Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !

"Sonuç beni şaşırtmadı!"

Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard, Eskişehirspor beraberliği sonrası Lig TV'nin konuğu oldu. Oynanan futbolu beğendiğini ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, beraberliğe şaşırmadığını da söyledi.

Şimdi bu haberin nasıl oluştuğuna dikkat çekmek istiyorum. Muhabir soruyor: "Beraberlik sizi şaşırttı mı" Tercüma çeviriyor: "Berberlikten dolayı şok oldunuz mu" Rijkaard önce gülüyor (ki kim olsa güler) : Her iki takımın da nasıl oynadığını anlatıyor ve bu sebepten dolayı bereberlik sürpriz olmadı diyor. Tercüman çeviriyor: Beraberliğe şaşırmadım.

Ya arkadaşlar yok mu aranızda yönetimden birini tanıyan felan. Ortaokuldaki yeğenimin ingilizcesi bile bu adamınkinden iyi.

Ayrıca çok şaşırıyorum: İngilizce düzeyi çok iyi olan insanların bulunduğu bir yönetimden hiç mi birini rahatsız etmiyor, bu çeviri saçmalıkları ve hataları.

Artık bu adamın çevirilerini duymayayım diye Rijkaard'ın basın toplantılarını izlemiyorum. Hele her cümleye "baktığınız zaman" diye başlaması yok mu...

Bu adamın bir tane doğru cümlesi yok tamam zaten bire bir çevrilmez ama adam manalarını değiştiriyor hatta kendi yorumunu katıyor hatta ve hatta saçmalıyor.

(Mert çetinden bahsediyorum :) )

Gökhan Saki'yi Rijkaard'ın tercümanı yapalım. Hem Hollanda doğumlu Türk, hem de kavga falan çıktığında imha eder karşı tarafı.. :D

Bu adam bildigin ingilizce katili. be adam hic mi utanma yok sende. ne Rijkaardin söylediklerini adam gibi ceviriyor ne de muhabirlerin sorularini iletebiliyor. tam bir rezalet yahu. bir an önce cözüm bulsunlar. bu is cigrindan cikmaya basladi.

Frank: "Galatasaray'da calismaktan onur ve gurur duyuyorum. Uzun yillar burada calismak istiyorum." Dinledigim kadariyla ilk cumle de sorun yok, ama "uzun yillar burada calismak istiyorum" diye bir sey soyledigini duymadim, hatta buna yakin bir sey dedigini bile duymadim.

Tercumani ben de cok sert elestiriyordum ilk baslarda, ama yanilmiyorsam 4 dil biliyormus bu arkadas. Ayrica takim icinde sevilen biri anlayabildigim kadariyla goruntulerden.. Bu yuzden "isini gelecekte daha iyi yapar umarim" demeye baslamistim.

Eger ben kacirmadiysam Frank'in hic soylemedigi bir cumleyi tek basina kurup soylemesi cok yanlis. Sonucta bu soz manset olacaktir, sonra yabanci basina boyle aktarilacaktir vs. vs. Zincirleme bir reaksiyon soz konusu burada. Sonradan "hayir boyle demedim" aciklamasi da yapilabilecek birsey degil, buyuk tepkiler olusur. Daha dikkatli olmali bu konularda.

Zaten Türkiyede dogru düzkün bir tercüman yok, son 5.yila bakiniz.

Rezalet.

evet, çocuk İngilizce bilmiyor çok yarım yamalak biliyor.. dandirik bir durum koskoca Galatasaray nasıl böyle yapıyor anlamıyorum...

İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan birisi olarak arkadaşlara katılıyorum. :D Bizim bölümden birisini atasan buraya, bu çocuktan çok daha iyi çeviri yapar. Cümleleri ya eksik ya da yanlış çeviriyor.

katalanca veya ispanyolca olarak konuşurlarsa ben yaparım:D

Ben umudumu kestim bu tercüman olayından...O kadar çok mail atıp da Kulup değiştirmiyorsa başka çözüm yolları bulmak lazım...

İngilizce kursuna gönderebilirler....

Ben umudumu kestim bu tercüman olayından...O kadar çok mail atıp da Kulup değiştirmiyorsa başka çözüm yolları bulmak lazım...

İngilizce kursuna gönderebilirler....

Bu adama ingilizce kursu da işe yaramaz. Mesela Acun yıllarca ülke ülke firarda dolaştı. Ama arka arkaya 2 cümle kuracak kadar ingilizce öğrenemedi. Bildiğim kadarı ile ingilizce öğretmenliğinde mi ne okumuş. Düşünün yani.

Yani bazı adamlarda yetenek yoktur; ne kadar uğraşsan da beceremez.

Yönetim duy sesimizi kurtar bizi bu tercüman rezaletinden.

Sanirim buradaki onemi portekizce ve almancayi da iyi konusabilmesi. Sadece ingilizce ile sinirli degil bilgisi yani. Ayrica Frank'in sevdigi de belli adami.

Sirf dil bilmenin yeterli oldugunu dusunmuyorum, muhtemelen futbol, antrenman bilgisinin de yeterli olmasi gerekiyordur bu is icin. Sadece ingilizce uzerinden dusunmemek lazim bunu.

Soylenmeyen bir cumleyi soylenmis gibi cevirmek ilginc ama. Yetenekle bir ilgisi yok bunun, neyle var bilemiyorum acikcasi :)

Bizde çok iyi tercumanlar var esasında.Cenk Abi var,Yako Abi var.Mert Abi daha çok tecrübesiz.Kendi düşünceleriyle çevirmek isterken işi berbat ediyor.

Sanirim buradaki onemi portekizce ve almancayi da iyi konusabilmesi. Sadece ingilizce ile sinirli degil bilgisi yani. Ayrica Frank'in sevdigi de belli adami.

Sirf dil bilmenin yeterli oldugunu dusunmuyorum, muhtemelen futbol, antrenman bilgisinin de yeterli olmasi gerekiyordur bu is icin. Sadece ingilizce uzerinden dusunmemek lazim bunu.

Soylenmeyen bir cumleyi soylenmis gibi cevirmek ilginc ama. Yetenekle bir ilgisi yok bunun, neyle var bilemiyorum acikcasi :)

Bu adamın futbol bilgisinden de şüpheliyim. Daha önceki röportajlarda teknik kelimleri de yanlış çevirdiğine şahit oldum. Bu arkadaş portekizce ve ispanyolca biliyor sanırım. Almanca bildiğini sanmıyorum. Ama ingilizcesini gördükten sonra portekizcesine de pek güvenemem. İspanyolcası da ingilizcesinden farklı değil.

Bizde çok iyi tercumanlar var esasında.Cenk Abi var,Yako Abi var.Mert Abi daha çok tecrübesiz.Kendi düşünceleriyle çevirmek isterken işi berbat ediyor.

Yako çatır ççatır ingilizce konuşuyor. Ne söylendiyse aynen çeviriyor.

Bu eleman ekliyor çıkarıyor süslüyor öyle anlatıyor ki; zaten inglizcesi de, grammeri de berbat. "Baktığınız zaman" diye başlamayan cümlesi yok.

bu cocuk kesinlikle rijkaardin ozlu sozlerini yok ediyor yaaa, dun seyrettim gene. iyi niyetle olmuyor bu isler.

kelimeleri cevirse daha iyi tek tek

cumlenin anlamini cevirecek duzeyde olmamasini anliyorum. ama kalkipta kafadan sallamasini gorunce utaniyorum vallahi

Ya bu tercuman hobbit lere benziyo gitsin HobbitİdmanYurdu nda tercümanlık yapsın Galatasaraya hobbit bi teknik direktör gelirse geri gelir yapar tercümanlığını

Flemenkçe bilen birini niye getirmiyolar ki anlamıyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt