Hocam tamam arda yetenekli vs. Lütfen acip premier ligi la ligayi ve orda bazı kafa yada orta sira takimlarinin 18 yaşındaki gençlerinin maçlarını yada özetlerini izlermisin. Mesela ben gördüğümü soyliyim.
1- Çok rahat adam eksiltme. Tek çalım tarzına mahkum olmadan. Farklı stillerde çalımlar.
2- Çok klas ayak içi şutlar.
3- Yüksek tempo.
4- Klas ve akıl dolu gol pasları
5- Toplu ve topsuz oyunda hız çubukluk.
6- Kendine has bir tarz.
Daha başka şeylerde var uzatmiyim.
Şimdi 3 büyük ligde oynayan kafa takimlarindaki gençlerde bu bahs ettigim özellikler oluyo. Onlarda 18 yaşında. Bunca yeteneğine rağmen tutunamiyolar. Gelisimlerini istenen seviyede tamamlayamiyolar ama yetenekliler. Daha kötü liglere giden. Kümeye oynayan takimlara giden yada istenen patlamayi yapamayan bir sürü böyle genç var.
Soracağım şey Avrupa bu şekilde genç oyuncu doluyken. Yukarda saydığım özelliklerden bahs edersek Arda bunlardan daha iyidir diyebiliyomusun mesela yada su ozelligi daha iyi diyebildiğin bisey varmi merak ediyorum. Ben diyemiyorum. Benim gördüğüm a takima çıkan gençler Avrupada bu saydiklarimi ardadan çok daha iyi yapıyor. Arda yeteneksiz demiyorum ama muthis yetenekte değil bence. Sadece yetenekli. Gelişir gelismez kimse bilemez. Arda güleri bu kadar özel kılan yetenek ne ben anlamıyorum.. İki aynı tarz çalım yaptı 1 uzaktan gol attı diye bir oyuncu bu kadar abartilmaz. Abartiliyosa ben burda
@Tuna Köse ye katılıyorum. Yeteneksiz demiyo kimse ama zamani az geliştiremezse çöp olur çünkü şuan çok yetersiz...