The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

Kitaplari bilmeyenler icin bence gayet de basarili bir dizi olur, kitapi bilenler icin lore cok hakim olan lar icin faciya olabilir. Aynisi benim icin Zaman carkinda olmustu, kitaplari bildigim icin amazon diziyi görünce betim benzim kacti, güzelim hikayeyi resmen berbat bir sekilde dizi olarak hapis etmisler. Lore genelde hice saymis dizi kalitesinide berbat yapmislardi. En azindan the rings of powere kalite olarak kimse laf edemez.

Sadece olması gereken şeyleri yapsalardı böyle olmazdı. Ne gerek var bu çağda hobbitlere ? Siyahi elf hobbit ve cüce nedir ? Bırak o evrenin yaratıcısı böyle bir şey koymamış sen koymak zorunda değilsin. Ayrıca savaşçı bir karakter olmayan Galadriel'i oradan oraya koşturmak ne demek ? Bu senaristler para alıyor bu işten bir de, şu evreni seven binlerce kişi daha iyi senaryo çıkarır ve herkes hayranı olarak izlerdi. Yine insan ve elf aşkı da serpiştirilmiş ne gerek var bu dizi aşk dizisi değil koyma gerek yok yani.
LOTR filmlerini de sevmiyor musunuz mesela? Ben kitaplarını falan okumadığım için soruyorum. Okuyanlardan duyduğum kadarıyla filmlerinde de kitaplarla alakasız çokça şey varmış. Bu işe 1 puan vermek çok saçma geliyor bana,

Son düzenleme:
Kitaplari bilmeyenler icin bence gayet de basarili bir dizi olur, kitapi bilenler icin lore cok hakim olan lar icin faciya olabilir. Aynisi benim icin Zaman carkinda olmustu, kitaplari bildigim icin amazon diziyi görünce betim benzim kacti, güzelim hikayeyi resmen berbat bir sekilde dizi olarak hapis etmisler. Lore genelde hice saymis dizi kalitesinide berbat yapmislardi. En azindan the rings of powere kalite olarak kimse laf edemez.
Zaman Çarkın da diziyi de kitaplardan bağımsız berbat yapmışlardı. The Rings'te görsel bir şölen var gerçekten film ayarında bir görsel şölen müzikler de güzel özellikle cücelerin kısımlarında çok keyif aldım, deniz sahneleri ise kötüydü.

Dizinin adı rings of power değilde başka birşey olsaydı şuan izleyenlerin geneli diziyi övgü yağmuruna tutuyordu. Diziye imbd den 1 verenler var şaka gibi
dizinin adı başka bişey olsaydı bu platformda başlıgı bile acılmazdı

Zaman Çarkın da diziyi de kitaplardan bağımsız berbat yapmışlardı. The Rings'te görsel bir şölen var gerçekten film ayarında bir görsel şölen müzikler de güzel özellikle cücelerin kısımlarında çok keyif aldım, deniz sahneleri ise kötüydü.
zaman carkı görsel olarak daha iyi

Cücelerin mekan çok seksi olmuş

zaman carkı görsel olarak daha iyi
Ben tam tersini düsünüyorum. Rings of power resmen Sinema kalitesinde cekilmis, malesef zaman carki genel olarak renkleri cok tuaf duruyor. Sanki doksanli yillarin Xena dizisini izler gibi oluyordum bazi bölümlerde. Zaten baya bunun hakkinda sikayet vardi. Renkler cok acik ve tuaf duruyor diye.

Peki Zaman Carkini nasil buldun dizi olarak? Kitaplari okumusmuydun?

Zaten oynatamazlarmis, adamlar üçüncü kitabin sonundaki ekleri satın almışlar. Korkudan Felagund Finrod'un adı geçmiyor.

Böylece fingolfin reyis yırttı diyebiliriz. Fingolfine ihaneti kaldıramam

Bülent gardiyan Ya da halk arasında bilinen ismi ile Blind Guardian Müziği bırakmadan inşallah morgoth ile düellosunun bir filmi yapılır

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bülent gardiyan Ya da halk arasında bilinen ismi ile Blind Guardian Müziği bırakmadan inşallah morgoth ile düellosunun bir filmi yapılır

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu kadar yüksek bütçelerle risk almazlar, profitable bir hale getirirler

O da bizi tatmin etmez

Dizideki asil komik durum,zenci elf diger elflere göre daha iyi oynuyor.Ama asıl elflere bakiyoruz 1.75 boylarında ve gevsek gevsek hareketleri konusmalari var.Bunlar neredeyse ölümsüz elf kibri diye birsey olmali insan gibi takiliyorlar:D Görsel ve müzik cok iyi ama senaryoda sıkıntilar var,baska lotr icerigi olmadigindan izleyeceğiz denk geldikce.

Orta dünya da siyahi olması enteresan gerçi hiç kadın cüce görmemiştik belki o kabul edilebilir ama elf aslaa.

Elflerin özelliği diğer ırkların baktıklarında hangisi kadın hangisi erkek ayırt edemiyor olamalarıydı. İngiliz siyahi kanat oyuncuları gibi elf olmaz. !!

Lore, kitaplar falan her şeyi bir kanara attım izlemeden önce, sıfır beklenti ile keyifli bir fantastik dizi izlemeyi umuyordum. İlk iki bölüm de fazlasıyla tatmin etti. Diğer durumda beklentilerin karşılanmayacağı belliydi zaten. Şu an sanki bir Elder Scrolls serisinin ya da Elden Ring yapımının dizisiymiş kafasında keyifle izliyorum :asd:

Orta dünya da siyahi olması enteresan gerçi hiç kadın cüce görmemiştik belki o kabul edilebilir ama elf aslaa.

Elflerin özelliği diğer ırkların baktıklarında hangisi kadın hangisi erkek ayırt edemiyor olamalarıydı. İngiliz siyahi kanat oyuncuları gibi elf olmaz. !!
Elf diye Emenike'yi oynatmışlar yav direk..

Bu tarz kitap dizilerinin işi kolay değil ki orta dünya gibi özellikle fanların çok hassas oldukları bir konuda kitaptan şaşarcasına değişiklikler yaparsanız, IMBD puanınızın böyle olması normal.

Kitap ve film serisi izleyenlerin beğenmelerinin çok zor olduğunu düşünüyorum, ama beklentisiz bir şekilde (bana mümkün gelmiyor) izlenirse keyif verebilir tabii ki.

Sen bilirsin üstat. Filmlerini izlemedim. Evrenle ilgili sağdan soldan duyduğum şeyler dışında bilgim yok. S.a deyip diziyi izlersem zevk alır, anlar mıyım?
Anlamayacak bisey yok reis. Iyi ve kotunun mucadelesi iste. Zevk alirmisin bilemem 1,5 bolum izledim bende daha.

Geri
Üst Alt