TERİM | Netflix

Hakani göstermeyelim diye cabaladiklari icin maç özetleri sacma sapan şekildeydi.
Hakan mevzusu biraz devlet politikasi belgeseli yapanlarin yaptığı bir mevzu değilmiş. Maclari kaynak olarak anadolu ajansindan alirken bu isimleri gosterilmeyecek diye veriliyormuş teroristi ovme ve yüceltme mevzusundan.

Pek heyecan uyandırıcı bir bekleyiş yoktu bende aslında. Doğrusuyla yanlışıyla her şeyin anlatıldığı, simaen tanımadığımız bir sürü insanın çıkıp olumlu olumsuz şeyler anlattığı bir belgesel olmayacaktı.

Konuşulan ve izlediğim birçok kesitlere bakınca izlemeye gerek görmüyorum.

İzlediğim kesitler ayrıca çok dandik. Buradaki bazı arkadaşlar edit yapsa daha kaliteli olurdu.

Twitter'da daha sinematik editler filan var.

Hocamız bütün kovulmalarinda haklı ve mağdur tarafmış. Bildigimiz seyler. Ünal Aysal 2 kere arıyor açmıyor, floryaya almıyor, tupcuyle anlaşıyor lakin hoca haklı. Niye? Çünkü ünal Aysal terime eleman dedi. Çok buyuk ayıp. Surekli tek tarafli anlatim. Kendini anlattığın bir yapım yapabilirsin lakin tek taraflı şekilde heriflere niye salliyorsun. Cevap haklari yok bir sey yok. Klasik terim neyse.

En merak ettiğin konu uefadan sonra niye ayrıldıgiydi. Onu anlatsaydı bari de yapımdan bir şey öğrendik diyebilseydik. O da yok. Mehmet demirkol ustadin dediği gibi zaman kaybı.

Efsane İmparator'un belgeselinin olması çok iyi ama fazla güzelleme ve mağdur tarafı oynamak var, sezarın hakkı sezara da teslim edilmemiş

Zaten Hakan Şükür'ün olmaması bu serüvende tam saçmalık, o da büyük yer kaplayınca golleri bile göstermemişler belgeselde.
Hep de hatalı başkanlar olmuş, Terim mağdur olmuş, nedense kırılmaları göstermemişler.
Örneğin içerideki 5-0'lık Chelsea mağlubiyetinden sonra kırılma maçı Terim'in yedeklerle çıktığı 0-0 biten Bursaspor maçıdır, o maçta kimleri kimleri kulübede oturttu oraya değinilmesini beklerdim, değinilmemiş.
Arsenal maçında Bülent Kaptan'ın omzu çıkık oynamasına gereken vurgu yapılmamış.
Haydi Hakan firari falan anladık da Bülent, Tugay, Hakan Ünsal, Suat, Ergün, belki Emre B. de muhakkak olmalıydı ilk dönemini anlatırken. Emre'ye 16 yaşında nasıl şamp liginde forma verdiği, cesareti vs hiç değinilmemiş bunlara.
Eser Hoca, Bülent Hoca ve en önemlisi Müfit hoca çok daha fazla yer almalıydı.
Maç skorları ve avrupa başarısı üzerinden ilerleyen bir belgesel.
UEFA sevincimizi kursağımızda bırakırcasına Fiorentina'ya gitmesinin tam nedenini açıklamamış.
Finali de sürprizliydi, başkan mı olacak nedir.

İmparator ve Galatasaray sevgimden izledim, herkes de izler, ama başarılı bir yapım olmamış malesef.

Hocamız bütün kovulmalarinda haklı ve mağdur tarafmış. Bildigimiz seyler. Ünal Aysal 2 kere arıyor açmıyor, floryaya almıyor, tupcuyle anlaşıyor lakin hoca haklı. Niye? Çünkü ünal Aysal terime eleman dedi. Çok buyuk ayıp. Surekli tek tarafli anlatim. Kendini anlattığın bir yapım yapabilirsin lakin tek taraflı şekilde heriflere niye salliyorsun. Cevap haklari yok bir sey yok. Klasik terim neyse.

En merak ettiğin konu uefadan sonra niye ayrıldıgiydi. Onu anlatsaydı bari de yapımdan bir şey öğrendik diyebilseydik. O da yok. Mehmet demirkol ustadin dediği gibi zaman kaybı.
Ayrılma olayında Aysal ile alakalı eleştiri kısmı antrenmanda kovulması ki bunun tartışılacak bir tarafı yok. Öyle oldu zira. Ayrılmasının sebebiyle alakalı bir şey anlatmıyor, eleman muhabbeti falan geçiyor muydu ben hatırlamıyorum? Bir iddia yok yani ortada ki cevap versin Aysal. Deseydi ki yaz döneminde Bilic bana Aysal'ın kendisine teklif yaptığını söyledi, t.d. bakıyorlardı benim yerime vs burada cevap hakkı doğardı. Veya yönetim kadrosunun değişmesi, Terim'e yakın isimlerin uzaklaştırılması falan anlatılsaydı eyvallah. Ama tek bahsedilen antrenmanda kovulması ki tam olarak öyle oldu olay. He Aysal'a niye antrenmanda kovdun diye sorabilirlerdi tabii de gereksiz bir detay o kadar yaşanandan sonra.

Uefa sonrası ayrılık kısmında bence ekstrem bir olay yok, benim anladığım ve tahminim Terim Fio'dan teklif geldiğini söylüyor Süren de hayırlı olsun minvalinde cevap veriyor. Vay sen misin bana kal diye ısrar etmeyen diyerek hoca İtalya'nın yolunu tutuyor.

Zaman bulamadim henuz :( Onumuzdeki haftasonu artik sabirsizlaniyorum o yuzden girmemeye calisiyorum basliga ancak merak da etmiyor degilim yorumlarinizi. Bu yuzden, spoiler ekleyen herkese tesekkurler

Ayrılma olayında Aysal ile alakalı eleştiri kısmı antrenmanda kovulması ki bunun tartışılacak bir tarafı yok. Öyle oldu zira. Ayrılmasının sebebiyle alakalı bir şey anlatmıyor, eleman muhabbeti falan geçiyor muydu ben hatırlamıyorum? Bir iddia yok yani ortada ki cevap versin Aysal. Deseydi ki yaz döneminde Bilic bana Aysal'ın kendisine teklif yaptığını söyledi, t.d. bakıyorlardı benim yerime vs burada cevap hakkı doğardı. Veya yönetim kadrosunun değişmesi, Terim'e yakın isimlerin uzaklaştırılması falan anlatılsaydı eyvallah. Ama tek bahsedilen antrenmanda kovulması ki tam olarak öyle oldu olay. He Aysal'a niye antrenmanda kovdun diye sorabilirlerdi tabii de gereksiz bir detay o kadar yaşanandan sonra.

Uefa sonrası ayrılık kısmında bence ekstrem bir olay yok, benim anladığım ve tahminim Terim Fio'dan teklif geldiğini söylüyor Süren de hayırlı olsun minvalinde cevap veriyor. Vay sen misin bana kal diye ısrar etmeyen diyerek hoca İtalya'nın yolunu tutuyor.
Eleman mevzusu gösteriliyor. Hikayede konu direkt eleman mevzusunun ustune insa ediliyor zaten. Nasil kacirdin orayı :o

Bugün nasıl eleştirsem diye düşünüp şöyle bişey yakaladım

Okan kendisiyle ilgili röp veriyo,övüyo,onore ediyo

Belgeselin sonunda terim ucu açık konuştuğu için hikaye daha bitmedi diyip belkide okanın koltuğunda gözü olduğunu söylüyo

Bunu yapan kendisi rijkaard ve tudor başımızdayken yaptığımız teklife takımın başında td varken görüşme yapmam diyip prensibim var diyen kişi

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bu ne saygısızlık

Ayrıca okan konuşurken alt kısma gs tdsi ibaresi yazamamış leşflix korkusundan

Bugün nasıl eleştirsem diye düşünüp şöyle bişey yakaladım

Okan kendisiyle ilgili röp veriyo,övüyo,onore ediyo

Belgeselin sonunda terim ucu açık konuştuğu için hikaye daha bitmedi diyip belkide okanın koltuğunda gözü olduğunu söylüyo

Bunu yapan kendisi rijkaard ve tudor başımızdayken yaptığımız teklife takımın başında td varken görüşme yapmam diyip prensibim var diyen kişi

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bu ne saygısızlık

Ayrıca okan konuşurken alt kısma gs tdsi ibaresi yazamamış leşflix korkusundan
Belgesel cekildiginde Okan imzalamis miydi? Ne giydigine de hic dikkat etmedim.

Faruk Sürenin işim çıktı deyip ikna yemeğinden ayrılmasıymış öyle anlattı kendince

katılıyorum

Hakanla Arif gösterilse belgesel Türkiye'de yayınlanamazdı, izin vermezlerdi.

Tüm başarıyı sahiplendiği falan da FTye düşman olmayı becerebilenlerin safsatası. Her başarısına kulp taktınız, belgeseli yapıldı ve dünya çapında yayınlandı bunu da başka nedenlere bağlarsınız tabii, normal.
Bu yayınlanana belgesel denemez belgeselde iyi- kötü tarafları lehine aleyhine konular ele alınmalı. SAdece iyi olduğu değil diğer kişilerde olmalıydı mesela Aysali, Bülent Korkmaz, Tugay gibi isimler olmalıydı.

Belgesel cekildiginde Okan imzalamis miydi? Ne giydigine de hic dikkat etmedim.
Ne farkederki,görevde torent olsa nolur hani prensipti,hani ilkeydi,hani meslek etiğiydi

Görevi başında biri varken o koltuğu hedefleyen açıklama yapamazsın eğer prensip sahibiyim görevi başında biri varken konuşmak doğru olmaz diyosan

Bazi olaylarin icine fazla girmemisler dedigin gibi neden gitti italya ya asil sebep neydi, veya Burak Elmas dönemini neredeyse pas gecmisler orda neler oldu hic anlatilmadi.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

biriyle ilgili belgesel yapılıyor olumsuz olaylar zaten olmaması cok normal ozaman iş eleştiriye dönerdi tadı kaçardı

olumsuz olayların olmaması dogru fakat hakan bülent hasan gibi figürlerin olmaması tamamen sacmalık
Tam tersi belgesel diyorsak olumsuz olaylar da olmalıydı zaten belgeselin amacı o kişiyle ilgili olumlu- olumsuz olayları aktarmaktır bu konuda o olayları olayların içinde olan kişilere de söv verilir ve karar izleyiciye bırakılır. Sadece kişinin olumlu olaylarının olduğu şey belgesel değil de o kişinin otobiyografisi falan olur.

Geri
Üst Alt