Terim ve Evlatçılık Sorunsalı

Terim büyük takım futbolu oynatmaya çalışıyor, zaten hep böyle oynattı yıllarca. İlerde basan topa sürekli hakim olan kanat ve göbekten varyasyonlar deneyen, top kaybedince şok pres deneyen. Hocayı 96 dan beri takip ederim hiç bir zaman bu felsefesinden vazgeçmedi. Teknik taktikten anlamaz diyen futbol cahillerini çok dikkate almamak gerekir. Ama özellikle bugünlerde yaşadığı sorun büyük takım oyununu küçük oyuncularla oynamak zorunda kalması ya da tercih etmesi. netice de olmuyor. Büyük takım oyunu Aytaç gibi, Ömer gibi, Sekidika gibi vasat topçularla oynanmaz. Orta saha 3lüsü Aytaç, Berkan ve taylan gibi 6-8 arası 3 oyuncu ile büyük takım futbolu olmaz. hoca bunun farkındamı değilmi bilmiyorum ama takviye yapılmazsa işimiz zor.

kendinizi komik duruma düşürmeyin

nzonzi seri belhanda feghouli babel falcao ile oynadığı oyun çok mu iyiydi

geldiğinden bu yana çalıştığı santraforlar gomis diagne falcao mohammed ki yedek için gelenleri saymıyorum

iki stoper 13 milyon gömdük

yönetimle çatışa çatışa ardayı aldırttı babeli çaktı

insanın kör olması lazım olanları görmemek için

ligi alanyanın sivasın önünde bitirmek için st john diye bir takımı elemek için daha kaç oyuncu alalım siz söyleyin

daha 2 ay önce başlamış olsa neyse de 5. sezonuna giriyor adım adım bitirdi takımı da tek tek oyuncuları da

Terim genç düşmanı, 3 yil ver, her sene bir ton genç alıp mo gibi harcamaya calişir ve onuların yerine bir ton oyuncu daha alır.

kendinizi komik duruma düşürmeyin

nzonzi seri belhanda feghouli babel falcao ile oynadığı oyun çok mu iyiydi

geldiğinden bu yana çalıştığı santraforlar gomis diagne falcao mohammed ki yedek için gelenleri saymıyorum

iki stoper 13 milyon gömdük

yönetimle çatışa çatışa ardayı aldırttı babeli çaktı

insanın kör olması lazım olanları görmemek için

ligi alanyanın sivasın önünde bitirmek için st john diye bir takımı elemek için daha kaç oyuncu alalım siz söyleyin

daha 2 ay önce başlamış olsa neyse de 5. sezonuna giriyor adım adım bitirdi takımı da tek tek oyuncuları da

eyvallah renktaş siz futbollu herşeyi çok iyi biliyorsunuz ben bi halttan anlamıyorum. komik duruma düşmeyeyim bari. siz buyrun devam edin..

iyi futbolcu atacak arkadasım. 6 pastan öyle güzel önüne aldığı topu dağa taşa vuramaz. o topu gol yapıp sonra 45 de çıksa evet haklısınız da muhammed konusunda gereksiz yükleniliyor terim'e.

taktik olarak muhammedi besleyecek seyler yaptırmayabilir. ama muhammed de ilk geldiği günlerdeki gibi orta sahaya gelip top dağıtmıyor. savunma arkasına kosmuyor. orda dikilerek gol atılacağını düşünüyorsa bu galatasaray'da mümkün değil. çaba göremiyoruz çaba.

eyvallah renktaş siz futbollu herşeyi çok iyi biliyorsunuz ben bi halttan anlamıyorum. komik duruma düşmeyeyim bari. siz buyrun devam edin..

renktaş bunun bilmek bilmemekle alakası yok eminim ki en az benim kadar biliyorsundur ama bir adamı korumayı kendi bilginizin önüne koymayın

o kadar eminim ki siz de maçı izlerken bu takım ne oynuyor diyorsunuz

bu rezilliğin sebebi hep mi oyuncular hep mi yönetim

hepsi değişiyor yardımcıları bile değişiyor ama değişmeyen tek şey kendisi ve kötü oyun

acaba bu bile bir şeyler anlatmıyor mu

fatih terimin yuhalanması ve istifasına kadar gidecek bir sorunsal, çünkü o ıslıkların bi kısmı aslında terime. belhanda,akbaba,arda,ömer,babel gibi futbol fakiri adamları sürekli sahaya kurtarıcı olarak süren bir insana akıl sır erdirmek imkansız.

Terimin derdi galatasarayin gelecegi degilki günü kurtarmak, onun icinde yardimci olarak da eski yalaka futbolculari aliyor yanina, cünkü onlar laf olsun diye orda görev yapiyor, terim efendinin antremanda cani birsey yapmak istemeyince, oglum selcuk necati gelin sunlari biraz kosturun sonra cift kale mac yaptirin ben tribünden sizi izlerim diyor.

Birde misal Faroli gibi bir yardimci gelse adam durmadan hocam sunu degistirmemiz gerek bunu yaparsak daha iyi olur demesini tahmül edemeyen bir adam. Termin gidince arkasinda ne adam gibi emanet edebilecegi bir td yetistirmis olacak nede sampiyonluga oyniyacak gelecegin bir galatasayini kurmus olacak, koca bir enkaz birakip gidecek.

Dün düşünüyorum Muslera 'nın bu haline kaleci antrenörü hiç mi müdahale etmiyor, Fatih Terim 'e çıkıp konuşmuyor durumu diye. Ulan Fatih Terim 'in karşısında ağzını açıp konuşabilecek mi ki ?

Bir yanına Selçuk diğer yanına Necati'yi almış iyice ahbap çavuş ilişkisi kurmuş ağam paşam geçiriyor günlerini. Futbol oynamak başarılı olmak filan zerre umrunda değil

Yakında Florya 'nın girişine bir de heykelini diktirir ne güzel

konu antrenörlerle başlayıp ne ara topçuya bağlanıp değersizleştirildi yav. sayın ykürek ne güzel antrenör zaafiyeti ve bunun hoca tarafından bizahiti gözardı edilmesiyle konuya başlamış, 4 yılda toplam ederi vida'nın o kadarki maaşını bulmayan stoperlerden çıkılmış.

sahada evlatçılık filan yok, öyle olsa şener'in üstüne yedlin alınmaz, elin yarı sakat kiralığı her an ömer-taşdemir'in filan önünde tutulmaz, caner boşken kaçırılmazdı. hayatında bizim dışımızda topçuya benzemeyen onyekuru her geldiğinde değişilmez oldu, falcao-diagne kazandırılacak diye evlat adem'e forma garantisi verilmeyip kaybedildi, 6 numarada vasat bi yabancıyı almaktansa erzurum'un 8 numarası ülke futboluna kazandırıldı, adam lanet gelsin deyip tudor-pereira gibi işin kolayına kaçmaktansa belhanda-feghouli'yi bile mümkün mertebe kazanmaya çalıştı yav, yuh yani.

antrenör kademesinde sıkıntı var evet. o konuda her şeyiyle iyiniyetli olsa boştayken hamza'yı getirirdi, okan'ı getirirdi, kafasına gitmeyi yavaş yavaş yerleştirseydi farioli'yi getirirdi ama hem yanımdakiler çok işime karışmasın, hem de ben kötü gidersem ciddi alternatif yaratılmasın diye sürekli 0'dan tanıdık alıp onları bi şekle yontma derdinde. heriflerin kapasitesine de bakarsak geneli ne bugün için uygun ne de yarın için. sergen'in, şenol'un yanında çalışan herifler yurdun dört bi yanına dağılmış, terim'in antrenörler galatasaray'da görev bulamazlarsa spor programlarına bile çıkamıyorlar. hele kaleci antrenörü sıkıntısını 1 yıla yakındır yazıyorum gına geldi artık fadıl'ından da, tafosundan da. trabzon-fener sürekli kaleci çıkartıyosa başka bişey var demektir, o veya bu nedenle görmemekte kararlıyız. bi acziyetimiz var ama sürekli paye edildiği üzere saha içinden ziyade kenarda o sıkıntıyı yaşadığımız görüşündeyim.

fatih terimin yuhalanması ve istifasına kadar gidecek bir sorunsal, çünkü o ıslıkların bi kısmı aslında terime. belhanda,akbaba,arda,ömer,babel gibi futbol fakiri adamları sürekli sahaya kurtarıcı olarak süren bir insana akıl sır erdirmek imkansız.
Zaten Fatih Terim 'i yiyecek şey bu evlatçılığı olacak

Sen Mostafa Mohamed 'i medyanın karşısına at, aradan 1 dakika geçsin Ömer 'e Aytaç 'a sahip çık yok ya ?

Sanki Aytaç ne yaptı ki niye ıslıklanıyor değil mi ? Ömer gibi bir duran top ustasını niye ıslıkladılar hiç aklım almıyor halbuki Fatih Terim 'in öz evlatları bunlar

konu antrenörlerle başlayıp ne ara topçuya bağlanıp değersizleştirildi yav. sayın ykürek ne güzel antrenör zaafiyeti ve bunun hoca tarafından bizahiti gözardı edilmesiyle konuya başlamış, 4 yılda toplam ederi vida'nın o kadarki maaşını bulmayan stoperlerden çıkılmış.

sahada evlatçılık filan yok, öyle olsa şener'in üstüne yedlin alınmaz, elin yarı sakat kiralığı her an ömer-taşdemir'in filan önünde tutulmaz, caner boşken kaçırılmazdı. hayatında bizim dışımızda topçuya benzemeyen onyekuru her geldiğinde değişilmez oldu, falcao-diagne kazandırılacak diye evlat adem'e forma garantisi verilmeyip kaybedildi, 6 numarada vasat bi yabancıyı almaktansa erzurum'un 8 numarası ülke futboluna kazandırıldı, adam lanet gelsin deyip tudor-pereira gibi işin kolayına kaçmaktansa belhanda-feghouli'yi bile mümkün mertebe kazanmaya çalıştı yav, yuh yani.

antrenör kademesinde sıkıntı var evet. o konuda her şeyiyle iyiniyetli olsa boştayken hamza'yı getirirdi, okan'ı getirirdi, kafasına gitmeyi yavaş yavaş yerleştirseydi farioli'yi getirirdi ama hem yanımdakiler çok işime karışmasın, hem de ben kötü gidersem ciddi alternatif yaratılmasın diye sürekli 0'dan tanıdık alıp onları bi şekle yontma derdinde. heriflerin kapasitesine de bakarsak geneli ne bugün için uygun ne de yarın için. sergen'in, şenol'un yanında çalışan herifler yurdun dört bi yanına dağılmış, terim'in antrenörler galatasaray'da görev bulamazlarsa spor programlarına bile çıkamıyorlar. hele kaleci antrenörü sıkıntısını 1 yıla yakındır yazıyorum gına geldi artık fadıl'ından da, tafosundan da. trabzon-fener sürekli kaleci çıkartıyosa başka bişey var demektir, o veya bu nedenle görmemekte kararlıyız. bi acziyetimiz var ama sürekli paye edildiği üzere saha içinden ziyade kenarda o sıkıntıyı yaşadığımız görüşündeyim.
Sonunda konuyla alakali yorum yapan bir renkdasimiz cikti

renktaş bunun bilmek bilmemekle alakası yok eminim ki en az benim kadar biliyorsundur ama bir adamı korumayı kendi bilginizin önüne koymayın

o kadar eminim ki siz de maçı izlerken bu takım ne oynuyor diyorsunuz

bu rezilliğin sebebi hep mi oyuncular hep mi yönetim

hepsi değişiyor yardımcıları bile değişiyor ama değişmeyen tek şey kendisi ve kötü oyun

acaba bu bile bir şeyler anlatmıyor mu

Kimsenin amacının Terim'i savunmak olduğunu düşünmüyorum. Hocaya inananlar vardır inancını kaybedenler vardır. Herkesin tek derdi GS.

Nzonzi Seri li kadro transferin son gününde kuruldu hiç bir hazırlık dönemi yaşanmadıüı için lig başladıktan sonra oyun bulunmaya çalışıldı CL maçlarında fark yiyince takım dağıldı. Ama aynı kadro bir kaç değişiklikle 2. yarı efsane top oynadı taki pandemiye kadar. sonrası malum.

melo selçuk elmander engin baytar emre çolaklı kadro efsane top oynadı. sonraki sene sneijderlik drogba lı kadro o kadar iyi oynamasa da cl de çeyrek final yaptı.

Hocanın bende hayal kırıklığı yaratan sezonu geçen sene oldu, o kadroyu ligde şampiyon yapması gerekirdi. Geçen yıl çok eleştirdim halada geçen sezonu eleştiriyorum.

Bu seneye gelince hoca her ne kadar 4 senedir takımın başında olsa da ffp sonrası ilk defa bonservisli oyuncu transferleri yapılıyor ve sıfırdan takım kuruluyor. Dünyanın en zor işidir sıfırdan takım kurmak. oynanan kötü futbola rağmen transfer sezonunun bitmesini ve gerçek 11 in performansını şahsen beklerim. Geçiş döneminde yangın yapmanın bana göre bir anlamı yok. Ama transfer sezonun bittikten sonra yine kötü futbol devam ederse sizden daha sert eleştiriyi ben yaparım. umarım herşey iyi olur ve gerek kalmaz.

Geri
Üst Alt