Terim ve Evlatçılık Sorunsalı

Kemal Tan Canatan

Dursun başkanla sonsuza
Hocaların Hocası
Profesyonel dünyada böyle bir mantik yok. Bugün avrupanin büyük kulüplerinin hepsini arastirirsaniz bu insanlarin bulunduklari konuma pasta yedirerek veya hocalarina sarilarak gelmediklerini görürsünüz. Örnegin Bundesliga'nin 18 takiminin yardimci hocalarini arastirin. Bu yardimcilarin hepsinin ortak noktasi seminerler yapip ardindan kücük adimlarla (genc takim hocasi veya yardimcisi vs.) bulunduklari noktaya gelmis oldugunu göreceksiniz.

Mesela sen bugün 16-17 yasinda tecrübesiz, genc bir futbolcuyu buz gibi suya atarmisin? Özellikle Fatih Terim olarak atarmisin? Yok merak ettigimden soruyorum cünkü Selcuk, Necati, Riera, Hasan, Ümit de yaptiklarin tam anlamiyla bu.

Galatasaray kulübü bir hocanin ilk adimlari olamaz ve olmamali.

Yardimci Staff bir takim icin en az bas antrenör kadar önemli oldugunu yillardir görmemek af ederseniz tam anlamiyla aptalliktir. Kiyakla bulunduklari konuma gelen Hoca istemiyorum.

Tam bir sene sonra bu yazdiklarim Arda icin de gecerli olacagini hepimiz biliyoruz.

Üzücü!

Doluşur birazdan Terim fanları. Hala konularda görüyorum oyuncu yok hoca ne yapsın diye. Ban yedirecekler en sonunda. Bizimde aziz yıldırımımız terim ve anenesi. Keşke fanları ile birlikte Galatasarayın yakasından düşselerde rezil olacaksak onlarsız rezil olsak cümle aleme

Terim yıllardır böyle. Kendisine en kızdığım nokta bu olmuştur. Bazı oyunculara öyle bir takılıp kalıyor ki.

Ama dün başka bir boyuta evrildiğini gördüm. Mohamedi kamuoyu önünde yargılayıp bazı evlatlarına laf kondurmamaktan çekinmiyor. Geçen hafta Ömeri bu hafta Aytaçı taraftardan koruyor.

Son düzenleme:
Doluşur birazdan Terim fanları. Hala konularda görüyorum oyuncu yok hoca ne yapsın diye. Ban yedirecekler en sonunda. Bizimde aziz yıldırımımız terim ve anenesi. Keşke fanları ile birlikte Galatasarayın yakasından düşselerde rezil olacaksak onlarsız rezil olsak cümle aleme

Bu ofansif tavrından vazgeçmeni tavsiye ederim, isteyen gider 10 sene Terim kalmalı yazar, forumlarda her türlü kimine göre mantıklı/mantıksız fikir sunulabilir, saygı duyamıyorsan ya da bu seni rahatsız ediyorsa burada vakit geçirmemen gerekiyor.

Terim yıllardır böyle. Kendisine en kızdığım nokta bu olmuştur. Bazı oyunculara öyle bir takılıp kalıyor ki.

Ama dün başka bir boyuta evrildiğini gördüm. Mohamedi kamuoyu önünde yargılayıp bazı evlatlarına laf kondurmaktan çekinmiyor. Geçen hafta Ömeri bu hafta Aytaçı taraftardan koruyor.

aytaç bizim seviyemizde değil gelmeden de söylüyordum ama bir oyuncuyu daha 2. maçında ıslıklamak da normal değil

ıslıklayabiliyorsan 3 4 senedir takımı adım adım bitiren kulübedeki adamı ıslıkla bakalım

Çok rahatsızsan koca evrende forum ve galatasaray dışında vakit geçireceğin şeylerde var onlara yönel bizi de darlama her postta.

SM-G900FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu ofansif tavrından vazgeçmeni tavsiye ederim, isteyen gider 10 sene Terim kalmalı yazar, forumlarda her türlü kimine göre mantıklı/mantıksız fikir sunulabilir, saygı duyamıyorsan ya da bu seni rahatsız ediyorsa burada vakit geçirmemen gerekiyor.
Ben onlara küfretmiyor saygısızlık yapmıyorum. Nasıl bize karşı bir saldırı varsa ve biz bunu şikayet etmiyorsak onlarında bu konuda şikayet etme lüksleri malesef yok sayın adminim. Amacımız Galatasaray. Yoksa banane terimden Falcaodan Burak Elmastan

ben hala istediğimiz seviyeye geleceğimizi düşünüyorum. biraz zaman, az kaldı. yalnız lig için konusmak gerekirse diğer takımlarda taş gibi oldu. geçen seneki oyunun üstüne çıkmamız bir şey ifade etmez çok çok iyi olmak zorundayız. güzel bir sezon olacakmış gibi hissediyorum.

Arda bir elini öptü nerdeyse kendi gittiğinde hoca yapacak. Liyakat sorunu var kendisinde.

Ben onlara küfretmiyor saygısızlık yapmıyorum. Nasıl bize karşı bir saldırı varsa ve biz bunu şikayet etmiyorsak onlarında bu konuda şikayet etme lüksleri malesef yok sayın adminim. Amacımız Galatasaray. Yoksa banane terimden Falcaodan Burak Elmastan
Tabii ki onların da şikayet etme hakkı yok, neler neler okuyoruz farklı konularda da , demek istediğim bazı şeylere gözü, kulağı tıkamak gerekiyor.

Ben almanyada büyüdüm. 8 yasinda futbola basladim 30 yasimda futbolu biraktim. U12,U13,U14 takimlarda alt liglerinde oynadigim da bile Bizim 3 hocamiz vardi. Teknik direktör, yardimci anternör ve taktik hocamiz vardi. Haftada 3 kere antreman yapiyorduk. Bunlarin 2 antremani sadece bize taktik ögretioyrlardi. Bunlarin bunun okulunu okuyorlardi.

Yemin edebilirim bunlar bile Terimden daha cok taktik bilgileri vardi.

Ben almanyada büyüdüm. 8 yasinda futbola basladim 30 yasimda futbolu biraktim. U12,U13,U14 takimlarda alt liglerinde oynadigim da bile Bizim 3 hocamiz vardi. Teknik direktör, yardimci anternör ve taktik hocamiz vardi. Haftada 3 kere antreman yapiyorduk. Bunlarin 2 antremani sadece bize taktik ögretioyrlardi. Bunlarin bunun okulunu okuyorlardi.

Terim'in taktikten anlamadığı yorumu boş iş kusura bakma, senin sahada gördüğün hocaların bilgisini ifade etmez, sana gösterebildiğini ifade eder ki bir teknik direktör de kafasındakiyle sahadaki örtüştüğü sürece başarılı olabilir.

Bunda da elindeki oyuncu grubuyla oynatmaya çalıştığın yapının örtüşmesi gerekiyor, bu da sorumluluk sahibi hocanın planlaması gereken bir iştir. Evet Terim'in kafasındakiyle sahadaki örtüşmüyor, bu da onu başarısız yapıyor ama teknik/taktikten anlamıyor dediğinde yıllarca onunla çalışmış olman falan lazım.

Katiliyorum. Bizim takimda da böyleydi. Hatta Tuchelin calistirdigi takimin afrikali bir oyuncusu, Angola milli takiminda da oynamis bir oyuncu, kendisi futbolu birakti ve Augsburg takiminda staja basladi. Ardindan bizi calistirmadan önce Genc takimlari calistirmisti. Bize Tuchel antrenmani yaptiriyordu.

Terim'in taktikten anlamadığı yorumu boş iş kusura bakma, senin sahada gördüğün hocaların bilgisini ifade etmez, sana gösterebildiğini ifade eder ki bir teknik direktör de kafasındakiyle sahadaki örtüştüğü sürece başarılı olabilir.

Bunda da elindeki oyuncu grubuyla oynatmaya çalıştığın yapının örtüşmesi gerekiyor, bu da sorumluluk sahibi hocanın planlaması gereken bir iştir. Evet Terim'in kafasındakiyle sahadaki örtüşmüyor, bu da onu başarısız yapıyor ama teknik/taktikten anlamıyor dediğinde yıllarca onunla çalışmış olman falan lazım.

Terim büyük takım futbolu oynatmaya çalışıyor, zaten hep böyle oynattı yıllarca. İlerde basan topa sürekli hakim olan kanat ve göbekten varyasyonlar deneyen, top kaybedince şok pres deneyen. Hocayı 96 dan beri takip ederim hiç bir zaman bu felsefesinden vazgeçmedi. Teknik taktikten anlamaz diyen futbol cahillerini çok dikkate almamak gerekir. Ama özellikle bugünlerde yaşadığı sorun büyük takım oyununu küçük oyuncularla oynamak zorunda kalması ya da tercih etmesi. netice de olmuyor. Büyük takım oyunu Aytaç gibi, Ömer gibi, Sekidika gibi vasat topçularla oynanmaz. Orta saha 3lüsü Aytaç, Berkan ve taylan gibi 6-8 arası 3 oyuncu ile büyük takım futbolu olmaz. hoca bunun farkındamı değilmi bilmiyorum ama takviye yapılmazsa işimiz zor.

Terim büyük takım futbolu oynatmaya çalışıyor, zaten hep böyle oynattı yıllarca. İlerde basan topa sürekli hakim olan kanat ve göbekten varyasyonlar deneyen, top kaybedince şok pres deneyen. Hocayı 96 dan beri takip ederim hiç bir zaman bu felsefesinden vazgeçmedi. Teknik taktikten anlamaz diyen futbol cahillerini çok dikkate almamak gerekir. Ama özellikle bugünlerde yaşadığı sorun büyük takım oyununu küçük oyuncularla oynamak zorunda kalması ya da tercih etmesi. netice de olmuyor. Büyük takım oyunu Aytaç gibi, Ömer gibi, Sekidika gibi vasat topçularla oynanmaz. Orta saha 3lüsü Aytaç, Berkan ve taylan gibi 6-8 arası 3 oyuncu ile büyük takım futbolu olmaz. hoca bunun farkındamı değilmi bilmiyorum ama takviye yapılmazsa işimiz zor.

kusura bakma renktas ama böyle büyük bütce ile 30 yildir sadece bu oyun anlayis ile onyarsa ve alternatif plani yoksa ben ona taktik bilgisi vardir diyemem.

Geri
Üst Alt