa bir not, eşim iphone 11 aldı aynı dönem, bendeki telefonla sürekli değiştirmek istiyor. Benim elime alasım gelmiyor iphone'u. Değişirsek satar note 10 pro alırım :asd:

Geri
Üst Alt