Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !

Ya bu tercuman hobbit lere benziyo gitsin HobbitİdmanYurdu nda tercümanlık yapsın Galatasaraya hobbit bi teknik direktör gelirse geri gelir yapar tercümanlığını

:tiphat: :D

Iste bunu seviyorum.

Bence klübe gelen her yabancıya direk girişte Türkçe kursu verilmeli:).Herkes rahat eder :).

Ben farklı bir yöne temas edeceğim. Rijkaard a niye ingilizce tercüman kullandırılıyor?. Kendi lisanını kullansa daha etkili olmazmı? Sonuçta ne kadar iyi ingilizcesi olursa olsun ana dil gibi iletişim kurulabilirmi?

HER ZAMAN HER YERDE, ALİ SAMİ YEN'DE

Ben farklı bir yöne temas edeceğim. Rijkaard a niye ingilizce tercüman kullandırılıyor?. Kendi lisanını kullansa daha etkili olmazmı? Sonuçta ne kadar iyi ingilizcesi olursa olsun ana dil gibi iletişim kurulabilirmi?

Doğru tespit!

Zaten konuşurken işkence çekiyor adam..

Benim anlamadığım hem Türkçe hem de Hollandaca (Felemenkçe'nin lehçesi sonuçta beni bozmayın :) ) bilen bir dolu adam varken (özellikle Hollanda ve Belçika'da yaşayan yüzbinlerce gurbetçi sayesinde) neden İngilizce tercüme yapıldığı Kerem abi'nin dediği gibi.

Bu konuya farkli yönden temas edeceğim.

Yanlış anlaşılmasın, Türkçe diline olan saygım ve sevgim sonsuz.

Fakat dışa açılımimzı sağlayacak ve diğer uluslarla iletişimimizi sağlayacak en önemli etken bir ortak dildir.

İngilizce dünyanin ortak dilidir.

Ayrıca yabancı insanlarla birlikte çalışıyorsak, ya onlara türkçe dilini öğreteceğiz (bilmem ne kadar zaman alir), ya da biz önceden ortak dil İngilizceyi öğrenmis olup, sorun yaşamayacağız.

Iyi temel ingilizce altyapisi olan her kişi kolayca Rijkaard`in söylediklerini anlayabilir.

Zaten adam oxford edebiyat ingilizcesi kulanmiyor.

Ne yazık ki toplum olarak İngilizce temel eğitimimiz yetersiz.

Uzun lafin birazcık kısası :

Toplum ve röpertaj icin mikrofonu uzatan şahıs, futbolcular dahil olmak üzere yabancı

ortak dil ingilizceyi anliyor ve konuşuyorsa, o zaman böyle tercümanlara muhtaç kalmayız, hata hiç tercümanlara gerek kalmaz.

katılıyorum

hem surinam dili hem de türkçe bilen birini bulmak baya zor olsa gerek:p

edit: eheh surinamın resmi dili felemenkçeymiş ve ülkenin tamamında başka konuşulan dil yokmuş..yamuldum yani..özür dilerim:)

Flemenkçe degil, Flamanca.

Yoo bildiğin felemenkçe. Flamancayı flamanlar konuşur..:p ayrıca f ile l arasında 'e' harfi var.. sen belçika'da olduğun için flamanca dersin..çünkü orda konuşulur flamanca..

Rijkaard'ın Tercümanı

Beyler anlamıyorum bu herifin napmaya çalıştığını, rijkaard inglizce bişeyler söylüyo. Bu herif kendi yorumlarını katıp tercüme ediyo, rijkaardın yorumu olmadıgı belli. Kim bu adama bu yetkiyi tanıyo anlamıyorum. Yalçın olayındada sanki rijkaard söylüyomuş gibi bu herif yanlış beyanat verdi

Cevap: rijkaard ın tercümanı

arkadasim tercumanlik cok zor is. bu adamlar canli yayinda bunlari ceviriyorlar ve bire bir tercume yapmak zaten turkce dili icin uygun degil. tabiki kendisininde kattigi kelimeler var ama anlamini verilen mesaji bozmamak sartiyla.

benim anlamadigim is neden ingilizce konusuluyor? artik felemenkcemi yoksa flamancami dersiniz ama hoca aklindakileri once kendi dilinden ingilizceye ceviriyor sonra bizimkide turkceye ceviriyor. nasil olucak bu is? aslinda hocamiz anlatmak istediklerini en iyi flamancadan direk turkceye ceviri olarak anlatir.

aslinda haberin videosu olsa iyi olurdu. ingilizce biln arkadaslarimiz muhakkak vardir burada.

Cevap: Rijkaard'ın Tercümanı

O zaman falamanca bilen birini bulsunlar rijkaarda

Cevap: Rijkaard'ın Tercümanı

Hollandaca bilen birini bulmak bu kadar zormu yha

Maç içinde de bu tercüman yardımıyla futbolculara taktik veriliyor. Eğer söylendiği gibi bir durum varsa oyuncuları saha içinde yanlış yönlendirebilir.

Kim nederse desin bu cocuk torpilli burada, ondan yollamiyorlar. Büyük Kaptanin torpili olabilir onunla beraber gelmisti sanirsam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt