Tezkere Kabul Edildi!

Burada hükümet Gezi olaylarda suçsuz oldugunu demek istemiyorum da Esad, yaklaşik 1400 mahsum Suriyelileri kimyasal silahla öldürdügünü, Gezi olaylardaki yapilan müdahalerle kiyaslamak çok saçma buluyorum. Esad kendi halkini resmen katletmek istedi.

Türkiye(RTE) niye Essada karşı?
Bu son olaylardan önce de mi birsey vardı.
Essadın yok olması TR için nasıl bi faydası olabilir misal (kendi halkına kimyasal savas olayı durdumak hariç)

Bunu birisi açıklayabilir mi

Amerikan emperyalizminin hedefinde Esad var, 3 senedir Suriyedeki teröristleri destekleyerek Esad'in yenilecegini düsündüler.
Henüz basaramadilar, bu yüzden simdi Türkiye'yi Suriye ile savasa sokacaklar.
Bölgedeki hedeflerden biri Iran, Iran'i yanlizlastirmak için ilk önce Esad'in gitmesi isteniliyor.

Burada hükümet Gezi olaylarda suçsuz oldugunu demek istemiyorum da Esad, yaklaşik 1400 mahsum Suriyelileri kimyasal silahla öldürdügünü, Gezi olaylardaki yapilan müdahalerle kiyaslamak çok saçma buluyorum. Esad kendi halkini resmen katletmek istedi.

Bununda büyük propaganda oldugunu düsünüyorum.
Elbette ölenler arasinda masumlarda vardir, fakat Esad genellikle Suriye disindan gelen teröristler ile savasti ve savasiyor.

Zalim Saddam dediler Irak'a girdiler zalim Esed dediler Suriye'nin anasını ağlattılar.
İkiz kulelere kendileri saldırı düzenledi sonra Bin Ladin suçlu görüldü Afganistana girildi.

Yani bir liderin zalim olup olmamasından ziyade büyük bir planın uygulanması için uydurulmuş kılıf hepsi bana göre.

Amerikan emperyalizminin hedefinde Esad var, 3 senedir Suriyedeki teröristleri destekleyerek Esad'in yenilecegini düsündüler.
Henüz basaramadilar, bu yüzden simdi Türkiye'yi Suriye ile savasa sokacaklar.
Bölgedeki hedeflerden biri Iran, Iran'i yanlizlastirmak için ilk önce Esad'in gitmesi isteniliyor.

Açıkçası ben ABD politikalarında hep böl-parçala-yönet stratejisinin egemen olduğunu düşünüyorum. ABD ister kendi lehinde isterse kendi aleyhinde olsun hiçbir zaman istikrarlı bir yapı istemez. Devamlı savaş halinde olan topraklar ister. Kendi lehine bir yapı dahi kurmaz,çünkü bu yapı daha sonra kendi politikaları dışına çıkabilir. IŞID de emperyalistlerin oluşturduğu bir terör örgütü. ABD zaten Irak'ta devamlı çatışma halinde olabilecek 3'lü bir yapı istiyordu. Ya bu şekilde 3'lü yapı oluşacak(Merkezi hükümet,Kürt Bölgesi ve Sunniler) ya da İsrail egemenliğinde Büyük Kürdistan kurulacak. Nitekim PKK ve YPG terör örgütleri,terör listesinden çıkarıldılar yakın zamanda.Bu örgütler alan hakimiyetini legalleştirecekler ve kurulacak kukla Kürt devletinin kaynağını oluşturacaklar.

Nasıl teröristlerse Halep'te yaşıyorlar, Şam'da yaşıyorlar ve sadece ölenlerinin mevcudu 250.000, yararlılar ise 1.5 milyon. Ha bir de bu teröristlerden bazıları kaçmış. Onların da yaklaşık sayısı 6-8 milyon civarında.

Bir de tabi bu büyük terör düşmanı rejimin literatürde 'terör dostu' olarak bilindiğine, 'dünyada hiç bir terör örgütü yoktur ki suriye'den geçmesin' dendiğine bakmayın. PKK'sından DHKPC'sine ve hatta FARC'ına kadar bir çok militanın eğitim gördüğü yer filan diye yazar bir çok kitap bunlara da inanmayın.

Esad'ımız terör örgütü olmayan IŞİD ve PYD ile dikkat ediyorsanız hiç savaşmamaktadır. Hatta onalra tank başta olmak üzere silah vermiş ve alan bırakmıştır. Neden? Çünkü o teröristlerle uğraşır.

Ah emperyalistler ah soktunuz 15-20 milyon teröristi Suriye'ye!!!

Açıkçası ben ABD politikalarında hep böl-parçala-yönet stratejisinin egemen olduğunu düşünüyorum. ABD ister kendi lehinde isterse kendi aleyhinde olsun hiçbir zaman istikrarlı bir yapı istemez. Devamlı savaş halinde olan topraklar ister. Kendi lehine bir yapı dahi kurmaz,çünkü bu yapı daha sonra kendi politikaları dışına çıkabilir. IŞID de emperyalistlerin oluşturduğu bir terör örgütü. ABD zaten Irak'ta devamlı çatışma halinde olabilecek 3'lü bir yapı istiyordu. Ya bu şekilde 3'lü yapı oluşacak(Merkezi hükümet,Kürt Bölgesi ve Sunniler) ya da İsrail egemenliğinde Büyük Kürdistan kurulacak. Nitekim PKK ve YPG terör örgütleri,terör listesinden çıkarıldılar yakın zamanda.Bu örgütler alan hakimiyetini legalleştirecekler ve kurulacak kukla Kürt devletinin kaynağını oluşturacaklar.

Tamamen katiliyorum.
Peki bu durumda çözüm sizce nedir?
Ülkemizin toprak bütünlügünu, bölünmezligini korumak için ne yapabiliriz?

yok böyle bisey ya kim diyor????

daha 2 gün önce alman icisleri bakanligi "pkk teröristtir, terörist kalacak" dedi

Tamamen katiliyorum.
Peki bu durumda çözüm sizce nedir?
Ülkemizin toprak bütünlügünu, bölünmezligini korumak için ne yapabiliriz?

Onu benim değil baştakilerin bilmesi ve yapması lazım,sonuçta biz sade vatandaşız :) Lakin şöyle düşünebiliriz : Ortadoğu'da ABD politikaları uygulanıyor mu ? Evet...Peki biz Ortadoğu'da kendi politikamızı uygulamak için mi savaşa gireceğiz ? İki soru arasındaki "politika" benzerliği, aslında çok farklı bir cevabı da bünyelerinde barındryor : Hayır...Kendi politikalarımızı uygulamak istesek bile hayır bunun yanıtı bence. Çünkü dış politikada ipler iyice koptu...Kendi başımıza hareket etsek, borsada spekülatif hareketler ile hemen cevap veriliyor. Biz maalesef gerçek anlamda "özgür" değiliz.

Ve unutmayalım ki biz kukla Irak ile değil,aslında ABD ile komşuyuz.

Her halukarda orada savaşmaya gitmek, büyük devletlerin oyuncağı olmak demektir. NATO dediğimiz topluluk, yıllarca bizi PKK ile sırtımızdan vurdu. Bir de ekonomi bu kadar kırılgan iken,üstüne "savaş ekonomisi" büyüme hedeflerinden de saptırır...

Pazarlıkları bilmiyoruz tabii ama bildiğim birşey varsa o da Kürdistan'ın kurulması için IŞID düğmesine basıldığı ve geri dönüşünün olmadığı. Ha risk alırsın, "ben istemiyorum burada Kürt devleti" tarzında bir sıcak temasa girersin onu bilmem ama hiç sanmıyorum böyle birşey yapılacağını. Kürt devleti için olumsuz bir girişimimiz yok gibi,nötrüz. Esed olayı Batı'nın istediği birşey ki orada bayağı aktif oluyoruz.

daha 2 gün önce alman icisleri bakanligi "pkk teröristtir, terörist kalacak" dedi

Pkk ve Kontragerilla listeden çıkarıldı diye haber vardı. Ha çıkarılmadı diyelim gidişat bu yönde. Aslına bakarsak onlar Batı için hiçbir zaman terör örgütü listesinde değillerdi. Kendi kurdukları örgütlere anca lafta terör örgütü der onlar ;)

Onu benim değil baştakilerin bilmesi ve yapması lazım,sonuçta biz sade vatandaşız :) Lakin şöyle düşünebiliriz : Ortadoğu'da ABD politikaları uygulanıyor mu ? Evet...Peki biz Ortadoğu'da kendi politikamızı uygulamak için mi savaşa gireceğiz ? İki soru arasındaki "politika" benzerliği, aslında çok farklı bir cevabı da bünyelerinde barındryor : Hayır...Kendi politikalarımızı uygulamak istesek bile hayır bunun yanıtı bence. Çünkü dış politikada ipler iyice koptu...Kendi başımıza hareket etsek, borsada spekülatif hareketler ile hemen cevap veriliyor. Biz maalesef gerçek anlamda "özgür" değiliz.

Ve unutmayalım ki biz kukla Irak ile değil,aslında ABD ile komşuyuz.

Her halukarda orada savaşmaya gitmek, büyük devletlerin oyuncağı olmak demektir. NATO dediğimiz topluluk, yıllarca bizi PKK ile sırtımızdan vurdu. Bir de ekonomi bu kadar kırılgan iken,üstüne "savaş ekonomisi" büyüme hedeflerinden de saptırır...

Pazarlıkları bilmiyoruz tabii ama bildiğim birşey varsa o da Kürdistan'ın kurulması için IŞID düğmesine basıldığı ve geri dönüşünün olmadığı. Ha risk alırsın, "ben istemiyorum burada Kürt devleti" tarzında bir sıcak temasa girersin onu bilmem ama hiç sanmıyorum böyle birşey yapılacağını. Kürt devleti için olumsuz bir girişimimiz yok gibi,nötrüz. Esed olayı Batı'nın istediği birşey ki orada bayağı aktif oluyoruz.

Keske gerçek anlamda 'özgür' ve 'bagimsiz' bir hükümetimiz olsa..
Önümüzdeki aylarda ortalik baya karisacak gibi görünüyor, olaylari merakla bekliyorum...

Keske gerçek anlamda 'özgür' ve 'bagimsiz' bir hükümetimiz olsa..
Önümüzdeki aylarda ortalik baya karisacak gibi görünüyor, olaylari merakla bekliyorum...

Bu bağlamda birşey daha ekleyeyim : Habertürk'te Öteki Gündem programında "Para savaşları" isminde bir program vardı ve orada adam çok güzel birşey söyledi. Dediği : "Şu an bize bir kurbağayı deve gibi gösteriyorlar"...Türkiye'nin durumu da biraz bu. Adamlar kendi çıkarlarına ters birşey olduğunda borsa ile oynuyorlar,sıcak para kaçırıyorlar. Bizim ekonomimiz üretim değil, tüketim üzerine kurulduğu sürece, borsada payımız yabancılar aleyhine artmadığı sürece olacak olan bu.

George Orwell'ın 1984 romanı daha da değerli geldi gözüme şimdi.

Pkk ve Kontragerilla listeden çıkarıldı diye haber vardı. Ha çıkarılmadı diyelim gidişat bu yönde. Aslına bakarsak onlar Batı için hiçbir zaman terör örgütü listesinde değillerdi. Kendi kurdukları örgütlere anca lafta terör örgütü der onlar ;)

resmi olarak pkk amerika ve avrupa birligi icin bir terör örgütüdür

bu önemli bir detay

terör örgütü listesinden cikarildigina dair haberi ben de okumustum ama bu gercek degil; kaynagi kimdi bilmiyorum

tabi simdi "pesmerge irak'ta "özerk" bir yönetim kuran barzani tayfasina veya kobani de savasanlari pkk'dan saymiyorlar orasi ayri bir konu

Günümüzde kullanılan ana muharebe tanklarının neredeyse tamamına yakını zaten soğuk savaş zamanı ürünü ,
ama başka gerçekler varki burada yazmak gerekirmi gerekmezmı bilemiyorum !
Aslında Türkiyenin tanklarının soğuk savaş dönemi ürünü demesinden çok ordu organizasyonu'nun soğuk savaş dönemine göre yapılandırılması konusuyla alakalı paylaştım ve tartışalım istedim ki bu konuda haksız sayılmaz. Ayrıca tankların 50 yapımı olmasını öne çıkararak zaten kötü niyetini belli etmiş, aklı başında bir uzman böyle saçma sapan şeyler yazmaz.

bu haberin kaynagi FAZ tamamiyla türk düsmani (rte düsmani degil, türkiye düsmani) yayin ve haberler yapan bir gazete

bunlarin yazdigini hic ciddiye almamak lazim

her haberlerine ypg ve pkk'yi göklere cikarip, türkleri yerin dibine sokuyorlar
Dediğinde haklı olabilirsin zira FAZ nedir ne değildir en ufak bir fikrim yok lakin ben içeriğiyle ilgileniyorum yazının, yinede aylındattığın için teşekkür ederim.

2015 seçiminden sonra bu yönde adım atılacağını düşünüyorum.
Dananın kuyruğu 2015 seçimlerinden sonra kopacak.

Bizim bile terör örgütü listesinden çıkartıcağımıza eminim.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt