TFF'den Açıklama: 3-4 Mart Tarihlerinde Ligler Kaldığı Yerden Devam Edecek

Yok gibi değerlendirirsen de rakiplerin alacağı muhtemel puanlar gidiyor. Ben Bjk'yi örnek olarak verdim. Ligin düşme hattında da adaletsizlik yaratacak bunu demek istiyorum.

Ligden çekilme olursa her türlü adil bir sonuç çıkmayacak maalesef.

Bence de öyle zaten.

Adaletsiz görünenin arasında en adili de oynanmış maçlar aynen tescil edilip kalana +3 vermek.

Ama daha akil bir çözüm de akla gelirse ne ala.

Geçmişi yok saymak bence çok daha adaletsiz olur hem o takımlar için hem de devam eden takımlar için.

Alt sıralar açısından 4 takım yerine 2 takım küme düşeceği için kritik değil ama Avrupa katılımı olan ilk 5/6 sıranın manipüle eden bir formül her türlü daha büyük haksızlık olur.

Kulüplerin alt yapı takımları ile de olsa başka şehirlerde sembolik devam etmesi de çok bir şey fark ettirmez bence. Zira oranın insanı acı içinde

Yapip yapmamaları degil durum hatay ligden cekilme karari almis federasyon da onu isaret ediyor. Ligden cekilme karari alirlarsa diye. Federasyon bile ligden cekse gecmise bisey yapamazsin. Bu takimlar ayni puanda kalir geri kalan maclara 0 puan yazilir.
Federasyon sadece ligden cekilmelerde düsme gibi ekstra maddeleri bu takimlar uzerinde uygulamayacagini ve sezon sonu siralamasi ne olursa olsun dusuemeyecegini söylemiş.

1. seçenek net adaletsiz Bjk'ye ekstra puan getiriyor ama 2. seçenek olursa da Bjk "Ben Hatay ve Antep'te deplasmanda oynayıp 1 puan aldım. Fb ve Gs içerde oynayıp 6 aldı. Şimdi deplasmanda oynamadan 6 puan alacaklar" diyebilir haklı olarak.
diyebilir ama buna haksızlık denmez şanssızlık denir en fazla. fikstür diye bir şey var oyunun kuralında. bu mantıkla biz devre arasında transfer yaptık mesela, diğer takımlar transfer yapmadan oynadı biz transfer yaptıktan sonra oynuyoruz deme hakkı var mı kimsenin?

Olaya basit bir sekilde bakalim : A takim maca cikmiyorsa B takim hukmen 3 puan aliyor. Puanlar hemen pesin verilmesin, macin haftasinda verilsin. Bu sekilde en mantikli.

Not : Bitmis / Oynanmis musabakalara 3 puan vermek mantikli degil.

Antep kupada da varmış Çeyrek Finalde.

Onlardan pek ses gelmedi ama devam etmeleri de sürpriz olmaz.

o yuzden ertelenen maclar daha erken oynanır büyük ihtimal
Ertelenen maclar zaten 1 mac. Ben bunu kast etmedim. Herkes icin sıkışık olan maçlar, kupada oynanirsa. Fb,basak, sivas ve tur atlarsa ts icin daha da sıkışık olacak. Bunlardan fb ve sivas kesin magduriyet çikarir kendilerine

Şuan için karar vermek erken. Ligden çekilme olayı saçma. Maddi yardım yapılmalı bölge takımlarına. Bölgede yaşayan insanlar 1 ay sonra işlerine devam etmek zorunda kalacak. Yazık değilmi o insanlara. Futbolcular da devam edebilir.

Ertelenen maclar zaten 1 mac. Ben bunu kast etmedim. Herkes icin sıkışık olan maçlar, kupada oynanirsa. Fb,basak, sivas ve tur atlarsa ts icin daha da sıkışık olacak. Bunlardan fb ve sivas kesin magduriyet çikarir kendilerine
abi o zaman 19-20 subata fb konya macını vs cekip,kupa fikstrünü yeniden organize edecekler

Geri
Üst Alt