TFF Başkanı Büyükekşi: “Bu sezon 8+3 kuralı değişmeyecek. Kulüplerin de bir talebi olmadı”

Milleti futboldan, ligden soğuttunuz abuk sabuk kafanıza göre akla mantığa aykırı kurallar koyarak.
2015'te Fatih Terim'in getirdiği kuralın hiç değişmemesi gerekirdi.

Son düzenleme:
Gelecek sene 11+3 olsun. Bunu yapiyorlarsa bana kalirsa o 3 U21 yabanciyi bile silebilirler ge 14 yabanci oyuncunun bir kismina kriterler getirebilirler.

7+x 8+x gibi sistemlerden daha iyi olurdu.

"Bu sezon"

Küme düşme kaldırılsın demek kadar absürt bir talep zaten sezon başladıktan sonra talimat değişikliği istemek. Gelecek sezondan itibaren kaldırılması için çabalamak lazım tabi.

Nihat Özdemir Servet yardımcı ve Şenol güneşin aldirdigi saçma sapan başka bir karar futbolun içine etti ülkede. Herşey ne güzel oturmuşken, yurt dışına oyuncular gönderirken yine işin içine girip mahv ettiler. Şimdide nasıl düzelir diye millet uğraşıyo. Eski federasyon Türk futbolunu dibe vurdurdu

Ya gerçekten mantıkla hiç bir açıklaması olamaz bu + kuralının sen bu adamları alabilirsin ama oynatamazsın, istediğin şekilde değişiklik yapamazsın demek gerçekten çok saçma futbolun mantığına aykırı, sadece 6 yabancı kuralı bile bundan daha mantıklı. Oyuncu değiştirmek için başka oyuncu çıkarıyoruz ve bunu yapan bir çok klüp var

Aslında Bosman'in zamanında yaptığı gibi bir dava açılsa bu kurallar her yerde kalkar. Yabancı futbolcu bilmem 8 tane olsun, kulübe 3 tane dursun gibi saçma sapan kurallar komple insan hakları hukukuna aykırı. Yabancı futbolcuya kısıtlama getiriyorsun, ama yabancı takımlarla maç yapıyorsun. UEFA'nın da buna bir standart getirmesi gerekirdi.

Seneye kural kalkacak adam zaten bu sene vurgusunu yapıyor kendisi bir çok kez yabancı sınırının takımlara zarar verdiğini söylüyordu oyuncular 1 m euro ise 6 m euro istendiğini kulüplerin ekonomisini zorladığını söylemişti. Muhtemelen gelecek yıl tamamen serbest bırakacaklar nisan ayında duyuruyu yaparlar.

6+5 yapsinlar farketmez. Yerli mecburiyetinden en az endiselenmesi gereken takim biziz. Digerleri ayakta kalabiliyo ve itiraz etmiyosa bizde etmeyelim. Sanki yalnizca 3-4 yabanci oynatabiliyoken bizimle yarisabiliyolardi 😂

Seneye kural kalkacak adam zaten bu sene vurgusunu yapıyor kendisi bir çok kez yabancı sınırının takımlara zarar verdiğini söylüyordu oyuncular 1 m euro ise 6 m euro istendiğini kulüplerin ekonomisini zorladığını söylemişti. Muhtemelen gelecek yıl tamamen serbest bırakacaklar nisan ayında duyuruyu yaparlar.
Burası Türkiye malesef emin olamıyorum, inşallah çark etmezler

Burası Türkiye malesef emin olamıyorum, inşallah çark etmezler
Sonradan karar değiştirme ihtimalleri zayıf diye düşünüyorum TFF başkanının söylemleri gayet iyiydi birileri çıkıp itiraz edeceğini sanmıyorum bugün Sassuolo bile son gün Kaan için 6 m euro istedi eğer biz Kaan'ı 6 m euro'ya alsak borcumuz 100 m TL daha da artacaktı. Bunun farkındalar sadece bu sene değişmez başka kulüp olsa çoktan değişirdi ama konu biz olunca değiştirmezler.

Yabancilari aldik ya, hayatta degistirmezler. Harry Kewell: futbol Turkiye de Galatasaray a karsi oynanan oyundur..

Geri
Üst Alt