Birincisi Fatih Terim'in başarıları ve takıma kattıkları hakkında hiçbir zaman atıp tutmadım, genelleme yapmanız yanlış. İkincisi Fatih Terim ve yardımcılarının ego probleminin olduğunu kabul etmemek, etmekten daha fazla olaya kapılmayı gerektirir. Hepimiz bunu görüyoruz. Gerek Mersin İdman Yurdu gerekse Orduspor maçlarının ardından ateş püskürdüğü Yıldırım Demirören ile yoldaşlık eden sayın hocamız bununla da yetinmeyip "lafta" önceden yapılmamış olan sözleşmeyi Ünal Aysal ile alay edercesine yine Yıldırım Demirören ile basın mensuplarına göstermişti hatırlarsanız. Galatasaray ahlakına yakışan bir şey mi bu sizce? Üçüncüsü başarı konusu. Fatih Terim dönemindeki başarıları hiç bir Galatasaraylı reddedemez. Fatih Terim takımdan gönderildiğinde takımın puan durumunda sıralamasını hatırlıyorsanız bu durumdan Mancini'yi sorumlu tutamazsınız. Ayrıca Mancini'nin üst tura çıkma başarısı gösterdiği Şampiyonlar Ligi grubundan Fatih Terim'in çıkabileceğini düşünüyorsanız söyleminiz baştan yanlıştır. Çünkü "muhtemelen lider olabileceğimiz" ibaresini kullanıyorsunuz. Öyleyse Fatih Terim de "muhtemelen" gruptan çıkabilecekti veya çıkamayacaktı. Netice olarak ölüm grubundan Mancini çıktı. Ayrıca "bam bam bam" gibi bir olgudan sistemli bir futbola dönmemizi sağlayan da "sadece ismine" bakılarak alındığını söylediğiniz Mancini'dir. Dördüncü olarak da nefret konusuna değineyim. Fatih Terim ve yardımcılarının (Vedat İnceefe de dahil) takımdan ayrıldıktan sonraki açıklamaları, alınan yolu bir şekilde içlerine sindirememeleri sadece komiklik. Kimsenin bu yüzden nefret edeceğini düşünmüyorum. Hiçbir Galatasaraylı Fatih Terim'i de, Hasan Şaş'ı da, Ümit Davala'yı da unutmaz. Ve yine unutmamak gerekir ki aslolan Fatih Terim, Mancini, Hasan Şaş, Ünal Aysal ve niceleri değil Galatasaray'dır. Kendini Galatasaray'dan üstün görmek ahlakımıza uyan bir durum değildir.
Hasan Sas ve Fatih Terim´de nekadar Ego varsa, Ünal Aysal´da da okadar Ego vardir. Amrabat Transferi bunu cok güzel gösteriyor aslinda... Kayseri Hurmasi ne dedi ? "Galatasaray para verip oyuncu alamiyor" dedi, sonra bizim baskan gitti 9 Milyon avro harcadi bu Transfer icin.
1. Fatih Terim Demirören´e ates püskürmedi, medaya, PDFK ve Tahkim kuruluna ates püskürdü...
2. Niye hep gidenler suclu, ama kulüp sucsuz ? Eger nerdeyse her giden Efsane, kötü bir sekilde ayriliyorsa, ozaman bu kulüp degerleri ile ilgili cok yalnis bir Politika izliyor demektir.
3.Cok Önemli ! Fatih Terim takimdan gittiginde daha 5. Hafta yeni bitmisti ve cok zorlu bir Inönü galibiyeti almistik.Iyi baslamadik, ama unutmayalim, daha bir hafta önce Besiktas sampiyonlugun en büyük adayi diyenler vardi... Sezon basi bunlar sorun degildir. Eger Mancini okadar üstün bir teknik adam olsaydi, ozaman o önceki haftalar fasa fiso olurdu, malum Fenerbahce kacinci kez puan kaybetti ama yeterince degerlendiremedik.
4. Fatih Terim neden cikamasin "ölüm grubundan" ? Juventus berbat bir sampiyonlar ligi sezonu oynadi ve anca 7 puan toplayabildiler. Biz Juventu´a karsi iyi oynamadik, ama Juventus CL´de her maci berbat oynadi, ve gollerinin yarisini penalti´dan attilar zaten. Sonucta büyük bir basari, ama Fatih Terim yapamzdi demek sacma. Adam bunlari zaten herzaman yapmis.
5. Ben Aslolan Fatih´dir Hasan´dir demiyorum. Ama ben bir Futbol taraftariyim, ve Hasan´lar Fatih´ler, Hagi´ler benim icin ap ayri bir yerdedir. Aslolan Galatasaray zihniyetinin arkasinda yillarca saklanan esasinda Türkiye´deki yönetici zihniyetidir.Kendi egolarini tatmin ederler, sonra elestiri yaparsan, bunu Galatasaray´a saldiri olarak degerlendirirler. Bana göre saha icinde ter akitmis her bir efsanemiz, yönetim kurulundaki gravatlilardan daha degerlidir. Ama bu Futbol´u sadece Futbol´dan bi haber gravatlilar yönettigi icin, ne yazikki geri kaliyoruz Türkiye´de.