Transfer Nöbeti #1 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu dönüşü yegane yapan yerli forvetlerden bir tanesi.

Tek sıkıntısı geçen seneki kadronun yanlış kurulması. Bu seneki kadroyla rotasyonda baya yarar sağlayabilirdi Bkz: BAY.

Barış’tan falan çok daha yetenekli bir birey
Barıştan yetenekli olduğunu düşünmüyorum barış bence henüz yüzde 15 inde oynuyor potansiyel olarak

V2109 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bayern Münih'in alt yapısından Eyüp Aydın ve Psv'nin altyapısından Muhlis Dagasan dün Galatasaray'ın maçını statta izlemişler.Ek olarak Nürnberg altyapısında ki ilgilendiğimiz oyuncu olan Can Uzun Galatasaray sayfalarını takip etmeye başlamış..
Eyüp Aydın ve Muhlis'in(opsiyon varmış) sözleşmesi bitmiş gözüküyor. Can Uzun için ise Alman kaynakları 1.5 milyon euro bonservisi var diyorlar. Almanya'da bizimle ilgili Can uzun ce Yusuf Kabadayı ile ilgili ciddi haberler vardı.

Sözlükte okuyunca farkettim biz neden perisic düşünmüyoruz acaba hem kazımcanla sol bek döner hem 10,hem keremi yedekler ya muhteşem orta açma kabiliyeti var hala

ünsalım birine kızmış ama cözemedım

O
Arda yetenekli çocuk bir danimarkalı olsa 3 milyon verilsin isterdim ama götü Nirvana’da günümüzün olayı da değil bu durum yılların üst üste koyduğu durum.
Çocuğu bu kadar anlam yüklemeyip fair play ruhu ile yetiştirseler muazzam bir yetenek olarak karşımıza çıkardı ancak baskı üstüne baskı sen süper starsın, vurursun, sahtekarlık yaparsın kimse karışamaz şeklinde yetiştirirseniz bu balon günün birinde patlar, patladığında da hem çocuğun geleceğini hemde kendi içlerinde büyüttükleri hayalleri patlatırlar.

Çocuğu rahat bırakmaları gerekiyor. 5m çıkış maddesini aşamadılar heralde herhangi birisi 5 verip alıyorsa bir dakika beklemesin. Rest çekecekse rest menajeri ahmaklık yapmasın.
Arda Güler'in ellerinde patlaması çok çok zor Tuna bey. Bu yıl kalır ve oyun onun üzerine kurulursa enteresan şeyler görebiliriz. Neyse ki Fenerbahçe de öyle bir akıl yok. Şahsi kanaatim 22-23 yaşında 3 büyük ligin ilk 3 buyugunde rahatlikla futbol oynayabilir. Tek eksiği fizik kalitesi ki onu aşması da uzun sürmez.

Ajax konuşuluyor. Bence çok doğru seçim olur kendisi adına. İrfan ve komutan mhy gibilerin futbol adına bilgilerinden ve deneyimlerinden uzak durması yeterli. O IQ oranı düşük futbolcularla zaten ancak bu kadar oynar o cocuk. Bizim taraftarin önünde oynamak Real Madrid için bile zor. 17 yaşında çocuk için ezilmek gayet doğal. Dün herhangi bir bölgede her hangi bir pozisyonda Fenerbahçe'yi ezmedigimiz bir dakika olmadı.

Arda Güler ovecek değiliz sabaha kadar tabi de bence çok zeki bir çocuk. Muslera'yı avlamayı düşünmesi bile beyniyle oynadığının kanıtı. Çok yetenekli gördük sonra ne olduklarını da gördük gibi bir yetenek değil bence. Baya ulan çocuk nerelere geldi denilecek yetenek. Milli takımın da beyni olacaktır yakın zamanda.

Fenerbahçe'nin suyundan zehirlenmemesi için 1 yılı daha var. Ben ailesinin yerinde olsam bu yaz alır çocuğu Hollanda'ya giderim. O capsizlarin elinde 1 yıl daha kaybettirmem.

Neyse.. Kazimcan çok umut verdi bana. Uzun yıllar sol bek aramayabiliriz kendisini Kerem gibi geliştirmeye devam ederse. Çok umutluyum ondan.

Hürmetler.

O

Arda Güler'in ellerinde patlaması çok çok zor Tuna bey. Bu yıl kalır ve oyun onun üzerine kurulursa enteresan şeyler görebiliriz. Neyse ki Fenerbahçe de öyle bir akıl yok. Şahsi kanaatim 22-23 yaşında 3 büyük ligin ilk 3 buyugunde rahatlikla futbol oynayabilir. Tek eksiği fizik kalitesi ki onu aşması da uzun sürmez.

Ajax konuşuluyor. Bence çok doğru seçim olur kendisi adına. İrfan ve komutan mhy gibilerin futbol adına bilgilerinden ve deneyimlerinden uzak durması yeterli. O IQ oranı düşük futbolcularla zaten ancak bu kadar oynar o cocuk. Bizim taraftarin önünde oynamak Real Madrid için bile zor. 17 yaşında çocuk için ezilmek gayet doğal. Dün herhangi bir bölgede her hangi bir pozisyonda Fenerbahçe'yi ezmedigimiz bir dakika olmadı.

Arda Güler ovecek değiliz sabaha kadar tabi de bence çok zeki bir çocuk. Muslera'yı avlamayı düşünmesi bile beyniyle oynadığının kanıtı. Çok yetenekli gördük sonra ne olduklarını da gördük gibi bir yetenek değil bence. Baya ulan çocuk nerelere geldi denilecek yetenek. Milli takımın da beyni olacaktır yakın zamanda.

Fenerbahçe'nin suyundan zehirlenmemesi için 1 yılı daha var. Ben ailesinin yerinde olsam bu yaz alır çocuğu Hollanda'ya giderim. O capsizlarin elinde 1 yıl daha kaybettirmem.

Neyse.. Kazimcan çok umut verdi bana. Uzun yıllar sol bek aramayabiliriz kendisini Kerem gibi geliştirmeye devam ederse. Çok umutluyum ondan.

Hürmetler.
Hocam tamam arda yetenekli vs. Lütfen acip premier ligi la ligayi ve orda bazı kafa yada orta sira takimlarinin 18 yaşındaki gençlerinin maçlarını yada özetlerini izlermisin. Mesela ben gördüğümü soyliyim.
1- Çok rahat adam eksiltme. Tek çalım tarzına mahkum olmadan. Farklı stillerde çalımlar.
2- Çok klas ayak içi şutlar.
3- Yüksek tempo.
4- Klas ve akıl dolu gol pasları
5- Toplu ve topsuz oyunda hız çubukluk.
6- Kendine has bir tarz.
Daha başka şeylerde var uzatmiyim.
Şimdi 3 büyük ligde oynayan kafa takimlarindaki gençlerde bu bahs ettigim özellikler oluyo. Onlarda 18 yaşında. Bunca yeteneğine rağmen tutunamiyolar. Gelisimlerini istenen seviyede tamamlayamiyolar ama yetenekliler. Daha kötü liglere giden. Kümeye oynayan takimlara giden yada istenen patlamayi yapamayan bir sürü böyle genç var.
Soracağım şey Avrupa bu şekilde genç oyuncu doluyken. Yukarda saydığım özelliklerden bahs edersek Arda bunlardan daha iyidir diyebiliyomusun mesela yada su ozelligi daha iyi diyebildiğin bisey varmi merak ediyorum. Ben diyemiyorum. Benim gördüğüm a takima çıkan gençler Avrupada bu saydiklarimi ardadan çok daha iyi yapıyor. Arda yeteneksiz demiyorum ama muthis yetenekte değil bence. Sadece yetenekli. Gelişir gelismez kimse bilemez. Arda güleri bu kadar özel kılan yetenek ne ben anlamıyorum.. İki aynı tarz çalım yaptı 1 uzaktan gol attı diye bir oyuncu bu kadar abartilmaz. Abartiliyosa ben burda @Tuna Köse ye katılıyorum. Yeteneksiz demiyo kimse ama zamani az geliştiremezse çöp olur çünkü şuan çok yetersiz...

Son düzenleme:
Hocam tamam arda yetenekli vs. Lütfen acip premier ligi la ligayi ve orda bazı kafa yada orta sira takimlarinin 18 yaşındaki gençlerinin maçlarını yada özetlerini izlermisin. Mesela ben gördüğümü soyliyim.
1- Çok rahat adam eksiltme. Tek çalım tarzına mahkum olmadan. Farklı stillerde çalımlar.
2- Çok klas ayak içi şutlar.
3- Yüksek tempo.
4- Klas ve akıl dolu gol pasları
5- Toplu ve topsuz oyunda hız çubukluk.
6- Kendine has bir tarz.
Daha başka şeylerde var uzatmiyim.
Şimdi 3 büyük ligde oynayan kafa takimlarindaki gençlerde bu bahs ettigim özellikler oluyo. Onlarda 18 yaşında. Bunca yeteneğine rağmen tutunamiyolar. Gelisimlerini istenen seviyede tamamlayamiyolar ama yetenekliler. Daha kötü liglere giden. Kümeye oynayan takimlara giden yada istenen patlamayi yapamayan bir sürü böyle genç var.
Soracağım şey Avrupa bu şekilde genç oyuncu doluyken. Yukarda saydığım özelliklerden bahs edersek Arda bunlardan daha iyidir diyebiliyomusun mesela yada su ozelligi daha iyi diyebildiğin bisey varmi merak ediyorum. Ben diyemiyorum. Benim gördüğüm a takima çıkan gençler Avrupada bu saydiklarimi ardadan çok daha iyi yapıyor. Arda yeteneksiz demiyorum ama muthis yetenekte değil bence. Sadece yetenekli. Gelişir gelismez kimse bilemez. Arda güleri bu kadar özel kılan yetenek ne ben anlamıyorum.. İki aynı tarz çalım yaptı 1 uzaktan gol attı diye bir oyuncu bu kadar abartilmaz. Abartiliyosa ben burda @Tuna Köse ye katılıyorum. Yeteneksiz demiyo kimse ama zamani az geliştiremezse çöp olur çünkü şuan çok yetersiz...

Sevgili Özgür saydigin maddelerde 3 büyük ligde oynayan genç oyuncuları değil Messi'nin özelliklerini yazmissin biraz. 😊 Bugün çok istedigimiz Tielemans'da 3-5 ve 6.madde yok. Gençken de yoktu. Premier Lig'de yıllardır oynayabiliyor.

Adam eksiltme özelliği çok iyi bence, oyun görüşü muazzam. İlk kontrol, çevre kontrolü üst düzey. Tekniği çok iyi. Uzaktan gollerini de izleriz yakında. Pas attıktan sonra kat ettiği alanlara bakın. Oradan pozisyon bilgisini de olcmeniz mümkün. Hızlı karar verme, top kendisine gelmeden yapacagi aksiyona çoktan karar vermiş oluyor. Kaptirilan topta Muslera'ya kendi sahasından aşırtma denemesi bile anlık karar verme yeteneği ve oyun aklı açısından örnek verilebilir. IQ'su yüksek oyuncularla oynamak Kerem'e bile 2 seviye atlattı. Arda'ya da çok rahat atlatacaktir.

Beli dönmeyen, 4-4-2 nasıl oynanır yillar sonra öğrenen Arda Turan Atletico, Barcelona'ya oyun zekası ve iki tane kendine has çalımı ile gitmeyi başardı. Arda Güler de başaracak yetenekte. Yani bariz gözüküyor bana göre.

Misal su yazdiklarinizi 19 yaşındaki Arda Turan için de yazabilirdiniz. Karşılaştırmak için demiyorum ancak geliyorum ben diyor çocuk benim gördüğüm. 3 metre yanına pas atmak icin 3 metre yanındaki takım arkadasina yüzünü dönmesine de ihtiyacı yok. Futbol oynadığım için şuna eminim misal ; Arda tüm sahayı beyninin içinde görüyor. Arkadaşlarının nerede olduğunu da görüyor. Kaleyi de görüyor. Yüzünü birilerine dönmesine de, pas atmak için koşu beklemesine de ihtiyacı yok. Çok çok zeki.

Ha tabi sizin futbolu algilayisiniz farklıdır. Futbolu umursamazsa zaten bir şey olmaz. Bu ona özel bir durum da değil. Çalışmadan, yorulmadan yetenekle bir yere kadar. Sonra Eden Hazard'a dönersin. Nereye çıkmış olursan ol. Misal Kerem sınıf atlayamasa, hadi kardeşim yoluna diyorduk bugün. Bence saf yetenek cocuk. Umarım geliştirir kendisini. Size ve Tuna beye saygı duyuyorum. Benim futbol algim su an için böyle görüyor Arda Güler'i. Belki de ben yaniliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt