Onu benim değil baştakilerin bilmesi ve yapması lazım,sonuçta biz sade vatandaşız

Lakin şöyle düşünebiliriz : Ortadoğu'da ABD politikaları uygulanıyor mu ? Evet...Peki biz Ortadoğu'da kendi politikamızı uygulamak için mi savaşa gireceğiz ? İki soru arasındaki "politika" benzerliği, aslında çok farklı bir cevabı da bünyelerinde barındryor : Hayır...Kendi politikalarımızı uygulamak istesek bile hayır bunun yanıtı bence. Çünkü dış politikada ipler iyice koptu...Kendi başımıza hareket etsek, borsada spekülatif hareketler ile hemen cevap veriliyor. Biz maalesef gerçek anlamda "özgür" değiliz.
Ve unutmayalım ki biz kukla Irak ile değil,aslında ABD ile komşuyuz.
Her halukarda orada savaşmaya gitmek, büyük devletlerin oyuncağı olmak demektir. NATO dediğimiz topluluk, yıllarca bizi PKK ile sırtımızdan vurdu. Bir de ekonomi bu kadar kırılgan iken,üstüne "savaş ekonomisi" büyüme hedeflerinden de saptırır...
Pazarlıkları bilmiyoruz tabii ama bildiğim birşey varsa o da Kürdistan'ın kurulması için IŞID düğmesine basıldığı ve geri dönüşünün olmadığı. Ha risk alırsın, "ben istemiyorum burada Kürt devleti" tarzında bir sıcak temasa girersin onu bilmem ama hiç sanmıyorum böyle birşey yapılacağını. Kürt devleti için olumsuz bir girişimimiz yok gibi,nötrüz. Esed olayı Batı'nın istediği birşey ki orada bayağı aktif oluyoruz.