The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

house of the dragon >>> rings of power izledigim kadariyla

can sikintisina karsi izlenir ama baglayici degil hic baya agir ve senaryosu zorla yazilmis gibi
valla got sevmesemde ( karistirmayalim nesne olarak severim ) hod fena degil bence de son bolumu biraz bayikti ama hikaye isledigi icin normal

lotr serisinde neden kitaplardan apaayri bir kurgu ortaya koyma isine giristiler anlam veremiyorum az biraz dogaclama olur da bu kadar olmaz yahu

valla got sevmesemde ( karistirmayalim nesne olarak severim ) hod fena degil bence de son bolumu biraz bayikti ama hikaye isledigi icin normal

lotr serisinde neden kitaplardan apaayri bir kurgu ortaya koyma isine giristiler anlam veremiyorum az biraz dogaclama olur da bu kadar olmaz yahu
Şimdilik HoD daha sağlam dursa da bence gösterildiği kadar iyi bir dizi değil.

Çok sıkı bir GoT izleyicisi ve hayranı olarak HoD gördüğümüz her şeyi zaten GoTda gördük. Zayıf bir kral, farklı veliahtların kral olma isteği, bir Targaryen Kızın Kraliçe olma istediği, Kralın danışmanlarının güç isteği ve bu yüzden krala karşı entrikaları, vs vs.

Ve biz bunları GoTda çok daha iyi ve epic seviyede gördük. Ayrıca durmadan her bölüm başı olan Time Skipleri de çok başarılı bulmuyorum.

RoP senaryosu bazen gerçekten çok kötü ve çocukça duruyor ama ana konu olarak bence daha potansiyelli gibi.

Bu dizi budur ne eksik ne fazla. Bu kafayla yapıldığını bilenler için olanlar sürpriz değil. Son bölümünü izlemedim ama konuşulanlara bakılırsa tüy dikmelere doyamamışlar. Bunda en ufak payı olan herhangi bir insanın , normal şartlar altında bir daha bu sektörde iş bulamaması gerek. Kepazeliğin boyutu dünyanın daha evvel görmediği kadar büyük zira.

adar teorisi ? maedros mu cikacak yoksa? orayi agactaki silmarile baglarlarlarsa oha derim

Okuduğum teorilere göre bence en mantıklısı Maglor olması.

Hem görseli onu çok anımsandırıyor, özellikle bir elini eldivenle koruması ve yüzünün bir kısmı da yanık olması. Maglor bir elini Silmarillere dokunup yakmıştı. Sonrası da zaten bilinmiyor.

Ayrıca Orkların da ona baba demesi ve yine Elrondun durmadan kendi babası hakkında konuşması da sanki Magloru işaretliyor gibi (Elrondun babası yıldıza dönüştükten sonra Maglor onu alıp büyütmüştü).

Şimdilik HoD daha sağlam dursa da bence gösterildiği kadar iyi bir dizi değil.

Çok sıkı bir GoT izleyicisi ve hayranı olarak HoD gördüğümüz her şeyi zaten GoTda gördük. Zayıf bir kral, farklı veliahtların kral olma isteği, bir Targaryen Kızın Kraliçe olma istediği, Kralın danışmanlarının güç isteği ve bu yüzden krala karşı entrikaları, vs vs.

Ve biz bunları GoTda çok daha iyi ve epic seviyede gördük. Ayrıca durmadan her bölüm başı olan Time Skipleri de çok başarılı bulmuyorum.

RoP senaryosu bazen gerçekten çok kötü ve çocukça duruyor ama ana konu olarak bence daha potansiyelli gibi.

Ek olarak oyuncu kadrosu zayıf.

Lord Halbrand

Captain Elendil

Ee başka sayın Amazon uydurduğun karakter Lord ama Elendil ayak işçisi öyle mi ?

5. bölümde çok acayip saçmalıklar vardı yav. Hafif yükselen heyecanım, yine düştü. Çok gereksiz sahneler var çok. Buradan hangi karakter nasıl yükselip sıyrılacak aklıma yatmıyor. Gelişen veya gelişmeye açık 1 tane karakter yok. Neyse ki sonunda Numenor'dan ayrıldılar. Valla burada ne yapacaklarını şaşırdılar. Saçma sapan entrikalar.

ABD genclik dizilerinde kizlar boyle agzini yamulta yamulta " boriiingg " derler, House of dragon icin de aynisini demek istiyorum. Lord bence daha iyi. Sanirim haftaya da actionlar gelecek.

Ek olarak oyuncu kadrosu zayıf.
RoPun mu?

Bence karakterler ve senaryo cök kötü yazildigi icin oyuncu kadrosu oldugundan zayif gözüküyor. Yani hatta oyuncu kadrosu (özellikle Galadriel) iyi mi kötü mü demek bile imkansiza yakin bir sey bence.

Ki zaten oyuncularin da böyle diziler icin cok cok iyi oyuncu olmalarina gerek yok. GoT baktiginda mesela ana karaterler Kit Harrington ve Emilia Clarke. Bu ikilinin dogru düzgün yaptigi baska bir film/dizi yok. Hele Kit baya baya Silent Hill, Clash of Titans mi ne dandik dandik filmlerde oynadi. Senaryo iyi oldu mu bazen böyle vasat oyuncular bile parlaya biliyor.

Tolkien'in torunları böyle olmasını daha çok begenmisler diye bir haber okudum

RoPun mu?

Bence karakterler ve senaryo cök kötü yazildigi icin oyuncu kadrosu oldugundan zayif gözüküyor. Yani hatta oyuncu kadrosu (özellikle Galadriel) iyi mi kötü mü demek bile imkansiza yakin bir sey bence.

Ki zaten oyuncularin da böyle diziler icin cok cok iyi oyuncu olmalarina gerek yok. GoT baktiginda mesela ana karaterler Kit Harrington ve Emilia Clarke. Bu ikilinin dogru düzgün yaptigi baska bir film/dizi yok. Hele Kit baya baya Silent Hill, Clash of Titans mi ne dandik dandik filmlerde oynadi. Senaryo iyi oldu mu bazen böyle vasat oyuncular bile parlaya biliyor.

Yok HoD

La iyi hoş bokluyoruzda, günümüz ergen dizilerine kıyasla yine kat kat iyi.
Iyi olmasının sebebi aslında bütçesi 400 milyon dolar tek sezonluk bütçesi var bir zahmet izlenecek birsey çıkarsınlar ortaya ama adamlar öyle kötü bir senaryo çıkarmışlar ki geçtim tolkien'in kurduğu dunyayla bir bağlantısını kendi içinde bile tutarsizliklarla dolu bir dizi yapmayi başarmışlar.

son bölümü izledim bidaha izlemedim afedersiniz cok dandik bunu begenen adamda lotr izliyorum diye gezmesin

Herşeyi bir yana bıraktım dizide zaman kavramı yok arkadaş. Birileri bir yere giderken geçen zaman kavramı ile diğer tarafta anlatılan hikayede geçen zaman kavramları falan tutarsız. Bir önceki bölümde cüceler elflerle anlaşıp gidip inşaata başlayıp inşaatı o seviyeye çıkarmak için geçmesi gereken süreye bakıyorsun, diğer tarafta elfle insan hikayesindeki sürece bakıyorsun birisi 1 gün diğeri 5 ay mesela. Atıyorum insanlar savunma için surlara gidiyor ama yanlarında yiyecek götürmeyi unutuyor. Surlara kadar sanki yarım saatte gidiyorlar ama haritaya baksan Allah bilir kaç gün geçmesi gerekiyor. Yemeği unutunca çocuk kalkıyor bir şehir insan için erzak almaya gidiyor 3 5 saatte.

Kurgu sıfır dizide. Seneryoyu falan geçtim ben.

Resmen uyumuşum gece bu son bölümü izlerken. Maalesef böyle olmamalı. Aksiyondan bahsetmiyorum, drama da uzatılabilir ama işte bunu kalitesiz yaparsan olacağı bu, uyuyakalmak. Sırf görsellikle kurtulamaz böyle devam ederse, orta dünya hatırına az biraz daha şans veriyorum kendi adıma.

ilerleyen bölümler neler getirir bilemem ama şimdilik kötü

Benim tahammül sınırlarımı da aştı son bölüm itibariyle ki ılımlı yaklaşan tayfadanım.

Ben mi yanlış anladım yoksa elflerin son yüksek kralı Gil Galad, ağaçtaki çürümeyi Galadriel'e bağlayıp, hatunu sürüp sonrasında "yine de düzelmedi" falan mı dedi? Bilgeliğin kitabını yazması gereken adam kötülükle çok savaştığı için Galadriel'e de bulaştı o da ağacı çürüttü gibi bir çıkarım mı yapıyor? Sarıgülü getirip Lindon belediye başkanı yapsak daha iyi yönetirdi herhalde.

Elflerin ışık depolama muhabbeti, kayıp silmarilin agacın içinde olması bir de mithrilin tanrısal bir seviyeye taşınması falan tamamen uydurma. Kendilerince bir lore yazmışlar eyvallah diyeceğim de güzel ya da mantıklı da değil.

İzlediğim inlelemelerde senaristler tarafından elflerin hiç anlaşılmadığından bahsedilmiş ki %100 doğru. Aslında orc, elf, cüce demeden hepsini insan gibi yapmışlar. Reaksiyonlar, hareketler hepsi insan gibi. Hikayenin ilerleyen bölümlerinde trans bir ork Sauron'a isyan edip kitleleri peşine takarak Barad dur'u yıkacak diye tırsmıyor değilim.

Okuduğum teorilere göre bence en mantıklısı Maglor olması.

Hem görseli onu çok anımsandırıyor, özellikle bir elini eldivenle koruması ve yüzünün bir kısmı da yanık olması. Maglor bir elini Silmarillere dokunup yakmıştı. Sonrası da zaten bilinmiyor.

Ayrıca Orkların da ona baba demesi ve yine Elrondun durmadan kendi babası hakkında konuşması da sanki Magloru işaretliyor gibi (Elrondun babası yıldıza dönüştükten sonra Maglor onu alıp büyütmüştü).

Maedhros demişim pardon evet bana da güzel geliyor bu teori ama sorun şu ki rop senaristleri bu kadar derin düşünebilen ve lore’a sadık değiller o yüzden çok şaşırırım öyle çıkarsa .

Yalnız burdan mithril orijini için salladıkları palavrayı belki bağlayabilirler

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt