Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !

cenk diye biri var zaten. ama tatilde galiba yeni evlendi

yok mu eski bir oyuncumuz hem iyi turkcesi olan hem ingilizcesi olan.

cenk diye biri var zaten. ama tatilde galiba yeni evlendi

yok mu eski bir oyuncumuz hem iyi turkcesi olan hem ingilizcesi olan.

Cenk Ergün'de A Takım İdari Menajeri .O da tercümanlık yapmıyor.

Türk oyuncular içinde bugun bile İngilizcesi iyi olan var mıdır diye soruyorum:)

Biz maillerimizi atalım ,tepkimizi ortaya koyalım ilk hamlede:)

Hocanın en son konusmasını dinlemedim sonra gördüm acı cekmemiz lazım gibi bişey söylemiş güya ne alaka dedim ilk duyunca burdada ceviri hatası varmıydı?

Hocanın en son konusmasını dinlemedim sonra gördüm acı cekmemiz lazım gibi bişey söylemiş güya ne alaka dedim ilk duyunca burdada ceviri hatası varmıydı?

Vardı. İlgilenmek kelimesini, ilginç futbolcu bulursak alırız diye çevirdi.

İlginç futbolcu nedir?

kardeşim sen o 'interested''lı cümleyi ilginç bir oyuncu olursa alırız diye çeviriyorsan resmen ingilizceden gıdım anlamıyorsun ya da anlıyorsan da gerekli pratik seviyede değilsin demektir bu kadar basit .. Artık bu konu açıklığa kavuşsun yoksa dayanamayacağım bu adamdan çeviri dinlemeye .. Bir de bu basın toplantısında kullanılan dil sade ve anlaşılması kolay olur genelde resmi diller .. Sen bunu bir de antrenman sahasında yapıyoresan hepten battık biz ..

Evet ! Hem de utanç verici ! bir biçimde .. Adam sacrifice'a fedakarlık yerine acı çekmek , interested'a ilgimizi çeken demek yerine ilginç dedi .. :mad:

peki anlatmak istedigi neydi hocanın:D acı cekmemiz lazım diye bişey:o ilginc futbolcu herhalde sabri tarzında:D

Rijkaard bütün oyuncularından fedakarlık göstermeleri gerektiğini söylerken, tercümanımız acı çekmemiz lazım diyerek çevirmiştir.

kendisinin ingilizcesi yeterli değil ve onun hataları yüzünden sürekli manşetlerdeyiz.

--utanç verici

- 25 kişiye indiricem kadroyu

- acı çekmemiz lazım

bu örnekler önceki sayfalara bakarak çoğaltabilirsin :)

Rijkaard bütün oyuncularından fedakarlık göstermeleri gerektiğini söylerken, tercümanımız acı çekmemiz lazım diyerek çevirmiştir.

kendisinin ingilizcesi yeterli değil ve onun hataları yüzünden sürekli manşetlerdeyiz.

--utanç verici

- acı çekmemiz lazım

Evet Arzu'nun dediği gibi ayrıca adam arada daha ne hatalar yapıyor da bu en belirginlerinden nispeten daha küçük şeyler olduğundan göze batmıyor ya da gündeme gelmiyor .. Ama şunu söyleyebiliriz ki bu adamın %100 doğru çevirdiği gramer olarak karışık 1 cümlesi dahi yok maalesef .. Antrenman sahasında 1'e 1 toplantılarda neler oluyor kimbilir .. Ahh ah ..

--utanç verici

- acı çekmemiz lazım

Yasananlar tam komedi klup olarak gectim tam burası türkiye denincek türdenmiş.

Hep avrupalıyız avrupaya acılan pencereyiz biz diyoruz misal böyle bişey barcada olsa interde olsa hepsini gectim portoda olsa ve hep mansetlerde olsanız bazı kelimeler takımınızı kucultucek türden olsa(acı cekmemiz lazım rakip tobol) vb gibi en basitinden ne olur?

tercümanımız böyle olunca da rijkaard yanlış tanıtılıyor ve yanlış anlaşılıyor taraftar gözünde.

bugun gazeteler bu açıklamayı verdikten sonra ki okuyucu yorumlarına göz gezdirdim "neden acı çekicez", yenilcez kesin kafasına yenmek yok bir de dünyanın en iyi hocası" gibi söylemler var.

Sonuçta herkesin ingilizcesi yok ülkemizde, bu tür forumlardan uzak olduğunu varsayarsak cogu taraftar gazetede yazılanlara inanıyor.Onları Rijkaard söylemiş zannediyor.

Sabır yeminleri ediyoruz ama bu tür söylemleri yanlış anlayan taraftar, gün gelir zor durumda bırakabilir bizleri.

bu da olayın taraftar gözünden analizi:)

tercümanımız böyle olunca da rijkaard yanlış tanıtılıyor ve yanlış anlaşılıyor taraftar gözünde.

bugun gazeteler bu açıklamayı verdikten sonra ki okuyucu yorumlarına göz gezdirdim "neden acı çekicez", yenilcez kesin kafasına yenmek yok bir de dünyanın en iyi hocası" gibi söylemler var.

Sonuçta herkesin ingilizcesi yok ülkemizde, bu tür forumlardan uzak olduğunu varsayarsak cogu taraftar gazetede yazılanlara inanıyor.Onları Rijkaard söylemiş zannediyor.

Sabır yeminleri ediyoruz ama bu tür söylemleri yanlış anlayan taraftar, gün gelir zor durumda bırakabilir bizleri.

bu da olayın taraftar gözünden analizi:)

Evet canlı örnegi ben bi sitenin mansetinde görünce ne diyo bu herif demiştim:p

Bu tercüman bizim canımızı çok yakacak gibi duruyor.

Evet canlı örnegi ben bi sitenin mansetinde görünce ne diyo bu herif demiştim:p

Bu sebeble bu konuyu hep yukarda tutmaya çalışıyorum.Kulube fazlaca mail attım ama 1-2 kişiyle olmaz.

Hep beraber bir şeyler yapmamız gerekiyor.

Bu sebeble bu konuyu hep yukarda tutmaya çalışıyorum.Kulube fazlaca mail attım ama 1-2 kişiyle olmaz.

Hep beraber bir şeyler yapmamız gerekiyor.

Mesela?

Bu adam Genclerbirligindenmi geldi bize bülent korkmazın referansıyla:o?

Mesela?

Bu adam Genclerbirligindenmi geldi bize bülent korkmazın referansıyla:o?

sende mail atabilirsin kulube.şikayetlerini,endişelerini dile getir.

https://www.galatasaray.org/bize_ulasin.php

evet Gençlerbirliği'nden Bülent Korkmaz referansıyla geldi ama kulubunde hiç tercümanı test etmeden işe almaması gerekir.

Bülent Korkmaz'a suçu atmak çok adil değil:)

sende mail atabilirsin kulube.şikayetlerini,endişelerini dile getir.

https://www.galatasaray.org/bize_ulasin.php

evet Gençlerbirliği'nden Bülent Korkmaz referansıyla geldi ama kulubunde hiç tercümanı test etmeden işe almaması gerekir.

Bülent Korkmaz'a suçu atmak çok adil değil:)

Suc atmak icin demedim ama yinede torpille gelmiş gibi duruyor.

Saol atıyorum şimdi;)

Suc atmak icin demedim ama yinede torpille gelmiş gibi duruyor.

Saol atıyorum şimdi;)

suc atmağı genel anlamda söyledim kişisel algılama.

Çoğu Kişi de Bülent Korkmaz referans işte ne beklenir ki gibi söylemler var da o yüzden söyledim.:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt