Tezkere Kabul Edildi!

Affina siginarak, bu nedemk kardes (tahkikat encümeni) ? Hic duymadim boyle biseyide kusura bakma... Yazinin gerisinde bilmedigim bayagi seyler ogrendim, bu nedenle tesekkur ediyorum... Insanlar konusa konusa anlasirlarmis ya, super bi ornek aslinda... Dogru bildigim yanlislar, yanlis bildigim dogrular olabilir benimde (herkeste oldugu gibi) bu yuzden boyle aciklayici ve yetiskin/olgun bi yorum yazdigin icin sana tesekkur ederim.... Buraya uye olan herkes keske senin gibi cevap yazabilse veya bilgilendirse :hat:
Öncelikle ben teşekkür ederim, tahkikat encümeni, DP döneminde kurulan bir komisyon, detaylı bilgiyi internetten bulabilirsin ama artık bu tarihte çokta gerekli bir bilgi değil açıkçası :D bu konuların sürekli ülke gündeminde kalmasıda bana göre çok gereksiz, ama işte bizde tarihe,tarih gibi bakılmayıp herkes kendi siyasi görüşüne göre abuk sabuk yerlere çektiği için bir türlü çıkamadık ülke olarak bu işin içinden.

Korkudan bebeğini düşüren aileler, oturup işyeri için hüngür hüngür ağlayan kocaman adamlar var haberlerde..Bu alçaklara bunu hesabını sormalıdır.

Şahsen ben ışid'e doğrudan silah yardımı yapıldığına inanmıyorum, çok düz bir mantık bu.Şu an ışid'in elinde ki silahların çoğu ABD'nin ırak ordusuna çekilirken bıraktığı silahlar, bazı aklı sivriler buradan hareketle abd silahlandırdı diyor ışid'i ki alakası yok, musul düştüğünde ışid'in eline geçti tüm bu silahlar, abd'nin dahli yoktur demiyorum bilemeyeceğimiz bir konu ancak buradan hareketle böyle bir çıkarımda bulunmak çok saçma bence.

Pkk gibi ucube magara adamlarinin hakettigi son cok yakin.Devlet benim elimde olsa gercekten bende mudahale etmem.Kobani benim sinirlarim icinde mi ? Hayir.Peki orda bu magara adamlarinin kafalarinin ucmasi benim hosuma gider mi evet.İsid akp iktidarinin en buyuk akil oyunu ve besleyerek onu bu gunlere Akp getirdi.Bugune kadar niye iside elimizin kalkmadigi bugun birkez daha ortada.Yoksa buyuk bir devlet icin 3-5 tane kafa kesen adam hicde zor olmazdi.Akp isidi korumaya devam edecektir ve bunu hem Esada hemde pkk ya karsi kullanicaklar.Akp den beklenmeyen zekilikte bir guzellik

Erduvan bu milletin gerçek lideri olsaydi simdiye askeri sokardi Suriye ye. Ama milletin onun arkasinda olmadigini biliyor. Oyunu seçim rüsvetiyle satanlarin destegiyle sadece içerde hava basar.
Hadi baskomutan olsunda soksun askeri oraya. Eceli gelen ne yaparsa onu yapti. Bunlarda akilda yok. Pentagondan çikma bir proje olarak geldiler. Bu birikimsiz cahil insanlar cumhuriyetin sonunu getirecekler.
Osmanli döneminin sonuna benziyor memlektin durumu. Tarih tekerrürden ibaret diye bosuna dememisler. Atatürk'ün cemaat, tarikat gibi ortaçag kalintilarini kapatmasini, yaziyi ve ezani Türkçelestirmesini simdi daha iyi anliyoruz. 10 yasindaki çocuklara okulda toplu namaz kildirmak isteyen bir kafayla hiç bir demokratik cumhuriyet yasamaz.

Neden durup dururken savaş çikartalim Fahri bey?

Devlet şuan en iyisini yapiyor imho - bekliyor.

Başka ülkelere girirsek ülkeyi kötü duruma sokar, boşu boşuna şehitler düşer ve ekonomiyi ciddi şekilde zarar verir. EU'e girme şansimiz azalir.

Biz Rusya veya ABD gibi istedigimiz ülkeye giremeyiz.

Ne zaman ISID Türkiye saldirmak istiyorsa o zaman savaş ilan etsinler.

Ondan önce bırak yesinler birbirlerini

ÖSO terör örgütü kabul edilmiyor biliyorsundur mutlaka. Dha önce de silahlar verilmişti. Hem Türkiye hem batı verdi bir takım silahlar. Uluslararası hukuk açısından orada gayr-ı meşru olan rejim şu anda. Ayrıca IŞİD'i silahlandırdığımız iddiasıd a ayrı bir tartışma konusu da neyse oraya girmeyelim.

Evet Isid'i silahlandirmadik tirlarda yakalananlar gida malzemesiydi. Buna mi inaniyosun ?

OSO teror orgutudur demedim. Suriye icin teror orgutu dedim. Suriye topraklarina girip Suriye devletinin teror orgutu olarak gordugu OSO yu egitmek silahlandirmak savas sebebidir.

Birilerinin hayali icin ben savasa girmek istemiyorum. Isteyen akboylar kefenliboylar gitsin savassin.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Neden durup dururken savaş çikartalim Fahri bey?

Devlet şuan en iyisini yapiyor imho - bekliyor.

Başka ülkelere girirsek ülkeyi kötü duruma sokar, boşu boşuna şehitler düşer ve ekonomiyi ciddi şekilde zarar verir. EU'e girme şansimiz azalir.

Biz Rusya veya ABD gibi istedigimiz ülkeye giremeyiz.

Ne zaman ISID Türkiye saldirmak istiyorsa o zaman savaş ilan etsinler.

Ondan önce bırak yesinler birbirlerini

Katiliyorum. Girmeyelim savasa.Büyük devletler bile artik istedikleri gibi savasa giremezler. Dünyada tekrar çoklu güç dengeleri olustu.

Evet Isid'i silahlandirmadik tirlarda yakalananlar gida malzemesiydi. Buna mi inaniyosun ?

OSO teror orgutudur demedim. Suriye icin teror orgutu dedim. Suriye topraklarina girip Suriye devletinin teror orgutu olarak gordugu OSO yu egitmek silahlandirmak savas sebebidir.

Birilerinin hayali icin ben savasa girmek istemiyorum. Isteyen akboylar kefenliboylar gitsin savassin.

Kimse savaşa girelim demiyor zaten. Üstelik dediğim şeyi tek taraflı yapmayacak Türkiye. Uluslararası koalisyonun tamamı yapacak. Ama tabi henüz o aşamada değiliz.

Bence de girmeyelim savasa. Bizim savasimiz degil bu.

Benim devletten beklentim su. Hic bi sekilde hic bi teror orgutune ne olursa olsun destek verilmesin.
Avrupa li cihatcilarin Isid e katilmasi icin Turkiye den gecmesi gerekir. Sinirlarda guvenlik arttirilsin bu gecis engellensin. Bence cok zor olmasa gerek.

Esad ile savasiyor diye hic bir gruba destek olmamak gerek. Bugun Esad ile savasir yarin bizim basimiza bela olur.

Suriye ye Kobaneye her turlu insani yardim yapilsin ama hic bir askerimiz Suriye topraklarina girmesin. Bu bizim savasimiz degil.

Kimse savaşa girelim demiyor zaten. Üstelik dediğim şeyi tek taraflı yapmayacak Türkiye. Uluslararası koalisyonun tamamı yapacak. Ama tabi henüz o aşamada değiliz.

Bu dedigini sadece Turkiye istiyor o yuzden hayal dedim. Ne Rusya ne Iran izim verir nede Amerika ister bunu.

Bu dedigini sadece Turkiye istiyor o yuzden hayal dedim. Ne Rusya ne Iran izim verir nede Amerika ister bunu.

Evet şu anda Türkiye istiyor haklısın. Çünkü Esad'ın varlığı IŞİD gibi örgütleri doğuruyor, PYD'ye alan bırakıyor vs. Diğer ülkelerin tasalanmaması normal zira sınır komşusu biziz, göç bize geliyor, thdit bize geliyor vs. İran çok önemli değil de yeter ki ABD buna ikna olsun.

Evet şu anda Türkiye istiyor haklısın. Çünkü Esad'ın varlığı IŞİD gibi örgütleri doğuruyor, PYD'ye alan bırakıyor vs. Diğer ülkelerin tasalanmaması normal zira sınır komşusu biziz, göç bize geliyor, thdit bize geliyor vs. İran çok önemli değil de yeter ki ABD buna ikna olsun.
Esad'ın varlığı ışid gibi örgütler doğuruyor peki tamam da esad'ı devirirsen o boşluğu kim dolduracak? Gelen gideni aratmasında sonra...

Bir de bunların sözcüleri meclise girip maaş alıyor bu devletten. Ondan sonra devlet malını yakıp askerimize polisimize saldırıyorlar. Biz bunları niye besliyoruz ki?

Esad'ın varlığı ışid gibi örgütler doğuruyor peki tamam da esad'ı devirirsen o boşluğu kim dolduracak? Gelen gideni aratmasında sonra...

Tabi ki doğru sorulardan birisi de bu. Yerine konacak şeyin kapsayıcı, uzlaşmacı ve aynı zamanda otoriteyi tüm suriyede sağlayabilecek bir yapı olması lazım.

Bizzat silopideyim.us bolgesinde.solumda cudi dagi arkamda gabar dagi.sag kolumdaku ilk koy suriye koyu.tam karsimiz kuzey irak.bundan daha iyisi olamazdi.hadi kactim ben

4 Senede ben mücadele ettim Diyarbakır' da bu kansızlarla. Bu bölgenin ne olduğunu çok iyi bilirim. Kendine dikkat et. Eskiden nohut isterlerdi şimdi kavrulmuş leblebiyi beğenmezler. Her evde kaçak elektrik, kaçak su kullanılır. Erkekler kahvede oturur akşama kadar, kadınlar ise devletin her çocuk için ödediği parayla evlerini geçindirir. Baksan yiyecek ekmeği yok ama her odada klima var. Niye olmasın elektrik beleş. Belediye bizzat molotof yapar eylemlerden önce çoluk çocuğa dağıtırdı. Git tarlalara uyuşturucu kokusundan kafan bi milyon olur. Yol kesmeler, haraç almalar, kimlik kontrolleri, esnafı bana kazık atar, kendi insanına yarı yarıya satar. Evlerimizin mimlenmesi, çoluk çocuğumuzun dışlanması, taşlanmalar, istiklal marşı okunduğunda küfür etmeler daha neler neler.

Ha bu arada Türkiyenin kolluk kuvvetleride işgalciler olarak anılırdı orda. Ne işimiz varmış topraklarında. Ulan şeytan diyor ki şöyle al altına böcek gibi ez ama işte olmuyor, ertesi gün açıktasın. Bakıyorsun ailen var, çocuğun var elin kolun bağlanıyor. Hem sonra devlet var, aslında yok devlet. Devlet sadece işine gelince ortaya çıkar. Benim açığımı ararken, karşı tarafın sırtını sıvazlar.

GT-I9300 Tapatalk

Geri
Üst Alt