The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

Bence LOTR genel evreni ve kitaplardan biraz sıyrılıp, bağımsız bakmaya çalışmak lazım. Açıkçası ben biraz öyle yapmaya çalışıyorum. Eleştirilerin tümü kesinlikle haklı eleştiriler. Özellikle 4. bölümdeki Durin/maden/Elrond kısmı baya baya bana komik geldi. Yine de izlenilebilecek seviyeyi hafif yukarı taşımaya çalışıyorlar gibi.

Güzel özetlemis senaristler cidden ne yapmak istiyor anlamiyorum.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

murat sönmezin kanallarını yıllardır takip ederim. orta dünya konusunda bilgili olabilir ama sinema-dizi konusunda otorite olabilecek bir zevk ve bilgi seviyesine sahip değil bence. o yüzden lore'a bağlı olup olmamasını değerlendirme konusunda otorite olabilir ancak

çok güzel dizi boklayanları anlamıyorum hemen savaş sahnesimi koyacaklar önce öykunun giriş kısmını anlatıyorlar ki dizi saglam zemine otursun karakter tanımlamaları olayın zincirleme baglantılarını kuruyorlar daha cuceler ile insanların baglantısını ve hobitlerin baglantısını kurmadılar önce hepsinin bir öyku içinde birleştirip daha sonra savaş motivasyonuna sokmaları lazım
ki bu anlamda gayet guzel ilerliyor

çok güzel dizi boklayanları anlamıyorum hemen savaş sahnesimi koyacaklar önce öykunun giriş kısmını anlatıyorlar ki dizi saglam zemine otursun karakter tanımlamaları olayın zincirleme baglantılarını kuruyorlar daha cuceler ile insanların baglantısını ve hobitlerin baglantısını kurmadılar önce hepsinin bir öyku içinde birleştirip daha sonra savaş motivasyonuna sokmaları lazım
ki bu anlamda gayet guzel ilerliyor
Boklayanların derdi hemen savaş sahnesi görmek istemeleri mi ? Anlamadan , bilgi sahibi olmadan laf kalabalığı yapma.

Diziyi Tolkien'in yazılardan bağımsız düşünmek gerekiyor. Tolkien efsane metinler yazsa da tam değil hiçbir hikayesi Lotr ve hobbit hariç. Dizinin baz aldığı Akallabeth the Downfall of Numenor iyi bir taslak metin fakat senaryolaştırmak için fazla ham.

Bu metinden sağlam dizi yapmak için önce Tolkien mantığıyla bu metnin romanlaştırılması lazım en azından hobbit seviyesinde(Lotr seviyesi bile demiyorum) sonra anca Tolkien metinleriyle kafayı bulmuş kitleyi tatmin edebilecek bir senaryo yazabilirsin. Dizi ekibi anca senaryo yazabilir ki diyalog konusunda House of Dragon'dan iyiler haklarını veriyorum ama hikaye ve karakter yazımı beklenen seviyede değil (özellikle galadriel kim bunun sorumlusuysa tüm suçlu o).

Gereğinden fazla yükleniliyor diziye. Birazcık zevk almak istiyorsanız bu diziyi izlerken Tolkien ile kafayı bulmuşların yazıları okumayın videolarını izlemeyin naçizane tavsiye.

SM-G780G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Diziyi Tolkien'in yazılardan bağımsız düşünmek gerekiyor. Tolkien efsane metinler yazsa da tam değil hiçbir hikayesi Lotr ve hobbit hariç. Dizinin baz aldığı Akallabeth the Downfall of Numenor iyi bir taslak metin fakat senaryolaştırmak için fazla ham.

Bu metinden sağlam dizi yapmak için önce Tolkien mantığıyla bu metnin romanlaştırılması lazım en azından hobbit seviyesinde(Lotr seviyesi bile demiyorum) sonra anca Tolkien metinleriyle kafayı bulmuş kitleyi tatmin edebilecek bir senaryo yazabilirsin. Dizi ekibi anca senaryo yazabilir ki diyalog konusunda House of Dragon'dan iyiler haklarını veriyorum ama hikaye ve karakter yazımı beklenen seviyede değil (özellikle galadriel kim bunun sorumlusuysa tüm suçlu o).

Gereğinden fazla yükleniliyor diziye. Birazcık zevk almak istiyorsanız bu diziyi izlerken Tolkien ile kafayı bulmuşların yazıları okumayın videolarını izlemeyin naçizane tavsiye.

tolkien külliyatına hakim olup diziye lore'dan bağımsız objektif şekilde yaklaşabilenler de var. mesela bu arkadaş iyi analiz ediyor bölümleri bence, dizi içinde sadece tolkien fanlarının anlayabileceği göndermeleri de yakalıyor.

Dizinin hala bende merak uyandırmaması ya yaşlılıktan yada bok gibi olmasından

Ivır zıvır görsellerle çözeceklerse bu işi film yapsalarmış o zaman
Oratada bilgelik yok bir kere ,tırıvırı diyalog dolu

Dizinin yapımcılarından yapım şeklinden ve boktan castından ziyade bu kraldan çok kralcılar mide bulandırıyor. Diziyi Tolkien'in yazılarından bağımsız düşünmek gerekiyormuş , yok yav ? Niye Lord of the Rings bu dizinin adı ? İzleyenlerin kahir ekseriyeti o marka için izliyor , bunu anlayamamak özel bir zeka problemi hakikaten. Senaryolaştırmak için fazla ham falan değil gayet tutarlı ve güzel bir arcı var 2. çağ hikayesinin. Numenor'un gücü ve devamında git gide yozlaşması , Annatar'ın ortaya çıkışı , sadıkların mücadelesi vs. bunlar gayet işlenebilecek ve ufak katkılarla diziyi taşıyabilecek konulardı. Diziyi izlemek için kendinize gerçekleri bükerek sebep yaratmaya çalışmayın , yazılanları ham bulup okyanusa atlayan Galadriel gibi zibilyon mantık hatası barındıran diziyi olumlama çabası ise çok komik. Senaristin yapımcının zekamıza hakaret edişi yetmiyor bir de şakşakçılar çıktı başımıza. Tolkien'in yazdığı onca külliyatı okuyabilmek için zaten onunla kafayı bozmak gerekiyor , bazı tipler de sözde bunu insanları aşağılamak için kullanıyor. Oturun izleyin , kimsenin izleyenlere bir şey dediği yok fakat yok hamdı da yok böyle yapılması gerekiyordu da diye uyduruk savlar yazıp yanlış bilgilendirmeyin insanları.

Dizi Hobbit ve kitabı falan okumuş biri olarak meğer ben orta dünyayı hiç bilmiyormuşum onu farkettim.

Bu dünyaya uzak ilk kez girecek olanlara tavsiyem.

Bu dizi >> Hobbit >> Kitapları sonra olarakta üçlü filmi izlemeleri yönündedir.

Bu sayede müthiş bir zevk alırsınız

Dizinin yapımcılarından yapım şeklinden ve boktan castından ziyade bu kraldan çok kralcılar mide bulandırıyor. Diziyi Tolkien'in yazılarından bağımsız düşünmek gerekiyormuş , yok yav ? Niye Lord of the Rings bu dizinin adı ? İzleyenlerin kahir ekseriyeti o marka için izliyor , bunu anlayamamak özel bir zeka problemi hakikaten. Senaryolaştırmak için fazla ham falan değil gayet tutarlı ve güzel bir arcı var 2. çağ hikayesinin. Numenor'un gücü ve devamında git gide yozlaşması , Annatar'ın ortaya çıkışı , sadıkların mücadelesi vs. bunlar gayet işlenebilecek ve ufak katkılarla diziyi taşıyabilecek konulardı. Diziyi izlemek için kendinize gerçekleri bükerek sebep yaratmaya çalışmayın , yazılanları ham bulup okyanusa atlayan Galadriel gibi zibilyon mantık hatası barındıran diziyi olumlama çabası ise çok komik. Senaristin yapımcının zekamıza hakaret edişi yetmiyor bir de şakşakçılar çıktı başımıza. Tolkien'in yazdığı onca külliyatı okuyabilmek için zaten onunla kafayı bozmak gerekiyor , bazı tipler de sözde bunu insanları aşağılamak için kullanıyor. Oturun izleyin , kimsenin izleyenlere bir şey dediği yok fakat yok hamdı da yok böyle yapılması gerekiyordu da diye uyduruk savlar yazıp yanlış bilgilendirmeyin insanları.
Bu tarz saldırgan sloganvari konuşmak yazmak internette yeni moda sanırım. Bir kere bu uslubün cevap vermeye değecek bir uslüp değil. Yazdığın her harfe cevabım var ama gerek yok

Ben bu dizi de lore cok farkliymis ona takilmiyorum, ben güzel bir dizi izlemek istiyorum. Herifler Sinema kalitesinde bir dizi cekmis herseyi muhtesem yapmis ama Senarist secimi berbat olmus, kim bilir kac ay zamanlari vardi elindeki olan malzeme ile güzel bir hikaye cikarmaya ama herifler sanki acele acele iki hafta da bir Senaryo üretmis gibi duruyor, cidden diyorum Lore da hic takilmiyorum ama en azindan insan bukadar mantik hatasi yapmaz dizi karakterlerine ne alaka var bu neden böyle yapti bu neden böyle davrandi dedirtmez. Sonucta bu dandik bir bütcesi olmayan ikinci sinif bir dizi cekimi degil, yüz milyonlarca dolar bütceli bir cekim ve burda yetkiler resmen senaryo konusunda sinifta kalmis. diziyi cekince bunu denetliyen kontrol eden birileri hic mi olmadi? Olsaydi böyle tuaf sahneler cikmazdi herkesin bildigi gibi Galadrielin gemiden atlayip koca okyanuzu yüzerek gecemek gibi bunun gibi cok örnek var.

Zaten zaman cakrinin icine eden amazon dan baska birsey de beklemezdim.

Geri
Üst Alt