Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !

Kendisi yine bugün Frank Rijkaard'ın basın toplantısında döktürmüştür(!)

Bütün futbolcularından fedakarlık yapmalarını istemiş ama muhteşem tercümanımız bunu yine acı çekmemiz lazım diye çevirmiştir. birazdan manşetlerde görürüz acı çekmemiz lazım diye..

Şirkette olduğum için izleyemedim ama kullandığı kelime neydi? Suffering mi sacrifice mıydı?

sacrifice kullandı.

Eee, yuh ulan! Bu kelimeyi bile acı çekmek olarak çeviriyorsa yuh derim. Adı üstünde sacrifice deyince kurban gelir akla ama diğer ilk akla gelen fedakarlık ve özveri anlamına gelmesidir. Sacrifice'dan acıya ulaşanı tebrik etmek lazım. Acep Rijkaard pain deseydi ne olurdu?

İşin ilginç tarafı rijkaard bir cümle söyledi tercüman çevirdi bütün basın toplantısı böyle devam etti .

Bazı arkadaşlar not alması gerek gibi bazı önerilerde bulunmuştu ama bu basın toplantısı da anlaşılıyor ki tercümanımzın ingilizcesi yetersiz. Kulube mail attım yine ama ne olacak bilmiyorum.

rijkaard basın toplantısını bitirmek istediğini ona iletti adam direk masadan kalktı basına birşey söylemeden rijkaard da onunla kalktı adam sorunlu gibi.

ekşi sözlükten alıntı

bugünkü basın toplantısında üst üste büyük yanlışlar yapmış tercümandır. aklımda kalanlardan bir tanesi, şöyle bir şeyler:

"if we are interested... we make transfer bla bla"

çeviri: "eğer futbolcu ilginçse transfer ederiz, ilginç değilse etmeyiz vs."

ilginç futbolcu nedir arkadaşım !?? "ilgi duymak, ilgilenmek" bilmezsen azcık ayıp olmaz mı?!

bir diğeri ise:

"we have to sacrifice... to win bla bla"

çeviri: "acı çekmemiz gerek"

güzel kardeşim, "fedakarlık"la "acı çekmek" arasında ciddi bir fark var. daha da vahimi, bu ifadenin birçok spor sitesinde an itibariyle manşet olması.

https://www.webaslan.com/...rijkaard-konustu/?ref=abm1

yok mu bir hollandalı türk yahu ?!! düzgünce çeviri yapsın.

Kendisi yine bugün Frank Rijkaard'ın basın toplantısında döktürmüştür(!)

Bütün futbolcularından fedakarlık yapmalarını istemiş ama muhteşem tercümanımız bunu yine acı çekmemiz lazım diye çevirmiştir. birazdan manşetlerde görürüz acı çekmemiz lazım diye..

Resmi site

https://www.galatasaray.org/futbol/avrupaligi/haber/4345.php

Ama hiç kolay bir maç değil, takımımızın acı çekmesi lazım turu geçmek için. Acı çekmekten şunu anlayabiliriz, yani takımımızın tüm gücünü ortaya koyması lazım. Bu bilgilendirmeden sonra da taraftarımızla futbolcularımızın güzel bir birleşmesi olacak diye düşünüyorum." dedi.

Yeter artık! Bu adam rüyalarıma bile giriyor. :(

bülent korkmaz getirmişti gençlerbirliğinden bu tercümanı. maalesef bize verdiği zararlardan bir tanesidir.

rijkaard'a tercümanın yetersizliğini söyleyen biri yok mu acaba? ben olsam daha fazla katlanamazdım.

bu ne ya adam şakıtıyor alakasız şeyler söylediğinden basına malzeme çıkıyor

İşin ilginç tarafı rijkaard bir cümle söyledi tercüman çevirdi bütün basın toplantısı böyle devam etti .

Bazı arkadaşlar not alması gerek gibi bazı önerilerde bulunmuştu ama bu basın toplantısı da anlaşılıyor ki tercümanımzın ingilizcesi yetersiz. Kulube mail attım yine ama ne olacak bilmiyorum.

Topluca mail atmalıyız. Hepimiz aynı metni yazmalıyız. Metni de burada belirleyebiliriz. Artık birşeyler yapmak lazım.

Topluca mail atmalıyız. Hepimiz aynı metni yazmalıyız. Metni de burada belirleyebiliriz. Artık birşeyler yapmak lazım.

ben 10-20 tane mail attım... sizlerde atın ... taraftar olarak tercüman dikkatimi çekti ve çok yalnış çevirileri yada eksikleri var. galatasaray için yetersiz, antremanlarda yapacağı küçük bir hata bile sistemin oturması için büyük bir zaman kaybına sebep verir. gibisinden bir şeyler yazmıştım... :gs:

Forumdaki bütün Galatasaraylılar kulube 1 mail atsa tercümanımızla ilgili çok daha dikkat çekeriz.

Şu anda gerçekten en önemli olay bu tercümanın Rijkaard'ın yanında canlı bomba şeklinde dolaşmasıdır. bu konuda daha da hassas davranmamız gerekiyor.

lütfen aşağıdaki mail adresine tercüman ile ilgili bir kaç şey yazın.

https://www.galatasaray.org/bize_ulasin.php

Ben düşüncelerimi yolladım inşallah bu mesajlar çoğalır ve dikkate alınır.

hadi hayırlısı, attım ben de.

bakalım bir sonuç getircek mi...

Siteye kendi mail adresim eskidiği için üye olamıyorum.Ama gerçekten dikkat çekmemiz lazım bu konuya.

Lütfen herkes şikayetlerini dile getirsin. Bu vasat tercüman Galasatarıyımıza asla yakışmıyor. Herkes duyarlı olsun ve mailleri göndersin lütfen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt