Tezkere Kabul Edildi!

Ama orada Essad kaldikca bi merkez yonetim olmaz, merkez yonetim olmazsa da isidden sonra baska bi cete cikar ortaya yani... Bence sacma olmus
Burada ki çıkmazda orda zaten, esad'ı devirince yerini neyin veya kimin alacağı belli değil, aynı saddam örneğinde olduğu gibi bir durum var, saddam'da manyaktı,diktatördü ve katildi doğru ama en azından otoriteyi sağlıyordu, saddamı devirince ve yerine sürdürebilir bir sistem koymayınca sonuç bugünleri doğurdu. Esad bence de devrilmeli ama önce yerine alternatif bulunmalı ki iran'ın o nüfus üzerinde ki etkisi dikkate alındığında mevcut durumda esad gider fesad gelir birşey değişmez muhtemelen.

Ama orada Essad kaldikca bi merkez yonetim olmaz, merkez yonetim olmazsa da isidden sonra baska bi cete cikar ortaya yani... Bence sacma olmus
Suriye'deki terör örgütleri büyük oranda güç kaybetti Işid'in doğduğu yer Irak zaten Suriye'de daha kısıtlı durumdalar.

Hem zaten öyle ülkede merkezi yönetimleri değiştirmek o kadar kolay değil bizim üstümüze de düşen bir görev değil açıkçası. Emperyalist devletler bile bir yerden sonra desteği kesti Suriye'deki örgütlerden.

Chp de fazla iç işlerine müdahale edip sorunu büyütmeyelim diyor anladığım kadarıyla. Kobani vs neyse kısıtlı bir operasyonla sivilleri kurtaralım yeter, oradaki kaosa girmek bize de zarar verir.

Aslında keşke Ak Parti, Chp, Mhp, Hdp hepsi ortak bir zeminde bu sorunları tartışsa... Birbirlerine suç atmak hiçbir şey kazandırmıyor. Bütün partiler için diyorum bunu. Hepsinin hataları var.

Çocuk kandırır gibi "iki tarafın yanlış taraflarını gösterebiliyor" diyorsun. Eş başkanı olduğu partinin tabanını sokağa davet eden kim? Sende biliyorsun demirtaşta çok iyi biliyor o sokağa çıkanların çoğu ne için çıktığından bile bi haber. Yediğiniz her pisliği insanlığın altına süpürmeyin yeter artık biraz samimi olun fazlasını istemiyoruz.

sen insan degilsin ki senin rengini anlayım.galiba evde şeker tuz her şey var yagmaya katılmamışsın.bugun kobani ayagına nereleri soyacaksınız.hangi marketler var sırada.

Önce bir anlayarak okumayı deneyin sonra yorum yapın hatta terör örgütü sempatizanlığıyla suçlayın.. Adam 2 gün önce sokağa çıkın diyen adam tuhaf bir şekilde ağız değiştirdi barış yanlısı oldu bende bu tuhaflığa dikkat çekmek için yazdım ama lafı başka yerlerinizden anlayacağınızı da tahmin ettim ama sizi önemsemedim hala önemsemiyorum da belli bir karalama kampanyasına gidiyor beni bilen bilir siyaset konularında da tanıyan çoktur Rengimi iyi bilirler o yüzden sadece şunu söyleyeyim memleketim diyarbakır değil artvin, kökenim de kürt değil gürcü.. Ne kadar nefretle bakıyorsunuz ki 2 satırdan ne sokağa çıkıp dükkan yaktığımı bıraktınız ne terör örgütü yandaşlığımı söylediğim cümle ne "ilginçtir ki tek uzlaşmacı tavır gösteren lider Demirtaş" Başındaki ilginçtir kelimesini de keyiften koydum zaten ben bilmiyordum Demirtaş'ın ne olduğunu, 2 gün önce insanları sokağa çıkardığını ona şaşırdığım için koymadım ben o ilginçtir kelimesini

Milleti sokaga doken partiler HDP ve CHP benim bildigim kadariyla, attiklari twitler ile... Yanlismi biliyorum, yanlissa duzeltirsen sevinriim :hat:

HDP konusunda haklısın da CHP ne zaman insanları sokağa döktü ya :) Hatta CHP'nin kobani eylemi vardı karışıklık nedeniyle iptal edildi haksızlık etmemek lazım konuların en uzağındaki parti şuan

Burada ki çıkmazda orda zaten, esad'ı devirince yerini neyin veya kimin alacağı belli değil, aynı saddam örneğinde olduğu gibi bir durum var, saddam'da manyaktı,diktatördü ve katildi doğru ama en azından otoriteyi sağlıyordu, saddamı devirince ve yerine sürdürebilir bir sistem koymayınca sonuç bugünleri doğurdu. Esad bence de devrilmeli ama önce yerine alternatif bulunmalı ki iran'ın o nüfus üzerinde ki etkisi dikkate alındığında mevcut durumda esad gider fesad gelir birşey değişmez muhtemelen.

Katiliyorum.

Libya'da ayni duruma düstü.

Amerika bu ülkelerin liderlerini yok ettigi sürece böyle terör örgütü gelmesi çok tuhaf degildir.

Onun için Amerika bu sorunun başsorumlusu oldugunu da unutmamak lazim.

Halkı 3 gün önce sokağa çağıran Demirtaş bugün malum medyada cici!Bahçeli yıllardır sokağa inmeyin diyor ama aynı medyada "kandan beslenen" olarak lanse ediliyor.

Adı çıkmış bir kere :) Gerçi ülkü ocakları pek takmıyor Bahçeli'yi dünkü açıklamalarına bakarsak bu da Bahçeli uygulamasa da eğer sen çıkar "İktidara gelirsek İŞİD'i mumla ararsınız" dersen "kandan beslenen" ler lafıyla karşılaşmalarına vesile olur :)

şuanki olayın özeti

Dinszin hakkından imansız gelir

Bu yüzden bazı kesim sempati besliyor İŞİD'e zaten PKK,HDP,PYD her neyse ektiğini biçiyor şuanda gerçekten barışcıl davranmış olsalardı son yıllarda destek gelirdi batıdan... Bu da halkın çözüm sürecine aslında hiç inanmadığını gösterir

IRAK Şam İslam Devleti adı altında Irak ve Suriye’de “terör devleti’’ kuran ve büyük bir vahşete imza atan “grubun’’ silahlandırılmasıyla ilgili olarak ABD Başkan Yardımcısı Biden, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerini suçlarken, “bağımsız’’ kuruluşların yayınladığı raporlar durumun pek de öyle olmadığını gösteriyor.
ABD’nin en eski “dış politika’’ think tank’lerinden Foreign Policy’nin son yayınında IŞİD’in silah kaynaklarıyla ilgili çok önemli bir rapor yer aldı.
Raporu hazırlayan, Londra merkezli “Conflict Armament Research’’ adlı bir grup.
Dünyadaki çatışma bölgelerine araştırmacılar yollayarak “sahada’’ yaptığı tespitleri yayınlayan grubun Irak ve Suriye’de IŞİD’in çatıştığı bölgelerde, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de Avrupa Birliği finansmanıyla yaptığı incelemenin sonuçları ilginç.
4 ayrı çatışma bölgesinde farklı silah tiplerine ait, kimi küçük kimi büyük kalibreli toplam 1700 ayrı mühimmat toplanmış.
Çatışmalarda kullanılan bu mühimmatlardan en eskisi 1945 yılı yapımı ve Sovyetler Birliği üretimi.
CAR’nin topladığı 1700 adet mühimmatın 492 adedi Rus veya Sovyet yapımı.
Sovyetler’in ve Rusya’nın yıllardır Esad rejiminin destekçisi ve silah kaynağı olduğu bilindiği için IŞİD’in elindeki silahların bir bölümünün Suriye ordusu kaynaklı olduğu sonucu çıkarılmış. Bunlar IŞİD’e verildi mi yoksa IŞİD tarafından ele mi geçirildi orası net değil.
Rapora göre IŞİD’in kullandığı mühimmatın ikinci büyük kaynağı ise Çin.
Araziden toplanan mühimmatlarda Rusya’nın ardından Çin üretimi 445 adet kovan var.
Her iki ülkenin de Esad rejiminin destekçisi olduğu biliniyor.
Ama asıl büyük sürpriz, IŞİD’de bulunan mühimmatın önemli bir bölümünün de ABD kaynaklı olması.
Ve daha da ilginci, bu mühimmatların önemli bir bölümünün ABD ordusuna ait Missouri’deki bir tesiste üretilmesi.
IŞİD’in kullandığı ABD üretimi mühimmatın bir bölümü de California merkezli özel bir şirket olan Sporting Supplies International üretimi.
Çok az miktarda da İran, Bulgaristan gibi ülkelerden gelmiş silah ve mühimmatlar da CAR’ın raporuna girmiş. Raporda Türk malı mühimmatlar görülmüyor.
ABD ve Batı ülkeleri kaynaklı mühimmatların IŞİD tarafından Irak ordusundan çalınmış veya ele geçirilmiş olabileceği, ancak Batılı silah üreticilerinin IŞİD’e silah ve mühimmat satıyor olabileceği ve elindeki büyük para kaynaklarıyla IŞİD’in dünyanın her yerinden silah alabilecek konuma geldiği de rapora yazılmış.
IŞİD’in elindeki silahlarla ilgili olarak da özellikle küçük kalibreli Batı yapımı silahların büyük bölümünde seri numaralarının büyük bir özenle “silinmiş’’ olması ve bu yolla silahın kaynağının belirlenmesinin imkânsız hale getirilmesi “önemli’’ bir ayrıntı olarak raporda yer alıyor.
Tek başına bu rapor bile ABD yönetiminin IŞİD’in kaynakları konusundaki suçlamalarında “samimiyet’’ olmadığının göstergesi...

Sesli Makale - Video - Fatih Altaylı : IŞİD’in silahları

bizim burda esenyurtta ülkücüler ve mahalle sakinler bi ayaklandı epey teröristi hastanelik ettiler hele birini çırılçıplak soyup öldüresiye dövdüler durumu çok ağır

[h=2]Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da Kobani eylemlerinin verdiği zararın bilançosunu açıkladı.[/h]

bu ne saçma bir ülkede yaşıyoruz ya... 2 gündür ülkedeki kaosun bilançosunu Tarım ve Köy işleri açıklıyor.. Başbakan,İçişleri Bakanı,Milli Savunma Bakanı firarda mı

la chp nasil destek twiti atmis bunlara?

haberin gercekligine inanmak istemiyorum.

ülkede kim ne bakanı belli degil ki zaten

bi bakan baska bigün baska bi bakanlıga atanıyor

tarım bakanı mı yani su acıklamayı yapacak kisi

Mevzu burada zaten, Suriye' de sünni çoğunluk-Nusayri devlet yönetimi var; tıpkı Saddam zamanı Irak ta Şii çoğunluk-Sünni Devlet durumu gibi...Ve İran hiçbir durumda Esad dan (Ya da yerine gelecek başka birinden) desteğini çekmez, milyonla insan ölse bile!...Etnik-Siyasi-Mezhepsel o kadar farklı bölünmüşlük ve bunca manüplasyonla bu bölgede istikrar neredeyse imkansız gibi...Biz Esad için bile hiç müdahil olmasak daha iyiydi gibi geliyor bana...Allah sonunu hayır etsin...

IRAK Şam İslam Devleti adı altında Irak ve Suriye’de “terör devleti’’ kuran ve büyük bir vahşete imza atan “grubun’’ silahlandırılmasıyla ilgili olarak ABD Başkan Yardımcısı Biden, başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerini suçlarken, “bağımsız’’ kuruluşların yayınladığı raporlar durumun pek de öyle olmadığını gösteriyor.
ABD’nin en eski “dış politika’’ think tank’lerinden Foreign Policy’nin son yayınında IŞİD’in silah kaynaklarıyla ilgili çok önemli bir rapor yer aldı.
Raporu hazırlayan, Londra merkezli “Conflict Armament Research’’ adlı bir grup.
Dünyadaki çatışma bölgelerine araştırmacılar yollayarak “sahada’’ yaptığı tespitleri yayınlayan grubun Irak ve Suriye’de IŞİD’in çatıştığı bölgelerde, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de Avrupa Birliği finansmanıyla yaptığı incelemenin sonuçları ilginç.
4 ayrı çatışma bölgesinde farklı silah tiplerine ait, kimi küçük kimi büyük kalibreli toplam 1700 ayrı mühimmat toplanmış.
Çatışmalarda kullanılan bu mühimmatlardan en eskisi 1945 yılı yapımı ve Sovyetler Birliği üretimi.
CAR’nin topladığı 1700 adet mühimmatın 492 adedi Rus veya Sovyet yapımı.
Sovyetler’in ve Rusya’nın yıllardır Esad rejiminin destekçisi ve silah kaynağı olduğu bilindiği için IŞİD’in elindeki silahların bir bölümünün Suriye ordusu kaynaklı olduğu sonucu çıkarılmış. Bunlar IŞİD’e verildi mi yoksa IŞİD tarafından ele mi geçirildi orası net değil.
Rapora göre IŞİD’in kullandığı mühimmatın ikinci büyük kaynağı ise Çin.
Araziden toplanan mühimmatlarda Rusya’nın ardından Çin üretimi 445 adet kovan var.
Her iki ülkenin de Esad rejiminin destekçisi olduğu biliniyor.
Ama asıl büyük sürpriz, IŞİD’de bulunan mühimmatın önemli bir bölümünün de ABD kaynaklı olması.
Ve daha da ilginci, bu mühimmatların önemli bir bölümünün ABD ordusuna ait Missouri’deki bir tesiste üretilmesi.
IŞİD’in kullandığı ABD üretimi mühimmatın bir bölümü de California merkezli özel bir şirket olan Sporting Supplies International üretimi.
Çok az miktarda da İran, Bulgaristan gibi ülkelerden gelmiş silah ve mühimmatlar da CAR’ın raporuna girmiş. Raporda Türk malı mühimmatlar görülmüyor.
ABD ve Batı ülkeleri kaynaklı mühimmatların IŞİD tarafından Irak ordusundan çalınmış veya ele geçirilmiş olabileceği, ancak Batılı silah üreticilerinin IŞİD’e silah ve mühimmat satıyor olabileceği ve elindeki büyük para kaynaklarıyla IŞİD’in dünyanın her yerinden silah alabilecek konuma geldiği de rapora yazılmış.
IŞİD’in elindeki silahlarla ilgili olarak da özellikle küçük kalibreli Batı yapımı silahların büyük bölümünde seri numaralarının büyük bir özenle “silinmiş’’ olması ve bu yolla silahın kaynağının belirlenmesinin imkânsız hale getirilmesi “önemli’’ bir ayrıntı olarak raporda yer alıyor.
Tek başına bu rapor bile ABD yönetiminin IŞİD’in kaynakları konusundaki suçlamalarında “samimiyet’’ olmadığının göstergesi...

Sesli Makale - Video - Fatih Altaylı : IŞİD’in silahları

Açıkça konuşmak gerekirse pek inandırıcı değil iki tarafında desteklemesi hiç mümkün değil PYD güçlerini Amerika'nın desteklediği ortada, Esad güçlerini Rusya destekliyor ortadan gelip iki tarafı da susturan bu ikisinden biri veya üçüncü kişilerce desteklenen IŞID var.. Burada ihtimaller ortaya giriyor, Esad'ı indirmek için bölgeye giremeyen ABD ve Bizimkilerin işi olabilir gibi geliyor..

Bana göre; ABD direk olarak bu örgütü yaratmadı ama yaratılmasına izin verdi ve göz yumdu büyüyene kadar da müdahale etmedi.. Büyütmesi görevi bize düştüğüne inanıyorum yani biz büyüttük tabi bu benim fikrim

Açıkça konuşmak gerekirse pek inandırıcı değil iki tarafında desteklemesi hiç mümkün değil PYD güçlerini Amerika'nın desteklediği ortada, Esad güçlerini Rusya destekliyor ortadan gelip iki tarafı da susturan bu ikisinden biri veya üçüncü kişilerce desteklenen IŞID var.. Burada ihtimaller ortaya giriyor, Esad'ı indirmek için bölgeye giremeyen ABD ve Bizimkilerin işi olabilir gibi geliyor..

Bana göre; ABD direk olarak bu örgütü yaratmadı ama yaratılmasına izin verdi ve göz yumdu büyüyene kadar da müdahale etmedi.. Büyütmesi görevi bize düştüğüne inanıyorum yani biz büyüttük tabi bu benim fikrim

Foreign Policy'den, Al-Monitor'e kadar bir çok yabancı basın da bu haberi basmaya başladılar. Çin, ABD, Rusya, Bulgaristan, Sırbistan listenin başındaki ülkeler.

Almanya'nın Türkiye'yi suçlama gayretinin uluslararası ve ulusal düzlemde taraftar bulması üzücü. Kendileri peşmergeye silah satarken ve PKK'yı da bu satışa dahil etmeyi konuşurken üstelik.

Aaa bir başka yabancı haber daha patlamış ve IŞİD'in silahları Çin ve ABD'denmiş... O değil de içerdekiler, Alman basınından daha çok üzülürler. Nasıl da inandırmışalrdı kendilerini Işid destekçisi diye:)

Listede Sırbistan, Rusya bile var ama Türkiye yok. Yazık KK ve yardımcısına.

https://www.middleeastmonitor.com/news/middle-east/14571-isis-bullets-mostly-from-china-and-us

Bak Ömer bu fotoğraf bugün çekildi Türkiye'de çekildi..

1-640x360.jpg

Senin şuan savunmak için destekledi iddialarını çürütmek için uğraştığın adamlar 12 yılda ülkeyi bu hale getirdiler ama bilerek ama bilmeyerek, Becerikli bir yönetim sergilemiş olsalardı bugün bunları yaşamıyor olurduk açık ve net hem iç politikada hem dış politikada yaptıkları hamlelerle bugün bu fotoğraf karesini hazırladılar.. Gezide bu kareyi görmedik ve ben o gün aynen şunu yazdım.. Bugün gezi böyle atlatılır ama eğer iktidar bu şekilde devam ederse yarın sokak çatışmaları başlar, iç savaşa kadar gider... Bugün yine buradan çözülebilir problemler daha insanlar ölmez bu olaylar bugün kapanabilir ama iktidar böyle politikalarına devam ederse yarın daha sert çatışmalar göreceğiz!!

Işid'in Türk yapımı silah kullandığını falan düşünen var mıydı ciddi ciddi?

Irak ordusu çekilince ABD yapımı silahlara çöküyorlar.

Suriye ordusu veya oradaki muhalif/terörist gruplar çekilince yine ABD, Rusya ve Çin yapımı olanlara çöküyorlar.

Üstüne destekleyen ülkeler de artık her kimlerse para olsun silah olsun sağdan soldan temin edip verirler, daha başka yöntemler bulurlar...

Aaa bir başka yabancı haber daha patlamış ve IŞİD'in silahları Çin ve ABD'denmiş... O değil de içerdekiler, Alman basınından daha çok üzülürler. Nasıl da inandırmışalrdı kendilerini Işid destekçisi diye:)

Listede Sırbistan, Rusya bile var ama Türkiye yok. Yazık KK ve yardımcısına.

https://www.middleeastmonitor.com/news/middle-east/14571-isis-bullets-mostly-from-china-and-us
Bende Türkiye'nin silah yardımı yaptığına inanmıyorum, zaten akla mantığa sığan bir şey de değil ayrıca ışid'in elinde ki silahlara bakınca Türkiye'yi aşan bir durum olduğu da ortada sırf muhalefet yapmak ve iktidarı zor durumda bırakmak için bu tezlerin dile getirildiğinin de farkındayım lakin konumuz bu mu olmalı sence şuanda? Bu noktaya nasıl gelindiği daha önemli değil mi? Neden her sorunda sorunun kaynağı es geçilip incikle boncukla uğraşıyoruz?

Işid'in Türk yapımı silah kullandığını falan düşünen var mıydı ciddi ciddi?

Irak ordusu çekilince ABD yapımı silahlara çöküyorlar.

Suriye ordusu veya oradaki muhalif/terörist gruplar çekilince yine ABD, Rusya ve Çin yapımı olanlara çöküyorlar.

Üstüne destekleyen ülkeler de artık her kimlerse para olsun silah olsun sağdan soldan temin edip verirler, daha başka yöntemler bulurlar...

Bizim ordu doğru dürüst Türk yapımı silah kullanmıyorken hemde

Geri
Üst Alt