TFF: beIN Süper Lig'den Çekildi

Digi'nin türkiye yayın hayatı benimle yaşıtmış

sarı pipet'e şamarı yapıştıracan
O ve avanelerinin tek derdi cebinin dolması. İhale dönemi başkanlığın azizden ona geçmesi tesadüf olamaz sanırım. İyi götürmüştür o dönem. Aziz iş adamı. Doların yükseleceğini ve şuanki miktarlara çıkacağını 2010dan beri söylüyorlar, heleki 2017de bu çok netti. Adam ileri görüşlülüğün kitabını yazmamış, olanı söylemiş. Ama susturmuşlar anlaşılan.

Saran atıyorum 1.2milyara hepsini alıp sonrasında 1.5a beine satabilir mi?
Belki daha önce bu yönde anlaşmış bile olabilir.

Sizin gibi cicaldau morutan gibi 2. Lig topçularına yıldız muamelesi yapan cahil taraftar topluluğuna fazlaydı bu concept zaten ha birde ft güzellemeleri var. Bodrum da tatil yapıyor şimdi tazminat almamış vs vs. 1 milyon etmeyecek adamlara 10 küsür verdirdi, tazminatımı kaldı. Gerçi başkan olacağım dese çoğunuzun ağzının suyu akar yalayacağı yer ararken. Olmasa da tweetleri ne bakar 1 duble içersiniz, yok tandemmiş, yok bilmem ne imiş diye attığı, sizi kabartmak için.

Hadi bakam sırada ki ayak tenisi turnuvasını takibe

Aslanlarım benim

Sizin gibi cicaldau morutan gibi 2. Lig topçularına yıldız muamelesi yapan cahil taraftar topluluğuna fazlaydı bu concept zaten ha birde ft güzellemeleri var. Bodrum da tatil yapıyor şimdi tazminat almamış vs vs. 1 milyon etmeyecek adamlara 10 küsür verdirdi, tazminatımı kaldı. Gerçi başkan olacağım dese çoğunuzun ağzının suyu akar yalayacağı yer ararken. Olmasa da tweetleri ne bakar 1 duble içersiniz, yok tandemmiş, yok bilmem ne imiş diye attığı, sizi kabartmak için.

Aslanlarım benim
?

Herhangi bir kulüp bu yıl veya ileriki yıllarda, havuz anlaşmasını istemiyoruz, kendi yayınımızı anlaştığımız medya şirketi ile biz satacağız diyebilir mi?

Aslanlarım benim
Tamam

20 liraya premier lig, la liga, serie a, f1 falan izliyorduk. Şimdi bütün spor yayınlarını tek pakette 300 lira yaparlar

20 liraya premier lig, la liga, serie a, f1 falan izliyorduk. Şimdi bütün spor yayınlarını tek pakette 300 lira yaparlar
Tek pakette olması bizim için yine iyi olur ama Saran, acun gibiler mide bulandırıcı.

nacizane olarak bein'i pek begenmiyordum - ozellikle bize karsi tutumlarindan dolayi.....

sirf bu yuzden bile soguktum kendilerine. keza bu yonde dusunen cok kisi oldu cevremde.

lig maclari ihale,vs konusu avrupa da tepe 8-10 ligde her donem sorunlu olmustur.
bir donem yanilmiyosam ispanya liginde bazi haftalar da bazi maclarda ,maclar son anda yayinlanmazdi- yayin kanallari kaynakli anlasmazliktan dolayi. sezon devam ederken bile kimi diger liglerde de problemler olurdu irili ufakli..

bizde de sorunlar olmasi ihale donemlerinde, yeni bir durum degil.

diger yandan,

ingiltere ve italya da *sky sirketinin bariz ustunlugu vardi. italya'ya *dazn sirketi de girdi yanilmiyosam...

*sky demisken, premier ligin kurusulunda buyuk katkilari vardi yanilmiyosam...
sky 1991 nisan ayinda kurulmustu, premier lig 1992

yurtdisi bazli;
epl maclari misal, abd ulkesinde oranin kanallarindan olan gozlemledigim kadariyla nbc'ye ait..
*internet yayini ise farkli kanallara pay edilmis. espn, cnbc, foxdeportes vsvs..........

son olarak;

sky veya *dazn sirketi gelse cok memnun olurum.
ozellikle sky sirketi nin epl'nin cikis noktasinda ve bugune gelmesindeki katkisi yadsinamaz...
bu sirketle ,federasyon ve kulupler benzer(epl 92) bir planlama yolu cizip saglam bir zeminde sil bastan yapilabilir-sayet sky'i ikna etme imkan ve firsatlari varsa...

*dazn ise bildigim kadariyla yanilmiyosam *internet uzeri yayincilikta cok basarili...

yeni anlasmayi ister yerel ister yabanci sirket olsun, yurtdisi pazarlamayi dogru yapsinlar.
<-> gecmis donemlerde cok sacma yol cizildi. ozellikle *2002 dunya kupasi sonrasi planlama ve program vizyon konusunda sinifta kaldi federasyonlar.....<- *ligi iyi pazarlama firsati varken, amatorce veya * ic/yerel pazar bize yeterli bakisiyla hareket edilmesi ile ozellikle *kuluplerin maddi anlamda sekte yemesine kapi acti bu tur verilen hayati kritik kararlar....

yeni anlasmada, yabanci ulkelere yayin sunmayi dogru ve mantikli sekilde dusunulup sunum yapilmali...
<-> sayet olay *maddi kazanc eksi arti denklemi problemiyse....

Beini kumpasa getirmeye calistilar ellerinde patladi, araplarda mal zaten yiyeceklerdi
Saran maran bos kume, kuluplere doviz lazim
Doviz olmadan bu sektor donmez (yabanci sinirini bunun icin getirdiler zaten, yabanci siniri anadolu kuluplerinin buyuk takimlara kurdugu kumpasdir)

Soyle anlatayim futbolcu maaslarinin %80i doviz
Gelir ise yayinci kurulus doviz vermezse anadolu kulupleri icin %90 tl buyuk takimlarinda %50si
Kur fakindan olusan vahameti gormeniz acisindan

Saranin yurtdisindan doviz geliri varmi bilmiyorum ama bu yukun altina girecek kadarda ne bir sanayici nede bir yatirim bankasi var, senelik minimum 240 milyon dolar bayilmasi biraz utopik geliyor ben sanmiyorum
2 seneye bu beklenen gelir dahi olmayacak kalite dusmedikce

Birde bu ligde gs-fb rekabeti satiyor
Kimsenine ts bjk konya umurunda bile degil
Bu iki takim boyle oldukcada gelirler daha dusecek

Bu is ya trtye kalir yada buyuk takimlar havuzdan cikar kendi yayinini kendi satar

Geri
Üst Alt