Teşekkürler Ünal Aysal

Kendi uyudurduklariniza kendiniz inaniyorsunuz. Nerede Fatih Terim Melo´yu istememis ? Aramislar ama Melo kadar iyisini bulamamislar... Ve Fatih Terim Melo´dan yana kullanmis tercihini.
dün hasan şaş söyledi umutsunun yazdıklarını.çok iyi adamlar aramışlar melonun yerine gerçekten.wellington süper adam.

Hasan Şaş klasik ulaşamadığı ciğere mundar diyen kedi sendormu yaşıyor şu an. Bu tavır Galatasaray'a yakışan bir tavır değil. Sneijder'den verim almayı beceremediler, transfer politikasında yanlışlıklar yaptılar ve şimdi biz daha iyiydik yalanına kendilerini inandırma çabasındalar. Galatasaray taraftarı her şeyi görüyor Hasan Şaş, umarım yeni Ümit Özat olmazsın.

Bana göre esas bu Forum´da bu durum mecvut. Herkez kendini inandirmaya calisiyor Fatih Terim ve yardimcilarinin capsizligina, okadar kapilmislar ki bu hirstan nefret dogmaya baslamis artik.

Neden ?

Fatih Terim varken biz zaten nerdeyse hep Liderlik, Fatih Terim ile grupplardan ciktik Sampiyonlar Ligi ceyrek Final´i oynadik. Su an Mancini ile ikinci siradayiz, ve bir mac fazla ile 3 Puan fark var lider ile aramizda.

Simdi Dünya Stari diye aldigimiz Teknik Direktör (Muhtemelen sadece isimine bakarak) neden ayni basariyi yakaliyamiyor, diye cirpiniyorsunuz burada. Eger Mancini Fatih Terim´den bukadar üstün bir Teknik Direktör olsaydi, su an coktan Liderlik koltuguna oturmustuk bile. Su an takimin basinda Fatih Terim olsaydi, muhtemelen Lider olabilecegimizi sindiremiyorsunuz iciniz cünkü...

He, tamam Mancini bu takimi sampiyon yapabilir. Ama Fatih Terim zaten nerdeyse her sezon sampiyon yapti takimi.

Aysal da Melo'nun alternatiflerine bakıyoruz, hocamızın da belirlediği isimler var demişti. Sonra Terim Melo'da tekrar karar kılmıştı. Aysal Melo'yu sildim demiş olmasına rağmen.. Daha iyisi yoktu Melo'ya dönüldü. Sonra da maaş pazarlıkları vs ile süreç uzadı.

dün hasan şaş söyledi umutsunun yazdıklarını.çok iyi adamlar aramışlar melonun yerine gerçekten.wellington süper adam.

Bende dinledim, evet yerine adam aramislar, ama tercihlerini Melo´dan yana kullanmislar. Burada bilgileri eksik verip, kendinizi kandiriyorsunuz ne yazikki.

Aysal dememiş miydi ben kiralık adam almam diye.. şimdi büyük başkan olmuş..

fatih terim bizi iyi kandırdı

Evet, cok iyi uydurdu yakaladiklari basarilarini... Aslinda onlar hic olmadi cünkü, Galatasaray Rijkaard faciasindan sonra bir Terim faciasi yasadi, ve 2011-2012 sezonunda kümeden düstü. Bu piskolojik travmayi kaldiramayan Galatasaray taraftari, Fatih Terim´in hypnozuna kapilarak, kendilerine yeni bir dünya kurdular aslinda, ve devamli basarilarin geldigi bir polyanna dünyasina kapildilar.

Biz Fatih Terim döneminde devamli oynadigimiz ligin kümesinden düstük, ama Fatih Terim bizi öyle kandirdi ki, biz kendimizi herzaman Sampiyon sandik.

Aysal dememiş miydi ben kiralık adam almam diye.. şimdi büyük başkan olmuş..

Baskanlarin bukadar önem kazandigi bir Ülke, Futbol anlaminda Fakir´dir. Galatasaray basarili bir Futbol sergilese, bunlara gerek duymaz bizimkiler. Ama ayni AKAPELILER gibi, gecmis zamani kötüliyerek, kendilerine daha güzel bir dünya cizme cabasindilar.

Türkiye´deki taraftar profili gercekten basariyi hakketmiyor aslinda... Bu zihniyet yüzünden zaten Arda Ülke´den kacip kendini kurtardi.

Bana göre esas bu Forum´da bu durum mecvut. Herkez kendini inandirmaya calisiyor Fatih Terim ve yardimcilarinin capsizligina, okadar kapilmislar ki bu hirstan nefret dogmaya baslamis artik.

Neden ?

Fatih Terim varken biz zaten nerdeyse hep Liderlik, Fatih Terim ile grupplardan ciktik Sampiyonlar Ligi ceyrek Final´i oynadik. Su an Mancini ile ikinci siradayiz, ve bir mac fazla ile 3 Puan fark var lider ile aramizda.

Simdi Dünya Stari diye aldigimiz Teknik Direktör (Muhtemelen sadece isimine bakarak) neden ayni basariyi yakaliyamiyor, diye cirpiniyorsunuz burada. Eger Mancini Fatih Terim´den bukadar üstün bir Teknik Direktör olsaydi, su an coktan Liderlik koltuguna oturmustuk bile. Su an takimin basinda Fatih Terim olsaydi, muhtemelen Lider olabilecegimizi sindiremiyorsunuz iciniz cünkü...

He, tamam Mancini bu takimi sampiyon yapabilir. Ama Fatih Terim zaten nerdeyse her sezon sampiyon yapti takimi.

Birincisi Fatih Terim'in başarıları ve takıma kattıkları hakkında hiçbir zaman atıp tutmadım, genelleme yapmanız yanlış. İkincisi Fatih Terim ve yardımcılarının ego probleminin olduğunu kabul etmemek, etmekten daha fazla olaya kapılmayı gerektirir. Hepimiz bunu görüyoruz. Gerek Mersin İdman Yurdu gerekse Orduspor maçlarının ardından ateş püskürdüğü Yıldırım Demirören ile yoldaşlık eden sayın hocamız bununla da yetinmeyip "lafta" önceden yapılmamış olan sözleşmeyi Ünal Aysal ile alay edercesine yine Yıldırım Demirören ile basın mensuplarına göstermişti hatırlarsanız. Galatasaray ahlakına yakışan bir şey mi bu sizce? Üçüncüsü başarı konusu. Fatih Terim dönemindeki başarıları hiç bir Galatasaraylı reddedemez. Fatih Terim takımdan gönderildiğinde takımın puan durumunda sıralamasını hatırlıyorsanız bu durumdan Mancini'yi sorumlu tutamazsınız. Ayrıca Mancini'nin üst tura çıkma başarısı gösterdiği Şampiyonlar Ligi grubundan Fatih Terim'in çıkabileceğini düşünüyorsanız söyleminiz baştan yanlıştır. Çünkü "muhtemelen lider olabileceğimiz" ibaresini kullanıyorsunuz. Öyleyse Fatih Terim de "muhtemelen" gruptan çıkabilecekti veya çıkamayacaktı. Netice olarak ölüm grubundan Mancini çıktı. Ayrıca "bam bam bam" gibi bir olgudan sistemli bir futbola dönmemizi sağlayan da "sadece ismine" bakılarak alındığını söylediğiniz Mancini'dir. Dördüncü olarak da nefret konusuna değineyim. Fatih Terim ve yardımcılarının (Vedat İnceefe de dahil) takımdan ayrıldıktan sonraki açıklamaları, alınan yolu bir şekilde içlerine sindirememeleri sadece komiklik. Kimsenin bu yüzden nefret edeceğini düşünmüyorum. Hiçbir Galatasaraylı Fatih Terim'i de, Hasan Şaş'ı da, Ümit Davala'yı da unutmaz. Ve yine unutmamak gerekir ki aslolan Fatih Terim, Mancini, Hasan Şaş, Ünal Aysal ve niceleri değil Galatasaray'dır. Kendini Galatasaray'dan üstün görmek ahlakımıza uyan bir durum değildir.

Onu bunu geçin de 9 maç ceza alan adamı ben olsam tutmak istemem. Senin görevin maç esnasında takımının başında olmak. Ayrıca, bizde ayrılan herkes her zaman olumsuz eleştirir. Bizde hep kendileri başarılı olsun isterler. Şimdi hasan şaş başarısız olmamızı istiyordur, sırf komuşabilmek için. Bizde bunlar çok var. O kadar maç cezayı almaman gerek senin, gereksiz kahramanlık yapmayacaksın. En büyük başarıları onlarla yaşadık ama zararı gene kendileri veriyor. Başarılı olamamayı kabullenemiyorlar. Başkanın da hatası var tabi ki ama reklamda bile ayağına gitmem falan demeler ayıp ve saygısızlık bana göre.

Türkiye´de ne yazikki hic bir zaman gercek anlamda profesyonell Baskan olmadigi icin, burada cogu taraftar Sneijder ve Drogba gibi oyunculari almayi bir Vizyon saniyorlar.

Benim rahmetli Dedem bile mezardan kalkip ciksa, borcun altina girip menejerlere o talimati verir. Borca girdigin sürece, Drogba ve Sneijder Transferlerinde ne gibi bir Vizyon olabilir ? Ayni bu zihniyet Besiktas taraftarini köcek gibi oynatti zamaininda. Neden ?

Yillarca "Yeter Demirören Yeter" diyenler bir Q7 ve Guti´ye saniyede "Yetmez Demirören yetmez´ci" oldular. Neden ? Cünkü Türkiye´de büyük isim Transfer etmeyi vizyon saniyorlar.

Türk taraftarinin neye ihtiyaci var ? Gercekt anlamda Profesyonel bir Alman Kulüp Baskan´i, bu Türk Futbol´unu bir derlyip toplayacak.... Almanya´dan bir Baskan getirsek Ünal Aysal´dan sonra, ve borclari görse, arti ile Transfer´e harcanan paralari... Söyle söyler... "Die spinnen doch" "Kafayi yemis bunlar"

Alman´in yapacagi ilk is Transfermaliyetlerini yari yariya düsürmek olur zaten.... Sonra gelecek icin bir Plan kurmaya baslar, ve takimin potansiyelini yükseltir 6-7 sene icinde.

Neden ?

ya yazmıyım diyomda bi geçen seneki puan durumuda bakda boş boş konuşma galatasaray kaç puandaymış .ayrıca clde tur atladığın gruptan terim bu takımı çıkarırdı diyosan allahını seversen futbol izlemeyi bırak.

imparator geldi 8. bitirdiğimiz ligde 2 sene üstüste şampiyon olduk, şl yi unutmuştuk geldi çeyrek final yaptık

ulan kümede kal GalataSaray diye bağırıyorlardı şimdi GalataSaray lobisi diye ağlıyorlari. bunların hepsinde imparatorun payı var, yönetiminde payı var orası ayrı.

toplanmışlar forum köşelerinde yok neymiş transfer yanlışmış yok kılmış tüymüş bilmem neymiş, hasan gibi aslan gibi bir GalataSaraylı bile eleştiriliyor.

azıcık değer bilin kıymet bilin bu kadar vefasızlık adamlık değildir.

imparator geldi 8. bitirdiğimiz ligde 2 sene üstüste şampiyon olduk, şl yi unutmuştuk geldi çeyrek final yaptık

ulan kümede kal GalataSaray diye bağırıyorlardı şimdi GalataSaray lobisi diye ağlıyorlari. bunların hepsinde imparatorun payı var, yönetiminde payı var orası ayrı.

toplanmışlar forum köşelerinde yok neymiş transfer yanlışmış yok kılmış tüymüş bilmem neymiş, hasan gibi aslan gibi bir GalataSaraylı bile eleştiriliyor.

azıcık değer bilin kıymet bilin bu kadar vefasızlık adamlık değildir.
:eek:

Birincisi Fatih Terim'in başarıları ve takıma kattıkları hakkında hiçbir zaman atıp tutmadım, genelleme yapmanız yanlış. İkincisi Fatih Terim ve yardımcılarının ego probleminin olduğunu kabul etmemek, etmekten daha fazla olaya kapılmayı gerektirir. Hepimiz bunu görüyoruz. Gerek Mersin İdman Yurdu gerekse Orduspor maçlarının ardından ateş püskürdüğü Yıldırım Demirören ile yoldaşlık eden sayın hocamız bununla da yetinmeyip "lafta" önceden yapılmamış olan sözleşmeyi Ünal Aysal ile alay edercesine yine Yıldırım Demirören ile basın mensuplarına göstermişti hatırlarsanız. Galatasaray ahlakına yakışan bir şey mi bu sizce? Üçüncüsü başarı konusu. Fatih Terim dönemindeki başarıları hiç bir Galatasaraylı reddedemez. Fatih Terim takımdan gönderildiğinde takımın puan durumunda sıralamasını hatırlıyorsanız bu durumdan Mancini'yi sorumlu tutamazsınız. Ayrıca Mancini'nin üst tura çıkma başarısı gösterdiği Şampiyonlar Ligi grubundan Fatih Terim'in çıkabileceğini düşünüyorsanız söyleminiz baştan yanlıştır. Çünkü "muhtemelen lider olabileceğimiz" ibaresini kullanıyorsunuz. Öyleyse Fatih Terim de "muhtemelen" gruptan çıkabilecekti veya çıkamayacaktı. Netice olarak ölüm grubundan Mancini çıktı. Ayrıca "bam bam bam" gibi bir olgudan sistemli bir futbola dönmemizi sağlayan da "sadece ismine" bakılarak alındığını söylediğiniz Mancini'dir. Dördüncü olarak da nefret konusuna değineyim. Fatih Terim ve yardımcılarının (Vedat İnceefe de dahil) takımdan ayrıldıktan sonraki açıklamaları, alınan yolu bir şekilde içlerine sindirememeleri sadece komiklik. Kimsenin bu yüzden nefret edeceğini düşünmüyorum. Hiçbir Galatasaraylı Fatih Terim'i de, Hasan Şaş'ı da, Ümit Davala'yı da unutmaz. Ve yine unutmamak gerekir ki aslolan Fatih Terim, Mancini, Hasan Şaş, Ünal Aysal ve niceleri değil Galatasaray'dır. Kendini Galatasaray'dan üstün görmek ahlakımıza uyan bir durum değildir.

Hasan Sas ve Fatih Terim´de nekadar Ego varsa, Ünal Aysal´da da okadar Ego vardir. Amrabat Transferi bunu cok güzel gösteriyor aslinda... Kayseri Hurmasi ne dedi ? "Galatasaray para verip oyuncu alamiyor" dedi, sonra bizim baskan gitti 9 Milyon avro harcadi bu Transfer icin.

1. Fatih Terim Demirören´e ates püskürmedi, medaya, PDFK ve Tahkim kuruluna ates püskürdü...

2. Niye hep gidenler suclu, ama kulüp sucsuz ? Eger nerdeyse her giden Efsane, kötü bir sekilde ayriliyorsa, ozaman bu kulüp degerleri ile ilgili cok yalnis bir Politika izliyor demektir.

3.Cok Önemli ! Fatih Terim takimdan gittiginde daha 5. Hafta yeni bitmisti ve cok zorlu bir Inönü galibiyeti almistik.Iyi baslamadik, ama unutmayalim, daha bir hafta önce Besiktas sampiyonlugun en büyük adayi diyenler vardi... Sezon basi bunlar sorun degildir. Eger Mancini okadar üstün bir teknik adam olsaydi, ozaman o önceki haftalar fasa fiso olurdu, malum Fenerbahce kacinci kez puan kaybetti ama yeterince degerlendiremedik.

4. Fatih Terim neden cikamasin "ölüm grubundan" ? Juventus berbat bir sampiyonlar ligi sezonu oynadi ve anca 7 puan toplayabildiler. Biz Juventu´a karsi iyi oynamadik, ama Juventus CL´de her maci berbat oynadi, ve gollerinin yarisini penalti´dan attilar zaten. Sonucta büyük bir basari, ama Fatih Terim yapamzdi demek sacma. Adam bunlari zaten herzaman yapmis.

5. Ben Aslolan Fatih´dir Hasan´dir demiyorum. Ama ben bir Futbol taraftariyim, ve Hasan´lar Fatih´ler, Hagi´ler benim icin ap ayri bir yerdedir. Aslolan Galatasaray zihniyetinin arkasinda yillarca saklanan esasinda Türkiye´deki yönetici zihniyetidir.Kendi egolarini tatmin ederler, sonra elestiri yaparsan, bunu Galatasaray´a saldiri olarak degerlendirirler. Bana göre saha icinde ter akitmis her bir efsanemiz, yönetim kurulundaki gravatlilardan daha degerlidir. Ama bu Futbol´u sadece Futbol´dan bi haber gravatlilar yönettigi icin, ne yazikki geri kaliyoruz Türkiye´de.

niye sana göre başarı sadece o kadrodaylamı yapılabilir ? başka bir kadroyla başarı başarı olmuyormu ?

Hayır kesinlikle.Ben bunun bir ekip işi olduğunu her zaman her yerde söylerim.

Ancak siz mesela ''Terim şampiyon yaptı '' diyorsunuz ne oyunculara ne yönetime ne taraftara en ufak övgü yok.Varsa yoksa Terim.

Uefa kupasını alırız ''imparator da imparator ''.Nerede Hagi ? Nerede Popescu-Taffarel ? Nerede Faruk Süren ? Nerede ASY'yi cehenneme çeviren taraftar ?

Böyle olaya tek taraflı bakılmaz...

Hayır kesinlikle.Ben bunun bir ekip işi olduğunu her zaman her yerde söylerim.

Ancak siz mesela ''Terim şampiyon yaptı '' diyorsunuz ne oyunculara ne yönetime ne taraftara en ufak övgü yok.Varsa yoksa Terim.

Uefa kupasını alırız ''imparator da imparator ''.Nerede Hagi ? Nerede Popescu-Taffarel ? Nerede Faruk Süren ? Nerede ASY'yi cehenneme çeviren taraftar ?

Böyle olaya tek taraflı bakılmaz...

yukarda yazımı okumadın değilmi ? itiraf et. bak orda ne yazıyor

"bunların hepsinde imparatorun payı var, yönetiminde payı var orası ayrı."

ama Fatih Terim nefreti gözünüzü öyle bir kör etmişki okumuyorsunuz bile.

tabiki yönetiminde payı var, teknik ekibinde var, sporcununda var hatta taraftarında var.

muslerayı övmüyormuyuz ? semihi ? meloyu ? eski selçuku ? vs... demekki kimse kimsenin hakkını yemiyor, başarı varsa hepbirlikte var.

sana tavsiyem bundan sonra oku öyle alıntı yap.

Geri
Üst Alt