The Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon

LOTR olarak degerlendirirsek 100 üzerinden 1 puan verıyorum suana kadar

normal dizi olarak degerlendirsek 100 üzerinden 15 falan alır diger yabancı dizilere kıyasla

kısacası dandik

Mesela elflerin gözünden çekselerdi diziyi ve sürekli binyıllar arası gidip gelseydik efsane bir şey olabilirdi. Orada çok güzel bir yazar mekanizması var ama düşünmekle uğraşmak istemedikleri için o topa girmemişler. Yok Halbrand bilmem ne. Orada da twist kovalıyorlar ama göstere göstere yapıyorlar, avelce.

Ama galadriel burada henüz çok toy ve tecrübesiz muhtemelen gelişimine tanık olacağız. Başarısızlıklarına ve edindiği derslere en azından kocasını aldatmıyor. Ben o kısmı takdir ediyorum
olm ne gelisimi kadin dizideki hayat diliminde elf kardes katlini gormus helcaraxe'i binlerce elf ile gecmis hayatta kalmis beleriand yok olmadan once morgoth ile yapilan savaslardan once doriath'da yasamis beren ve luthieni tanimis beleriand'in yikimini ongorup gunumuz orta dunyanin elf savunmasini kurmak uzere doguya kocasi ile yola cikmis .Elrond'un babasini falan gormus bir elf , numenor'un tarihcesini ilk krallarini falan biliyor.

celebrimbor ile birlikte yasayan en yasli elfler kral gil galad'tan daha buyuk bir elf ama ergen savasci muamelesi goruyor ..

cok sacma bir rol bicilmis galadriele

Adar da olabilir asil bir lider
3'ncü bölümlerde Adar fikri olabilir diye düşünüyordum ama puzzle gibi her bölüm Halbrand ya söylemleriyle ya hareketleriyle bence Sauron çıkacak bu olmazsa bile Witch-King olur çünkü güçlü tarafı seçiyor kötülük güçlenince o saflara da kayıp liderlik yapabilir.

Öncelikle seni tebrik ederim kudurtmak için yazmıştım ama olgunlukla beni alt ettin resmen.

Genel hatlarıyla katılıyorum dediklerine; bence zaten herkes Tolkien vizyonuna sadık kalınmayacağını iki üç yıldır biliyordu. Ben de izlemeden önce zenciden elf olmaz tarzı eleştirileri saçma bulduğum için dizi iyi sanıyordum keza redditte falan yalayıp yutuyorlar resmen, ama gayet kötü bir dizi.

Diziye dair eleştirilecek şey orijinal esinlenilen metinlere sadık kalınmamasından ziyade kötü yazılmış ve kötü kurgulanmış olmasıdır. Netflix dizisi tadında ilerliyor oysa Amazon'un Expanse, Fleabag gibi işleri vardı yazık olmuş diyebilirim.
est alt etme falan yok da çocuk kitabı derken olumsuz ya da literal anlamda dediğini düşünmedim yani yarı şaka yarı ciddi algıladım

diziyi izlemedim ama umudum yoktu hiç o yüzden umrumda değil çok

est alt etme falan yok da çocuk kitabı derken olumsuz ya da literal anlamda dediğini düşünmedim yani yarı şaka yarı ciddi algıladım

diziyi izlemedim ama umudum yoktu hiç o yüzden umrumda değil çok
Mübalağa yapıyorum elbette alt etme muhabbeti de buna dahil.

Ben ise maalesef bu diziyi çok bekledim o da benim suçum.

3'ncü bölümlerde Adar fikri olabilir diye düşünüyordum ama puzzle gibi her bölüm Halbrand ya söylemleriyle ya hareketleriyle bence Sauron çıkacak bu olmazsa bile Witch-King olur çünkü güçlü tarafı seçiyor kötülük güçlenince o saflara da kayıp liderlik yapabilir.
Halbrand kim söyleyeyim sana tee;
1664659199354.png

1664659212372.png

Oxford profesörü olunca ya da binlerce sayfa yazmış olunca çocuk kitabı olmaktan kurtarmış olmuyorsun ki yazdığın eseri. Hakları satan da Tolkien.

Değil bence de. Sallıyorlar işte ben yazsam nasıl yazardım tarzı bir şey deniyorlar.

Mesela Rus bi herifin yazdığı bir kitap var. Bayağı ilginç. Tarihi kazananlar yazar tezinden ilerleyip aslında Sauron'un, orkların falan iyi olduğu bir şey yazmış kendince. Ama yazmadan önce düşündüğü için ortaya güzel bir şey çıkmış.
Diziye kaynak olan kısımların haklarını Vakıf sattı bizatihi kendisi değil. Sattıkları kısım da yalnızca ek bölümleri. Ayrıca , mevzu sadece Oxford profesörü olması değil , burada kastettiğim şey senin gibi aklı evvellerin böyle bir külliyatı sırf aşağılamak için forum köşelerinde çocuk kitabı diyerek nitelendirmesinin en hafif tabirle hadsizlik olması. O sebeple sana neden çocuk kitabı olmadığını etraflıca açıklamaya lüzum yok. Böyle olması daha yeğmiş bak sen ya , bu dandik fikirlerini kendine sakla moruk burası yeterince kirli zaten.

Diziye kaynak olan kısımların haklarını Vakıf sattı bizatihi kendisi değil. Sattıkları kısım da yalnızca ek bölümleri. Ayrıca , mevzu sadece Oxford profesörü olması değil , burada kastettiğim şey senin gibi aklı evvellerin böyle bir külliyatı sırf aşağılamak için forum köşelerinde çocuk kitabı diyerek nitelendirmesinin en hafif tabirle hadsizlik olması. O sebeple sana neden çocuk kitabı olmadığını etraflıca açıklamaya lüzum yok. Böyle olması daha yeğmiş bak sen ya , bu dandik fikirlerini kendine sakla moruk burası yeterince kirli zaten.
Sen ne zaman kimin neyi söyleyip neyi söyleyemeyeceğine karışmayı kendine görev biçtin. Merak etme aslan parçası ben üniversite karşılaştırmalı edebiyat derslerinde hocalarla da yaptım Tolkien üzerine fikir alışverişlerini.

Ortada hadsizlik denecek bir durum da yok, Tolkien de zaten basım yolculuğuna Hobbit'le çıkıyor o da çocuk kitabı olarak pazarlanıyor gayet. Zira adam yazdığı eserlerde edebiyat çevrelerinin takdirini gözetmiyor, romancılıkta çığır açmıyor, herhangi bir akımın kuvvetli temsilciliğini yapmıyor. Önceliği belli ki dil ve ortaçağ kültür bilgisini kullanarak geniş bir 'lore' yaratmak. Bunu da yarı çocuksu masal anlatısı, yarı biblical world building unsurlarıyla yapıyor. Yüzüklerin Efendisi'ni bu kadar güzel yapan şey acayip derecede epik olması ve mitolojisinin çok etraflıca düşünülerek yaratılmış olmasıdır. Yoksa olay örgüsünde inanılmaz bir şey yok; 12 yaşında takdir edilebilecek, hatta yeterince zekiysen 8 yaşında keyifle okunulabilecek eserlerdir.

Tolkien vakfını da Tolkienler yönetiyor.

Kitapla alakam yok yani normal yeni bir dizi gibi bakarsak bence guzel degil. Filmlerinin puanini bilmiyorum ama 8 - 9 arasi olmali, dizi de en fazla 6 puan olur.

Dizi hakıınta eleştiriler o kadar toxsic bir hal aldıki(aklı başında eleştirilere lafım yok) artık hemen hemen her sahnesiyle dalga geçme alay etme durumu oluştu. Bu zihniyetle izlersen dünyadaki her hangi bir yapımıda b.klayabilir dalga geçebilirsin. Severek izliyorum benim için orta dünyadan kırıntılar sunması için bile yeterli.

Son düzenleme:
Orta dünyayı bilmeyen sadece filmleri izleyen biri için esere yapılan 1 milyar dolarlık bu saçmalıkları görmezden gelmek normal.

Orta dünyayıda biliyorum bütün kitaplarınıda okudum başka sorun?

İnsan beğenmediği ve hatta nefret ettiği bir yapımı izlemek için neden sabahın 6 sında kalkarki sanırım buna paranın gücü diyoruz. Videosunu attığın adam benim için orta dünya hakkında görüşlerini dinleyeceğim en son kişilerinin başında geliyor. Hatta bir yayında elfler solmaz ve ışığı kayboaz gibi bir şeyler saçmalamıştı o olaydan sonra benim için yok hükmündedir

Geri
Üst Alt